Royal Steensma overtuigend langs Technea Duurzaam in absolute kelderkraker

20190308 AWA5198

We naderen het einde van het jaar maar ook de eerste seizoenshelft van de ZVF zaalcompetitie gaat langzamerhand naar het einde. Met nog enkele speelrondes op de klok is de spanning binnen de poules om te snijden. Wie neemt welke plek in en creëert daarmee voor zichzelf een goede of slechte uitgangspositie. Maar naast degradatie en promotie gaat het ook om handhaven een daar moeten nog de nodige punten voor behaald worden. In welke categorie moeten we jou favoriet onderbrengen?  Je leest hieronder ingeval hoe zij het er in deze speelronde hebben van afgebracht!

Hoofdklasse

Royal Steensma – Technea Duurzaam  6-0
Met de nummer vijf tegen zes was dit een duel van aanhaken of afhaken. Op voorhand was het verschil vier punten in het voordeel van de thuisploeg en dus moesten de gasten winnen wilde het niet gaan degraderen. De wedstrijd begon en Technea Duurzaam probeerde door compact te staan de tegenstander van zich af te houden Uiteindelijk lukte dit zes en een halve minuut maar toen viel daar toch het eerste doelpunt. Het was Evert Tolsma met een actie vanuit de rechterhoek waarna hij de bal in de linkerhoek wist te werken 1-0. Royal Steensma bleef hierna de bovenliggende partij en dat leidde met nog acht minuten en drie seconden op de klok tot het volgende doelpunt. Opnieuw was het Evert Tolsma met een actie over de linkerkant waarna zijn schot door het midden binnen viel 2-0. In de tweede helft moesten de gasten meer komen en dat deed het ook wel maar de geboden kansen gingen er niet in en hierdoor bleef het verschil van twee doelpunten er. Uiteindelijk werd dit gat na zeven minuten en vierenvijftig seconden spelen verder vergroot. Het was Evert Tolsma die opstoomde door het midden van het veld waarna hij de bal rustig in het linkerhoekje wist te leggen 3-0. Hiermee was het duel wel in het slot gegooid want de gasten wouden wel maar konden niet en de thuisploeg vond het wel goed en wachtte rustig op de geboden mogelijkheden. Uiteindelijk werd de score in de laatste minuut nog verder opgevoerd. Eerst was het Bauke Tjalle Anema die de bal in de linkerhoek wist te werken 4-0 waarna Jorrit Tolsma de bal van dichtbij wist binnen te tikken 5-0. Het slotakkoord was voor Bauke Tjalle Anema want opnieuw had hij een actie over rechts en wist hij de bal in de linkerhoek te leggen 6-0. Daarmee boekte Steensma dus een duidelijke overwinning en daarmee bracht het Technea Duurzaam verder in de problemen.

Sportcafé de Trije – Bogt fen Gune 4-2
Met de nummers twee en één tegen elkaar kon je dit duel zien als een ware topper. Het verschil op voorhand was maar één punt in het nadeel van de Trije. Een belangrijke pot wat het verschil kan maken tussen plek één en drie. Beide partijen deden ook weinig voor elkaar onder en dus kon het beide kanten opgaan. Nadat er aan beide kanten kansen waren gemist was het wel raak na negen minuten spelen. Het was Wilfred van der Zee die langs de verdediging snelde waarna hij de bal in de rechter onderhoek wist te leggen 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus beloofde er zeker nog meer te komen. Dit gebeurde ook want drie minuten na het openings doelpunt was het alweer gelijk. Het was Erin van Duyneveldt die langs iedereen heen ging waarna hij de bal over de keeper wist heen te schieten 1-1. Maar dit zou niet de ruststand worden want met nog vijf minuten op de klok is daar een goede actie over de rechterkant waarna de bal gespeeld word naar de linkerkant waar Rob Postma staat, deze neemt de bal goed mee waarna hij de bal in de linkerhoek weet te leggen 2-1. Diezelfde Postma bepaalde de ruststand op 3-1 nadat hij de bal van afstand door de benen van de keeper wist heen te schieten. Nu moest de koploper wel komen wilde het de koppositie niet verliezen. Beide ploegen kwamen uiteindelijk ook verschillende keren voor het doel van de tegenstander maar de geboden mogelijkheden werden gekeerd en gingen er niet in. Lang leek het er dus op dat de 3-1 ook de eindstand zou worden. Maar dan met nog vijf minuten op de klok is het Jordy Stecking met een actie over links waarna zijn schot op de voeten van de keeper eindigt maar via zijn benen er alsnog in ging 3-2. De spanning was weer terug maar van korte duur want in dezelfde minuut werd de score alweer uitgebreid. Het was Erin van Duyneveldt die een goede actie in huis had en zijn schot viel via de rechterpaal binnen 4-2. Dit bleek uiteindelijk het laatste wapenfeit te wezen en daardoor was de eindstand 4-2.

