Rode lantaarndrager Killtrition op enerverende wijze langs Stukadoorsbedrijf Yildiz

Inmiddels zijn we zo goed als zeker op de helft van de competities en dus kun je langzamerhand al een beetje nagaan wie waar komt te eindigen. Bij sommige zones is het nog spannend maar enkele ploegen ruiken ook al het kampioenschap. En met die wetenschap in het achterhoofd begonnen de teams vanavond aan hun wedstrijden. Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Lees het hieronder

Hoofdklasse

Royal Steensma – Auto Haitsma – Jansma Wonen 1-3

Met de nummer drie tegen één en een verschil van zes punten was dit een interessant potje om te volgen. Steensma moest dus winnen wilde het weer enige spanning terug brengen in de competitie. Beide ploegen laten tegen elkaar altijd het beste van zichzelf zien en staan verstandig op momenten dat de tegenstander de bal heeft. Zo ook vandaag want beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder. Nadat de eerste mogelijkheden waren gemist kwam de bal terecht bij Jorrit Tolsma en met een goede aanname ging hij om de keeper heen waarna hij de bal simpel in het lege doel wist te schuiven 1-0. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want Wiebe van de Meer had een mooie actie langs de zijkant waarna hij de bal in de linker bovenhoek wist te schieten 1-1. Het beloofde dus een spannende tweede helft te worden en dus konden de supporters er eens goed voor gaan zitten. Het spelbeeld veranderde in het tweede bedrijf nauwelijks. De aanval werd gezocht waar kon en verdedigend stonden beide ploegen goed compact. Maar dan is daar een mooie één tweetje waarna Wiebe van de Meer de bal mee krijgt en zijn schot eindigde hard in de linkerhoek 1-2. Nu moesten de mannen van Steensma in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Maar het kon uiteindelijk niet voorkomen dat de gasten nog eenmaal wisten te scoren. Na een fout bij Steensma kwam de bal bij Mart Zwier terecht en deze wist de bal hard door het midden binnen te werken 1-3. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van dit duel te wezen en dus eindigde het vandaag in 1-3 voor de koploper.

Foto Techniek Service – Bogt fen Gune 1-3

Met de nummer zes tegen vier en een verschil van zes punten was dit een belangrijk duel voor beide teams. En dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. Uiteindelijk werd het ook een vermakelijk duel want beide ploegen zochten de aanval waar kon en verdedigend stond het compact. Dat er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord werd zegde veel over hoe beide ploegen stonden. Het was Feite de Haan met een hard schot tegen de touwen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-1. In het tweede bedrijf moest de hekkensluiter dus in de achtervolging en dat gebeurde ook zeker. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker ook op het scorebord al gebeurde dat wel met enig fortuin want een terugspeelbal op de keeper leek aangenomen te worden maar inderdaad leek want de bal ging onder de voet van de doelman door waarna de bal zomaar het doel in rolde 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten op vallen. En dan word de bal goed breed gelegd op Bas v/d Zee en met een hard schot door de benen van de keeper heen bracht hij de stand op 1-2. De hekkensluiter moest weer en dat deed het ook zeker maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in. Uiteindelijk zou er dit duel nog eenmaal gescoord worden en dat gebeurde door een harde poeier van Wilfred v/d Zee en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Moto Delicato – Sportcafé de Trije 5-1

Met de nummer twee tegen vijf was dit een wedstrijd van aanhaken of afhaken. Het verschil was op voorhand maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg en dus kon de winnaar goede zaken doen. Beide ploegen startte daarom fanatiek al was de thuisploeg wel licht in het voordeel. Nadat enkele mogelijkheden er niet in gingen was het vervolgens Lars Koster die een hard afstandschot in de benen had en daardoor werd het 1-0. De mannen van de Trije moesten in de achtervolging en helemaal toen de score ook nog verdubbeld werd. Sander Hoekstra kwam aan de balen zijn schot ging via de doelman in de korte hoek binnen 2-0. Met deze tussenstand werd er uiteindelijk ook gerust. Het tweede bedrijf was nog maar kort onderweg toen Karst Hannema een mooie actie in huis had waarna zijn harde schot in de linker onderhoek binnen viel 3-0. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dachten de gasten blijkbaar anders over. Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Gerlof Dijkstra en deze wist de bal netjes binnen te werken 3-1. Kon het hierdoor nog spannend worden? Dat kon zeker maar al snel werd aan alle spanning een einde gebracht. De doelman van de Trije ging de fout in waarna Karst Hannema de bal simpel in het lege doel kon werken en daarmee bracht hij de stand op 4-1. Uiteindelijk viel er nog één eigen doelpunt te noteren nadat een voorzet van richting werd veranderd en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-1.

