Roosma schilders houdt concurrentie achter zich na gemakkelijke overwinning

Vanaf deze speelronde is het elke week weer volle bak. En dat betekent genoeg strijd en passie. Maar het gaat ook ergens om in deze fase van de competitie want steeds meer gaan we naar het einde toe. En dus gaat er echt gespeeld worden om de gouden punten.

Hoofdklasse

Sportcafé de trije – Royal steensma 5-4

Met drie vs zes punten uit de eerste drie duels waren beide ploegen redelijk goed gestart. Toch vonden we beide ploegen terug in de middenmoot van de competitie. De gasten konden bij wist dus een slagje slaan maar daar wilde de thuisploeg natuurlijk niet aan mee werken. Beide ploegen kwamen scherp uit de kleedkamer en dat leidde gelijk tot een open duel waarin het alle kanten op kon vallen. Uiteindelijk werd de score geopend door Gerlof Dijkstra die de bal in de korte hoek wist te schieten 1-0. Hiermee was de score geopend en die werd even later verder vergroot door Karst Hannema die de bal door de benen van de keeper wist te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen maar de mannen van Steensma lieten zich niet uit het veld slaan. Het was Bauke Tjalle Anema die de bal ontving en na een goede actie schoot hij de bal in de verre hoek. De spanning was weer terug maar dat wou Gerlof Dijkstra blijkbaar niet want hij wist de bal in de verre hoek te werken en daardoor werd het 3-1. Maar ondanks deze stand bleven beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. En dan is daar Jorrit Tolsma die de bal ontvangt waarna zijn schot strak in de kruising eindigde 3-2. Diezelfde Jorrit Tolsma kreeg niet veel later wederom de bal en ditmaal schoot hij de bal in de verre hoek binnen en daardoor werd het 3-3. Beide ploegen moesten nu dus weer verder gaan zoeken naar de voorsprong en deze kwam er uiteindelijk ook. Het was Gert Jan Zagema die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de korte hoek 4-3. De voorsprong was er weer maar uiteindelijk zouden de mannen van sportcafé de trije deze niet gaan vast houden want het was Evert Tolsma die de bal door de benen van de keeper wist te schieten en daardoor werd het 4-4. In de slotfase gingen beide ploegen opzoek naar de winnende treffer en uiteindelijk kwam deze er ook. Het was Karst Hannema die aan de bal kwam en met een strak schot via de binnenkant van de paal viel de bal binnen 5-4. Dit bleek de laatste treffer van het duel te wezen en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Zijlstra Beroepskleding – ZM Beweegcentrum 2-7

Waar het verschil op de ranglijst maar één punt verschil is in het voordeel van de gasten daar was het verschil er tussen beide ploegen er in de openingsfase van dit duel ook niet. Beide ploegen begonnen scherp en de score werd daardoor ook snel geopend. Het was Maarten v/d Vies die de bal door de benen van de keeper wist te schieten en daardoor werd het 1-0. Maar ondanks deze treffer was de tegen reactie ook al gauw een feit. Het was Sofian Azehaf die de bal strak in de verre hoek wist te schieten en daarmee werd het gelijk 1-1.  De gasten wilde nu door drukken en dat leidde gelijk tot goede mogelijkheden en uiteindelijk zelfs tot een treffer. Dani van Eijk kwam aan de bal waarna zijn schot hard door het midden binnen viel 1-2. De voorsprong was er maar de thuisploeg bleef zoeken naar mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk viel deze treffer ook en wel via Cornelis Zijlstra die de bal in de korte hoek wist te schieten 2-2. In de fase hierna namen de mannen van ZM Beweegcentrum het heft meer in eigen handen. Dit leidde uiteindelijk tot de 2-3 van Mart Beuker die de bal in de korte hoek wist te schieten 2-3. De voorsprong was er weer en deze werd zelfs nog groter door Sofian Azehaf die de bal strak wist binnen te schieten 2-4. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg iets bedenken wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Maar dit bleek lastig te gaan worden want Dani van Eijk wist de bal in de verre hoek te schieten en daarmee bracht hij het verschil op drie 2-5. Het duel leek wel gespeeld te wezen en helemaal toen de bal ook nog ongelukkig in het eigen doel belande en het daarmee 2-6 werd. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Sofian Azehaf die de bal simpel kon intikken en daarmee werd de eindstand bepaald op 2-7.

