Royal steensma nieuwe ongeslagen koploper na zevenklapper

Het seizoen is inmiddels al een stuk op weg en dus kun je langzamerhand wel de balans gaan opmaken. Wie strijd en vol voor de promotie en wie voor de degradatie? Genoeg redenen dus voor alle ploegen om de juiste flow te pakken en de punten binnen te halen. Hieronder lees je precies wie wat gedaan heeft.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra – RES/ Automotive Bolsw.  4-3

Beide ploegen waren na twee speelrondes nog ongeslagen. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de thuisploeg met zes punten te volle buit te pakken had en de gasten met vier punten er dicht achter zaten. En dus waren beide ploegen gebrand op de winst want daarmee deed het dan goede zaken. Het duel was amper onderweg of de eerste treffer was al een feit. Robin Hamer stoomde op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. Een snelle start dus maar dat betekent ook dat je nog alle tijd hebt voor een tegen reactie. Die moest er ook wel komen want zes minuten later was het wederom raak. Het was Simon Houtsma met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar ondanks dat kregen de gasten kansen om te scoren maar deze werden niet benut en dus bleef het verschil twee. Hiermee leek ook gerust te gaan worden maar dan zitten we een minuut voor rust als Ramon Hoogerhuis de bal vanaf rechts in de korte hoek wist te schieten 3-0. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in diezelfde minuut wist Simon Houtsma ook nog binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 4-0 ruststand. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen. De aanval werd in de tweede helft veelvuldig gezocht maar de doelpunten bleven voorlopig uit. Maar dan met nog negen minuten op de klok is hetDaniel v/d Zee die de bal vanaf links hard in de rechter bovenhoek weet te rammen en daarmee werd het 4-1. Kwam er dan toch nog spanning? Wellicht want met nog vijf minuten te gaan is het Niels Sanchez Infante met een actie over de rechterkant en hij schoot deze in de korte hoek binnen 4-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was het weer raak. Ditmaal was het Osman Bozkurt die de bal ontving en zijn schot ging via de tegenstander er in 4-3. De spanning was weer terug maar in de laatste minuten werd er niet meer gescoord en dus eindigde dit duel in een 4-3 eindstand.

Royal steensma – Keizer Autoschade 7-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus werd er veel van dit duel verwacht.  De wedstrijd begon van beide kanten fel en dus ging het spel mooi over en weer. Het duurde vijf minuten voordat de ban gebroken werd. Het was Rick Koning die de bal ontving en zijn schot ging strak in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er vier minuten later al. Het was Jacob van Althuis die de bal strak door het midden binnen schoot en daarmee werd het 1-1. Hiermee was het bal los want een minuut later schoot Pieter van der Breejen de bal in de verre hoek en daarmee tekende hij voor de 2-1. Twee minuten na dit doelpunt was het wederom raak. Evert Tolsma kreeg de bal voor zijn voeten en hij wist simpel binnen te tikken 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten voor de rust nog groter. Een toegekende penalty werd binnen gewerkt door Rinnert Tolsma en daardoor werd het 4-1. Evert Tolsma bepaalde een minuut later de ruststand op 5-1 door de bal in de verre hoek te leggen. De tweede helft was amper onderweg als Pieter van der Breejen de bal weet binnen te leggen en daarmee tekende hij voor de 6-1. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was het de vraag hoeveel doelpunten komen er nog bij? Met nog een kwartier p de klok weet Evert Tolsma de bal simpel binnen te tikken en daardoor werd de stand bepaald op 7-1. De gasten probeerde het wel maar de mogelijkheden werden maar niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk duurde het tot twee minuten voor tijd voordat de volgende treffer een feit was. De bal kwam voor de voeten terecht van Rick Koning en deze wist de bal simpel binnen te tikken 7-2. De eindstand werd bepaald door Marcel Koning want met nog een minuut te spelen tekende hij voor de 7-3.

