Rijschool Posseth deelt tik uit en neemt plek 2 over

Na een welverdiende drie weekse vakantie is deze verslaggever weer terug op de zvf gronden. En dus kon er weer geschreven worden over de mooie zaalcompetitie die Franeker heeft. In de afgelopen weken was er weer van alles gebeurd en zo richting het einde van de competities lijken de meeste kaarten geschud te wezen. Maar hoe liep dat vanavond? Konden de favorieten de druk aan en hun status waarmaken? Je leest het hieronder dus kijk en lees gauw.

Hoofdklasse

Autobedrijf Haitsma – Zijlstra beroepskleding 3-7

Met de hekkensluiter tegen de nummer drie leek dit op voorhand een gespeelde wedstrijd te wezen. De thuisploeg is vrijwel zeker gedegradeerd en de nummer drie doet bij winst nog vol mee om de bovenste twee plekken. Maar dat een stand weinig uit maakt lieten de mannen van Haitsma gelijk zien want het begon furieus en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. De doelman van de gasten gooide de bal in de voeten van Hassan Bartouhtouh en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-0. Hiermee was de thuisploeg sterk gestart en dit werd even later nog mooier toen Mart Zwier het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel mooi binnen 2-0. Het verschilletje was er al maar toch zou dit niet de ruststand worden want Nahmiro Lacroes kwam op over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in het korte hoekje wist te schieten 2-1. Dit was uiteindelijk ook de ruststand en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. En leuk werd het en dat leidde al snel tot de gelijkmaker van Roy die de bal vanuit de voorzet op de pantoffel nam en daarmee bracht hij de stand op 2-2. Deze gelijkmaker bracht de gasten in extase want hierna ging het vlug want niet veel later was daar een snelle combinatie waarna de bal in de korte hoek werd geschoten door Cornelis Zijlstra 2-3. Nu moest de thuisploeg komen en helemaal omdat het gat even later verder vergroot werd.  Johannes v/d Veen kwam aan de bal en deze schoot hij snoeihard in de korte hoek binnen 2-4. Hiermee was het gaatje geslagen en dit bleek uiteindelijk ook de nekslag te wezen want kort na deze treffer was het wederom Cornelis Zijlstra die de bal ontving en hij wist de bal simpel in het lege doel te schuiven 2-5. Waar Haitsma dus vol opzoek ging naar de aansluitingstreffer daar werd het gat dus nog groter. Maar ondanks dat bleef de thuisploeg het proberen maar uiteindelijk leidde dit niet tot de volgende treffer. En als je dan zelf niet scoort dat doet de tegenstander dat wel. En zo gezegd, zo gedaan want na een goede aanval wist Johannes v/d Veen de bal simpel binnen te tikken 2-6. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al wisten beide ploegen in de slotfase nog eenmaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-7.

Tweede klasse

Killtrition – v.v. R.E.S. Bolsward  1-3

Met drie vs. zes punten vonden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat en dus beloofde het op voorhand een leuk potje te worden. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan dit duel en hierdoor werd het een open wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat de score geopend werd. Gijs Bakker speelde goed twee verdedigers uit waarna hij om de keeper heen ging en de bal wist binnen te werken 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie duurde niet lang want drie minuten later kwam de bal terecht bij Frits Schreefel en deze schoot de bal mooi en hard in het doel 1-1. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer en dus ontstonden er aan beide kanten ook mogelijkheden. Uiteindelijk duurde het tot drie minuten voor rust voordat de volgende treffer een feit was. De bal kwam terecht bij Niels Sanchez Infante en deze punterde de bal hard tegen de touwen 1-2. Met deze stand werd er ook gerust en dus kon het in het tweede bedrijf alle kanten op gaan. Beide ploegen zochten in dat tweede bedrijf ook de aanval waar kon maar de geboden mogelijkheden werden nog niet om gezet in doelpunten. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat er weer eens gejuicht kon worden. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Nagy Norbert en deze legde de bal keurig in het hoekje neer 1-3. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 1-3 zege voor de gasten.