Bogt fen gune – Welgeschikt 2-8

Met de hekkensluiter tegen de koploper leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar ondanks de laatste plek heeft de thuisploeg genoeg kwaliteit om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Dit bleek ook wel want ze begonnen goed en dat leidde zelfs tot de openingstreffer van Frank de Vries die de bal strak in de hoek wist te schieten 1-0. De voorsprong was er en nu was het een kwestie van deze uit te breiden. Maar dan is daar Jelmer Nawijn die de bal licht weet te raken waarna zijn bal in de verre hoek eindigt en daarmee was de stand weer in evenwicht 1-1. Beide ploegen bleven opzoek gaan naar die volgende treffer en uiteindelijk kwam deze er ook. Het was Luke Glas die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. De voorsprong was er maar de thuisploeg liet zich niet gek maken en gingen vol in de achtervolging. Uiteindelijk met resultaat want het was Frank de Vries met een geweldig hard schot en deze eindigde in de kruising 2-2. Beide ploegen moesten dus weer opnieuw beginnen en dus was het de vraag wie weet zijn ploeg bij de hand te nemen? Uiteindelijk bleek het Jelmer Nawijn te zijn die zijn ploeg bij de hand nam want middels enkele goede strakke schoten in de hoek en door het midden wist hij zijn team naar een 2-5 voorsprong te schieten. Het gaatje was geslagen en dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. De mannen van de Bogt bleven het wel proberen en de aanval werd gezocht maar hierdoor ontstonden er ook meer ruimtes voor de gasten. Hiervan wist Jelmer Nawijn nog tweemaal van te profiteren en daarmee tilde hij de stand eigenhandig naar 2-7. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Jay de Vries die de bal netjes wist binnen te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-8.

Eerste Klasse

Skearmessen – Vynx Records  2-4

De nummer vier speelde tegen de huidige koploper en dus zou je denken dat de gasten favoriet waren. Toch zou het een leuke pot worden want beide ploegen zochten de aanval waar kon. Uiteindelijk duurde het zeven minuten en zes seconden voordat de openingstreffer een feit was. Na een goede dribbel was het Gijs Bergsma die de trekker wist over te halen en daarmee werd het 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Mogelijkheden kreeg het ook zeker wel maar de ballen wilde er maar niet in. En dan met nog drie minuten en drieënvijftig seconden op de klok is het Sem de Vicq die zijn tegenstander passeert waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus moest het gaan gebeuren in het tweede bedrijf. De tweede helft was een minuut onderweg als Tjitte Sijbesma een korte dribbel aan gaat waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Beide ploegen zochten hierna de aanval waar kon maar de geboden ruimtes werden nog niet omgezet tot doelpunten. Nog niet inderdaad want met nog vijf minuten en eenentwintig seconden op de klok is het Roel Frijling die de bal aangespeeld krijgt waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten en achtenveertig seconden later was het wederom raak. Rein Jan van de Witte schoot op doel maar de keeper kon de bal nog keren, waarna de rebound wederom voor de voeten kwam van de Witte en deze schoot de bal hoog binnen 2-3. De spanning was geheel terug en dus gingen de gasten nog alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren. Dit gebeurde echter niet want met nog een minuut te spelen is het Rimar Uijthof die een dribbel inzette waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Keizer Autoschade – Koopmans schilders 2-8

