Royaal verlies Bijlsma M. en Leo Reitsma.

 

Als nieuwkomer in de eerste klasse kan Bijlsma Meubelen nu al terug kijken op een geslaagd seizoen. Het team staat in de veilige middenmoot. Afgelopen vrijdagavond moesten het echter diep buigen voor Prinsbouw/v.Dellen. Het werd maar liefst 6-1. Bij 2-0 kwam de enige treffer van Y. Jepma en voor Pr./vDellen scoorden R. Jelgersma 3x, S. de Boer 2x en J. Prins. In deze klasse worstelde koploper Bowling Bloemketerp zich langs TDF, het werd 1-2 en hier kreeg de tegenstander te weinig. Scoreverloop S. Bosma 1-0, S. de Vries 1-1, D. Kingma 1-2. In de hoofdklasse lijkt de strijd om de titel plotseling beslist.Verantwoordelijk hiervoor is het onberekenbare Expert Franeker. Het versloeg in een spectaculair duel Autowas Dijkstra met 4-3. Dit betekent dat Plus van Zuuk twee punten voorsprong heeft met nog een wedstrijd tegoed. Nu is het wel zo dat de nieuwe koploper vrijdagavond ook de strijd moet aanbinden met Expert, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat dit andermaal een verrassing op gaat leveren. Plus van Zuuk had overigens weinig problemen met Bar Yn e Stal. O. Elsinga scoorde vier maal in de met 8-1 gewonnen wedstrijd. In de tweede klasse stond het altijd beladen duel tussen WIK en Braak Financiele Diensten op het programma. Het werd een teleurstellend duel met weinig hoogtepunten waarin Braak moeiteloos won via W. Beimers, G. Eppinga en S. Vellinga, 3-0. In de derde klasse een geweldige verrassing. Het betrof hier de eerste en meteen duidelijke winst van Frankena Winsum. Ganzinga Schilders kreeg met 8-2 klop.W. Hylkema 4x, J. Broersma 2x en S.P. Jouwsma waren de doelpuntenmakers. In de vierde klasse wil het met Leo Reitsma maar niet lukken. B. Miedema 4x en D.v. Baarsen 3x hadden H & B Miedema al aan een ruime voorsprong geholpen voordat J. Rombout zijn team nog een klein succesje kon bezorgen, 7-1.

Cafe De Kleine Beurs – Grauwe Paard 1 – 2

Voor beide teams een belangrijk duel tegen de degradatie. Het werd een duel met te weinig hoogtepunten. B. Boonstra zorgde met twee treffers voor de 0-2. Kleine Beurs moest nu komen., maar was niet in staat de druk op te voeren Enige minuten voor het einde bracht M. Kruize de spanning nog even terug, zetten de Hoenderdaal boys nog even flink aan, maar de tijd voor een puntendeling was te kort.

 

Tapperij ‘t Noord – Snackhouse 6 – 0

Snackhouse had geen wisselspelers, maar kreeg vooral in de eerste periode goede mogelijkheden, vooral via F en J. van Assen. In de slotfase kon Snackhouse het tempo niet meer volgen en liep de score nog flink op. Doelpuntenmakers A. Venema 3x, W. Blaauw 2x en G. de Boer.

 

Panbakker BSP – Bogt fen Gune 5 – 2

T. da Silva 1-0, M. Riemersma 1-1, J. Talhout 2-1 en 3-1, J. Bosma 4-1, M. Riemersma 4-2, K. Pols 5-2. Een leuk duel. Beide teams gingen volledig voor de winst waarbij Panbakker duidelijk beter was in de afwerking.

 

Expert Franeker – Autowas Dijkstra 4 – 3

H.A. Sybesma 1-0, J. Broersma 2-0, L. Visser 2-1, R. Hofstede 2-2, H.A. Sybesma 3-2, E. Boonstra 3-3, J. Broersma 4-3. Dit boeiende en spannende duel leverde een verdiende Expert zege op. Het verdedigde beter en was zeer scherp in de afwerking. Autowas Dijkstra dacht enkele malen dat het de wedstrijd onder controle had, wilde te veel forceren en liep daardoor opnieuw tegen een achterstand op. De altijd gemakkelijk scorende L. Visser en R. Hofstede kregen tegen het verdedigende blok E.J. Broersma, G. Vaas en H.A. Sybesma weinig kans.