Autobedrijf Haitsma – Moto Delicato  4-2
Waar Autobedrijf Haitsma vorige week een punt overhield aan hun spannende wedstrijd daar verloor Moto Delicato nipt. Door deze resultaten is dit het duel tussen de nummers drie en vier van de ranglijst met een verschil van vier punten. Word het gat na vandaag groter of juist verkleind?  Het begin begon fel met daarin een overhand voor de thuisploeg. De gasten probeerde het wel maar kwamen er maar lastig doorheen. Toch kon een treffer niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Na zes minuten spelen komt Mart Zwier aan de bal en zijn afstandschot eindigde strak in de kruising 1-0. Nu moesten Moto Delicato wel komen en helemaal nadat het in de elfde minuut 2-0 werd. Opnieuw was het Mart Zwier die aan de bal kwam en zijn schot eindigde keurig in het linkerhoekje. Deze stand bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus werden het nog twintig spannende minuten. Toch was deze spanning snel verdwenen want na twee minuten en zeven seconden lag de bal alweer in het netje. Het was Henk Vonk die de bal ontving en deze man weet daar wel raak mee en dus stond het al snel 3-0. Nu moesten de gasten alle risico’s nemen wilde het nog wat behalen en dus zou er ruimte komen voor Autobedrijf Haitsma. Maar dan met nog acht minuten en veertien seconden op de klok is het Lars Koster die in het midden van het veld aan de bal kwam en zijn schot ging net langs de keeper door het midden 3-1. Kan het dan toch nog of blijft het hierbij? Het eerste leek het antwoord te worden want één minuten en twintig seconden later werd er een vrije trap toegekend en deze werd strak en hard binnen geschoten door Rowan de Vries 3-2. De spanning was weer helemaal terug en wie weet zit er dan toch nog een punten deling in. Maar nee bleek het antwoord te wezen want eenenvijftig seconden na de aansluitingstreffer werd de marge alweer vergroot na twee. Het was Edwin Hiemstra die vanaf de rechterkant opstoomde waarna hij de bal van grote afstand in de linkerhoek weet te leggen 4-2. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt te wezen en daardoor is het gaatje met de nummer vier gestegen.

Eerste klasse

R.E.S. – Welgeschikt   2-2
Een duel tussen twee ploegen die het lastig hebben deze competitie. Met beide zeven punten uit zes duels waren beide ploegen terug te vinden op plek zeven en acht van de competitie. Toch was het gat met de nummer laatst maar één punt en dus moesten beide ploegen winnen wilde het niet een lastige slotfase van de competitie kennen. Het duel begon en beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Men stond goed als de tegenstander de bal had en kwam er snel uit wanneer nodig. Toch was daar al snel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na drie minuten en drie seconden gespeeld te hebben kreeg R.E.S. een vrije trap te nemen en deze werd kiezelhard binnen geschoten door Niels Altenburg 1-0. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden om te scoren maar dat gebeurde niet en daardoor was de ruststand 1-0. Welgeschikt zat dus in de problemen wanneer je zag naar de ranglijst en dus moest het komen. Dit gebeurde uiteindelijk ook want na vier minuten en vijfenveertig seconden gespeeld te hebben was er een goede aanval waarna Frank Visser de bal simpel wist binnen te tikken 1-1. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want  want amper twee minuten later was daar zelfs de voorsprong. Ditmaal kwam de bal voor de voeten van Kevin a Nijeholt en ook hij wist de bal simpel binnen te tikken 1-2. De wedstrijd was dus weer gedraaid en dus moest nu de thuisploeg weer een tegenzet doen. Dit leek echter niet meer te gebeuren want de geboden kansen werden niet benut en dus kwam er steeds meer ruimte voor de gasten maar ook hun wisten daar niet van te profiteren. Maar dan met nog vijfentwintig seconden op de klok is daar een nog alles of niets offensief en dat werd ook nog beloond met een doelpunt. Het was Jesper Landskroon die de bal vanuit de rechterhoek van het veld in de linkerhoek van het doel wist te krijgen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-2.

