Rijschool Posseth in ware voetbalthriller langs Bouwbedrijf Haarsma Franeker

Wederom een nieuwe speelronde van de ZVF zaalcompetitie te Franeker. Met twaalf wedstrijden op het programma viel er weer genoeg te beleven. De spanning was om te snijden want geen één ploeg gaf vanavond iets cadeau. En dus moest er gestreden worden tot aan het gaatje met soms een lach en soms een spreekwoordelijke traan! Benieuwd wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder.

Tweede klasse

Rijschool Posseth – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 9-5

Met de nummers één tegen twee was dit een ware kraker in de tweede klasse. Beide ploegen waren met zes uit twee nog ongeslagen en dus zou de winnaar goede zaken doen. En dus beloofde het op voorhand een leuke pot voetbal te worden. Leuk werd het zeker en de eerste treffer was na vier minuten spelen al een feit. Het was Alwin Bierema die aan de bal kwam en middels een knap schot bracht hij zijn team aan de leiding 1-0. Maar lang stond deze voorsprong niet op het bord want twee minuten later was het Jeffrey Jellema die de gelijkmaker op zijn voet had en daardoor werd het 1-1. En zo kende we een levendig begin van deze wedstrijd en daarmee was het nog niet gedaan want drie minuten later was het Menne Langhout met een knappe actie waarna zijn schot strak in de hoek eindigde 1-2. Nu stonden de gasten weer op voorsprong maar ook ditmaal duurde dat maar twee minuten want toen kwam daar wederom Alwin Bierema aan de bal en wederom wist hij raak te schieten 2-2. Amper bekomen van deze gelijkmaker was daar een goede onderschepping waarna Jasper Hoekstra de bal ontving en ook hij bleef ijzig kalm waarna 3-2 was. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan maar dat gezegd hebbende kwam Jorrit Vellinga aan de bal en middels een knap schot liet hij de keeper kansloos 4-2. Het gaatje was hiermee geslagen en deze werd in de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf nog verder uitgebreid met drie doelpunten en daarmee werd de ruststand bepaald op 6-3. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen en dus was de vraag hoe hoog gaat de score worden? De tweede helft was twee minuten onderweg toen Henk Jan Wijma iets terug wist te doen middels een goed schot en daardoor werd het 6-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later had Menne Langhout een goed schot in de benen en daardoor werd het 6-5. De spanning was weer volledig terug en dus kon het nog alle kanten op vallen. Namaten het tweede bedrijf vorderde gingen de gasten meer en meer risico’s nemen. Hierdoor kwam er meer ruimte op het veld voor de thuisploeg en daarvan wist Bas van der Sluis van te profiteren en daarmee bracht hij de stand vijf minuten voor tijd op 7-5. De mannen van Posseth sloegen hierna wederom toe via Sander Hoekstra en daarmee werd het gaatje weer naar twee verschil gebracht 8-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al bepaalde Alwin Bierema de eindstand op 9-5 door de bal nog goed in de hoek te leggen.

Offinga Kappers – vv R.E.S. Bolsward  4-4

Met één uit twee vs. drie uit twee waren beide ploegen wisselvallig begonnen aan deze competitie. En dus stond er gelijk genoeg op het spel voor beide ploegen. Winnen betekende aanhaken en verliezen dus automatisch afhaken. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat en dus werd er een leuke wedstrijd verwacht. De gasten begonnen furieus aan dit duel en dat leidde na vier minuten spelen zelfs tot de openingstreffer van dit duel. Het was Frits Schreefel die goed aan de bal kwam waarna zijn schot knap binnen viel 0-1. De eerste treffer was een feit en dus kon de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook maar het kon daarbij niet voorkomen dat het een tweede treffer om de oren kreeg. Na een goede combinatie kwam de bal terecht bij Nagy Norbert en deze wist de bal netjes binnen te prikken 0-2. Maar toch zou het daar niet bij blijven want met nog vijf minuten op de klok was het wederom Frits Schreefel die een goede actie wist af te ronden en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-3. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen maar daar dacht Willem Nieuwhof blijkbaar anders over. Na twee minuten spelen in het tweede bedrijf wist hij de bal strak tegen de touwen te jagen en daarmee werd het 1-3. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk? Jazeker want negen minuten later was het Rick de Vries die aan het einde van een aanval stond en daarmee bracht hij de stand op 2-3. Alles was weer mogelijk en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Maar aan die spanning wilde Sander Bootsma niet meewerken want een minuut na de vorige treffer trof hij ook doel en daarmee bracht hij het verschil weer op twee 2-4. Maar ook naar deze treffer kwam er weer een snel antwoord want amper een minuut later was het Jelte Meijer die strak wist raak te schieten en daarmee werd het 3-4. Het werd uiteindelijk een spannende slotfase waarin beide ploegen mogelijkheden kregen op meer maar de geboden kansen gingen er niet in. Maar dan met nog een minuut op de klok is daar Rick de Vries die aan de bal kwam en na een goede actie wist hij hard raak te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-4.