We hebben hier een duel voor degradatie want beide ploegen vinden we terug op de onderste twee plekken van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook fel en dus was de verwachting er wel dat er wel doelpunten zouden gaan vallen. Dit gebeurde uiteindelijk dan ook en wel na acht minuten spelen. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Martijn Werkhoven en deze wist de bal netjes binnen te werken 1-0. Maar ondanks de voorsprong kwam de tegen reactie er al gelijk want na goed samenspel was het Oscar Elsinga die de trekker wist over te halen en daarmee werd het gelijk 1-1. In de fase hierna bleven beide ploegen aardig gelijkwaardig aan elkaar en dus leek de gelijke stand ook de ruststad te gaan worden. Maar niets was minder waar want met nog twee minuten op de klok is het Albert Beuker die een goede aanval wist binnen te werken en daarmee werd het 1-2. Keizer moest in de achtervolging gaan maar vanaf de aftrap kwam de bal uiteindelijk terecht bij Lee-Roy Purvis terecht en deze schoot de bal in de verre hoek 1-3. Het gaatje was dus twee en dus moest de ommekeer komen in het tweede bedrijf Dit leek ook te kunnen want na vier minuten spelen was het Marcel Koning die de bal wist binnen te punteren en daarmee was de spanning weer terug 2-3. Hierna gingen de gasten het tempo wat verder op voeren en dat leidde na acht minuten spelen in een volgende treffer. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Hylke Talsma en deze bleef ijzig kalm en schoot raak 2-4. Minuut acht was de minuut van scoren want gelijk hierna was er een goede aanval over verschillende schijven waarna Jilke Alkema wist binnen te leggen 2-5. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal omdat het twee minuten later wederom raak was. Een goede pass kwam terecht bij Sjoerd Anema en deze kon alleen op de doelman afgaan waarna hij deze wist te passeren en de 2-6 wist binnen te leggen. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want de gasten wilde meer en dat kwam er ook. Na goed samenspel was het Oscar Elsinga die raak wist te prikken en daarmee tekende hij voor de 2-7. De thuisploeg wilde wel maar het lukte gewoon niet en dus bleven zij steken op twee treffers. Het slotakkoord was er voor Albert Beuker die gelijk vanaf de aftrap de bal wist te onderscheppen waarna hij ijzig kalm bleef en de bal wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-8.

Huhtamaki – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 4-0

Met de nummer drie tegen twee en een verschil van drie punten verschil was dit een ware clash. De thuisploeg moest winnen om bij te komen en de gasten konden juist uitlopen op plek twee en bij blijven bij plek één. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Beide ploegen begonnen dan ook scherp aan het duel en daardoor werd het een open duel waarin het beide kanten op kon gaan vallen. Uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord worden en wel na zeven  minuten spelen. Het was Mike Spanjersbergh die aan het einde stond van een mooie aanval en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-0. De gasten moesten dus in de tweede helft komen en dus werd er vuurwerk verwacht. Beide ploegen begonnen dan ook met veel moed aan de tweede helft en dat leidde na vijf minuten spelen tot een volgende treffer. Na een goede combinatie was het Mathieu vd Veen die raak wist te schieten en daarmee werd het 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd drie minuten later nog iets groter. Ditmaal was het Lars Koster die goed wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 3-0. Een mooie slag voor de nummer drie van de ranglijst die met deze stand aansluiting zou gaan vinden. De gasten kregen wel mogelijkheden om te scoren maar deze gingen er niet in en daardoor bleef de nul op het scorebord staan. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam uiteindelijk op naam van Mike Spanjersbergh die de bal strak in de hoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Tweede klasse

Frankena Loonbedrijf – Offinga kappers 3-2

Met respectievelijk één punt vs. twee punten was dit een duel tussen de twee onderste ploegen. Beide ploegen waren daarom gebrand op een goed resultaat want niemand wil natuurlijk degraderen.  Hierdoor werd het een leuke open wedstrijd en kon het beide kanten opvallen. Het eerste doelpunt viel uiteindelijk na drie minuten en negenendertig seconden spelen. Het was Ruurd Bouwma met een goede dribbel waarna hij de bal strak tegen de touwen wist te schieten 1-0. In het restant van het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus gingen we rusten met een 1-0 tussenstand.  Waar de eerste treffer al vroeg viel in de eerste helft daar gold dat ook voor de eerste treffer van de tweede helft. Na vier minuten en veertien seconden gespeeld te hebben kreeg Geert Dijkstra de bal aangespeeld waarna hij niet nadacht en deze in de rechterhoek wist te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten meer risico’s gaan nemen namaten de tijd vorderde. Uiteindelijk werd het ook nog 3-0 via Wouter Hylkema die de bal door het midden van het doel wist binnen te schieten en daarmee leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Maar daar dacht Willem Nieuwhof blijkbaar anders over want in de volgende vier minuten was het tweemaal Nieuwhof die een dribbel wist in te zetten waarna hij de bal beide keren in de rechterhoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 3-2. In de slotminuten werd er nog vol gestreden voor een doelpunt maar deze viel niet meer en dus eindigde dit duel in een 3-2 eindstand.

