Rijschool Posseth heeft de strijdbijl nog niet begraven.. Vrije val Bouwbedrijf Haarsma Franeker.

 AXL3950

In de tweede klasse bleven de koplopers Zijlstra Beroepskleding en R.E.S. moeiteloos overeind. Rijschool Posseth bleef in het spoor van de koplopers door royale winst op Schapie Multiservice en heeft de strijdbijl nog niet begraven. Onderin blijft het in deze klasse spannend tussen Bouwbedrijf Scharringa, Warmtetechniek en Verno Verhuur. Alle drie verloren. In de hoofdklasse was het de vraag wie het in de slotfase Keizer Autoschade nog lastig kan gaan maken. Het wordt Bogt fen Gune na minimale winst op Steensma F.I., 2-3. In de eerste klasse was het Bouwbedrijf Haarsma dat in het begin van de competitie bovenin mee deed, maar na diverse nederlagen inmiddels een gevecht tegen degradatie moet gaan leveren. Herstel was er in deze klasse voor Sportcafe de Trije na winst op The Phone House. Syperda Verhuur is inmiddels wel genaderd tot op een punt. In de derde klasse was er weinig tegenstand voor de toppers Rintec en Apenmeeuw. Maxstuc had vrijaf en kan zich opmaken voor de topper vrijdag aanstaande tegen Apenmeeuw, aanvang 20.10 uur.

Ook de topper in de hoofdklasse tussen Keizer Autoschade en Steensma F.I. in de nieuwe sporthal beloofd spannend te worden, aanvang 22.25.

Keizer Autoschade – van Dellen bellen 9 – 1

Een vrij simpele zege van de koploper op een tegenvallend van Dellen. Het duel was snel beslist. Sander Hoeksra was vooral in de eerste periode bijzonder actief met drie treffers. Pas na 8-0 was er een tegentreffer van Wilfred v.d.Zee en het restant kwam van Edwin Hiemstra 3x, Keimpe Pols 2x en Mart Kuperus.

Steensma F.I. – Bogt fen Gune 2-3

Alleen bij winst vrijdag aanstaande van Steensma op koploper Keizer Autoschade zijn er nog kansen voor Steensma, anders is er alleen nog De Bogt fen Gune die het Keizer lastig kan maken in deze slotfase van de competitie. Het was Frank de Vries die het duel open brak en Ymke Brijker die er pas halverwege de tweede periode 0-2 van maakte. Dat was op dat moment ook verdiend. Twee snelle tegentreffers van Tjeerd Hoekstra en Evert Tolsma betekende een spannende slotfase. Steensma rook zelfs de winst na een gele kaart voor Willem van Duyn, maar wist deze niet te verzilveren. Dezelfde van Duyn werd in de slotminuten zelfs nog matchwinnaar.

Autobedrijf Haitsma – Cafe ‘t Wap 3-7

Er stond al 0-5 op het scorebord voordat en teleurstellend Haitsma via Jan de Haan vanaf de stip tegen kon scoren. Ook de 2-6 en 3-7 van Jelmer Broersma en Henk Vonk waren slechts goed voor de statistieken. Cafe ‘t Wap raakt na een aarzelende seizoenstart steeds meer in haar element en was ook in dit duel dominerend met treffers van Kerst Hofman 2x, Sietse Jansma 2x, Dennis Hoekema, Niels v.d.Broek en Mark Kleefstra.

De Strûners F.C. – Mr. On & Offshore Service 8-9

Typisch een Offshore duel, verdedigend niet sterk, maar aanvallend via de snelle Tim Grond gemakkelijk scorend. Dit levert veelal doelpuntrijke en attractieve duels op. Deze maal bleven de teams qua scoreverloop steeds bij elkaar in de buurt waardoor het spannend bleef tot het einde. Scoreverloop; Erwin de Boer 0-1, Tim Grond 0-2, Hendrik v.d.Baan 1-2, Roar van Dellen 2-2, Ruben van Dokkumburg 3-2, Tim Grond 3-3, 3-4, 3-5, Ruben van Dokkumburg 4-5, Yme Dijkstra 5-5, Simon Houtsma 5-6, Tjitte Dijkstra 6-6, Tim Grond 6-7, Roar van Dellen 7-7, Hendrik v.d.Baan 8-7, Rick de Graaf 8-8, Tim Grond 8-9. Man van de wedstrijd Tim Grond.

Freedom Energy – Grand Cafe De Doelen 1 – 7

Een verrassing en wat voor één. Het waren Robbin de Klerk 3x, Robin Zandberg 2x en Roy Hoekstra 2x die de Energy volledig uit de tegenstander haalde. Gerard Zijlstra scoorde bij 0-2 tegen.

Sportcafe de Trije – Phone House 7-3

Eindelijk weer eens succes voor het Sportcafe team. Marco de Groot 4x was in de eerste periode bijzonder trefzeker en dat was al vroeg in de wedstrijd beslissend. Na 5-0 deed Phone House via Kars Zeinstra, Tristan Osinga en Jort Beimers nog wel iets terug en hier tussen door was er succes voor Evert Tolsma, Joshua Cuperus en opnieuw Marco de Groot.