SDV Keukens en meer 2 – Frankena Loonbedrijf 5-5

Met de nummer vijf tegen zes was dit een duel waar het om ging. Beide ploegen willen niet spelen om degradatie en dus moest er gewonnen worden.  En dat besef leek er ook wel te wezen bij beide ploegen want er werd fel gestart. Dat felle starten leidde uiteindelijk tot de openingstreffer van dit duel. Een voorzet vanaf links werd door Noah Postma in de korte hoek gewerkt en daarmee werd het 1-0.  Hiermee was het bal geopend en dat werd nog feestelijker toen Luca Rombout opdook in het midden van het speelveld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-0. Het gaatje was geslagen al zou dat maar van korte duur wezen want kort hierna kwam Renze Pieter Hiemstra één op één met de doelman waarna hij ijzig kalm bleef en de bal binnen werkte 2-1. De spanning was weer terug en dat was goed voor de wedstrijd. Uiteindelijk bepaalde Ruurd Bouwma de ruststand op 2-2 nadat hij een voorzet vanaf links in de korte hoek wist te leggen. En dus konden we ons opmaken voor een leuke en spannende tweede helft. En leuk werd het zeker want beide ploegen gingen vol de aanval in om de volgende treffer te maken. Deze treffers kwamen er ook en wel via Noah Postma die de bal tweemaal wist binnen te werken en daarmee bracht hij zijn ploeg op een 4-2 voorsprong.  De marge was weer twee en dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het even later ook nog 5-2 werd via Cas Bankert die zijn schot vanaf de rechterkant in de verre hoek zag eindigen. Maar ondanks deze achterstand bleven de mannen van Frankena Loonbedrijf zoeken naar doelpunten en daarvoor zouden zij uiteindelijk ook beloond worden. Het is namelijk Renze Pieter Hiemstra die driemaal over de linkerkant weet op te dribbelen waarna zijn eerste twee schoten in de korte hoek eindigde om vervolgens de laatste treffer in de verre hoek te schieten en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 5-5. Beide ploegen wilde hierna nog wel meer maar dit kwam er niet meer en dus eindigde dit duel in een aantrekkelijk gelijkspel.

Derde klasse

SDV Keukens en meer – Dikland installatie techniek  2-3

Waar de ene mooi mee draait in de bovenste regionen van de competitie daar staat de andere onderaan. En dus stond er voor beide ploegen wel het één en andere op het spel vandaag.  Maar waar de verschillen er zijn op de ranglijst daar gold dat niet echt voor op het veld. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en zo werd het een leuke wedstrijd. Uiteindelijk werd de score geopend door Jonathan Meeuwis die vanaf links wist op te stomen waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. En dus moest de hekkensluiter in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Uiteindelijk leverde dit ook resultaat op want een rebound kwam voor de voeten terecht van Stefan Ros en deze wist de bal in de linkerhoek te werken 1-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus konden we ons gaan opmaken voor een leuke tweede bedrijf. En leuk werd het zeker want het spel ging over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Uiteindelijk was het weer Jonathan Meeuwis die raak wist te prikken en daarmee bracht hij zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Maar ook ditmaal bleef een tegen reactie niet lang uit want kort erna was het Wesley Dijkstra die opkwam over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus konden we ons opmaken voor een spannende slotfase. Beide ploegen kregen daarin ook mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk zouden we dit duel nog maar één doelpunt te zien krijgen. Randy de Vries kreeg namelijk de bal in de as van het veld aangespeeld waarna hij niet nadacht en de bal in de rechterhoek wist te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-3.

Braak financiële Diensten – WR Unit  2-2

Met zes vs negen punten was dit een duel waarin veel op het spel stond. De koploper wilde natuurlijk uitlopen maar de rest wil natuurlijk inlopen. Spannend zou het dus zeker gaan worden en dus ging men er maar eens goed voor zitten. Al snel bleek ook wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. De bal ging goed rond waarna er enkele goede mogelijkheden ontstonden. Uiteindelijk werd de ban geopend door Jort Snijdelaar die de bal ontving en zijn schot eindigde strak in de korte hoek 1-0.  De ban was gebroken en dus moest de koploper in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook zeker en uiteindelijk zelfs met succes want het was Harry van der Veen die aan de bal kwam en zijn schot ging door de benen van de keeper het doel in 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten op vallen. En dan is daar een toegekende vrije trap die door Jort Snijdelaar hard word binnen gewerkt en daarmee bracht hij zijn team weer aan de leiding 2-1. De slotfase kwam er aan en dus leken de drie punten ook binnen te komen voor de thuisploeg. Maar niets was minder waar want het was Tieme van Marrum die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 2-2. Uiteindelijk bleek dit ook de laatste treffer van dit duel te wezen en dus konden beide ploegen een puntje bij schrijven.