Eerste klasse

Killtrition – Stukadoorsbedrijf Yildiz 7-6

Met respectievelijk nul vs. zes punten was dit een wedstrijd voor aanhaken richting de middenmoot of afhaken naar boven. En dus stond er voor beide genoeg op het spel. En dat was ook wel te merken bij de ploegen want beide ploegen begonnen fanatiek en dat leidde na vijf minuten spelen zelfs tot de openingstreffer. Gijs Bakker kwam één op één met de doelvrouw waarna deze ijzig koel bleef en de 1-0 binnen schoot. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed en hierdoor nam het vertrouwen ook meer en meer toe. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de volgende treffer van de wedstrijd. Wesley Kuperus probeerde het maar eens van afstand waarna de bal prachtig binnen viel 2-0. Het gaatje was geslagen en dit werd binnen een minuut nog groter ook. Gijs Bakker kreeg de bal waarna ook zijn afstandschot binnen viel 3-0. Wat een start voor hekkensluiter en deze werd nog mooier toen het na elf minuten spelen ook nog 4-0 werd. Een schot van Gijs Bakker ging via een speler van de gasten er in en dus werd het 4-0. De wedstrijd leek gespeeld te wezen maar inderdaad leek want vijf minuten voor tijd was het Wesley Schaap met een schot in de linkerhoek en daarmee werd het 4-1. En waar de thuisploeg een minuut na de tweede treffer scoorde daar maakte Marcel Amels nu de tweede voor de gasten in dezelfde minuut door in een één tegen één duel de keeper kansloos te laten 4-2. Maar hiermee was het eerste bedrijf nog niet gedaan want een minuut voor rust schoot Gijs Bakker de bal van afstand binnen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 5-2. En zo eindigde een leuke eerste helft waarin beide ploegen leuke dingen lieten zien. En waar het eerste bedrijf leuk begon, gold dat ook voor het tweede bedrijf. Keeper Sayit Gumrukvuoglu ging mee in de aanval om de bal vervolgens hard binnen te werken 5-3. Het gaatje was weer twee al was dat van korte duur want gelijk na dit doelpunt probeerde Gijs Bakker het weer van afstand en wederom was het raak 6-3. Maar Yildiz gaf niet op en met nog twaalf minuten op de klok wisten zij wederom te scoren. De bal kwam voor de voeten van Erdogan Yildiz en deze wist de bal simpel binnen te tikken 6-4. Alles was weer mogelijk en helemaal toen drie minuten later een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Marcel Amels en daarmee bracht hij de stand terug tot één verschil 6-5. Het geloof bij de gasten was volledig terug en de spanning bij de thuisploeg nam meer en meer toe. En net als we dat zeggen is daar een afstandschot van Wesley Schaap en daarmee zette hij de gelijkmaker op het bord 6-6. Wat een ontknoping was dit en dan waren er ook nog een aantal minuten te spelen. Beide ploegen zochten nog naar mogelijkheden maar de kansjes gingen er niet in en dus leek dit te gaan eindigen in een gelijkspel. Maar dan zitten we binnen de laatste minuut als Sven Jurre de Vos één op één komt met de doelman waarna deze rustig bleef en de bal beheerst wist binnen te werken 7-6. Hiermee was de ontknoping helemaal rond en uiteindelijk bleek dit ook de winnende treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de mannen van Killtrition de eerste drie punten van het seizoen.

