Rijschool Posseth in opmars. Knappe winst van Sannes & Voorintholt.

DSC 0041

Onze fotgraaf heeft vrijdag 16 januari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen.

Met de derde winst op rij raakt Rijschool Posseth aardig uit de problemen. Deze maal werd concurrent Expert met 5-6 aan de kant gezet. Bovenin in deze derde klasse was er ook een interessante ontwikkeling. Grand Cafe De Doelen won de topper van Sportcafe de Trije en dat betekende meteen een wisseling van de wacht. De koppositie, die De Trije steeds had verdedigd, moest het hierdoor afstaan aan De Doelen. In de hoofdklasse kraakte koploper Keizer Autoschade het tobbende Zijlstra Beroepskleding en maakte achtervolger De Bogt fen Gune geen fout. In de eerste klasse bleef koploper Van Dellen Bellen in het lastige duel tegen Cafe ‘t Wap overeind en staat nu een straatlengte voor op de concurrentie. Onderin wordt het voor Warmtetechniek en Cafe De Posthoorn steeds moeilijker. In de tweede klasse is het vooral onderin spannend. Maxstuc en Schroevenkopen.nl speelden onderling gelijk. Dit gebeurde na een spectaculair scoreverloop, 7-7. Omdat Bowling Bloemketerp verloor wordt elk punt voor de betreffende teams nu belangrijk. In de vierde klasse wijkt Bouwbedrijf Scharringa niet af van haar vaste patroon, namelijk winnen met het kleinst mogelijke verschil. Het betekent wel dat de vaste belagers steeds verder achter op raken. Om van de onderste plaatsen af te komen haalde Sannes & Voorintholt de winst binnen ten koste van De Korenaar.

 

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 1-6

Er waren nieuwe gezichten te bewonderen zowel bij Haitsma als bij De Bogt. Zo was Klaas Jan Bijlsma weer aanwezig en hij scoorde het eerste en laatste doelpunt voor zijn team. Aan de andere kant ging Roelof Lousma het na een lange periode weer eens proberen en hij slaagde met de enige tegentreffer bij 0-2. De Bogt won overtuigend waarbij er verder succes was voor Frank de Wit 2x, Kevin Tankink en Willem van Duyn.

Zijlstra Beroepskleding – Keizer Autoschade 0-21

Van een echte krachtmeting was geen sprake. Zijlstra moest noodgedwongen enkele nieuwe spelers toevoegen om te kunnen spelen en deze waren nog niet bij machte om op dit niveau te presteren. Doelpuntenmakers Sander Hoekstra 6x, Wiebe v.d.Meer 6x, Keimpe Pols 4x, Jan van Duyn 2x, Edwin Hiemstra 2x en Cees Terpstra.

Autocentrum Harlingen – Steensma F.I. 5-5

Een prima duel tussen twee aanvallend ingestelde teams. De eerste periode was voor Steensma die met snelle counters een 1-4 voorsprong nam. Evert Pieter Tolsma en Tjeerd Hoekstra ieder twee maal waren de schutters en Erdogan Yildiz scoorde tegen. Het Autocentrum drong onder aanvoering van Freek Topfer steeds meer aan en kwam verdiend langszij via Ayhan Yildiz 2x en de uitblinkende Freek Topfer. Met een eigen inzet van Klaas Kuiken leek Steensma enigszins gelukkig aan het langste eind te trekken, maar Freek Topfer zorgde terecht in de laatste minuten voor een gelijke stand.

Mr. On & Offshore Service – A.B.Texel 4-2

Ook de laatste strohalm om aan degradatie te ontkomen was aan A.B.Texel niet besteed. Het kon goed meekomen met het Offshore team, maar had het moeilijk om langs de uitblinkende doelman Jelmer van der Meer te komen. In de eerste periode was het alleen Eelco Thange die twee maal het net vond. Jeffrey Guertin scoorde vervolgens tegen, Cor Grond herstelde het verschil, Pattrick Poelstra zorgde in de rebound voor 3-2 en Tim Grond besliste het duel.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – De Strûners 4-5

Rinke de Vries 0-1, Roar van Dellen 0-2 en 0-3, Hoite Schaap 1-3, Rinke de Vries 1-4, Jorrit Hoogterp 2-4, Cornelis Saakstra e.d. 2-5, Jolle de Wit 3-5, Cornelis Saakstra 4-5.

De Posthoorn was zeker niet de mindere, maar liep gezien het scoreverloop achter de feiten aan. Het eigen doelpunt van Cornelis Saakstra was achteraf beslissend.

G.Pars Graanhandel – De Skearmessen 7-3

Rense Pieter Hiemstra 1-0, Jarco Kingma 2-0, Roel Frijling 2-1, Menno van Zwieten 3-1, Syb Wijnstok 4-1, Jarco Kingma 5-1, Menno van Zwieten 6-1, Hendrik Schiphof 7-1, Hans Dijkstra 7-2, Hepke de Boer 7-3.

Op de snelheid van spelers als Jarco Kingma en Rense Pieter Hiemstra bleef de Skearmessen het antwoord schuldig. Het was dan ook snel een gelopen koers. Pas in de slotfase kregen de Rypsters de ruimte die het nodig had.

Sijperda Verhuur – Warmtetechniek 8-2

In de eerste periode ging het nog moeizaam bij Sijperda waarbij alleen Victor Ram het verschil maakte. In de tweede periode ging het vrij snel. Na 4-0 scoorden Cor Boonstra en Michel Oegema tegen, de meest opvallende speler Marco ter Horst zorgde voor 2-0 en scoorde vervolgens een fraaie hattrick terwijl Wybren Slager 2x en Justin van Abbema mee deden om deze hoge score te bereiken.