Lahaise schoonm & glasbew – Killtrition 3-3

Beide ploegen staan vrij dicht bij elkaar op de ranglijst en dus was het een spannend duel waar het er ook om ging. Beide ploegen waren dan ook gebrand op een goede wedstrijd en dus konden de supporters er maar eens goed voor gaan zitten. In het eerste gedeelte van de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en daarbij stonden beide ploegen ook goed. Het duurde uiteindelijk zestien minuten voordat de ban werd gebroken.  De bal kwam terecht bij Randy Rispens en deze schoot de bal knap raak 1-0. De ban was gebroken en dat was een aanzet naar meer. En dat meer kwam er ook en wel twee minuten later. Na een goede actie kwam Jens Jellema aan de bal waarna zijn schot strak tegen de touwen eindigde 2-0. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie kwam er al binnen een minuut. Het was Thom Posthumus met een goede aanval waarna zijn schot eindigde in het hoekje 2-1. In de tweede helft moest het dus gaan gebeuren voor beide ploegen en dus beloofde het een spannende helft te worden. Aan het spelbeeld veranderde er vrij weinig en beide ploegen bleven de aanval zoeken waar kan. Dit leidde na tien minuten spelen tot de volgende treffer. Ditmaal was het Enrico Post met een goede aanval en ook zijn schot was strak genoeg dat die binnen viel 2-2. Beide ploegen moesten nu weer opzoek gaan naar de voorsprong en dus zou het een open wedstrijd blijven. Deze voorsprong kwam er uiteindelijk ook want met nog zes minuten op de klok is het Karst Bloemsma die raak weet schieten en daarmee tekende hij voor de 3-2. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want gelijk hierna had Enrico Post een goede actie in huis en met een vlammend schot liet hij de keeper kansloos achter 3-3. In de laatste minuten gingen beide ploegen nog op zoek naar meer maar dit kwam er niet meer en dus eindigde dit duel in een 3-3 eindstand.

Vierde klasse

BSH Partyservice – Horeca de Trije 1-3

Met zeven vs. zes uit vier waren beide ploegen redelijk begonnen aan dit seizoen. En dus was het de vraag wie pakt er vanavond de drie punten? Het werd gelijk een leuke wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten waar kon. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot een snelle openingstreffer van Patrick van Dijk die opstoomde over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. De ban was gebroken en dus moest er een tegen reactie gaan komen. De reactie kwam er zeker maar een volgende treffer werd gemaakt door Kevin Egberts die een voorzet vanaf de linkerkant in de verre hoek wist te werken en daarmee bracht hij de stand op 0-2. Uiteindelijk zou er met deze stand ook gerust worden en dus konden de gasten in het tweede bedrijf geduldig wachten op hun mogelijkheden. Er veranderde vrij weinig aan het spelbeeld de tweede helft en zodoende bleef het nog spannend. Maar aan die spanning zou er uiteindelijk een einde komen want een voorzet kwam terecht bij Patrick van Dijk en deze werkte de bal achter het standbeen langs het doel in 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar daar dacht Arne Tigchelaar blijkbaar anders over want hij wist een voorzet vanaf de linkerkant in de korte hoek te werken en daarmee werd het 1-3. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daardoor behaalde de gasten drie nette punten.