Huhtamaki – Man of the World Lwd.  3-0
Een duel tussen twee ploegen die terug te vinden waren in de middenmoot. Het verschil tussen beide was twee punten in het voordeel van Huhtamaki. De winnaar kon dus goede zaken doen en de verliezer moest tijdelijk afhaken. Dat beide ploegen elkaar op de ranglijst weinig toegeven dat was ook terug te zien in deze wedstrijd. Er was veel strijd en de ploegen gingen geconcentreerd te werk. Het duurde dan ook even voordat de score geopend werd want de eerste treffer viel pas na acht minuten spelen. Het was Frits Hoekstra met een actie over de rechterkant van het veld en vanuit de hoek wist hij de bal in de rechterhoek te schieten met daarbij een hoogte van zo’n 35 centimeter 1-0. De score was geopend en nu moest Man of the World Lwd gaan komen. Dit gebeurde ook wanneer het mogelijk was maar tot doelpunten leidde dit niet en hierdoor was de ruststand uiteindelijk 1-0. De tweede helft was begonnen en binnen een minuut werd de score verdubbeld. Een goede bal kwam terecht bij Jort Hogendorp en zijn schot ging via de paal in de rechterhoek binnen 2-0. Maar ondanks deze goal bleef de spanning in de wedstrijd aanwezig en beide teams maakte het elkaar aardig lastig. Toch was men niet effectief in de afronding en hierdoor bleef de minimale voorsprong op het bord staan. Waar dit de eindstand ook leek te worden daar veranderde dat enkele seconden voor tijd. Het was Frits Hoekstra die oog in oog kwam te staan met de doelman, deze kwam vervolgens uit waarna Hoekstra de bal simpel kon binnen werken 3-0. Hiermee werd de wedstrijd beslist en dus behaalde Huhtamaki drie belangrijke punten.

Braak Financiële Diensten – Foto Techniek Service  1-5
Met de nummer negen tegen twee is er een heel groot gat op de ranglijst. Wanneer je dan kijkt naar het aantal punten dan veranderd dat beeld enigszins want het gat is maar zes punten. Braak Financiële Diensten moest dus zien te winnen wilde het aansluiting vinden richting de top drie en bij verlies zouden ze deze plekken verder uit het zicht zien. Wanneer Foto Techniek Service nog bovenaan zou willen eindigen dan mocht er dus niet verloren worden. De eerste helft begon en daarin hadden de gasten een lichte overhand maar veel deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Het spel ging over en weer en beide kregen mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus was de logische ruststand 0-0. In de tweede helft moesten de doelpunten dus vallen en dat gebeurde uiteindelijk ook. We zijn drie minuten bezig als Kastijn Post op dribbelt aan de rechterkant van het veld en zijn schot vloog hard tegen de touwen 0-1. Het bal was hiermee geopend en dus zouden de ruimtes voor de nummer twee nog groter worden. Hier wist men drie minuten later van te profiteren. Braak trok ten aanval maar de bal werd onderschept door Kastijn Post en hij mocht één op één met de keeper komen en liet deze kansloos 0-2. Was het duel hiermee gespeeld of was er toch nog wat mogelijk voor de thuisploeg? Dat laatste bleek het geval te wezen want met nog acht minuten te spelen probeert Niels Krikke het maar eens van afstand en dit schot zeilde hard binnen 1-2. De spanning was weer terug en er kwamen zelfs nog kansjes op de gelijkmaker maar deze gingen er niet in. Met nog drie minuten op de klok word het duel dan definitief beslist. Opnieuw is het Kastijn Post met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3. In de laatste minuut werd er nog tweemaal gescoord en beide doelpunten kwamen op naam van Jarno Hoogerhuis te staan en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-5.