Rijschool Posseth – Autobedrijf Strikwerda 6-3

Met nul versus één punt vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. Wil je niet degraderen dan moet er dus gewonnen worden. Dit leek wel binnen te komen bij beide ploegen want er werd gelijk gestreden voor elke meter op het veld. Uiteindelijk duurde het vijf minuten voordat de ban gebroken werd. Rick Beimers kwam opzetten over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De eerste treffer was er dus al snel en dus was het wachten op meer van dit zulk treffers. Deze kwamen er ook maar dan wel pas twee minuten voor de rust. Na een voorzet vanaf de zijkant kon Mike Spanjersbergh de bal simpel binnen werken en daarmee tekende hij voor de 1-1 ruststand. Het tweede bedrijf was twee minuten onderweg als Jasper Hoekstra een actie inzet over de linkerzijde van het veld om de bal vervolgens in de verre hoek te werken 2-1. De voorsprong was er weer en deze werd zes minuten later nog groter. Het was Eelke Anema die de bal over de doelman heen schoot en daardoor werd het 3-1. Maar ondanks dit verschil kwam de tegen reactie er al snel. Met nog acht minuten te spelen was het Mathieu van de Veen die de bal in de korte hoek wist te leggen en daardoor werd het 3-2. De spanning was weer terug en dus kon er nog van alles gaan gebeuren. Maar dan is daar weer Rick Beimers die weet binnen te werken en hij tekende daarmee voor de 4-2. Maar ook ditmaal werd het binnen een minuut weer spannend want Mathieu van der Veen kwam opzetten over de rechterkant van het veld waarna zijn schot in de korte hoek eindigde 4-3. De spanning was weer volledig terug en dus gingen de gasten meer en meer risico’s nemen om de gelijkmaker te maken. Deze kwam er uiteindelijk niet want in de laatste twee minuten wist Rick Beimers tweemaal raak te schieten en daarmee tekende hij voor een 6-3 eindstand.

Tweede klasse

SDV Keukens en meer – Rintec glas 0-3

Waar we de ene ploeg terug vinden in de onderste regionen van de competitie daar draait de andere bovenin mee. Het verschil op de ranglijst was er maar hoe toonde zich dat op het veld? Nou op het veld viel dat wel mee. De gasten waren wel iets sterker maar mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Toch viel er na zeven minuten spelen een treffer te noteren. De bal kwam voor de voeten van Gerco Thom de Boer terecht en deze wist simpel binnen te tikken 0-1. De ban was gebroken maar verdere doelpunten bleven in het eerste bedrijf uit. Ook in de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spel. Beide ploegen gingen opzoek naar doelpunten maar de geboden mogelijkheden werden nog niet benut. Nog niet inderdaad want na tien minuten spelen kwam Erik Terpstra aan de bal en hij joeg de bal in de kruising 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten later nog iets groter Willem Jetze Plat schoot de bal hard door het midden binnen en daarmee werd het 0-3. In de slotfase kwamen er nog wel kansen op meer doelpunten maar gescoord werd er niet meer en dus blijven de gasten mee doen om de bovenste plekken.

SDV Keukens en meer 2 – North Line 3-2

In eerdere duels bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. En dus beloofde ook dit duel een spannende te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Toch duurde het even voordat de ban gebroken werd want het was twee minuten voor rust voordat Jurre Scheenstra raak wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 0-1 tussenstand. Maar toch zou dit niet de ruststand gaan worden want net voor rust mochten de gasten nog een corner nemen, deze kwam uiteindelijk voor de voeten terecht van Wieger Broersma en deze schoot hard raak 0-2. De thuisploeg moest dus in de achtervolging gaan en dus beloofde het nog een spannende tweede helft te gaan worden. Deze was acht minuten onderweg als de thuisploeg met een mannetje meer op het veld staan en daarvan werd optimaal van geprofiteerd. Stijn Cevat schoof de bal beheerst in de hoek en daardoor werd het 1-2. Diezelfde Stijn Cevat schoot twee minuten later ook nog de gelijkmaker op het scorebord en daardoor kon het weer alle kanten op 2-2. Deze treffers deden de thuisploeg goed want een minuut na de gelijkmaker was het wederom raak. Een twee tegen één situatie met de keeper werd goed uitgespeeld waarna Sander Prins raak mocht schieten 3-2. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar tot doelpunten leidde dit niet. Hierdoor werd er in dit duel niet meer gescoord en daardoor eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de thuisploeg.

WR Unit – Frankena Loonbedrijf  4-1

Beide ploegen behaalde uit de eerste twee duels drie punten en dus kon de winnaar vandaag goede zaken doen. En dus stonden er twee gemotiveerde ploegen aan de aftrap. Het duurde uiteindelijk vijf minuten voordat de ban werd gebroken. Na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld was het Harry van der Veen die de bal in de korte hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-0. Deze score werd vijf minuten later verdubbeld. Het was Rene de Haan die op kwam over rechts waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Diezelfde Rene de Haan was een minuut later wederom trefzeker. Ditmaal met een actie vanaf de linkerkant en nu schoot hij raak in de korte hoek 3-0. Hiermee was er een gat geslagen maar deze werd drie minuten voor de rust iets verkleind. Na een voorzet vanaf de linkerzijde van het veld was het Ruurd Bouwma die de bal in de korte hoek schoot 3-1. Hierdoor was de spanning enigszins terug en dus beloofde het een leuke tweede helft te gaan worden. Deze was acht minuten onderweg toen de volgende treffer viel te noteren. Het was Sander Frank Rodenburg met een strak schot vanaf de linkerkant van het veld en deze viel lekker binnen in de verre hoek 4-1. In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de thuisploeg een belangrijke overwinning.

