Rol Coop Tolsma Winsum en Zwart Machines nog niet uitgespeeld. R.E.S. Bolsward haakt af.

 AWA6289

In de hoofdklasse had mede koploper Keizer Autoschade een makkie. Tegenstander De Strûners F.C. kwam namelijk niet opdagen. Omdat het team uit Berlikum al op een negatief puntenaantal staat lijkt om aan degradatie te ontkomen een moeilijk traject te worden. In de eerste klasse blijft Coop Tolsma in de strijd met koploper Moto Delicato. Het had geen moeite met Sportcafe de Trije terwijl Moto Delicato afrekende met concurrent R.E.S. Het team uit Bolsward haakt voorlopig af. Autobedrijf Strikwerda blijft door winst wel in de race. In de tweede klasse won Bosma Timmerwerken onbedreigd van concurrent Rijschool Posseth. In de derde klasse bewees het onderaan staande Sytsma Noord dat de onderlinge krachtsverhoudingen in deze klasse gering zijn. Het duel tegen koploper Apenmeeuw ging in de slotfase met 3-4 verloren terwijl de mannen uit Zweins meer hadden verdiend. In de vierde klasse raakt Sportcentrum Shape op dreef en kan nog wel voor de nodige spanning zorgen. In de vijfde klasse kwam Sannes & Voorintholt niet voorbij SDV Projectbuilding, herstelde koploper Schroevenkopen zich en is Zwart Machines na royale winst zeker nog niet kansloos voor de titel.

Zijlstra Kleding – Royal Steensma 5-8
Marc Wijbenga 1-0 en 2-0, Durk Tichelaar 2-1, Lammert Wagenaar 2-2, Marc Wijbenga 3-2, Johannes v.d.Veen 4-2, Evert Tolsma 4-3, Lammert Wagenaar 4-4, Jelte Hylkema 4-5, Lammert Wagenaar 4-6, Anno Venema 4-7 en 4-8, Pedro Lopez 5-8.
Een duel met twee gezichten. Aanvankelijk deelde Zijlstra onder aanvoering van Marc Wijbenga 3x de lakens uit en halverwege deed Lammert Wagenaar het duel met drie treffers volledig kantelen. Het gevolg was nog een royale Royal zege.

De Strûners F.C. – Keizer Autoschade 0-5 reglementair.

Freedom Energy – Autobedrijf Haitsma 2-3
Een moeizame, maar verdiende Haitsma zege. Cornelis Zijlstra brak het duel open, Christiaan de Haan maakte gelijk en nog in de eerste periode zorgde Peter Visser voor 1-2. Christiaan de Haan besliste het duel definitief, al had Mark Kuipers in de laatste minuut het laatste woord.

Salarisburosport – Autobedrijf Strikwerda 1-4
Degelijk, maar bijzonder effectief is het spel van Strikwerda. Het team uit Tzum raakte niet onder de indruk van de tussenstand halverwege toen Hans Dijkstra de Rypsters na een goede loopactie op 1-0 zette. De gelijkmaker kwam van Frits Hoekstra die bij de tweede paal beheerst binnen schoot. Na een goede combinatie met Redmar Dijkstra kwamen de Tzummers op voorsprong en killer Klaas Meinsma vergrootte deze. De 1-4 van Erwin Hoekstra was voor de statistieken.

Moto Delicato – R.E.S. Bolsward 2-0
Moto was in de beginfase sterker. R.E.S. bediende zich zonder veel resultaat van de counter. De 1-0 via Tseard Boorsma was dan ook verdiend. In de slotfase kwam er pas meer druk van de Bolswarders, echter Lars Koster maakte gebruik van de hierdoor verkregen ruimte en verdubbelde de voorsprong.

Sportcafe de Trije – Coop Tolsma Winsum 3-6
Een verdiende zege van het Coop team dat kansrijk blijft voor een plaats in de hoofdklasse. Deze ruime zege kwam tot stand door treffers van Bauke Jan Plantinga 2x, Jelmer Zijlstra 2x, Jelte Pieter Zijlstra en Remco Jorritsma.

Huhtamaki/LR – Wash ‘n Go 2-1
Jort Beimers opende van afstand en Cor Boonstra maakte door de benen van doelman Sidi Reitsma gelijk. Het bleef een gelijk opgaand duel waarin Chris Outhuyse matchwinnaar werd.

BijOnsLuktHetWel – Grand Cafe De Doelen 6-5
Kevin á Nijeholt 1-0, Jordy de Cumptich 1-1, Joost Soolsma 2-1, Jorge Lopez 3-1, Roy Hoekstra 3-2, Jordy de Comptich 3-3, Alexander Terluin 3-4, Niek Tiemersma 3-5, Kevin á Nijeholt 4-5, 5-5, 6-5.
Het was een uitermate vermakelijk duel met wisselende kansen en een grillig scoreverloop. Eerst moest De Doelen een ruime achterstand wegwerken, hierna was hetzelfde het geval bij BOLHW. Tenslotte werd Kevin á Nijeholt de man van de wedstrijd met een fraaie hattrick.