Van Dellen Bellen – Cafe ‘t Wap 4-2

Van Dellen opende sterk met een volley van Elmer Boonstra en een beheerste inzet van Ronald Post. Het speelde vervolgens vanuit de verdediging en had een uitstekende doelman Wietse Hempenius achter zich waardoor Mark Kleefstra pas halverwege de tweede periode iets terug kon doen. Het antwoord na de 2-1 kwam snel en was meteen beslissend. Arnold Bergsma en Wietse Blaauw voltrokken het vonnis. Van afstand tilde Hakim Aalis de stand nog naar 4-2.

The Phone House – Bar Yn ‘e Stal 3-6

Dennis Sijbesma 1-0, Remco Jorritsma 1-1, Tjitse Oegema 2-1, Richard Wu 2-2, Martijn Werkhoven 3-2, Jelmer Zijlstra 3-3, Ian Roersma 3-4, Jelmer Zijlstra 3-5, Wytze Jelmer Greidanus 3-6.

Een grillig scoreverloop met een verrassende winnaar. The Phone House had er de laatste tijd flink de gang in. Een positief resultaat leek in dit duel ook lang tot de mogelijkheden. Het duel kantelde na de 3-4 van Ian Roersma. De teams waren aan elkaar gewaagd.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Primera Haitsma 3-2

De eerste periode was voor Haitsma. Pieter Zijlstra opende, Redmar v.d.Kooi maakte gelijk en opnieuw Pieter Zijlstra tekende voor 1-2. Twee snelle opeenvolgende treffers van Noa van Gils en Henk Stienstra beslisten dit gelijkopgaande duel.

Bowling Bloemketerp – Betterfit/Combistralen 1-3

Betterfit was beter, maar Bloemketerp hield lang stand. Uit een voorzet van Jonathan Meeuwis open Siemen de Vries de score en Tim van Faassen maakte gelijk. Een misser achterin bij Bloemketerp werd het team fataal waarna Siemen de Vries het duel definitief besliste.

Maxstuc – Schroevenkopen.nl 7-7

Richard v.’t Hoenderdaal 1-0, Ynte v.d.Veen 1-1, Richard v.’t Hoenderdaal 2-1 en 3-1, Geert Dijkstra 3-2, Jelte Pieter Dijkstra 3-3, Richard v.’t Hoenderdaal 4-3, Johannes Boersma 4-4, Patrick v.’t Hoenderdaal 5-4, Ynte v.d.Veen 5-5, Justin Reitsma 6-5, Frans van Assen 7-5, Ynte v.d.Veen 7-6 en 7-7.

Maxstuc bleef het gehele duel aan de goede kant van de score en het kon bijna niet meer mis gaan totdat Ynte v.d.Veen in de laatste minuten nog twee maal scoorde. Een spannend duel.

SDV Projectbuilding – Verno Verhuur 3-7

Verno was over alle linies beter en moest alleen drie treffers van Marc Wijbenga toestaan, maar toen was het duel al beslist. Voor Verno was er succes van Tjibbe Haitsma 2x, Egbert v.d.Veen 2x, Alex v.d.Bosch, Jeroen Mosselman en Dirk Jan Volbeda.

Sportcafe de Trije – Grand Cafe De Doelen 2-6

Al snel was deze topper beslist. Roy Hoekstra liep een voorzet van Robbin de Klerk binnen, Johannes Talhout van dichtbij en alleen op de keeper en Robbin de Klerk met een harde schuiver betekende al vrij snel 0-4. Met twee maal Marco de Groot leek de spanning terug, maar het sterkere De Doelen gaf de winst niet meer uit handen. Robbin de Klerk uit een vrije trap en Roy Hoekstra van dicht bij bepaalden de eindstand.

Expert Franeker – Rijschool Posseth 5-6

Marcel Amels 0-1, Tjipko Vellinga 1-1, Luuk Steensma 1-2, Marcel Kruize 2-2, Kris van Hofwegen 2-3, Marcelino Saamangun 3-3, Marcel Amels 3-4, Luuk Steensma 3-5, Kris van Hofwegen 3-6, Sjaak Roorda 4-6 en 5-6.

Posseth was beter, maar kwam in de slotfase nog bijna in de problemen omdat Sjaak Roorda twee maal tegen scoorde en Expert nog paal en binnenkant lat raakte.

Schapie Multiservice – Huis & Hyp0theek 3-4

Pieter Beuker 1-0 en 2-0, Jorge Lopez 2-1 en 2-2, Dirk Pieter Weistra 2-3 en 2-4, Robert Visser 3-4.

Schapie begon sterk en kwam ook op 2-0. Een sterke fase van H. & H. deed het duel kantelen, 2-4. Schapie zette hierna flink aan, maar kwam niet verder dan 3-4.

Stadsherberg catering – Zuidema scheepsbouw 5-3

Willem Beimers kon zich met de volledige Stadsherberg productie weer eens flink uitleven. Zuidema streed naar vermogen en kwam tot tegentreffers van Willem Buurstra 2x en Gerard Vriesema. Een terechte uitslag.

De Korenaar – Sannes & Voorintholt 1-2

Beide teams werkten hard voor de winst. Tom Voorintholt en Alexander Terluin schoten S. & V. naar 0-2, Dogokan Karadag bracht de spanning terug, maar wat De Korenaar verder ook ondernam, meer zat er niet in.

Bouwbedrijf Scharringa – Miedema Bouwbedrijf 2-1.

Edwin de Boer zorgde na een één tweetje voor 0-1 en Willy v.d.Kooi maakte van dichtbij gelijk. Hier leek het bij te blijven. Toch kwam er nog een beslissing. Oane Born werd in de laatste minuut matchwinnaar.