 

Keukenland – Herberg de Bogt 0 – 1

G. Boonstra was weer eens aanwezig en hij werd meteen matchwinnaar. Keukenland kreeg ook mogelijkheden, maar W. Buurstra en E. Nolten misten goede mogelijkheden.

 

Sportcafe de Trije – Bouwbedrijf v.Marrum 2 – 2

Een terecht eindresultaat na een gelijkopgaand duel. P. Bootsma opende dwars door de v.Marrum afweer, R. Broersma maakte uit een vrije trap gelijk, W. Atsma schoot v.Marrum in de verste hoek naar een voorsprong en J. Terpstra bepaalde met een rollertje de eindstand.

 

Swingcafe Big Ben – Aldenkamp Publicar 6 – 3

J. Kingma 1-0 en 2-0, R. Ysbrandy 3-0, L. Veenstra 4-0, R. de Zeeuw 4-1, R. Ysbrandy 5-1, J.v.d.Wal 6-1, A. Kalma 6-2, S. Faas 6-3. Aldenkamp kwam pas laat op gang, maar toen was het duel al beslist. Het lijkt dat het team van A. Joostema na een sterke start iets terug zakt en de promotiestrijd gaat verliezen, dit in tegenstelling tot Big Ben, die nog alle kans heeft.

 

Haarsma & de Bruin – Eco Protecta 3 – 2

R. de Vries 1-0, M.v.d.Zee 1-1, A. Russchen 2-1, E. Boes 3-1, A.v.d.Bosch 3-2. Diverse wedstrijden heeft Haarsma al gewonnen met de oneven goal. Ook dit duel was hier geen uitzondering op. Overigens een verdiende zege.

 

Shape – Steensma 2 – 2

Uit een goed uitgespeelde aanval opende R. Oosterbaan de score waarna F. Elmeziani zijn tegenstander goed uitspeelde en het evenwicht herstelde. T. Hoekstra zorgde uit een vrije trap voor 1-2 en in de laatste seconden scoorde F. Elmeziani opnieuw.

 

Warmtetechniek – Big Boss 2 – 3

F.J. Pander 0-1, H. Braams 0-2, C. Braak 1-2, A. Koning 2-2, L. Dalstra 2-3 Warmtetechniek combineerde beter, Big Boss was fysiek sterker. Een prima spannend duel was het gevolg waarbij de gelukkigste won.

 

Autobedrijf Strikwerda – Autorijschool v.d.Harst 3 – 4

S. Didden 1-0, F. de Beer 1-1, A. Strikwerda 2-1, E. Bouwman 2-2, F. de Beer 2-3, B. Strikwerda 3-3, C. de Vries 3-4. Een spannend duel met wisselende kansen. De koploper uit de vierde klasse heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk, maar ook nu wist het puntverlies te voorkomen.

 

Tijsma Installatie/nr.1 Hyp. – Offinga Kappers 6 – 1

D. Sommer 1-0 en 2-0, S. Boersma 3-0 en 4-0, D. Sommer 5-0, J. Uythof 6-0, R. Harstra 6-1. Tijsma was duidelijk de sterkste, had veelal balbezit en is de laatste tijd goed op dreef. Het blijft een boeiende race om de titel tussen Tijsma en v.d.Harst waarbij het wachten is op wie het eerste foutje maakt.

 

Selekt Meat Product – V.V.O.E. 9 – 2

Het als altijd aanvallend ingestelde V.V.O.E. liet deze maal verdedigend te veel steken vallen en was aanvallend zwak. In de openingsfase was er nog weinig krachtsverschil, maar in het verdere verloop werd het verschil steeds duidelijker. J.v.d.Molen zorgde voor de V.V.O.E. treffers en voor SMP scoorden K. Buwalda 5x, J. Soolsma 2x, J. Bootsma en R.v.Santen.