Frankena Loonbedrijf – SDV Keukens en meer 2  1-7

Met de hekkensluiter tegen de nummer twee leek dit op voorhand een gespeelde wedstrijd te wezen. Maar beide ploegen streden nog wel ergens om want waar Frankena degradatie nog kan ontlopen daar strijden de mannen van SDV nog om de titel. Er stond dus genoeg op het spel en dus zou je zeggen dat de supporters er maar eens goed voor konden gaan zitten. Het duel was amper twee minuten bezig toen de score al geopend werd. Stijn Cevat schoot op doel waarna de keeper de bal door zijn handen heen liet glippen en daarmee werd het 0-1. De ban was snel gebroken en het gat werd drie minuten later nog groter. Noah kwam aan de bal waarna hij deze subtiel wist binnen te draaien en daarmee werd het al vroeg 0-2. Was het duel hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want twee minuten later was daar een corner die door Noah werd binnen getikt en daarmee werd het al vroeg 0-3. Een flinke klap dus voor de mannen van Frankena en dus moesten zij zich zien op te richten. Dit lukte aardig maar men kon niet voorkomen dat het vier minuten voor rust toch weer raak was. Cas Bankert probeerde het maar eens van afstand en zijn schot sloeg als een granaat door het midden binnen 0-4. Toch zou dit niet de ruststand worden want enkele seconden voor de pauze werd de bal simpel binnen getikt door Stijn Cevat en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al gaf de thuisploeg niet op want zij wilde de score beperkt houden. Dit werd na zes minuten spelen beloond met de eretreffer van Ruurd Bouwma die de bal na goed samenspel wist binnen te werken 1-5. De eretreffer was een feit maar dat gold ook voor de volgende tegentreffer. Het was wederom Cas Bankert die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde strak in de verre hoek 1-6.  Maar hierbij zou het niet bij blijven want vijf minuten later was het Noah die de bal in de kruising wist te schieten en daarmee tekende hij voor de laatste treffer van de avond en dus tekende hij voor een 1-7 eindstand.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Offinga Kappers 6-3

Met de nummer één tegen vier was dit een duel van aanhaken of afhaken. Op voorhand was het verschil vijf punten in het voordeel van de thuisploeg. De gasten moesten dus winnen wilde het nog in de buurt van de koploper komen en dus beloofde het een leuke en spannende wedstrijd te worden. En leuk werd het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk werd de score al vrij vlot geopend door Simon Houtsma die de bal in de verre hoek wist te schieten 1-0. Hiermee was de openingstreffer een feit en dus konden de supporters zich opmaken voor meer. En dat meer kwam er ook want via een schot in de kruising van Feike Nieuwhof werd het 1-1 en daarmee was de spanning al snel terug. Diezelfde Feike Nieuwhof wist even later ook nog de 1-2 binnen te tikken en dus was daar de gewenste voorsprong.  Maar ook ditmaal kwam er een snelle reactie want Erwin de Boer schoot de bal strak in de kort hoek binnen en daarmee werd het 2-2. Het spel bleef over en weer gaan en beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren. Je wist dus dat er nog wel gescoord zou gaan worden en dat gebeurde dan ook. De bal kwam voor de voeten van Jelle Pieter v/d Wal terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-2. Maar ook ditmaal was de voorsprong niet voor lange duur want ditmaal  kwam de bal voor de voeten van Jelte Meijer terecht en deze wist de bal simpel binnen te tiken 3-3. En zodoende bleef het een leuke wedstrijd om te volgen en dus was de winnaar nog niet bekend. Maar dan is daar Willem Heeringa die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de korte hoek 4-3. Je zou nu denken nu komt er weer een treffer voor de gasten maar niets was minder waar. Men was in de eindfase nu minder scherp en hierdoor werden de mogelijkheden onbenut gelaten. Simon Houtsma liet zijn mogelijkheden niet onbenut want door twee goede ballen bepaalde hij de eindstand op 6-3 en daarmee behaalde de koploper drie belangrijke punten in strijd om de titel.