Visual reklame – Roosma schilders  3-4

Met de nummer vijf tegen één was dit een wedstrijd waarin de gasten wellicht de favoriet waren. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. En dat bleek ook wel in de wedstrijd zelf want beide ploegen waren gewaagd aan elkaar. Dat er doelpunten zouden gaan vallen dat kon je wel concluderen alleen was de vraag hoeveel vallen er?  Uiteindelijk werd de ban gebroken door Jordi Hoek die de bal op het midden van het veld kreeg aangespeeld om de bal vervolgens in de linkerhoek te schieten 0-1. De ban was bij deze dus gebroken al duurde het niet lang voor een tegen reactie een feit was. Tom de Ruiter had een goede actie over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer van voor af aan beginnen. Maar uiteindelijk zou er toch nog gescoord worden in het eerste bedrijf. Het was Sem Andoh met een actie over de rechterkant van het veld waarna hij de bal hard in de verre hoek wist te schieten 2-1. Met deze stand zou er dus ook gerust worden en dus moesten de gasten iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd. Dit werkte blijkbaar goed want we waren nog maar kort onderweg in de tweede helft of de gelijkmaker was al een feit. Een toegekende vrije trap werd door Tom Roorda onder de muur door geschoten waarna deze eindigde in de rechterhoek 2-2. Blijkbaar liggen vrije trappen nemen de mannen van Roosma wel want kort na het vorige doelpunt was er wederom een vrije trap te nemen, de bal werd naar links gespeeld op Elmer Feenstra en deze kon de bal strak in de korte hoek werken 2-3. De voorsprong was er weer en dus moesten de mannen van Visual reklame weer in de achtervolging gaan. Hierdoor zou er meer ruimte ontstaan op het speelveld en daarvan wisten de gasten wederom van te profiteren. Een lange bal van achteruit werd goed ingeschat door Elmer Feenstra en deze wist de bal goed in de linkerhoek te werken 2-4. Het gaatje was nu geslagen en dus leken de drie punten wel binnen te wezen. Maar inderdaad lijkt want het was Tom de Ruiter die nog goed aan de bal kwam waarna zijn schot vanaf de linkerkant eindigde in de korte hoek 3-4. De spanning was weer terug en dus was de vraag is er nog meer mogelijk ? Nee bleek het antwoord te wezen want gescoord zou er niet meer worden en dus behaalde de koploper een belangrijke overwinning.

Beumako – CK Corporation 4-4

Waar de ene ploeg in de onderste regionen bivakkeert daar draait de andere juist mee om de bovenste plek. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Het begin was er vooral voor de thuisploeg en dat leidde al vrij snel tot de openingstreffer van dit duel. Het was Jort Scherer die aan de bal kwam waarna zijn schot strak eindigde in de kruising 1-0. Een veelbelovende start van dit duel dus en helemaal omdat het even later ook nog 2-0 werd via Nick Tiebesl die de bal ook in de kruising wist te schieten. Het gaatje was dus geslagen en dus moest de nummer twee in de achtervolging gaan. Mogelijkheden kreeg het zeer zeker maar benut werden deze niet en daardoor bleef de nul op het scorebord staan. De thuisploeg bleef goed voetballen en dat leidde uiteindelijk ook tot de volgende treffer. Jochem Wielenga nam de bal goed mee waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten en daarmee werd het 3-0. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar niets bleek minder waar te zijn. Het is namelijk Nour Eddin Qunawati die de bal goed weet mee te nemen waarna hij de bal in de korte hoek weet te leggen 3-1. De marge was weer twee en dus was er zeker nog een mogelijkheid om terug te keren in de wedstrijd. En dat gebeurde dan uiteindelijk ook want de bal kwam voor de voeten van Ari Lumputu terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-3. De druk werd hierna nog meer opgevoerd en dat leidde er toe dat Nour Eddin Qunawati de bal terug vond voor zijn voeten waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 3-3. De ommekeer was een feit en dus konden beide ploegen opzoek gaan naar meer. En dat meer leek er voor de gasten ook te komen toen Menno Hiemstra niet nadacht en de bal strak in de kruising wist te jagen 3-4. Maar ondanks deze tegenslagen gaven de mannen van Beumako niet op. De achtervolging werd ingezet en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. Het was Momem Hanzabek die aan de bal kwam en zijn schot eindigde hard in de verre hoek 4-4. Beide ploegen gingen hierna nog wel opzoek naar meer maar dat meer kwam er niet meer en dus eindigde deze pot in een gelijkspel.