Vv R.E.S. Bolsward – Rijschool Posseth  4-1

Met de nummer drie tegen de nummer één was dit een wedstrijd van aanhaken of uitlopen. Het verschil was op voorhand vijf punten in het voordeel van de gasten en dus konden zij een flinke stap zetten. Maar de stand zei eigenlijk niks want beide ploegen startte fris en de thuisploeg kwam uiteindelijk ook verdiend op voorsprong. Het was Leonardo Pardo Perez die langs de keeper ging om de bal vervolgens simpel binnen te schuiven 1-0. En dus moest de koploper in de achtervolging gaan. Dat gebeurde uiteindelijk ook en dat leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker. Uit een toegekende vrije trap wist Alwin Bierema raak te schieten en daardoor was het 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen opnieuw gaan zoeken naar de voorsprong.  Deze kwam er uiteindelijk ook want Nagy Norbert kwam aan de bal en met een ferme trap wist hij de bal in de bovenhoek te leggen 2-1. Hierna werd de achtervolging wel ingezet door de koploper maar hierdoor moest het ook meer ruimte weg geven. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de 3-1 van Leonardo Pardo Perez die de bal in de korte hoek wist te schieten en daardoor was het gaatje geslagen. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja bleek het antwoord te wezen want Nagy Norbert wist de bal nog in de verre hoek te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – SDV Keukens en meer 2   2-5

Waar we de thuisploeg met zes punten terug vonden op plek twee daar streden de gasten met twee punten mee in de onderste regionen van de competitie. Beide ploegen konden dus drie punten heel goed gebruiken en dus beloofde het een interessant potje te worden. Leuk werd het zeker want de eerste gele kaart kwam er na vijf minuten spelen al maar daar wist de thuisploeg niet van te profiteren. Uiteindelijk duurde het even voordat de eerste treffer een feit was. We zitten in de zestiende minuut van de wedstrijd als Willem Miedema de bal ontvangt na goed samenspel waarna hij rustig bleef en hard raak schoot 1-0. Maar de tegen reactie kwam gelijk vanaf de aftrap want een goede pass kwam gelijk terecht bij Luc de Vries en deze schoot strak raak 1-1. Hiermee was de wedstrijd los gekomen en twee minuten later was het wederom raak. Ditmaal was het Luca Rombout die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. Met deze stnd zou er ook gerust worden en dus kon er nog alles gebeuren in de tweede helft. Hierin bleven beide ploegen de aanval zoeken maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet tot doelpunten. Uiteindelijk duurde het negen minuten voordat de volgende treffer een feit was. Een toegekende penalty werd door Leeroy Jellema hard binnen geschoten en daarmee werd het 2-2. Waar in de eerste helft een snel tegen antwoord kwam daar hoefde we nu ook maar twee minuten te wachten. Na goed samenspel kwam Stijn Cevat aan de bal en deze wist daar wel raak mee en prikte raak 2-3. Nu moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan en helemaal omdat het kort na deze treffer wederom raak was. Na een mooie pass kwam Noah Postma aan de bal en deze wist daar wel raak mee en tekende voor de 2-4. Het gaatje was geslagen en hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen.  Het slotakkoord kwam er uiteindelijk twee minuten voor tijd. Het was Stijn Cevat die op kwam over de rechterzijde van het veld waarna hij het maar eens van afstand probeerde en dit schot eindigde in de rechterhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Derde klasse

