Rijschool Posseth en Rintec langs toppers. Cafe de Posthoorn verrast in derby.

DSC 5362

Er kwamen deze competitieronde heel wat verrassingen uit de bus. In de eerste klasse ging het ongeslagen R.E.S. onderuit tegen het nog puntloze Rijschool Posseth en ook mede koploper BijOnsLuktHetWel moest het ontgelden tegen Huhtamaki/L.R. In de tweede klasse was het de beurt aan Apenmeeuw. Rintec was met 3-1 te sterk. Widia Boys profiteerde maar gedeeltelijk van de misstap van de koploper, want het kwam tegen HDJ Bouw niet verder dan 1-1. Verder stond de derby tussen Cafe De Posthoorn Dronrijp en nieuwkomer Lybo op het programma. Het werd een verrassende 5-2 voor de mannen van Gert Jan Wispelwey. In de derde klasse maakten de koplopers Zandstra & v.d.Meer en Stadsherberg catering geen fout, maar krijgen geduchte concurrentie van Sytsma Noord, dat Bloemketerp kansloos naar huis stuurde. Onderin streden Zuidema Engineeringsburo en Sannes & Voorintholt om het eerste succes. S & V. won afgetekend met 5-0. In de hoofdklasse bleef Autobedrijf Haitsma ongeslagen, al kostte dit heel veel moeite. Grand Cafe de Doelen hield de 1-0 voorsprong heel lang vast. In de slotfase pakte Haitsma alsnog de verdiende winst.

Bogt fen Gune – Royal Steensma  3-1
De strijd ging lang gelijk op, maar vlak voor de wisseling sloeg De Bogt meedogenloos toe. Eerst was het Willem van Duyn die een snelle aanval goed afrondde en vlak hierna scoorde Bas v.d.Zee in de rebound. Steensma gaf zich niet gewonnen, zette stevig druk en maakte het weer spannend na een vloeiende aanval via Durk Tichelaar. Het was tenslotte Feite de Haan die een vrije trap via de grabbelende doelman Willem Beimers binnen schoot.

Keizer Autoschade – De Strûners F.C.  5-2
Keizer was beter, maar De Strûners deed goed mee. Het opende zelfs met een intikker van Roar van Dellen. Twee maal Wietse v.d.Meer bracht de ommekeer, al tekende Cornelis Knol nog wel voor de gelijkmaker. Jan van Duyn 2x en Sander Hoekstra maakten het verschil in deze goede wedstrijd.

Freedom Energy – Syperda Verhuur  7-3
Cornelis Zijlstra was met zes treffers de speler die de Syperda defensie volledig opblies. Gerard Zijlstra zorgde bij 1-1 voor de resterende treffer en bij Syperda kwam het succes van Wybren Slager 2x en Jelmer Elting. Het Syperda team schoot duidelijk te kort en dat was verrassend.

Coop Tolsma Winsum – Sportcafe de Trije  5-3
Beide teams steden om een plaats in de middenmoot van de hoofdklasse en dat is het team uit Dronrijp gelukt. Vanaf het begin lag het initiatief bij de Coop mannen wat een eerste periodestand opleverde van 4-0 met treffers van Jeffrey Draaisma 2x, Jelmer Zijlstra en Remco Jorritsma. Sportcafe de Trije zag er nog wel licht in, want het kwam sterk terug. Marco de Groot 2x en Rob Postma zorgden in de laatste minuten voor top spanning. Het was Jelmer Zijlstra die het hoofd koel hield en het duel definitief besliste.

Autobedrijf Haitsma – Grand Cafe De Doelen  3-1
Haitsma was het gehele duel in de aanval, maar het kostte hel veel moeite om de snel verkregen achterstand van Rafael Castro ongedaan te maken. Het tempo bleef te laag en voor de Doelen veste werden de combinaties te ver doorgevoerd. Het was pas halverwege de tweede periode raak met twee  snel opeenvolgende treffers van Henk Vonk en hierna deed Frank Visser er nog een schepje boven op.

Horeca de Trije – Zijlstra Kleding  2-6
Als de schijn niet bedriegt gaat Zijlstra Kleding een grote rol spelen omtrent de bovenste plaatsen. Het duel tegen Horeca de Trije kende weinig problemen. Wel mocht Patrick van Dijk uit een snelle counter openen, maar onder aanvoering van Marck Wijbenga 3x, Tjibbe Haitsma en Pedro Lopez  werd de score regelmatig opgevoerd. Aan de andere kant blokkeerde doelman Mark Jan Riemersma een strafschop en had Patrick van Dijk andermaal succes. Siard Bloemsma van afstand bepaalde de eindstand.

Rijschool Posseth – R.E.S.  2-1
Het Rijschool team pakte de eerste winst en dat was zeer verrassend. Het favoriete R.E.S. kwam door Frits Schreefel wel op voorsprong, maar Posseth was sterker en won verdiend. Fabion Donderwinkel en Marcel Amels waren de schutters.

Huhtamaki/L.R. – BijOnsLuktHetWel  7-4
Stijn Beerends 0-1, Arjan Veltman 1-1, Jort Hogendorp 2-1, Joost Soolsma 2-2, Arjan Veltman 3-2, Mathijs Teerstra 4-2, Rene van Essen 4-3, Mathijs Teerstra 5-3, Arjan Veltman 6-3 en 7-3, Eric Vellinga 7-4.
Heel lang ging de strijd gelijk op, al was Huhtamaki gezien het scoreverloop wel steeds in het voordeel. Na de 5-3 van Mathijs Teerstra was het duel beslist. Een verdiende Huhtamaki zege die revanche nam voor de misser van de vorige week.