Skearmessen – Koopmans Schilders 3-1

Met vier punten vs. zes punten was dit een duel der middenmoters. Je zou dus verwachten dat beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen en dat ze er een leuke wedstrijd van zouden maken. Het begin was in ieder geval veel belovend want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op gaan. Uiteindelijk viel daar zelfs het eerste doelpunt van de wedstrijd. Harm Schuitemaker probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel prima binnen 1-0. De toon was gezet en dus moesten de gasten in de achtervolging. Dit gebeurde uiteindelijk ook en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Via de rebound en Bas Kliffen ging de bal het doel in en daarmee werd het 1-1. Beide ploegen bleven mogelijkheden creëren en dus zou je verwachten dat er zeker nog doelpunten moeten gaan vallen. Uiteindelijk gebeurde dat ook nog en wel door een solo van Hepke de Boer en daarmee zette hij zijn ploeg op 2-1. Koopmans bleef zoeken maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in. En dan is daar wederom een treffer voor de mannen van Skearmessen. Een afstandschot van Hepke de Boer viel prachtig binnen en daarmee zette hij de stand op 3-1. Beide ploegen bleven hierna wel zoeken naar meer maar dit kwam er niet meer en dus eindigde het duel in 3-1.

Huhtamaki – Mc Donalds Harlingen 1-1

Waar we de ene in de top drie van onderen terug vinden daar gold voor de andere dat zij bovenin de top drie mee draaien. Je zou dus een makkelijke wedstrijd verwachten voor de gasten maar de thuisploeg wou zijn huid duur verkopen en dus kon er wellicht een verassing komen. Uiteindelijk bleek ook wel dat de ranglijst niet alles zegt want wanneer je goed gepositioneerd staat dan is het lastig om er doorheen te komen. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden maar gescoord werd er dus niet en dus bleef het een interessante pot voetbal om te zien. Lang leek het erop dat er niet meer gescoord zou gaan worden maar dan is daar minuut tweeëndertig als Mateusz Roman ijpe het maar eens van afstand probeert en zijn schot viel lekker binnen 0-1. Huhtamaki probeerde het hierna nog wel en uiteindelijk wisten zij zichzelf te belonen in de laatste minuut van de wedstrijd. Frits Hoekstra probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel hard tegen de touwen binnen 1-1. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd en dus werden de punten eerlijk verdeeld.

ZM Beweegcentrum – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 11-0

De koploper speelde vanavond tegen de nummer voorlaatst en dus was het de vraag of de gastheren stand konden. In de openingsfase kon de thuisploeg er niet heel gemakkelijk door komen en wanneer ze er wel langs kwamen dan was men niet scherp genoeg in de afronding. Wellicht zat er dan toch een kleine verassing in. Maar dan is het na veertien minuten spelen wel raak voor de koploper. Een aanval via de zijkant werd er ingetikt door Marten Jansen en daarmee werd het 1-0. De ban was gebroken en het gaatje werd twee minuten later verder vergroot. De toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten door Jesse Jaasma en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-0. Konden de gasten nog iets terug doen in het laatste bedrijf? Nee leek het antwoord te worden want na vier minuten spelen probeerde Marten Jansen het maar eens van afstand en ook dit schot viel binnen 3-0. Na dit doelpunt ging het snel want in twee minuten tijd wist Koen Wartena tweemaal te scoren en daarmee bracht hij de tussenstand op 5-0. De wedstrijd was gespeeld al was het alleen nog de vraag hoe hoog de score zou gaan worden. De gasten moesten meer en meer tegenhouden maar dit ging steeds moeizamer. Nadat Lennard Feenstra de stand op 6-0 bracht, daar wist Koen Wartena een minuut later wederom binnen te tikken 7-0. Twee minuten later was het weer raak toen Jesse Jaasma één op één kwam met de keeper en deze uiteindelijk kansloos liet 8-0. In de laatste vijf minuten zou er nog driemaal gescoord worden en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 11-0 eindstand voor de koploper.