Killtrition – Dikland installatie techniek  3-4

De stand in deze groep zit erg dicht bij elkaar en daardoor kan elke overwinning goud waard zijn. En dus beloofde het op voorhand een interessant potje te worden waarin beide ploegen fanatiek op zoek zouden gaan naar de drie punten. Uiteindelijk was de wedstrijd onderweg en na twee minuten en zevenentwintig seconden gespeeld te hebben was het al raak. Jan van der Wal passeerde de verdediger waarna hij de bal hard door het midden van het doel schoot 0-1. De ban was dus al snel gebroken en dat zou de wedstrijd alleen maar ten goede komen. En dat bleek wel want de tegen reactie kwam er al snel. Één minuut en zeventien seconden na de openingstreffer werd Wesley Kuperus goed aangespeeld, hij nam de bal goed mee waarna hij deze in de rechterhoek wist te schieten 1-1.  Maar ook deze gelijke stand was maar van korte duur want twee minuten en zesenvijftig seconden later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Jan van der Wal werd wederom goed aangespeeld waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten en daarmee werd het 1-2. Nu moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook meteen. Toch kon men niet voorkomen dat het met nog zeven minuten en achttien seconden op de klok wederom raak zou wezen. Wederom is het Jan van der Wal die zijn mannetje passeert en wederom wist hij de bal in de linkerhoek te leggen 1-3. Het bleef een leuke wedstrijd waarin het beide kanten op kon gaan vallen en dat bleek ook wel in de laatste drie minuten. Eerst was het Sven Jurre de Vos die de bal aangespeeld kreeg en deze in de linkerhoek wist te werken 2-3, waarna Patrick Hoekstra met nog acht seconden op de klok twee man wist te passeren om de bal vervolgens hard in de linkerhoek te werken 2-4. Het verschilletje was gemaakt qua stand maar op het veld zelf bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Zo ook niet in het tweede bedrijf waarin beide ploegen veelvuldig de aanval wisten te zoeken maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk zou er nog wel gescoord worden en wel zes en een halve minuut voor tijd. De bal ging via Jan van der Wal in het eigen doel en daarmee werd de score verkleind naar 3-4. Uiteindelijk wisten beide ploegen in het restant van dit duel niet meer te scoren en dus pakte de mannen van Dikland drie belangrijke punten.

North Line – WR Unit 3-4

Met zeven vs. tien punten was dit een ware wedstrijd van aanhaken of afhaken. De winnaar kon goede zaken doen en dus stond er voor beide genoeg op het spel. Dit kon je ook wel merken want beide ploegen waren gebrand op het maken van doelpunten. Uiteindelijk duurde vijf minuten voordat de openingstreffer een feit was. Na een goede actie was het Tieme van Marrum die de bal hard wist binnen te werken en daarmee werd het 0-1. Diezelfde Tieme van Marrum had zijn vizier goed op scherp staan want vier minuten later wist hij wederom raak te schieten en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie liet niet lang op zich wachten. Drie minuten na dit doelpunt was het Jurre Scheenstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 1-2. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog een kans op meer maar gescoord werd er niet meer en dus was de ruststand 1-2. De tweede helft was amper twee minuten onderweg toen Timen van der Zee knap aan de bal kwam en deze wist daar wel raak mee en schoot hard raak 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer opzoek naar meer. Uiteindelijk kwam dat meer er ook want met nog zes minuten op de klok was daar Darren Jesper Sieswerda met een geweldige actie waarna hij de keeper kansloos achter liet 2-3. De voorsprong was er weer maar ook dat was maar van korte duur want twee minuten later was daar Rudmer Hoekstra die de trekker wist over te halen en daarmee tekende hij voor de gelijkmaker 3-3. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want met nog twee minuten op de klok is daar Levi voor ‘’t Hekke met een goede actie en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal binnen 3-4. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Lahaise schoonm & glasbew – SDV Keukens en meer   1-2

Ook voor deze ploegen geld dat het allemaal zo dicht op elkaar zit dat elke overwinning een gouden overwinning kan wezen. En dus beloofde dit ook een interessante pot te worden. Vanaf minuut één kon je merken dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen stonden verdedigend goed en aanvallend kwamen ze er enkele malen goed uit. Toch leidde dit uiteindelijk niet tot doelpunten en dus gingen we met een gelijke stand rusten. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren voor beide ploegen. Het spelbeeld bleef gelijk aan die van de eerste helft en dus zou je denken de gene die als eerste scoort heeft de meeste kans om te winnen. Uiteindelijk duurde het maar vier minuten voordat de score geopend werd. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Rutmer de Vries en deze wist de bal keurig binnen te leggen 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook en met resultaat want vier minuten na de openingstreffer was het raak aan de andere zijde van het veld.  Na goed samenspel kwam de bal aan de linkerzijde van het veld terecht bij Elmer Boonstra en deze wist de trekker goed over te halen 1-1. Alles was weer gelijk en dus konden beide ploegen vol overgave opzoek gaan naar de winnende treffer. Een volgende treffer volgde alweer gauw want vier minuten na de gelijkmaker was het alweer raak. Een toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten door Henk Vonk en daarmee tekende hij voor de 1-2. De thuisploeg ging hierna nog wel opzoek naar meer treffers maar deze vielen er niet meer en dus eindigde dit spannende duel in een 1-2 eindstand.