Derde klasse

Dikland installatie techniek – CK Corporation  2-8

Beide ploegen hadden grote belangen bij deze wedstrijd. De ene wilde aansluiting houden met de koploper en de andere is hekkensluiter en wil aansluiting vinden. Genoeg belangen dus in deze wedstrijd en hierdoor werd er gelijk vol gestreden voor elke meter. Na vijf minuten spelen werd de score dan eindelijk geopend. Menno Hiemstra kwam op vanaf de linkerkant waarna zijn schot door de benen van de keeper ging 0-1. Dit doelpunt deed goed want een minuut later was het wederom raak. Een voorzet vanaf links werd binnen gewerkt door Aadil Doada en daarmee werd het 0-2. Maar hiermee was het doelpuntenfestijn nog niet klaar want twee minuten later was het Luuk Steensma met een schot in de verre hoek en daarmee werd het 0-3. En zo had de hekkensluiter een comfortabele voorsprong. Maar de tegen reactie kwam er twee minuten later al. Een voorzet vanaf rechts werd door Duco Hilverda in de verre hoek geschoten en daarmee werd het 1-3. Diezelfde Duco Hilverda tekende een minuut later voor de volgende treffer van dit duel nadat zijn schot vanaf rechts tegen de touwen eindigde 2-3. De spanning was weer volledig terug en dus was er weer van alles mogelijk. Maar hiermee was het nog niet gedaan want vier minuten voor de rust was het Aadil Doada met een actie over rechts waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-4. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 2-5 nadat Pedro Lopez de bal in de verre hoek wist te schieten. Het gaatje was dus drie en dus moest de thuisploeg iets verzinnen wilde het terug keren in de wedstrijd. Dit bleek steeds lastiger te worden want vijf minuten in de tweede helft was het wederom raak voor de gasten. Het was Pedro Lopez met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-6. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dat werd drie minuten later nogmaals bevestigt. Ditmaal was het Junior Lopez die op de as van het veld terecht komt en deze schoot de bal in de rechterhoek 2-7. De mannen van Dikland probeerde het wel maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Zes minuten voor tijd viel de laatste treffer van dit duel. Het was Menno Hiemstra met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-8. Dit bleek dus de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee deden de mannen van CK Corporation uitstekende zaken.

BSH Partyservice – Roosma schilders 2-7

Met zes versus vier punten ontliepen beide ploegen elkaar weinig op de ranglijst. En dus beloofde het een spannende pot te gaan worden. En zo gezegd zo gedaan want binnen een minuut was het al raak. Een toegekende rebound werd door Tjalling Feenstra in de rechter onderhoek geschoten en daarmee werd het 1-0. Een flitsende start dus en dus moesten de gasten al gauw in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook en met resultaat want na zeven minuten spelen is het Elmer Feenstra die de bal van dichtbij door de benen van de keeper wist te spelen en daardoor werd het 1-1. De stand was weer gelijk al duurde dat maar een minuut want toen kwam de bal bij Tom Roorda terecht en van dichtbij schoot hij de bal in de hoek 1-2. Deze stand bleef lang op het bord staan want twaalf minuten na deze treffer was het pas weer raak. Een toegekende vrije trap werd door Tom Roorda hard door het midden binnen geschoten en daardoor werd het 1-3. Nu moest de thuisploeg dus weer zien terug te keren in de wedstrijd.  Dit werd nog lastiger toen Elmer Feenstra de bal van dichtbij hard en hoog wist binnen te werken en daardoor werd het 1-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want Elmer Feenstra had een goede dribbel in huis waarna hij de bal in de kruising wist te werken 1-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar het aantal doelpunten zou nog toenemen. Een slim genomen vrije trap werd door Tjalling Feenstra binnen gewerkt en daarmee werd het nog 2-5. Maar de gasten hadden er nog geen genoeg van want twee minuten voor tijd ging Tom Roorda om de doelman heen waarna hij simpel kon binnen werken 2-6. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk Elmer Feenstra die de bal van dichtbij hoog wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor een 2-7 eindstand.