Tweede klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 4-7

Een klus der bouwbedrijven en dus was het de vraag wie timmert er vanavond het bete tot het einde? Het werd in ieder geval een levendige wedstrijd waarin de score al snel geopend werd. Een snelle counter werd binnen gewerkt door Laurens Looyenga en daarmee werd het 1-0. Maar de gasten uit tzummarum bleven prima voetballen en zochten de achtervolging gelijk. Dit leidde uiteindelijk tot een goed uitgespeelde aanval die werd binnen gewerkt door Willem Heeringa 1-1. Alles was weer in evenwicht al was dit maar voor even want diezelfde Willem Heeringa had even later een fraai stifje in huis en daarmee liet hij de keeper kansloos. De gasten namen in deze fase van de wedstrijd het heft meer in handen en middels een afstandschot van Simon Houtsma werd het uiteindelijk zelfs 1-3. Was het duel hiermee al bepaald? Nee was het antwoord want na een goed uitgespeelde aanval wist Tjipko Vellinga binnen te werken 2-3. Het gaatje was weer minimaal maar werd even later weer naar twee gebracht door Simon Houtsma die een counter goed wist binnen te werken 2-4. Hierna begon de trein van de gasten soepeler te lopen en uiteindelijk leidde dat zelfs tot een intikker van Willem Heeringa 2-5. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen Johan Westerhof aan het einde stond van een mooie lopende aanval 2-6. Maar de mannen van , van Marrum bleven erin geloven en na een fout in de verdediging van de gasten strafte Jelmer Uythof het buitenkansje af en daarmee werd het 3-6. Diezelfde Uythof stond even later zelfs aan de basis van d 4-6 want na een goede aanvalsopzet wist hij de bal goed af te werken. Maar de tijd leek te kort om een echte inhaalslag nog te maken en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Het slotakkoord was er vervolgens voor Johan Westerhof, die een counter wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-7.

Keizer Autoschade – Offinga Kappers 6-2

Met de koploper tegen een ploeg uit de onderste regionen leek dit op voorhand een simpele overwinning te gaan worden voor de thuisploeg. Maar de bal is rond en dus kan het alle kanten opgaan. Het zijn in ieder geval twee jonge ploegen en dus zou je een wedstrijd met veel tempo verwachten. De thuisploeg liet vanaf minuut één merken waarom het de koploper was want het speelde goed en scherp en dat leidde al snel tot de eerste treffer van dit duel. Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Martijn Werkhoven en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Hiermee was een leuke wedstrijd begonnen al leek deze wel snel in het slot gegooid te worden want vlak voor het doel kwam de bal voor de voeten van Teunis van der en deze schoot de bal hard via de onderkant van de lat binnen 2-0. Het gaatje was dus al snel geslagen maar deze werd ook snel verder vergroot. Marcel Koning nam de bal goed mee en zijn harde schot eindigde in de linker onderhoek 3-0. Offinga probeerde het wel en kreeg ook wel mogelijkheden maar de scherpte was er niet en dus bleef Keizer simpel overeind. En dan is het Martijn Werkhoven die goed naar binnen toe snijdt waarna zijn harde schot in de korte linkerhoek eindigde 4-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en helemaal toen de ruststand ook nog bepaald wel op 5-0. Een voorzet kwam voor de voeten van Yuri Riemersma terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken. Wat konden de gasten nog in het tweede bedrijf? In ieder geval scoren want het werd 5-1 door Jelte Meijer die de bal in de linker bovenhoek wist te schieten. Dit gaf blijkbaar vertrouwen want even later werd het zelfs 5-2 middels Ruben v/d Linden die zijn afstandschot door het midden zag binnen vliegen. Maar ondanks deze twee treffers en nog enkele kansjes wisten de gasten niet meer te scoren. Daarentegen scoorde de koploper nog eenmaal via Marcel koning die de bal hard in de kruising wist te punteren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Derde klasse

Roosma Schilders – v/d Woude Fietsen 5-1

Waar de ene in de bovenste regionen meedraait daar speelt de andere ploeg onderin de competitie mee en dus zou je een overwinning verwachten voor de thuisploeg. In de wedstrijd bleek al snel dat de gastheren de betere partij waren en dat werd al snel bekroond met een solo aanval van Lasse Burgsma waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 1-0. Diezelfde Burgsma was even later wederom trefzeker nadat een aanval goed werd uitgespeeld waarna hij de bal wist binnen te werken 2-0. Hiermee was het gaatje al snel geslagen en dus moesten de gasten iets verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam het antwoord er ook en wel in de persoon van Thijs Span die een counter wist binnen te schieten 2-1. Was de spanning hiermee definitief terug? Nee leek het antwoord te worden want Lasse Burgsma probeerde het maar eens van afstand en ook dit schot viel lekker binnen 3-1. Het verschil was weer twee maar in de slotfase van de wedstrijd zou dit nog verder uitgebreid worden want na een fout in de verdediging van de gasten wist Tom Roorda het cadeautje uit te pakken en daarmee zette hij zijn ploeg op 1-4. De mannen van v/d Woude probeerde het nog wel maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in en dus bleef hun score haperen op één doelpuntje. Het slotakkoord was er voor de man van de wedstrijd en dat weet u dat dit Lasse Burgsma was want hij wist een counter goed binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-5.