Vierde Klasse

Ventura systems – Roosma schilders  4-8

Met de hekkensluiter tegen de koploper leek dit een op voorhand gespeeld potje te wezen. Het verschil bedroeg namelijk dertien punten en dus leek het gespeeld te wezen. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gaan gebeuren. In de openingsfase waren de gasten wel iets beter maar dit werd nog niet omgezet in doelpunten en dus bleef de thuisploeg goed op de been. Maar dan hebben we tien minuten gespeeld als Elmer Feenstra aan de bal komt en deze wist daar wel raad mee en schoot hard raak 0-1. De ban was gebroken en dus leek dat een opmaat naar meer. Dat meer kwam er ook zeker want met nog drie minuten op de klok is daar Tom Roorda die raak weet te schieten en daarmee tekende hij voor de 0-2. Maar de tegen reactie kwam er toch nog in het eerste bedrijf want een minuut na dit doelpunt was het Rients Hietkamp met een goede acctie waarna deze de bal strak wist binnen te werken 1-2. Met deze stand werd er gerust en dus konden we ons gaan opmaken voor een leuke tweede helft. Deze helft was nog maar twee minuten onderweg toen Geert Dijkstra een mooie actie in huis had waarna hij de bal netjes in het hoekje wist te leggen 2-2. Alles was weer in evenwicht al zou dat maar van korte duur zijn want gelijk hierna was het Elmer Feenstra die een knappe actie in huis had waarna hij de 2-3 wist binnen te schieten. Maar ook ditmaal gaf de thuisploeg niet op en middels Martin Rotteveel werd de stand naar 3-3 getild. Alles was weer mogelijk en dus konden we ons op gaan maken voor een leuk kwartier. En dan zijn daar de drie minuten van Elmer Feenstra die middels drie fantastische doelpunten zijn ploeg op een 3-6 voorsprong wist te zetten. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te zijn ondanks dat er nog elf minuten te spelen waren. Maar dan met nog acht minuten op de klok is het Skelte Eemsing met een goede actie waarna hij de bal strak tegendraads weet binnen te werken 3-7. Maar ondanks deze grote achterstand wist Dennis Soepboer nog iets terug te doen middels een knap schot en daarmee tekende hij voor de 4-7. Uiteindelijk bepaalde Tom Roorda de wedstrijd twee minuten voor tijd door de bal knap binnen te werken en daarmee tekende hij voor 4-8 eindstand.

Beumako – BSH Partyservice  1-7

Met respectievelijk vijf en zeven punten vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. Wilde beide ploegen aanhaken bij de middenmoot dan moest er dus gewonnen worden. Beide ploegen zouden dus gebrand wezen en dus leek het op voorhand een leuk potje voetbal te worden. Gelijk vanaf de aftrap was er een mooie pass op Arne Tigchelaar en deze wist daar wel raak mee en schoot keihard raak 0-1. En zo was daar al een vroege voorsprong en dat kon een opsteker zijn voor een leuke wedstrijd. Toch merkte je dat de gasten wat scherper en beter waren dan de thuisploeg en dat leidde in minuut elf tot de verdubbeling van de score. Het was Arne Tigchelaar die schoot en zijn schot ging via de verdediger de goal in en daarmee was de keeper kansloos 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten later nog wat groter. Ditmaal was het Rene de Haan die aan de bal kwam en hij schoot de bal door de benen van de keeper heen het doel in 0-3. Hiermee leek het duel al beslist te wezen in de eerste helft. Leek inderdaad want met nog drie minuten te spelen is het Jort Scherer die het maar eens probeerde van afstand en zijn schot eindigde strak in de bovenhoek 1-3. Hiermee leek de spanning enigszins terug te wezen en dus was er wellicht nog een ommekeer mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want na vijf minuten spelen in de tweede helft was het Tymo Zijlstra met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot binnen viel in de korte hoek 1-4. Hiermee was het nog niet gedaan want gelijk vanaf de aftrap werd de bal onderschept waarna deze terecht kwam bij Rene de Haan en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal goed binnen 1-5. De wedstrijd was nu wel gespeeld al was de vraag alleen nog hoe hoog gaat de score worden? En dan met nog zes minuten op de klok is het wederom Rene de Haan die aan de bal kwam en ditmaal was zijn schot zo hard dat deze strak door het midden van het doel binnen viel 1-6. Diezelfde de haan wist drie minuten voor tijd nog eenmaal te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-7.