Tweede klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Verno Verhuur 8-0
Waar Bouwbedrijf van Marrum vorige week hun duel wist te winnen daar was Verno Verhuur vrij. Het was dus even afwachten hoe dit duel zou verlopen. De wedstrijd begon en je kon merken dat de thuisploeg de betere partij was. Dit werd in de vijfde minuut omgezet in een openingsdoelpunt. Na een snelle omschakeling was het Daniel Scholten dien de bal ontving en zijn schot ging hard binnen 1-0. De gasten wilde wel maar hadden het lastig en dus waren er niet veel mogelijkheden te noteren. In de twaalfde minuut werd de score verder uitgebreid. Het was Mart Beuker die de bal van dichtbij wist binnen te schieten en daarmee zette hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was het wederom raak. De keeper van Verno was weg van zijn goal waarna Jan Bosma het net van afstand wist te laten bollen 3-0. De ruststand was uiteindelijk 4-0 want Mart Beuker wist met een goed schot de keeper kansloos te laten. Een ruime voorsprong dus voor van Marrum en dus leek de wedstrijd wel beslist te wezen. Dit bleek ook zo te wezen want een minuut na de hervatting kwam Gerard Hoekstra aan de bal en deze wist de keeper goed te omspelen waarna hij de bal in het lege doel wist te schuiven 5-0. In de fase hierna bleven de doelpunten uit maar kregen beide ploegen wel mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk duurde het tot de 31ste minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Jan Bosma met een goed schot en deze eindigde knap in de hoek 6-0. Uiteindelijk zou er in de slotfase nog tweemaal gescoord worden en dit gebeurde door Mart Beuker en Jan Bosma en daarmee bepaalde zij de eindstand op 8-0.

Café de Kleine Beurs – Dikland Installatie Techniek  3-2
Vandaag stond er een duel op het programma tussen de huidige nummer één en de nummer vijf van de competitie. Beide doen het de afgelopen weken goed en dat leidde tot deze posities. Het verschil was op voorhand vier punten in het voordeel van de thuisploeg en dus konden zij een goede uitgangspositie creëren wanneer het wist te winnen. Beide teams begonnen dan ook fanatiek aan het duel en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden maar die gingen er niet in. Toch had je het gevoel dat er snel een doelpunt zou gaan vallen en dat gebeurde dan ook. Na zeven minuten en zevenendertig seconden gespeeld te hebben was het Siefko Jager die aan de bal wist te komen en zijn schot eindigde in het linker gedeelte van het doel 0-1. Maar lang kon Dikland Installatie Techniek hier niet van genieten want dik een minuut later was het alweer gelijk. Een toegekende vrije trap werd hard binnen gewerkt door Marcel Koning en daarmee bracht hij de stand op 1-1. Deze Marcel Koning was nu on fire want anderhalve minuut later was het opnieuw Marcel Koning met een actie door het midden van het veld waarna hij de bal hard en hoog in de linkerbovenhoek wist te legen 2-1.  Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus had Café de Kleine Beurs de gewenste voorsprong weer te pakken. Nu moesten de gasten komen en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Helemaal toen de score na één minuut en vijfendertig seconden verder werd uitgebreid. Een scherp gegeven bal kwam voor de voeten van Danick Sikkema terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-1. Het gaatje was geslagen maar Dikland gaf niet op en het kreeg zeker kansen om te scoren maar het vizier stond nog niet op scherp en dus bleef het gaatje twee. Toch zou het gaatje verkleind worden want met nog negen en een halve minuut te spelen was het Randy de Vries die een goed genomen vrije trap wist binnen te tikken 3-2. In de slotfase werd er nog alles of niks gespeeld en dus kwamen er voor beide nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus boekte de koploper een minimale zege.