WR Unit – Stadsherberg catering 7-2

Waar de ene de koploper is daar vinden we de andere terug in de onderste regionen van de competitie. Dit was ook wel gelijk terug te zien in het duel zelf want de thuisploeg was de bovenliggende partij en dat resulteerde ook al gauw in de openingstreffer. Meindert Jan Feenstra probeerde het maar eens van afstand en zijn schot ging hard door het midden binnen 1-0. Hiermee was het bal geopend waarna de score vervolgens snel werd verdubbeld. Jeffrey Beeksma probeerde het ook maar eens van afstand en zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd uiteindelijk groter en groter. Maar een tegen reactie kwam er ook en wel via Wietse Blauw die zijn schot in de linkerhoek zacht eindigen 2-1. Meindert Jan Feenstra had een goede dribbel in huis waarna zijn zachte schotje binnen viel 3-1. Het verschilletje van twee was er weer maa deze zou voor rust nog iets groter worden. De bal kwam terecht bij Jens Jellema, deze had een mooie actie in huis waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 4-1. Kon het dan voor de gasten in de tweede helft? Nee leek het antwoord te worden want met een harde trap zette Meindert Jan Feenstra zijn team op een 5-1 voorsprong. De gasten probeerde het wel maar de thuisploeg was scherper in de afronding. Maar dan mag Edwin Lodewijks een vrije trap nemen en deze wist hij verwoestend hard binnen te werken waardoor de stand op 5-2 werd gebracht. Maar dit mocht niet meer baten want in de slotfase van dit duel wist de koploper nog tweemaal te scoren en daarmee eindigde dit duel in een 7-2 eindstand.

VDV- Techniek – Verno Verhuur 5-4

Beide ploegen vinden we terug aan in de middenmoot van de competitie en dus was het voor beide een belangrijke wedstrijd om de punten binnen te halen. En dat er veel op het spel stond kon je wel merken want beide ploegen gingen vol strijd en passie de strijd aan. Uiteindelijk was de openingstreffer ook al gauw een feit. Nadat de keeper uit zijn doel was scoorde Symen Bootsma simpel en daarmee werd het 1-0. De score was hiermee geopend en deze werd al vrij snel verdubbeld. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Jan van der Veer en deze wist de bal simpel binnen te schuiven 2-0. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie was er ook al vrij snel. Dirk Jan Volbeda probeerde het maar eens van afstand en zijn schot ging mooi binnen 2-1. Alles was weer mogelijk en dus bleef de spanning in de wedstrijd er. En dan de mooiste treffer van de avond. Jan van der Veer schoot de bal van eigen helft zo het doel in en daarmee bracht hij de stand op 3-1. Dit doelpunt deed wat met de ploeg want even later was het Symen Bootsma die aan het einde stond van een mooie aanval en daarmee werd het 4-1. Het doek leek definitief te vallen voor de gasten toen een counter werd binnen gewerkt door Rinze Alberda en daarmee tekende hij voor de 5-1 tussenstand. Maar de mannen van Verno Verhuur gaven niet op en werd uiteindelijk beloond met een doelpunt. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Zeya Korel en deze schoot de bal hard binnen 5-2. Diezelfde Zeya Korel mocht later nog een vrije trap nemen en ook deze bal raakte hij goed waarna de 5-3 een feit was. Kon het dan nog voor de gasten? Ja zou je denken en helemaal toen Egbert v.d. Veen een vrije trap wist binnen te werken waardoor het 5-4 werd. Beide ploegen kregen in de slotfase nog wel mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer en dus werd de eindstand 5-4.