Derde klasse

Rijschool Posseth –  Braak financiële Diensten  4-0

Met de nummer drie tegen twee en een verschil van drie punten verschil was dit een ware kraker in de derde klasse. Beide ploegen hadden genoeg belangen om de drie punten binnen te halen want de thuisploeg kon de tweede plek over nemen en de gasten konden uitlopen op hen en in de race blijven voor plek één. En dat er genoeg op het spel stond kon je wel merken want beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Waar de eerste mogelijkheden nog gemist waren daar was het vervolgens Alwin Bierema die op kwam over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De mannen van Braak moesten dus in de achtervolging gaan en helemaal toen het net voor rust ook nog 2-0 werd via Rick Beimers die ook op kwam over de rechterzijde van het veld waarna ook zijn schot eindigde in de korte hoek 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de tweede helft in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef de nul op het scorebord staan. En dan is daar een voorzet die terecht komt bij Alwin Bierema en met een goede voetactie bracht hij de bal in de verre hoek 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal toen Rick Beimers de bal vanaf het midden in de linkerhoek wist te schieten en daarmee werd het 4-0. Beide ploegen zochten hierna naar meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 4-0 eindstand en daardoor wisselen beide ploegen van plek op de ranglijst.

Ventura Systems – SDV Keukens en meer  0-5

Met de hekkensluiter tegen de koploper leek dit op voorhand een niet eerlijke strijd. Maar waar dat op papier niet eerlijk leek daar begonnen beide ploegen fel aan dit duel. Uiteindelijk duurde het vijf minuten voordat de openingstreffer een feit was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Ronald Steenstra en deze wist de bal in het netje te leggen 0-1. De koploper op voorsprong en dus moest de hekkensluiter actie ondernemen. Dit gebeurde ook zeker wel maar daarbij kon men niet voorkomen dat het vijf minuten later alweer raak was aan de andere zijde van het veld. Een hoge bal kwam terecht bij Jonathan Meeuwis en die nam de bal geweldig aan waarna hij de bal koelbloedig wist binnen te werken 0-2. Het gaatje was geslagen en uiteindelijk werd er ook met deze stand gerust. Waar er in het eerste bedrijf al vlot werd gescoord daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Wederom was het na vijf minuten spelen dat de bal terecht kwam bij Jonathan Meeuwis en met een harde punter wist hij de bal binnen te werken 0-3. Hiermee leek de ban wel te zijn gebroken en dus was het alleen de vraag nog hoe hoog word de score. En dan met nog zeven minuten op de klok komt de bal terecht bij Henk Vonk en deze torpedeerde de bal hard in de kruising 0-4. De wedstrijd was wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet klaar want kort voor het einde wist Henk Vonk de bal door de benen van de keeper heen te schieten waardoor hij de eindstand bepaalde op 0-5.

Dikland installatie techniek – WR Unit 5-2

Met de nummers vijf tegen vier was dit een duel der middenmoten. Hierdoor kon je een leuke en open wedstrijd verwachten en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En leuk werd het want beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder al was de thuisploeg wel de iets bovenliggende partij. Maar ondanks dat werd de score geopend door Harry van der Veen die de bal simpel wist binnen te tikken en daardoor werd het 0-1. Maar de tegen reactie kwam er al gauw via Bouke Lokhorst die de bal strak in de hoek wist te werken en daarmee was het alweer 1-1. Dit doelpunt gaf het startsein voor meer en dat kwam er uiteindelijk ook via Randy de Vries die de bal simpel wist binnen te tikken 2-1. Maar of dit nog niet genoeg was werd de score even later verder uitgebreid door Jan van der Wal die de bal ook simpel mocht binnen tikken en daarmee werd het gaatje verder vergroot 3-1. Maar ondanks deze achterstand bleven de mannen van WR Unit er in geloven en dat leverde uiteindelijk zelfs de aansluitingstreffer op. Harry van der Veen kwam aan de bal en met een simpele voetbeweging schoof hij de bal door de benen van de keeper heen het doel in 3-2. De spanning was weer terug maar de mannen van Dikland bleven goed voetballen en dat resulteerde uiteindelijk zelfs in doelpunten. Was het Patrick Hoekstra eerst die de bal in de verre hoek wist te schieten 4-2, daar schoot hij de bal vervolgens knap binnen in de korte hoek 5-2. Het gat was geslagen en dat kwamen de gasten niet meer te boven want ondanks dat beide ploegen nog mogelijkheden kregen op meer werd er niet meer gescoord en daardoor eindigde dit duel in een 5-2 eindstand.