Horeca de Trije – Autobedrijf Strikwerda 4-6

Het moet nu gebeuren voor Strikwerda en anders is het te laat om nog aan degradatie te ontkomen. Onder aanvoering van Klaas Meinsma 3x werd in ieder geval de laatste strohalm gepakt en dat was gezien het spelbeeld en het scoreverloop zeker verdiend. Toch kwam het Horeca team in de slotfase via Cornelis v.d.Ploeg, 4-5, nog dicht bij. Voor Strikwerda scoorden verder Jorrit Dijkstra 2x en Ronald Reinsma en voor het Horeca team Ruurd Pijpker 2x en Patrick van Dijk.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – De Skearmessen 0-3

Het duel was al in de eerste periode beslist. Tjibbe Krottje 2x en Hepke de Boer scoorden. Haarsma probeerde het verder nog wel, maar het ontbrak het team nu ook weer aan stootkracht.

Warmtetechniek – Zijlstra Kleding 2-9

Tot ver in de tweede periode was het een spannend duel met 2-3 op het scorebord. Hierna waren twee snelle doelpunten van Tjibbe Haitsma beslissend. De treffers kwamen van de uitblinkende Tjibbe Haitsma 7x, Johannes v.d.Veen en Pieter v.d.Schoot met aan de andere kant succes voor Albert Jan Jukema 2x.

Leo Reitsma/Huhtamaki – B.O.L.H.W. 3-0

Een matig duel en een terechte winnaar. Cor Boonstra had meteen succes uit een vrije trap, Arjan Veldman zorgde in feite voor de beslissing en Cor Boonstra had nogmaals succes.

Cafe De Posthoorn – Preton Nederland 6-2

Cafe De Posthoorn is in een stijgende lijn en Preton zit in een dipje. Hiermee is meteen het eindresultaat verklaard. Al in de eerste periode hadden Hoite Schaap, Thom Buwalda en Lucien van Zanten de stand na 3-0 gebracht en na de 4-0 van Cornelis Saakstra deden Ewoud Walda en Bauke Sieswerda iets terug. De spanning verdween volledig na treffers van opnieuw Thom Buwalda en Jorrit Hoogterp.

Bouwbedrijf Scharringa – R.E.S. 0-5

Er was duidelijk krachtsverschil tussen R.E.S. bovenin en Bouwbedrijf Scharringa vechtend tegen degradatie in de tweede klasse. Remco Wierema, Daniël v.d.Zee en Frans van Assen waren voor de wisseling trefzeker en hierna volgden scorers van Jesper Landskroon en nogmaals Remco Wierema.

Rijschool Posseth – Schapie Multiservice 5-1

Rijschool Posseth knokkend voor een promotieplaats tegen het grillige Schapie Multiservice. Het Rijschool team kende echter weinig problemen met een mak Schapie dat pas bij 5-0 tegen scoorde via Tjerk Helfrich. Voor de Rijschool doelpunten zorgden Marcel Amels 3x, Fabian Donderwinkel en Iwan Hibma.

Schroevenkopen.nl – Verno Verhuur 8-3

Met het einde in zicht doet Schroevenkopen er blijkbaar een schepje boven op. Het team ontbreekt het vaak aan stootkracht, maar dat was in dit duel niet het geval. Verno stelde teleur, al was Egbert v..d.Veen 3x wel sterk in de afwerking. Wouter Hylkema deed het met vier treffers nog beter en verder scoorden Johannes Boersma 2x, Ruurd Bouwma en Tsjaard Halbersma.

Sytsma Noord – Miedema Bouwbedrijf 5-7

Arjan Visser 0-1 en 0-2, Erwin Atsma 0-3, Arjan Visser 0-4, Sebas van Gils 1-4, Hidde v.d.Wal 2-4, Hidde Berg 3-4, Sebas van Gils 4-4 en 5-4, Dirk Jan Posthumus 5-5, Harm Germ Hallema 5-6, Arjan Visser 5-7.

Een grillig scoreverloop waarbij de gelukkigste won. Miedema startte voortvarend, 0-4, Sytsma kwam heel sterk terug, 5-4 en moest in de slotfase toch nog het onderspit delven.

SDV Projectbuilding – Sannes & Voorintholt 3-1

SDV speelde niet sterk, was iets beter in de afronding en won daardoor verdiend. Jonathan opende van afstand, Marc Wijbenga verdubbelde de voorsprong door de benen van de keeper, Randy de Vries bracht na een prima combinatie de spanning terug en Jonathan Meeuwis besliste het duel definitief.

Expert Franeker – Rintec 0-9

Expert kwam verzwakt en zonder wisselspelers binnen de lijnen en was al op voorhand kansloos. Het kreeg wel enkele goede mogelijkheden, maar een afwerker was niet voorradig. De jonge honden van Rintec kregen steeds meer ruimte en wisten hier wel raad mee. De scorende spelers waren Jeffrey Jellema 5x, Bouke Lokhorst 2x, Rick Beimers en Leeroy Jellema.

Engineeringsburo Zuidema – Apenmeeuw 1-6

Het liep niet zo vlot bij de koploper en daar was Zuidema verantwoordelijk voor. Het team speelde geconcentreerd, scoorde via Martijn Metselaar bij 0-2 tegen en het verschil werd pas in het laatst van het duel gemaakt. Doelpuntenmakers Remko Giesing 3x, Marnix Hoekstra 2x en Ruben Eijzinga.

Bowling Bloemketerp – Stadsherberg catering 5-3

De Stadsherberg had een sterke slotfase waar het anders zo veel moeite mee heeft. Ruurd Herrema 2x en Siep Vellinga troffen doel. Hiervoor had Bloemketerp via Laurens Looijenga 3x en Jan Bosma 2x al een veilige 5-0 opgebouwd.