CK Corporation – Horeca de Trije 3-5

Met de nummer twee tegen drie was dit een ware kraker in deze klasse. Op voorhand was het verschil tussen beide ploegen maar één punt in het voordeel van de thuisploeg. De winnaar kon dus goede zaken doen mbt. Plaats twee en blijft bij de koploper in het spoor. Dat de verschillen op de ranglijst klein waren kon je ook wel terug zien op het veld. Beide ploegen kwamen er aanvallend enkele malen goed uit maar de mogelijkheden werden niet omgezet tot doelpunten. Toch zouden deze er wel komen en wel na veertien minuten spelen. Na knap werk kon Junior Lopez er met de bal vandoor en zijn schot eindigde keurig in het hoekje 1-0. Dit bleek de aanzet te wezen voor meer want drie minuten later kwam de bal terecht bij Eric en deze schoot zijn ploeg op een 2-0. Maar lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong want in de laatste twee minuten was het tweemaal Patrick van Dijk die wist raak te schieten en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-2.  Beide ploegen wisten dus wat ze te doen stond in het tweede bedrijf. Vanaf minuut één gingen beide dan ook opzoek naar het volgende doelpunt. Deze kwam er uiteindelijk na vijf minuten spelen. Het was wederom Patrick van Dijk die een mooie actie in huis had waarna hij de keeper kansloos achter liet 2-3. En  zo was een achterstand van twee verschil omgebogen in een voorsprong en dus moest nu de thuisploeg in de achtervolging gaan. Helemaal toen het vijf minuten later wederom raak was voor de gasten. Ditmaal was het Patrick Poelstra met een goede actie waarna hij de bal netjes binnen wist te leggen 2-4. Het verschil was nu twee in het voordeel van Horeca de Trije. Maar ook dit verschil was van korte duur want gelijk na deze treffer was het Junior Lopez met een goede actie en ook hij bleef ijzig koeltjes en wist raak te prikken 3-4. Alles was weer mogelijk en dus zouden het tien spannende minuten worden. Maar dan met nog zeven minuten op de klok is het de grote man Patrick van Dijk die aan de bal kwam en zijn harde schot was de keeper te machtig en daardoor werd het 3-5. Uiteindelijk zouden er in de slotfase geen doelpunten meer vallen en dus draaide beide ploegen van positie op de ranglijst.

Vijfde klasse

Stadsherberg catering – v/d Woude fietsen 2-5

Met de nummer vijf tegen zes was dit een ware clash om de laatste plek. Beide ploegen hadden tot op heden drie punten behaald en dus is de aansluiting naar boven een lastig verhaal. Beide ploegen wilde dan ook de aanval zoeken waar kon en dat gebeurde dan ook. Het duurde echter even voordat de score geopend werd. We zitten in de tiende minuut als er een mooie snelle aanval is, die vervolgens terecht komt bij Ken Knoeff en deze wist de bal hard en strak door de benen van de keeper te schieten die in de korte hoek stond opgesteld 0-1. De ban was gebroken en dat was voor de wedstrijd alleen maar goed. En als er dan eenmaal een treffer valt dan gaat het vervolgens ook snel want een minuut late was het wederom raak. Het is Menno Limburg die de bal in het hart van het veld ontvangt waarna hij de bal langs de verdedigers heen weet te schieten om vervolgens binnen te vallen 0-2. Maar een tegen reactie liet niet lang op zich wachten want twee minuten later was het Wietse Blauw die de bal ontving en middels een hard schot in de korte hoek liet hij de keeper kansloos achter 1-2. De spanning was weer terug en dus kon het alle kanten op vallen. Maar dan met nog vijf minuten op de klok is het Ken Knoeff die aan de bal komt, deze lost een schot welke niet goed verwerkt word door de doelman en daardoor viel de bal lullig binnen 1-3. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog een minuut te gaan probeert Jelmer Wolda het maar eens van afstand en zijn schot valt geweldig bij de paal binnen en daarmee tekende hij voor een 2-3 ruststand. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en hierdoor kon het beide kanten op vallen. Nadat de eerste mogelijkheden niet benut waren was het in de elfde minuut van de tweede helft wel raak. Het is Kristiaan Gaastra die aan de bal komt en met een strak schot in de korte hoek liet hij de keeper kansloos achter 2-4. Het gaatje was weer naar twee verschil gebracht en dus moest de thuisploeg haast alles of niets gaan spelen wilde het nog op gelijke hoogte komen.  Toch leek dit niet te gaan gebeuren want drie minuten na de vorige treffer was het Mark Ypma die op kwam over de rechterkant waarna hij het maar eens probeerde en zijn schot viel keurig binnen in de verre hoek 2-5. Maar dan krijgt Menno Limburg een gele kaart omdat hij bij een vrije trap voor de bal bleef staan en dus stond de thuisploeg twee minuten met een mannetje meer op het veld. Hier werd echter niet van geprofiteerd en dus bleven zij steken op twee doelpunten. In de laatste drie minuten vielen er ook geen treffers meer en hierdoor eindigde het duel in een 2-5 eindstand.