SDV Keukens en meer – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  2-3
Beide ploegen waren vorige week vrij en dus stonden beide ploegen vol energie aan de aftrap. Op de ranglijst doen beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus zijn beide ploegen terug te vinden in de middenmoot. De winnaar zou dus goede zaken kunnen doen en de verliezer moet nog blijven opletten dat het seizoen niet eindigt in mineur. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar was dat ook het geval op het veld. Beide ploegen stonden goed en hierdoor gaf het de tegenstander nauwelijks ruimte. Mogelijkheden kwamen er wel en dus leek het erop dat er een doelpunt in de lucht hing. Zo gezegd, zo gedaan want het is minuut zes als Hendrik Hiemstra recht voor het doel staat en de bal keihard in de kruising weet te schieten 0-1.  Nu was het de beurt weer aan SDV Keukens en dat leidde in de twaalfde minuut tot de gelijkmaker. Na een snelle aanval was het Elmer Boonstra die de bal ontving en met een goed schot liet hij het netje bollen 1-1. Toch bleef het een leuke wedstrijd om te zien want het kon alle kanten op gaan. Met nog vijf minuten op de klok zochten de gasten de aanval maar werd de bal onderschept door Richard vd Veer, deze ging er vandoor en kwam één op één met de doelman waarna hij deze met een goed schot kansloos liet 2-1. Dit bleek uiteindelijk de ruststand te wezen en dus moest Bouwbedrijf Haarsma Franeker weer in de achtervolging. Dit leek men heel goed te snappen want binnen een minuut was het alweer gelijk. Een snelle aanval kwam terecht bij Willem Ypma en hij wist de bal van dichtbij binnen te werken 2-2. Maar lang bleef deze stand ook niet op het scorebord staan want twee minuten later was daar al het volgende doelpunt. Het was Willem Ypma die de bal ontving rond de penaltystip en met veel man om zich heen wist hij de bal toch langs een ieder heen te schieten waarna de bal in het uiterste hoekje eindigde 2-3. Na deze voorsprong bleven beide ploegen de aanval zoeken en kreeg het ook wel de mogelijkheden om te score. Toch was men niet scherp genoeg in de afronding en daardoor werd er niet meer gescoord en wisten de gasten er met een minimale overwinning vandoor te gaan!

Frankena Loonbedrijf – Mc Donalds Harlingen   0-5
Beide ploegen draaien mee bovenin in de competitie en het verschil tussen beide teams is minimaal Beide ploegen willen daarom willen om de aansluiting met plek één te houden en dus moet er gewonnen worden. Toch bleek er vanaf het begin van de wedstrijd een lichte overhand te wezen voor de gasten. Het spel ging wel over en weer maar de mogelijkheden waren er voor hun en dus was het daar wachten op het eerste doelpunt. Uiteindelijk kwam deze er ook na acht minuten spelen. Het was Jochem de Vries met een actie over de rechterkant en via de linkerpaal viel de bal in de verre hoek binnen 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg komen. Helemaal omdat het vier minuten na het eerste doelpunt nog een tegentreffer moest incasseren. Na een goede actie over de zijkant kwam de bal terecht bij Mateusz Roman Ijpe en met een simpele voetbeweging wist hij de bal in de hoek te leggen 0-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. Frankena Loonbedrijf wilde wel en dat kon je ook merken aan de aanvalsdrang van de ploeg. Maar deze drang werd niet omgezet in doelpunten en dan weet je als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Zo gezegd dan ook zo gedaan! Het is minuut vijfentwintig als Fetze Helvrich de bal ontvangt en zijn schot viel via de lat binnen 0-3. Hiermee leek het duel definitief gespeeld. Dit bleek ook zo te wezen want in de volgende tien minuten werden de kansen niet benut en dus bleef de aansluitingstreffer uit. Met nog vijf minuten op de klok is er dan een schot op doel van Mc Donalds Harlingen maar het schot wordt van richting veranderd waarna de bal via een eigen speler in het doel viel 0-4. Uiteindelijk kwam het slotakkoord er twee minuten voor tijd toen de bal voor de voeten van Gerben Nauta kwam en hij wist de bal door de benen van de keeper heen te schuiven en daarmee de eindstand op 0-5 te brengen!