Vierde klasse

North Line – Horeca de Trije 1-1

Een ware kraker in de vierde klasse van de ZVF zaalcompetitie tussen de nummers één en twee van de competitie. Op voorhand was het verschil vijf punten in het voordeel van de thuisploeg en dus moesten de gasten winnen wilde het nog aanspraken maken op de titel. Maar al snel bleek dat beide ploegen de stand op de ranglijst wel waard waren want beide ploegen speelde goed en hierdoor werd het een spannende wedstrijd. Toch duurde het even voordat de eerste treffer een feit was. Na een goed schot was de rebound er voor Rients van Sluis en daarmee zette hij zijn team op een 1-0 voorsprong. De koploper had wat het wilde maar daar legde de nummer twee zich niet bij neer en dus gingen zij snel in de achtervolging. Dit leidde uiteindelijk ook tot de terechte gelijkmaker. Jelmer Rodenhuis kreeg de bal aan de linkerkant van het veld waarna zijn schot tegendraads in de rechterhoek eindigde 1-1. Gezien de wedstrijd een verdiende stand en uiteindelijk werd er ook gerust met deze stand. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren voor beide ploegen. Het kreeg hierin ook voldoende mogelijkheden maar deze werden onbenut gelaten en dus bleef de gelijke stand op het scorebord staan. Na twintig minuten spelen stond deze stand er uiteindelijk nog en dus deelde beide ploegen de punten en daar kon de thuisploeg het meest tevreden mee zijn.

Bouwbedrijf van Marrum – Roosma Schilders 1-8

Met de nummer laatst tegen de nummer drie en een verschil van ruim 21 punten leek dit op voorhand al een gespeelde wedstrijd te wezen. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Maar waar je hoopt op een stunt daar bleek het in het echt toch anders te wezen. De gasten waren de bovenliggende partij en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Elmer Feenstra kwam op over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. Diezelfde Feenstra had het in de beginfase op zijn heupen want kort na de openingstreffer wist hij nog tweemaal te scoren en daarmee had hij een snelle hattrick op zijn naam staan 0-3. De wedstrijd was hiermee al vroeg bepaald en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 0-4 door Tom Roorda die een voorzet vanaf de rechterkant door de benen van de keeper wist heen te schuiven en daarmee bepaalde hij de ruststand dus op 0-4. Het spelbeeld in het tweede bedrijf veranderde niet heel veel. Van Marrum wilde wel maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in. Dat gebeurde wel aan de andere kant van het veld waar Skelte Eemsing een harde bal vanaf de linkerkant wist binnen te werken 0-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan want even later kwam de bal wederom voor de voeten van Elmer Feenstra en deze wist daar wel raad mee en schoot de bal hard binnen 0-6. Maar dan is daar een actie over de rechterkant van de thuisploeg waarna het schot eindigde in de korte hoek 1-6. De eretreffer was dus een feit maar qua tegen doelpunten was het nog niet gedaan want Mathijs Kramer kwam op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-7. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 1-8 nadat Lasse Burgsma de bal in de linkerhoek wist te schieten en daarmee behaalde Roosma een keurige overwinning.

Beumako – CK Corporation  2-2

Beide ploegen vinden we terug op plek vijf en vier van de competitie. Voor beide staat er niks meer op het spel en dus zou het een open wedstrijd kunnen worden. Waar beide ploegen elkaar op de ranglijst nauwelijks ontlopen daar gold dat ook voor deze wedstrijd. Vanaf minuut één ging het spel over en weer en kregen beide ploegen kansen op doelpunten. Uiteindelijk zouden er ook doelpunten vallen want na een goede aanval kwam de bal terecht bij Ari Lumputu en deze wist de bal in de korte hoek te schieten 0-1. De ban was gebroken maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want even later was het Koen Beuker die de bal voor zijn voeten vond en deze kon hij simpel in het lege doel binnen tikken 1-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus kon het in het tweede bedrijf nog alle kanten op gaan. Waar het spel in het eerste bedrijf over en weer ging daar gold dat ook voor de tweede helft. Beide ploegen bleven gelijkwaardig aan elkaar alleen de geboden mogelijkheden werden nog niet omgezet in doelpunten. Nog niet inderdaad want uiteindelijk viel er dan toch nog een doelpunt en wel middels een eigen doelpunt van de thuisploeg 1-2.  Nu moest Beumako weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde net als in de eerste helft ook. En net als in de eerste helft leverde dit ook nog een treffer op. Tygo Talhout ontving de bal waarna zijn strakke schot in de verre hoek eindigde 2-2. Beide ploegen kregen hierna nog kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten eerlijk verdeeld.