Vijfde klasse

Team Aboubakar – Bouwbedrijf van Marrum 3-3

Waar de ene ploeg mee draait in de middenmoot daar is de andere de trotse koploper van de vijfde klasse. Het verschil op voorhand was zes punten in het voordeel van de gasten en dus moest de thuisploeg winnen wilde het nog aanhaken richting de eerste twee plekken. Op het veld bleek ook al snel dat er niet veel verschil zat tussen beide ploegen en hierdoor werd het een leuke open wedstrijd. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uiteindelijk op naam van Kevin Menks die de bal goed in de verre hoek wist te schieten en daarmee werd het 1-0. De ban was gebroken maar de achtervolging werd gelijk ingezet en dat leidde uiteindelijk ook  tot de gelijkmaker. Het was Jelmer Uythof die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de korte hoek 1-1. Het bleef een intensieve wedstrijd om te volgen en hierdoor ontstonden er genoeg mogelijkheden voor beide ploegen. Uiteindelijk wist Kaam Bolat een toegekende vrije trap hard binnen te schieten en daarmee bracht hij zijn team weer op voorsprong. Maar ook ditmaal kon de thuisploeg de voorsprong niet vast houden want wederom Jelemer Uythof kwam aan de bal en zijn schot spatte via de onderkant van de lat het doel in 2-2. Het kon dus beide kanten op vallen in dit duel en dus zou je kunnen denken dat we met deze stand nog niet klaar waren. Uiteindelijk bleek dat ook te kloppen want Daniel Scholten werd goed vrij gespeeld waarna zijn schot door de benen van de keeper binnen viel 2-3. En dus stonden de gasten voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Maar net als de thuisploeg wisten zij deze score niet vast te houden of uit te breiden en dus was de gelijkmaker al gauw een feit. Het was Andreas Tsingros die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de bovenhoek 3-3. Beide ploegen zochten hierna nog naar meer maar dat werd niet gevonden en dus eindigde deze clash in een verdiend gelijkspel.

v/d Woude fietsen – Verno verhuur  1-4

Met de nummer zes tegen drie en een verschil van drie punten in het voordeel van de gasten was dit een duel van aanhaken of afhaken. De thuisploeg kon bij winst wat stijgen op de ranglijst en de nummer drie kon juist verder uitlopen op de concurrentie. En dus stond er genoeg op het spel heden avond. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan deze wedstrijd en hierdoor waren de eerste kansjes al gauw een feit. Toch duurde het uiteindelijk zes minuten voordat de score geopend werd. Het was Menno Limburg die een goede actie in huis had waarna zijn harde schot strak binnen viel 1-0. En dus hadden de mannen van v/d Woude de start die men graag wou. De gasten moesten dus in de achtervolging gaan en dat deed men dan ook. Uiteindelijk leidde dat twee minuten later tot de gelijkmaker. Na een goede aanval stond Ane Jan Jukema aan het einde ervan en hij liet de keeper kansloos achter 1-1. Beide ploegen moesten dus weer vanaf de spreekwoordelijke nul beginnen en dus bleven beide ploegen de aanval zoeken waar kon. Lang leek het erop dat er gerust zou gaan worden met een gelijke stand maar niets bleek minder waar te wezen. Met nog een minuut te gaan was het Klaas Auke Dijkstra die de trekker wist over te halen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-2.  En dus moest de thuisploeg in de tweede helft aanzetten wilde het op gelijke hoogte komen. De mannen vaan Verno deden er in het tweede bedrijf nog een tandje bij en dat leidde na acht minuten spelen tot de volgende treffer van dit duel. Tjibbe Haitsma kwam aan de bal waarna hij de bal mooi en gecontroleerd in het doel wist te werken 1-3. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg alles of niets gaan spelen wilde het nog een punt binnen halen. Hierdoor zou er ook meer ruimte ontstaan voor de gasten en daar werd vijf minuten na het vorige doelpunt ook van geprofiteerd. Wederom was het Tjibbe Haitsma met een goed schot en wederom liet hij de keeper kansloos achter 1-4. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van het duel te wezen en dus deed de nummer drie uitstekende zaken.

VDV-Techniek – Stadsherberg catering 3-1

Met beide drie punten uit hun eerste vier wedstrijden kon je spreken van een matige start van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een overwinning want daardoor kon het toch nog iets omhoog kijken. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar gold dat ook vanavond op het speelveld. Beide ploegen begonnen fel en uiteindelijk leidde dat tot de openingstreffer van Jan van der Veer die de bal hard en strak in de bovenhoek wist te schieten 1-0.  Een prima start van de thuisploeg en dus moest er een tegen reactie komen van de gasten. Uiteindelijk zou deze er ook komen want het was Edwin Lodewijk die knap wist weg te draaien bij de keeper waarna hij de bal in het lege doel wist te schuiven 1-1. Qua stand was dus alles weer in evenwicht en dus konden beide ploegen opzoek gaan naar meer. De thuisploeg schroefde het tempo iets meer op en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de voorsprong.  Het was Tjerk Kemper die aan de bal kwam waarna hij de bal beheerst in de verre hoek wist te leggen en daarmee werd het 2-1. De voorsprong was er en nu was het een kunst van behouden en / of verder uitspelen. Uiteindelijk ging men voor dat laatste scenario en dat pakte uiteindelijk ook goed uit. Wederom was het Jan van der Veer die aan de bal kwam en ditmaal wist hij de bal in de verre hoek te schieten en daarmee zorgde hij voor de 3-1. Beide ploegen zochten hierna nog wel naar doelpunten maar deze zouden er niet meer komen en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.