Lahaise schoonmaak – Braak Fin Diensten  2-2

Beide ploegen vinden we terug in de onderste regionen van de competitie en dus kon je spreken van een cruciaal duel. Wie kan de volle buit pakken of worden de punten juist verdeeld? De wedstrijd was nog maar drie minuten onderweg als de bal word gespeeld naar Colin Braak en deze wist de bal hard en hoog in het doel te werken 0-1. De ban was gebroken maar ondanks dat deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. En door dit minimale verschil bleef het spannend en werd er uiteindelijk gerust met dit verschil van één. In de tweede helft duurde het ook niet lang voordat de volgende treffer een feit was. In de vierde minuut van de tweede helft is daar een goede uitgespeelde aanval waarna Jan van Duijn wist binnen te werken 0-2. Het gaatje was geslagen maar ondanks dat gaven de mannen van Lahaise niet op. Dit werd twee minuten voor tijd ook beloond met de aansluitingstreffer. Dirk de Vries ontving de bal en van dichtbij wist hij hard binnen te schieten 1-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was daar een goede uitgespeelde vrije trap en deze werd door Dirk de Vries binnen gewerkt en daarmee tekende hij voor de 2-2 eindstand.

Vierde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – Beumako 1-0

Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel negen punten behaald en dus zou je denken dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou gaan worden. Wie kan er bij blijven om plek één en wie moet er afhaken? Beide ploegen begonnen dan ook fel en scherp aan het duel. Mogelijkheden kwamen er voor beide ploegen maar in de afrondingsfase was men niet scherp genoeg. Hierdoor werd er in het eerste bedrijf niet gescoord en dus zou het een spannende tweede helft gaan worden. Spannend werd het zeker want aan het spelbeeld veranderde er niks. Hierdoor leek het erop dat het zou gaan uitlopen op een remise tussen beide ploegen. Maar dan met nog zes minuten te spelen is het Pieter Sybren Scharringa die aan de bal komt en deze rost de bal vol in de kruising 1-0. De ban was gebroken en dus zou het een zinderende slotfase gaan worden. Hierin zochten de mannen van Beumako vol de aanval en daardoor ontstond er meer ruimte voor de thuisploeg. Echter wisten beide ploegen niet meer te scoren in de laatste minuten en daardoor gingen de drie punten naar Zaalvoetbalteam ex BTW.

Anytime Fitness Harl – Bouwbedrijf van Marrum 2-0

Beide ploegen hebben dit seizoen nog geen punten behaald en daardoor vinden we beide teams terug op de onderste plekken van deze poule. Wie kan er vandaag de eerste punten binnen halen? Waar de verschillen op de ranglijst klein zijn daar gold dat vandaag ook op het veld. Beide ploegen voetbalde waar kon en kregen enkele goede mogelijkheden om de score te openen. De ballen gingen er echter niet in en hierdoor gingen we met een brilstand rusten. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Het balletje ging rond maar de geboden mogelijkheden bleven onbenut en dus leek het erop dat de punten verdeeld zouden gaan worden. Maar dan met nog acht minuten op de klok krijgt de thuisploeg een corner te nemen, deze werd goed genomen waarna Jeroen Bronger de bal weet te koppen en via de doelman viel de bal binnen 1-0. De ban was gebroken en dus moest van Marrum alle risico’s gaan nemen om de gelijkmaker nog te maken. Drie minuten na de openingstreffer werd het duel definitief beslist. Een goede diepe bal kon nog net worden aangetikt door Jeroen Bronger en daardoor eindigde de bal in de onderhoek 2-0. Dit bleek de tevens de laatste treffer van dit duel te wezen en daardoor behaalde Anytime Fitness Harl drie belangrijke punten.