Sportcentrum Shape – Moto Delicato  2-5.
Het was pas in de slotfase dat de Moto Delicato zege gestalte kreeg. Twee maal nam Shape de leiding door Almar v.d.Voorn terwijl Frank van Polen en Alper Bolat gelijk maakten. In de slotfase zorgde Moto Delicato alsnog voor het verschil met treffers van Rowan de Vries, Sander Hoekstra en Tseard Boorsma.

Rin-tec – Apenmeeuw  3-1
Een verrassende Rintec zege na een boeiende wedstrijd. Hoewel Remco Dijkstra voor Apenmeeuw opende had Rin-tec toen al het beste van het spel. De 1-1 van Haye Rombout was dan ook terecht. Na de 2-1 van Rick Beimers met een intikker ging het Rintec team nog beter spelen met als gevolg de 3-1 van Haye Rombout.

Schroevenkopen.nl – Bouwbedrijf Scharringa  3-7
Tjitse Hoekstra 0-1, Johannes Boersma 1-1, Jeroen van Dellen 1-2, Tsjeard Halbesma 2-2, Erik de Groot 2-3, Johannes Boersma 3-3, Willem Miedema 3-4, Jeroen van Dellen 3-5, Erik de Groot 3-6 en 3-7.
Ook dit duel werd pas in de laatste fase beslist. Scharringa is goed bezig en was was duidelijk de sterkste. Het jonge team is nog steeds groeiende.

Widia-Boys – HDJ Bouw  1-1
Beide teams gingen flink de strijd aan met de gedachte om niet te verliezen. Nadat HDJ doelman Irolt Biesma met diverse goede reddingen zijn doel schoon wist te houden was het aan de andere kant wel raak. Dani van Eyk scoorde na een snelle omschakeling. Widia-Boys nam hier duidelijk geen genoegen mee want nog in dezelfde minuut maakte Albert Jan Jukema terecht gelijk.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Lybo  5-2
De routine gaf de doorslag. De Posthoorn pakte meteen de eerste winst en dat was broodnodig. Nieuwkomer Lybo startte met wisselend succes, moet nog het nodige leren, maar heeft zeker potentie. De pittige strijd ging lang gelijk op. Thom Buwalda opende, Tom Cats maakte gelijk, Lybo kwam op voorsprong via Bauke Tamminga en nu maakte Hoite Schaap gelijk. Vervolgens viel het kwartje aan de kant van De Posthoorn. Cornelis Saakstra scoorde, Lybo moest nu komen en liep in het val. Thom Buwalda en Wilko Hoogterp gebruikten de ruimtes optimaal.

SDV Projectbuilding – Stadsherberg catering  0-4
In de openingsfase kregen beide teams enkele mogelijkheden, het gevaar bleef lang uit. SDV kwam wel steeds meer onder druk waarbij Friso van Eyck attent reageerde op een verdedigende SDV misser. Aan de andere kant had Elmer Bonnstra pech met een schot op de paal. Uit een snelle combinatie tikte Friso van Eyck ook de 0-2 binnen. SDV zette hierna wel druk zonder dat het de defensie van Stadsherberg kon verontrusten. Het was tenslotte Wietse Blaauw 2x die de deur definitief op slot gooide.

Zandstra & v.d.Meer – Zwart Machines  8-2
Joël Rooij 1-0 en 2-0, Stijn v.d.Geest 3-0, Simon Houtsma 3-1, Henk Feenstra 3-2, Koen Wartena 4-2, Stijn v.d.Geest 5-2, Joël Rooij 6-2 en 7-2, Jord Haarsma 8-2.
Het leek er even op dat het zand uit de motor van het Machine team was verdwenen toen het van 3-0 op 3-2 kwam. Zandstra herstelde zich op tijd en was in het verdere verloop duidelijk beter. Het heeft zich prima hersteld van de nederlaag van vorige week en gaat gezien het doelgemiddelde ruim aan kop.

Sannes & Voorintholt – Zuidema Engineeringsburo  5-0
Voor beide teams was dit een goede gelegenheid om aan de eerste winst te komen. Zuidema kwam te snel op achterstand en kon dit niet meer wegwerken. S & V was sterker en scoorde via Davey Roeleven 2x, Rick Langenrak, Randy de Vries en nieuwkomer Brian v.d.Bosch.

Bowling Bloemketerp – Sytsma Noord  2-7
Bloemketerp was zonder wisselspelers kansloos tegen de jonge honden uit Zweins. De eerste periode kon Bloemketerp het tempo nog volgen, doelpunten Bauke Idsardi- Laurens Looijenga 1-1, maar na twee snelle treffers van Erik Terpstra was het Bloemketerp verzet gebroken . Verder kwamen de treffers van Jurjen Vriesinga, Bauke Idsardi, Sebas van Gils en aan de andere kant van Laurens Looijenga.

Verno Verhuur – Miedema Bouw  2-5
Verno keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan na acties van Bauke Okkema. Het kon de schade na veel druk herstellen via Dirk Jan Volbeda en Michel v.d.Zee. Deze achtervolging had duidelijk te veel gevergd, want naar mate het duel vorderde kon Verno het tempo niet meer volgen. De uitblinkende Bauke Okkema 2x en Bernert Beeksma maakten er een ruime Miedema zege van.