Vijfde klasse

VDV-Techniek – Stadsherberg catering 10-2

Met de nummer zes tegen vijf en een verschil van drie punten was dit een wedstrijd puur om niet laatste te worden. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Je zou dus een spannende wedstrijd verwachten en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Het duurde uiteindelijk vijf minuten voordat de score geopend werd. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Jan van der Veer en deze schoot de bal goed in de verre hoek 1-0. De hekkensluiter had de ban gebroken en dus moest de nummer vijf reageren. Maar wanneer je in de achtervolging moet gaan dan moet je geen fouten maken zoals gebeurde in minuut elf en dit foutje werd keihard afgestraft door Jan van der Veer en daarmee werd het 2-0. Het gaatje was geslagen al zou deze drie minuten voor rust kleiner worden gemaakt. Edwin Lodewijk ontving de bal en met een goede voetbeweging schoof hij de bal binnen 2-1. De spanning was weer terug en deze werd binnen een minuut nog groter toen Jelle Rodenhuis de bal simpel kon binnen tikken en daarmee tekende hij voor de 2-2. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want een minuut later was het Jan van der Veer met zijn hattrick en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-2. Kon het in de tweede helft net zo spannend worden als in de eerste helft? Je zou denken van wel en dus konden we nog wel doelpunten verwachten. Deze kwamen er ook zeker wel en wel al na vier minuten spelen. Lourens Herrema krulde de bal van grote afstand binnen en daarmee tekende hij voor de 4-2. Namaten de tweede helft vorderde moesten de gasten meer risico nemen en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. En dan met nog tien minuten op de klok lijkt de wedstrijd in het slot gegooid te worden. Eerst is het Lourens Herrema die de bal van afstand weet binnen te werken 5-2, waarna Tjerk Kemper enkele seconden later een goede één twee aan gaat en de bal in het hoekje weet te prikken 6-2. De drie belangrijke punten waren wel binnen en helemaal toen Jan van der Veer vijf minuten voor tijd ook nog de 7-2 weet binnen te tikken. In de laatste drie minuten wisten Tjerk Kemper 2x en Lourens Herrema nog eenmaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 10-2.

Zaalvoetbalteam ex BTW – v/d Woude fietsen  2-3

Met twaalf vs. tien punten vonden we beide ploegen terug op plek twee en drie van de competitie. Beide ploegen maakte geen aanspraak meer om eerste te worden maar voor plek twee kwamen beide ploegen nog in aanspraak. En dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden waarin het alle kanten op kon gaan. De wedstrijd begon en je merkte gelijk dat de gasten gebrand waren op een goed resultaat. Ze kwamen fel de wedstrijd in en dat leidde al vrij vlot tot de openingstreffer van dit duel. Thijs Span zette goed een actie in over de rechterkant van het veld waarna hij de bal in de verre hoek wist binnen te schieten 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dat deed de mannen van v/d Woude goed want het begon lekker te lopen. Dit leidde uiteindelijk tot een goede voorzet vanaf de linkerkant waarna Jelle Jinse de jong de voorzet kon binnen werken 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd kort voor rust nog groter. Een toegekende vrije trap werd hard in de linkerhoek geschoten door Kristiaan Gaastra en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-3. Met deze stand leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar inderdaad leek want in het tweede bedrijf waren de mannen van ex BTW een stuk feller en dat leidde al vrij snel tot de aansluitingstreffer. Na een voorzet vanaf de rechterkant wist Jan Pieter Walda de bal hard binnen te werken en daarmee werd het 1-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Ja leek het antwoord te worden want na een voorzet vanaf links wist Jelle Scharringa de bal in de korte hoek te schieten en daarmee werd het 2-3. Alles was weer mogelijk en dus nam de spanning bij beide ploegen toe. Uiteindelijk kregen beide ploegen mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 2-3 eindstand. Met deze stand draaide beide ploegen van positie op de ranglijst.