Vijfde klasse

Team Le7nesh – connexa  12-1

Waar de ene mee draait om plek één daar is de andere ploeg de hekkensluiter van de competitie. En dus zou je denken dit moet de thuisploeg wel winnen. De openingstreffer kwam na drie minuten spelen. Noel stoomde op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. Diezelfde Noel deed dit een minuut later opnieuw en wederom was het schot vanaf de rechterzijde van het veld 2-0. En zo was het gaatje al gauw geslagen en dus was het de vraag waar gaat dit eindigen? Toch duurde het hierna acht minuten voordat er weer gescoord werd. Wederom was het Noel die de bal ontving en met een goed schot in de rechter kruising bracht hij de stand op 3-0. Maar hierbij bleef het niet want twee minuten later wist Kevin Menks een voorzet vanaf links in de korte hoek te leggen en daarmee tekende hij voor de 4-0. Diezelfde Kevin Menks wist vier minuten later wederom raak te prikken want zijn schot vanaf de rechterkant eindigde in de verre hoek 5-0. Toch zou er voor de rust nog eenmaal gescoord worden en wel door Noel die de bal op het midden van het veld ontving waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 6-0. Waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar was het na twee minuten spelen in de tweede helft ook al raak. Oscar Busser kwam op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 7-0. De score bleef maar oplopen want ook Oskar Ijpe deed een duit in het zakje door de bal in rechterhoek te schieten 8-0. Een minuut na deze treffer kwam een voorzet vanaf links terecht bij Kevin Menks en deze schoof de bal binnen in de korte hoek 9-0. Diezelfde Kevin Menks profiteerde vier minuten later opnieuw en wederom deed hij dit vanuit een voorzet 10-0. De dubbele cijfers waren behaald maar een eretreffer zou er toch nog komen voor de gasten. Na een voorzet vanaf de rechterkant kwam de bal terecht bij Sem de Graag en deze transporteerde de bal naar de verre hoek 10-1. De eretreffer was dus een feit maar daarbij kon het niet voorkomen dat het nog twee doelpunten tegen zou krijgen en daarmee werd de eindstand bepaald op 12-1.

VDV Techniek – stadsherberg catering 7-2

Beide ploegen hadden tot op heden drie punten behaald en daarmee vinden we beide ploegen in de onderste regionen van de competitie. Wie kan de volgende punten binnen halen of worden de punten gedeeld? Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en konden al snel een kans noteren. Toch duurde het zes minuten voordat de ban werd gebroken. Jan van der Veer kwam aan de bal en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. Maar lang duurde deze voorsprong niet want drie minuten late was het alweer gelijk. Patrick Posee nam de bal goed mee en hij schoot deze tegendraads binnen 1-1. Maar lang stond de gelijke stand niet op het bord want een minuut later was het Jan van der Veer die raak wist te prikken en daarmee werd het 2-1. Deze stand werd binnen dezelfde minuut nog verder uitgebreid. Auke Heida had een goede actie in huis waarna hij de bal in de verre hoek binnen werkte 3-1. Maar toch zou er niet gerust worden met deze stand want een minuut voor de rust kwam Pieter Schaafsma aan de bal en hij schoof de bal door de benen van de doelman heen 4-1. Hiermee leek de wedstrijd wel beslist te wezen al weet je het maar nooit want de bal is rond. De tweede helft was net onderweg toen Symen Bootsma de bal ontving en met een goed schot  liet hij het netje bollen 5-1. De gasten bleven strijden voor meer doelpunten en uiteindelijk werd dat harde werken beloond. De bal kwam voor de voeten terecht van Wayne Cuttress en deze kon de bal simpel in tikken 5-2. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want met no vijf minuten op de klok werd de bal in het eigen doel gewerkt en daarmee werd het 6-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam er in de laatste minuut van de wedstrijd. Het was Jan van der Veer die de bal hard in de kruising schoot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-2.

Van der Woude fietsen – Verno verhuur 0-3

Met zeven uit vier versus negen uit drie was dit een ware kraker bovenin de competitie. Winst was het enige wat telde voor beide ploegen want dan zou het goede zaken gaan doen. Waar beide ploegen dicht op de ranglijst bij elkaar staan daar deden ze deze wedstrijd ook niks voor elkaar onder. Er werd in een lekker tempo gespeeld en beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het een half uur voordat de score geopend werd. Het was Maarten de Vries die de bal ontving en met een hard schot langs de keeper tekende hij voor de 0-1. Eindelijk was daar het doelpunt wat de wedstrijd moest zien te openen. Dit doelpunt deed de gasten goed want drie minuten later was het wederom raak. De bal kwam voor de voeten terecht van Jelte Hanenburg en deze schoot de bal van dichtbij over de grond binnen 0-2. Nu moest de thuisploeg alles of niet spelen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Hierdoor ontstond er ook meer ruimte voor de mannen van Verno en daar werd drie minuten voor tijd optimaal van geprofiteerd. Één op één met de doelman bleef Tjibbe Haitsma rustig waarna hij de bal langs de keeper schoot het doel  in 0-3. Dit bleek tevens de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus behaalde de koploper weer drie belangrijke punten.