Rijschool Posseth – Horeca de Trije 8-5

Beide ploegen hebben genoeg kwaliteiten op het veld staan en dus kon het zomaar eens een leuke pot voetbal worden. En leuk werd het zeker want in de eerste minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus bleef de nul op het scorebord staan. Maar uiteindelijk zou er toch gescoord worden en wel in minuut dertien. De bal kwam terecht bij Rick Beimers en met een hakje wist hij de bal binnen te werken 1-0. Maar gelijk was daar al het tegen antwoord en wel van Keimpe Pols die de bal hard wist binnen te werken 1-1. Dit bleek de leukste fase van het eerste bedrijf te wezen want wederom een minuut later was het alweer raak. Alwin Bierema ontving de bal waarna hij de keeper kansloos liet met een hard schot 2-1. Met deze stand zou uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Zo gezegd, zo gedaan want na drie minuten spelen was het Keimpe Pols die de bal vanuit een lastige hoek wist binnen te schieten en dus was het weer 2-2. Maar ook ditmaal kwam er een snel antwoord want Rick Beimers ging vervolgens één op één met de doelman waarna deze rustig bleef en de bal simpel wist binnen te werken 3-2. En zo ging het mooi over en weer en werd het publiek goed vermaakt. En dan is daar minuut zesentwintig als Michel van der Veen het maar eens van afstand probeert en zijn schot viel strak binnen 3-3. Maar gelijk er achteraan kwam Alwin Bierema die de bal ontving en met een mooi hakje liet hij de keeper kansloos 4-3. Maar wederom kwam er een tegenaanval vanaf de aftrap waarna Patrick van Dijk één op één met de keeper rustig bleef en de gelijkmaker wist binnen te werken 4-4. En zo kende we dus een leuke wedstrijd tot op heden met veel en snelle doelpunten. Zo ook nu weer want een minuut later was het Rick Beimers die de bal simpel kon binnen tikken 5-4, waarna Alwin Bierema het maar eens van afstand probeerde en de stand op 6-4 wist te brengen. De gasten namen hierna meer en meer risico’s en dat werd gelijk afgestraft. Jorrit Vellinga kreeg de bal waarna hij deze simpel in het lege doel wist te schuiven 7-4. Hiermee was het duel wel gespeeld al wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren in de slotfase en daardoor eindigde dit duel in een 8-5 eindstand.

BSH Partyservice – Zaalvoetbalteam ex BTW 8-1

Met de nummer drie tegen vijf en een verschil van maar drie punten was dit een ware clash voor beide ploegen. En dus kon je een interessante wedstrijd verwachten. Na één minuut spelen was het al raak. Rene de Haan kwam één op één met de keeper waarna hij rustig bleef en binnen schoot 1-0. Diezelfde de Haan had twee minuten later een zelfde actie in huis en wederom bleef die rustig en schoof de bal binnen 2-0. Een bliksemstart en dus moesten de gasten al gauw in de achtervolging. Nadat beide ploegen enkele mogelijkheden hadden gemist was het na zeventien minuten spelen wederom raak. Tjitse Oegema ontving de bal waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten en daarmee was het 3-0. Een minuut later leek het duel definitief beslist te worden nadat Tjalling Feenstra van grote afstand wist binnen te schieten 4-0. Maar dan hebben we de twintigste minuut als Tjitte Bonnema de bal weet binnen te werken en daarmee was het verschil weer drie. Maar dit gaatje werd twee minuten later verder uitgebreid. Een afstandschot van Rene de Haan viel binnen en daarmee werd het 5-1. De wedstrijd was wel gespeeld want de thuisploeg was de sterkste partij vandaag en dus was de vraag alleen nog hoeveel treffers komen er nog bij. De gasten probeerde het nog wel maar daardoor zou er ruimte komen en daarvan wist Tjalling Feenstra optimaal van te profiteren. Tweemaal kwam hij één op één met de doelman waarna hij in beide situaties rustig bleef en de keeper kansloos achter liet 7-1. Het slotakkoord kwam er vier minuten voor tijd toen een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld en werd binnen gewerkt door Tjitse Oegema en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-1.