Rol Huhtameki/L.R. bijna uitgespeeld. Was n Go verlaat gevarenzone.

 AXL1215

Huhtamaki deed in de tweede klasse lang mee in de strijd om de titel, maar na de nederlaag afgelopen vrijdag tegen het de laatste tijd sterk opererende Schroevenkopen verloor het met 4-3. Een promotieplaatst is hierdoor bijna niet meer haalbaar omdat de concurrenten Zijlstra Kleding en R.E.S. geen fout maakten. Onderin in deze klasse lijkt Warmtetechniek het vege lijf te redden na een afgetekende overwinning op Cafe De Posthoorn. In de hoofdklasse won Keizer Autoschade royaal van rivaal Steensma F.I. Alleen het winnende Bogt fen Gune kan het de koploper nu nog lastig maken. In de eerste klasse is er een nieuwe koploper. Syperda Verhuur won in een overigens matig duel de topper van Sportcafe de Trije. Wash n Go, het voormalige Phone House kan na de winst op Sportcentrum Shape ruimer ademhalen. In de derde klasse kon Maxstuc het tegen koploper Apenmeeuw niet redden waardoor Rintec langszij is gekomen. Opvallend is hier de opmars van Sannes & Voorintholt. Deze maal was het te sterk voor Miedema Bouw.

Autobedrijf Haitsma – De Strûners F.C. 3-0

Teams die gezien de stand op de ranglijst elkaar niet veel ontlopen. Dit was ook nu het geval en dan is het belangrijk om op voorsprong te komen. Twee snel opeenvolgende treffers in de eerste periode was daarom beslissend. De Strûners viel wel veelvuldig aan, maar Haitsma speelde verdedigend sterk en wist via Hassan Bartouhtouh nog verder uit te lopen.

Oosterlaar/Verhoeven – Cafe ‘t Wap 1-8

Oosterlaar beschikte niet over wisselspelers en was op voorhand kansloos tegen een steeds beter spelend Cafe ‘t Wap. Halverwege stond er al 0-4 op het scorebord en gescoord werd er door Pieter Jelle de Jong 3x, Niels v.d.Broek 2x, Mark Kleefstra 2x, Kerst Hofman en een tegentreffer van Lars Borgman.

G.Pars Graanhandel – Bogt fen Gune 3-6

Het eerste succes was voor Pars speler Robert Machiela. Verder lag het initiatief bij het sterkere De Bogt met doelpunten van Willen v.Duyn 2x, Feite de Haan en Bas v.d.Zee. Het werd nog even spannend via Syb Wijnstok en de goed spelende Robert Machiela, maar Willem v.Duyn en Bas v.d.Zee maakten aan alle onzekerheid een einde.

Van Dellen bellen – Mr. On & Offshore 3-7

Met uitzondering van de openingsfase was het Offshore team duidelijk sterker. Rik de Graaf brak het duel open en Biliam Herrema maakte met een slim balletje over doelman Jelmer v.d.Meer gelijk. Uit een vrije trap zorgde Eelco Tanghe voor 1-2 en Erwin de Boer met enig geluk voor 1-3. Het verschil was gemaakt. Tim Grond om keeper Wietse Hempenius en Elmer Boonstra in de counter betekende 2-4. Met een fraaie volley van Tim Grond en Simon Houtsma na een vloeiende combinatie werd de score verder opgevoerd .Rick de Graaf zorgde zelfs voor 2-7 voordat Elmer Boonstra de eindstand kon vastleggen.

Keizer Autoschade – Steensma F.I. 6-0

Vele malen maakten deze concurrenten er een spannend geheel van, deze maal was het krachtsverschil te groot. Edwin Hiemstra 2x en Keimpe Pols betekende een beslissende 3-0 wisselstand en de score werd opgevoerd via Eric Reversma, Edwin Hiemstra en Keimpe Pols.

Coop Tolsma Winsum – De Skearmessen 2-2

De openingsfase was voor de Barbieren wat de 0-1 opleverde via Harmen Mulder. Coop kwam steeds beter in de wedstrijd waarbij Remco Jorritsma gelijk maakte en Jelmer Zijlstra recht door voor 2-1 zorgde. De druk ook de Coop veste werd steeds groter, Harmen Mulder mikte een voorzet in de korte hoek en daar bleef het bij. Een terechte uitslag.

Wash n Go – Sportcentrum Shape 5-3

Een pittig duel met vele strafminuten. Wash n Go had veelal het initiatief en bleef steeds aan de goede kant van de score waardoor het eindresultaat terecht was. De doelpunten kwamen van Tristan Osinga 2x, Kars Zeinstra 2x, Marcel Koning met tegentreffers van Jos v.d.Meulen 2x en Philip Hibma.

Grand Cafe De Doelen – Freedom Energy 4-7

Twee teams die wisselvallig presteren. De Doelen keek vrij snel tegen een ruime achterstand aan en kon deze niet meer wegwerken. Scoreverloop; Pattrick Prosee 0-1, Pieter Zijlstra 0-2, Wesley Joustra 1-2, Eric Miedema 1-3, Ramon Hoogerhuis 1-4, Roy Hoekstra 2-4, Cornelis Zijlstra 2-5, Pieter Zijlstra 2-6, Roy Hoekstra 3-6, Robin Zandberg 4-6, Pattrick Prosee 4-7.

Syperda Verhuur – Sportcafe de Trije 2-1

Van deze topper werd veel verwacht, maar er gebeurde heel weinig. De 0-1 van Olger Iedema werd meteen beantwoord door Jelmer Elting en Sander de Vries werd de matchwinnaar.