Derde klasse

Futsal ’t Hoekje Ferwert – Zijlstra Beroepskleding  3-8
Met de nummer vier tegen de nummer één en een verschil van vier punten beloofde het op voorhand een interessante pot te worden. Wilde Futsal ’t Hoekje Ferwert nog kans maken op de titel dan moest er gewonnen worden maar dat is nog niemand gelukt. Zijlstra Beroepskleding speelde dit seizoen maar één keer gelijk en de overige vijf duels werden gewonnen. De titel is in zicht en dus kon er vandaag een goede stap gezet worden. Vanaf het begin liet de koploper hun ambities zien en dat resulteerde na drie en een halve minuut spelen in de voorsprong. Het was Justin Reitsma die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. De ban was gebroken en ook nog letterlijk want een dikke minuut later was daar zelfs de 0-2. Het was Johannes vd Veen met een actie over de linkerkant en zijn schot eindige in de rechterhoek. De thuisploeg had het lastig, het wilde er wel uit komen maar de gasten stonden goed en dus was het lastig er doorheen te komen. Toch kwam er een mogelijkheid om te scoren maar dit gebeurde niet en dan weet je dat het vaak aan de andere kant wel raak was. Zo ook ditmaal toen Johannes vd Veen opnieuw opstoomde over de linkerkant en opnieuw eindigde zijn schot in de rechterhoek 0-3. Waar vd Veen zijn tweede doelpunt een kopie was van de eerste daar gold dat ook voor Justin Reitsma. Met een zelfde actie als bij de 0-1 zette hij zijn ploeg op 0-4. Dit was tevens de ruststand en dus keek de nummer vier tegen een tamelijke grote achterstand aan. Het tweede bedrijf liet eigenlijk een zelfde soort beeld zien als in de eerste. Zo ook weer bij het volgende doelpunt want het eerste doelpunt viel na een kleine vier minuten spelen en dat was ook nu weer het geval. Het was Dani van Eijk die de bal ontving en zijn schot eindige in de kruising 0-5. Maar dan drie minuten later is het Pieter Hoekstra die in balbezit weet te komen en zijn schot eindigt in de linkerhoek 1-5. De eretreffer was ingeval een feit maar natuurlijk wilde men meer en dus bleef men op jacht gaan naar dat meer. Maar vanaf de aftrap kwam daar alweer de volgende tegentreffer. Het was Kees v.d. Schoot met een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-6. Maar ook deze score was maar van korte duur want veertig seconden later lag de bal er weer in aan de andere kant van het veld. Opnieuw was het Pieter Hoekstra die in de linkerhoek van het veld in balbezit kwam waarna hij de bal in de rechterhoek van het doel wist te krijgen 2-6. Het ging nu dus snel met de doelpunten en daar bleef het ook niet bij. Met nog negen minuten en dertig seconden op de klok komt de bal voor de voeten van Arjan Dijkstra en deze weet de bal simpel binnen te tikken 3-6. Zou de ommekeer dan toch nog kunnen en gebeuren? Nee zou het antwoord wezen want Futsal ’t Hoekje Ferwert zou niet meer scoren en daarentegen zou Zijlstra Beroepskleding er nog twee maken via Johannes vd Veen en Dani van Eijk en daarmee bepaalde zij de eindstand op 3-8.