Bosma Timmerwerken – Rijschool Posseth 6-2
Een geflatteerde, maar wel verdiende Bosma zege na een prima wedstrijd. Het bleef lang spannend waarbij Bosma pas in de slotfase het verschil maakte. Stefan Amels zette Posseth op 0-1 en drie treffers van de uitblinkende Wesley Schaap deden de kansen keren. Posseth kwam terug in de wedstrijd halverwege de tweede periode na een inzet van Snoussi Solaiman. Bosma kreeg tegen het aanvallende Posseth vervolgens de ruimte die het nodig had wat resulteerde in treffers van Pieter Beuker, Wesley Schaap en Jarco Kingma.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 2-4
Het falende De Posthoorn keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Het spartelde nog tegen via Jos v.d.Velde, maar meer zat er niet in. Het onberekenbare Haarsma kwam tot deze winst door treffers van Jort van Gils 2x, Redmar v.d.Kooi en Wierd Baarda. Bij 1-4 besloot Jos v.d.Velde het duel.

Widia Boys – HDJ Bouw 7-2
Widia Boys opende in een hoog tempo en HDJ kon niet volgen. Het werd een ongelijke strijd waarin Dani van Eyk en Justin Reitsma ieder met drie treffers excelleerden. Tjitte Sijbesma en Arjen Jukema hadden aan de andere kant nog succes en de resterende treffer kwam van Alwin Bierema.

Sytsma Noord – Apenmeeuw 3-4
Het leek er in de openingsfase niet op dat het een spannend duel zou worden. Apenmeeuw nam het initiatief en kwam snel op 0-2 via Klaas Nieuwhof en Remko Giesing. Sytsma kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, de 1-2 van Jurjen Vriesinga werd nog beantwoord door Klaas Nieuwhof, maar Sytsma rook kansen. Het kwam langszij met een inzet van Jurjen Vriesinga uit een corner en een snelle uitbraak van Bauke Idsardi. Het was Ruben Eijzinga die in de kluts dit duel besliste.

Bouwbedrijf Scharringa – Lybo 4-1
Het bleef lang bij 1-1 met doelpunten van Lennard Feenstra en Dannick Sikkema.Al ver in de tweede periode viel plotseling de beslissing. Willem Miedema scoorde, Lybo was aangeslagen en zo kon Scharringa uitlopen naar een beslissende 4-1 na treffers van Corniek Post 2x.

Sportcentrum Shape – A.M. Transport 6-3
Een terechte uitslag na een duel waarin Shape domineerde. Het Transport team nam wel de leiding met een strak schot in de kruising van Tymo Terpstra, hierna was Shape veel sterker en scoorde via Daniël Wijbenga 2x, Almer v.d.Voorn, Phillip Hibma en Jos v.d.Meulen. André v.d.Meulen schoot nog twee maal raak aan de andere kant en de goed spelende Daniël Wijbenga bepaalde de eindstand.

Miedema Bouwbedrijf – Stadsherberg catering 2-5
Miedema zonder wisselspelers kon in de openingsfase goed volgen en opende ook via Bernert Beeksma. Toen Wessel Roorda gelijk maakte en ook voor 1-2 zorgde was de weerstand gebroken. Evert Jan Broersma en Friso van Eyck tilden de stand naar 1-4, Bernert Beeksma scoorde tegen en Wessel Roorda had in de rebound het laatste woord.

Verno Verhuur – Schroevenkopen.nl 0-4
Hoe hard Verno ook werkte, het stugge Schroevenkopen gaf geen ruimtes weg en wist goed om te gaan met de geboden mogelijkheden. Johannes Boersma en Teunis Regeling in de eerste periode en Ruurd Boume met opnieuw Teunis Regeling brachten het eindresultaat op het scorebord.

Engineeringsburo Zuidema – Zwart Machines 0-6
Daar het de laatste tijd steeds beter ging met Zuidema wist het deze maal geen enkele succes te behalen. Zwart was veel sterker en verdeelde de treffers gelijk over de twee periodes. De doelpunten kwamen van Simon Houtsma 2x, Harm de vries, Pieter Tulner, Henk Feenstra en een eigen inzet van Justin Hoekstra.

SDV Projectbuilding – Sannes & Voorintholt 2-2
SDV heeft al te veel punten laten liggen om er nog een succesvol seizoen van te maken. De laatste weken is er wel een positieve omslag in het spel. Vorige week werd de koploper verslagen en ook het hooggeplaatste S & V. vergiste zich in de veerkracht van SDV na twee treffers van Patrick Hoekstra. Richard v.d.Veer zorgde voor de aansluiting en tevens voor de gelijkmaker.