Rijschool Posseth – R.E.S. 2-5

Het Rijschool team knokte voor haar laatste kans, maar kwam vooral fysiek te kort tegen een krachtig R.E.S. Frits Schreevel was met drie treffers de man van de wedstrijd, verder kwamen de Bolswarder treffers van Niels Altenburg en Henk Koster. Hier tussen door scoorde Luuk Steensma twee maal tegen zonder dat het R.E.S. echt in de problemen bracht.

Schapie Multiservice – Verno Verhuur 7-2

Een afgetekende Schapie zege, dat al na één speelperiode op 3-0 stond. De Harlinger treffers kwamen van Tjerk Helfrich 2x, Joël Bosma 2x, Robert Visser, Pieter Beuker en Jeroen van Dellen. De mannen uit Sexbierum hadden succes via Egbert v.d.Veen en Dirk Jan Volbeda.

Zijlstra Beroepskleding – Bouwbedrijf Scharringa 7-3

Voor de verandering had Marc Wijbenga maar weer eens zijn intrek genomen bij een ander team. Reglementair niets op aan te merken, sportief gezien kunnen hier vraagtekens bij worden gezet. Hij scoorde meteen twee maal en in de slotfase nogmaals. Na 5-0 kwam Scharringa ook aan bod. Willy v.d.Kooi 2x en Dannick Sikkema scoorden tegen en verder waren er nog treffers van Johannes van der Veen 2x, Zeya Korel en Maarten de Vries.

Warmtetechniek – Cafe De Posthoorn Dronrijp 8-4

Albert Jan Jukema 1-0 en 2-0, Frank Hoekstra 3-0, Peter Zwama 4-0, Frank Hoekstra 5-0, Thom Buwalda 5-1, Sietse Kuiper 6-1, Jacob Tijmersma 6-2, Albert Jan Jukema 7-2, Jacob Tijmersma 7-3, Thom Buwalda 7-4, Erik Kamstra 8-4.

Beide teams waren onherkenbaar, Warmtetechniek omdat het de Rypsters volkomen overspeelde en De Posthhoorn omdat het de laatste tijd goed op dreef is. Pas toen het duel al lang beslist was kwam er van De Posthoorn wat tegengas.

Schroevenkopen.nl – Huhtamaki/L.R. 4-3

Gezien de opwaarste lijn van Schroevenkopen was dit geen verrassing. De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd. Het bleef tot de laatste minuut gelijk op gaan waarna Wouter Hylkema zijn team de drie punten bezorgde.

Scoreverloop Mike Spanjersberg 0-1, Tsjeard Halbersma 1-1, Wouter Hylkema 2-1, Mathijs Teerstra 2-2, Ruurd Bouwma 3-2, Mathijs Teerstra 3-3, Wouter Hylkema 4-3.

Bijonslukthetwel.nl – Preton Nederland 9-3

Eindelijk weer succes voor het team B.O.L.H.W. Met uitzondering van het eerste gedeelte kwam Preton er niet aan te pas. Het team van Jelle Scharringa heeft nog wel enige punten nodig en zal nog aan de bak moeten. Glen Groen was de man van de wedstrijd met vier treffers. Verder scoorden Joost Soolsma 2x, Jorge Lopes, Haitze Weistra en Kevin á Nijeholt. Voor Preton waren dit Ewoud Walda 2x en Ynnick Strobl.

Expert Franeker – Sytsma Noord 2-4

Expert kreeg de meeste mogelijkheden, maar strandde steeds op de feilloos keepende Ype Sijtsma. Sytsma Noord daarentegen had aan enkele kansen genoeg om de zege binnen te halen. Gerard Vaas 1-0, Sebas van Gils 1-1, Hidde Berg 1-2, Armando Zwart 1-3, Sjaak Roorda 2-3, Bauke Idsardi 2-4.

SDV Projectbuilding – Stadsherberg catering 10-1

Een gemakkelijk SDV zege dat De Stadsherberg op tempo versloeg. Willem Beimers deed bij 9-0 iets terug en voor SDV kwamen de treffers van Frans de Beer 5x, Wietse Sloterdijk 4x en Richard v.d.Veer.

Maxstuc – Apenmeeuw 3-7

Maxstuc heeft het wel geprobeerd, maar kwam in het laatste gedeelte van de strijd iets te kort. Het moest toen aanvallen en werd afgetroefd.

Scoreverloop; Andre van Dellen uit een moeilijke hoek 0-1, Andre van Dellen strak in de kruising 0-2, Ruben Eijzinga na goede combinatie 0-3, Justin Reitsma na slimme actie 1-3, Richard v.Hoenderdal na flinke druk Maxstuc 2-3, Ruben Eijzinga hard binnen gepunterd 2-4, Justin Reitsma vanuit moeilijke hoek 3-4, Andre van Dellen uit counter 3-5, Klaas Nieuwhof solo 3-6, Andre van Dellen besloot prima duel 3-7.

Bowling Bloemketerp – Rintec 4-7

Rintec had het lang moeilijk. De strijd ging volledig gelijk op. Pas in de laatste minuut waren twee snelle uitbraken via Rick Beimers beslissend. Gerard Hoekstra 1-0 en 2-0, Jurjen Vriesinga 2-1 en 2-2, Jan Bosma 3-2, Rick Beimers 3-3 en 3-4, Laurens Looijenga 4-4, Arjen Zagema 4-7, Rick Beimers 4-6 en 4-7.

Miedema Bouwbedrijf – Sannes & Voorintholt 2-3

Miedema leek het duel volledig onder controle te hebben. Randy de Vries opende waarna Arjen Visser en Ronald de Vries de kansen deden keren. In de slotfase passeerde Pieter van Gunst echter zijn eigen doelman en vlak voor het einde schoot Thom Voorintholt zijn team zelfs naar de overwinning.