Van Mossel Autolease – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma   8-3
Waar de thuisploeg vorige week een verassende kleine nederlaag leed daar was het leed voor de gasten veel groter. Maar ondanks dat zijn beide ploegen terug te vinden op de middenmoot plekken met beide zeven punten. Wie weet er dus drie belangrijke punten te behalen of worden de punten juist verdeeld? Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de heren van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma het lastig. Het kwam onder druk te staan en hierdoor raakte het de bal te snel en simpel kwijt. Dit leidde na tien minuten al in een 3-0 achterstand. Eerst was het Thomas Dijkstra me een schot in de kruising waarna Mark Minnesma de bal  van korte afstand door de benen van de keeper wist te schieten. Vervolgens was het in de tiende minuut opnieuw Thomas Dijkstra die in zijn eentje op pad ging en tegen twee verdedigers en een keeper wist hij de bal van korte afstand binnen te schieten. Een riante voorsprong dus voor van Mossel Autolease en nu was de vraag hoe hoog word deze score? De eerste gedachten was groot want enkele minuten later werd het alweer 4-0. Het was Mark Minnesma met een actie over de rechterkant en zijn schot viel strak in de hoek binnen. Maar dan vanaf de aftrap is daar een snelle aanval van de gasten en deze werd keurig binnen gewerkt door Gerben Bruinsma 4-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog twee minuten op de klok is het Timo Tuinenga die de bal dichtbij het doel ontving en met een mooi wippertje wist hij de bal over de keeper heen te krijgen 5-1. Ondanks deze grote afstand moesten de gasten iets bedenken om terug te zien komen maar deze hoop vervloog al heel snel want binnen twee minuten was daar alweer een tegentreffer. Mark Minnesma wist één op één met de keeper te komen waarna hij de bal simpel kon binnen werken 6-1. Waar het in de eerste helft dus snel ging daar was dat nu ook het geval en dat bleef ook zo gaan want in de volgende vijf minuten was het wederom tweemaal raak. Jelle Bruinsma bleef de aanval zoeken maar dat leidde tot zoveel ruimte dat Timo Tuinenga een snelle aanval wist af te ronden 7-1 waarna Thomas Dijkstra een eigen actie wist op te zetten en oog in oog met de keeper niet faalde 8-1. Maar konden de gasten dan helemaal niks meer en kregen ze dan helemaal geen kansen om te scoren? Het antwoord was nee want de kansen kwamen er zeker en dat leverde uiteindelijk nog twee doelpunten op. Tweemaal was het Wim Zuidema die de keeper kansloos liet en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-3.

WR Unit – Engineeringsburo Zuidema 4-4
Door de overwinning van WR Unit en het verlies van Engineeringsburo Zuidema wisselde beide van pek. Waar de thuisploeg eerst nog laatste stond klom het door de winst twee plekken waarna de gasten de laatste plaats over wisten te nemen. Het gat was maar één punt en dus kon het na vanavond weer anders staan op de ranglijst. Deze spanning was duidelijk voelbaar want beide teams wilde wel voetballen maar durfde ook niet te aanvallend spelen want dan zou het ruimtes weg geven. Waar de thuisploeg in de openingsfase een licht voordeel had daar kwam het pas na dertien minuten spelen op voorsprong. Het was Sjoerd van Wijk die de bal kreeg aangespeeld aan de linkerkant van het veld waarna hij zijn tegenstander wist uit te spelen om vervolgens de bal in de rechter onderhoek te leggen 1-0. Dit doelpunt gaf duidelijk vleugels en deze werden drie minuten later nog verder uitgeslagen. De keeper van de gasten maakte een verkeerde keuze waarna Rene de Haan de bal kon onderscheppen om de bal vervolgens door de benen van de keeper heen te schieten 2-0. Nu moest de hekkensluiter komen en dat gebeurde uiteindelijk ook nadat er twee minuten in het tweede bedrijf gespeeld waren. Het was Willem Buurstra die de bal in het midden van het veld kreeg aangespeeld waarna hij de bal in de rechter onderhoek wist te plaatsen net buiten het bereik van de keeper 2-1. De spanning was dus weer volledig terug en dus kon het weer alle kanten op gaan Dit gebeurde ook en voor beide waren er mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk duurde het tot negen minuten voor tijd voor er weer gescoord werd. Het was Mica Swart die een goed één tweetje aan ging met zijn medespeler waarna hij de bal door de benen van de keeper weet heen te schieten 3-1. De marge was weer geslagen en dus beloofde het een spannende slotfase te worden want kan WR Unit de drie belangrijke punten bij schrijven of weet Engineeringsburo Zuidema nog terug te komen in de wedstrijd. Met nog vijf minuten op de klok bleek dit laatste het geval te wezen. Het is Jelle de Jong die de bal ontving en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen 3-2. Maar ook ditmaal bleef het hier niet lang bij want twee minuten later was de marge alweer twee. Het was Stefan de Bruin met een actie over de rechterkant waarna hij zijn schot ziet eindigen in de korte hoek 4-2. Maar dan zijn daar de twee minuten van Jelle de Jong want eerst weet hij de bal in de linker onderhoek te schieten 4-3, waarna hij het een minuut later vanaf de middenlijn probeert en zijn schot ziet binnen vliegen via de onderkant van de lat 4-4. Met dit zondagsschot eindigde dit boeiende gevecht in een 4-4 eindstand.