Verno verhuur – VDV-Techniek 5-3

Waar de ene goed bovenin mee draait daar moet de andere nog vol aan de bak om niet op de onderste plekken terecht te komen. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dit resulteerde in een vliegende start van beide ploegen want na twee minuten spelen was het al raak. Klaas Auke Dijkstra kwam aan de bal en met een strak schot liet hij de keeper kansloos achter 1-0. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want een minuut later was het Tjerk Kemper met een mooi schot en daarmee bracht hij zijn team op een 1-1 stand. Een vliegende start van beide dus en dat beloofde veel goeds voor de rest van het duel. Beide ploegen kregen hierna mogelijkheden op meer maar de trekker werd nog niet over gehaald. Nog niet inderdaad want uiteindelijk gebeurde dit wel. Met nog zeven minuten op de klok is het Tjerk Kemper met een goede actie en zijn bal sloeg tegen de touwen 1-2. Maar ook ditmaal stond de voorsprong niet lang op het scorebord want twee minuten later was het Jelte Hanenburg met een droge knap en daardoor werd het 2-2. Alles was weer in evenwicht maar ook dat veranderde weer snel want twee minuten voor de pauze was het wederom Jelte Hanenburg die raak wist te schieten en daarmee werd de ruststand bepaald op 3-2. Hopelijk werd de tweede helft net zo attractief als de eerste helft want dan konden de supporters er eens goed voor gaan zitten. Beide ploegen wouden zeker maar het tempo wat er in de eerste helft was dat miste in het tweede bedrijf. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat we weer een doelpunten konden noteren. Wederom was het Jelte Hanenburg die raak wist te schieten en daarmee bracht hij de stand op 4-2. Een kleine marge was een feit en deze werd een minuut later verder uitgebreid. En wie anders dan Jelte Hanenburg was het die de trekker wist over te halen en daarmee werd het 5-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus was het alleen de vraag nog hoe hoog gaat de score worden? Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Jan v/d Veer en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-3.

Team Aboubakar – Zaalvoetbalteam ex BTW 3-1

De nummer vier speelde tegen de nummer twee en het verschil op voorhand was acht punten in het voordeel van de gasten. Je zou dus denken dat deze ook favoriet waren voor de overwinning, maar de bal is rond en dus kon het alle kanten op vallen. En zo bleek ook wel want de thuisploeg was goed fel begonnen aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot eerste mogelijkheden. Uiteindelijk werd zo’n mogelijkheid ook omgezet in een doelpunt. De bal kwam terecht bij Oscar Busser en deze ging voorbij de doelman waarna hij de bal in de verre hoek wist te schuiven 1-0. Het bal was geopend en het werd alleen nog maar mooier want het was Kevin Menks die de bal goed in de verre hoek wist te schieten en daarmee werd het 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en uiteindelijk ook met resultaat. Het was Nando Dijkstra met een goed schot en deze eindigde strak in de kruising. Alles was weer mogelijk en dus bleef de spanning aanwezig. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden. Andreas Tsinggros kwam aan de bal waarna hij de bal in de korte hoek wist te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1.