Offinga Kappers – Rijschool Posseth  5-3
Een duel tussen twee teams die meedraaien in de middenmoot. Wil men nog klimmen op de ranglijst dan moest er dus gewonnen worden. De wedstrijd begon dan ook fanatiek van beide kanten maar toch had de thuisploeg een lichte overhand. Dit leidde na zeven minuten spelen in het eerste doelpunt van de wedstrijd. De keeper van de gasten was uit zijn doel waarna Klaas Offenga de bal in een leeg doel kon schuiven 1-0. Hiermee was het bal geopend en dus was het afwachten wat er nog stond te gebeuren. Drie minuten na het eerste doelpunt was daar al de verdubbeling. Het was Marten Jansen met een schot door de verdediging heen en deze viel prima binnen 2-0. Rijschool Posseth wilde wel en kwam er ook wel uit maar tot hele grote kansen leidde dit weer niet. Met nog enkele minuten op de klok werd de marge verder vergroot. Het was Sander Prins die de bal kreeg aangespeeld ten hoogte van de penaltystip waarna hij de bal keurig in het hoekje wist te leggen 3-0. Maar dit zou niet de ruststand worden want een minuut later lag de bal er aan de andere kant van het veld in. Het was Jasper Hoekstra met een actie over de rechterkant waarna hij de bal in de verre hoek wist te krijgen 3-1. De spanning was dus weer terug maar dat was van korte duur want drie minuten na rust werd de marge weer drie. Het was Winston Menig met een schot vanaf de rechterkant en deze plofte keurig tegen de touwen 4-1. Toch wist Rijschool Posseth wat terug te doen via Jorrit Vellinga die de bal van dichtbij wist binnen te schieten 4-2. Waar je steeds dacht dat het weer spannend werd daar behield Offinga Kappers het overwicht en dat leidde zes minuten voor tijd in de lijkende beslissing. Het was Sander Prins met een actie over de rechterkant en van dichtbij wist hij de bal binnen te werken 5-2. Toch was het slotakkoord er voor Rick Beimers die met een schot vanaf de linkerkant de doelman wist te passeren 5-3.

Stadsherberg Catering – SDV Projectbuilding   1-2
Met de nummer elf tegen drie en een verschil van tien punten leek dit een simpele avond te worden voor SDV Projectbuilding. Maar daar dachten de heren van de Stadsherberg Catering anders over want deze ploeg wilde natuurlijk van de laatste plaats af en dus stond er voor beide genoeg op het spel. Het begon gelijk leuk en beide ploegen voelde elkaar goed aan Compact staan als de tegenstander de bal heeft en er uit komen wanneer dit mogelijk was. Dit leidde uiteindelijk in de vierde minuut van de wedstrijd tot het eerste doelpunt. Na een goede voorzet werd de bal binnen getikt via de rechter paal en hierdoor werd het 1-0. Een verdiende voorsprong maar de gasten bleven goed meedoen en dat leidde in de achtste minuut tot de gelijkmaker. Een puntertje ging via een speler van de thuisploeg in het eigen doel en daardoor liet hij zijn eigen doelman kansloos en werd het 1-1. Beide ploegen hielden zo hun mogelijkheden en dus was het wachten op het volgende doelpunt. Deze kwam er uiteindelijk vijf minuten voor rust. Het was Mathieu van der Veen die de baal voor zijn voeten terug vond waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 1-2. Dit was tevens de ruststand en dus moest de rode lantaarndrager in de tweede helft wel komen. Dat gebeurde uiteindelijk ook en mogelijkheden kregen het zeker om te scoren maar de scherpte was er niet en hierdoor bleef het voor hen bij die ene treffer. Ook de nummer drie kreeg nog kansen maar ook deze gingen er niet in en zo eindigde dit duel in een spannende 1-2 eindstand.