Ruime winst Kleine Beurs en Prinsbouw/v.Dellen

In de hoofdklasse van deVisual Reklame competitie neemt de strijd in de onderste regionen flink toe. Zo pakte Kleine Beurs belangrijke winst tegen Grauwe Paard en hetzelfde gebeurde bij Prinsbouw/v.Dellen tegen Meijer Plaatbewerking en dat alles met ruim verschil. Door dit resultaat is Meijer in zwaar weer terecht gekomen. Koploper Lovis Design veegde hier de vloer aan met Bogt fen Gune en liep weer uit op de concurrentie. In de eerste klasse nam Kr8werk het vaandel over van het niet spelende Martens Vis en bleef Herberg de Bogt na moeizame winst op Saab/Black Horse volgen. In de tweede klasse was er winst voor de koplopers en zorgde Bouwbedrijf Bruinsma er voor dat het door winst op Cafe De Posthoorn niet achter op raakte.

Bouwbedrijf Panbakker – Cafe De Harmonie 2 – 5 J. Faber 0-1, R. Ysbrandy 0-2, H. de Ruiter 1-2, R. Ysbrandy 1-3, H. Veldman 1-4, L. Veenstra 1-5, K. Pols 2-5. Evenals vorige week kwam Panbakker snel op achterstand liep het gehele duel weer achter de feiten aan. Voor De Harmonie was dit een duidelijke revanche op het debacle van de vorige week. Een verdiende winst voor het team uit Sexbierum.

Grauwe Paard – Cafe De Kleine Beurs 6 – 11 U.Menig 0-1, R. Hoenderdaal 0-2, N. Hallovic 0-3, T. Kramer 1-3, M.Kruize 1-4, B.v.d.Baan 2-4, N. Hallovic 2-5 en 2-6, J.v.Assen 2-7, J.v.Assen 2-8, B.v.d.Baan 3-8, F.v.Dellen 4-8, R. Vlieger 4-9 , M.Kruize 4-10, R. Vlieger 4-11, B. Bootsma 5-11 en 6-11. Kleine Beurs geeft zich nog niet gewonnen. Door deze verrassende zege heeft het de kans om aan degradatie te ontsnappen nog in eigen hand. Grauwe Paard maakte vooral verdedigend een chaotische indruk en is de laatste tijd van slag.

Expert Franeker – Autowas Dijkstra 2 – 3 Uit een voorzet opende E. Boonstra de score en toen L. Visser van afstand voor 0-2 zorgde leek het duel al vroegtijdig beslist. Uit een goede steekbal scoorde E. Broersma tegen en na een snel uitgevoerde aanval was het via J. Broersma snel gelijk. Dit bleef het tot ver in de tweede periode. Toen was het R. Post die aan een enkele kans en uit een moeilijke hoek genoeg had voor de zege.

Meijer Plaatbewerking – Prinsbouw /v.Dellen 5 – 9 R. Jelgersma 0-1, J. Prins 0-2, W. de Wit 0-3, R. Jelgersma 0-4, E. Radersma 1-4, S.v.d.Zwaag 2-4, W. de Wit 2-5 en 2-6, A. Meijer 3-6, K. Kuiken 3-7 en 3-8, A. Meijer 4-8 en 5-8, K. Kuiken 5-9. Prinsbouw kwam binnen vijf minuten op 0-4 en dat betekende al vroeg in de wedstrijd de beslissing. Door dit resultaat kan Pr./v.Dellen wat ruimer ademhalen en moet Meijer nog flink aan de bak in de strijd tegen degradatie.

Lovis Design – Bogt fen Gune 14 – 2 Treffers O. Elsinga 5x, H. Bartouhtouh 3x, P. Visser 3x, J. de Haan 2x, H. Visser met tegentreffers van L. Vlaskamp en H. Visser. Even leek het een wedstrijd te worden. De Bogt kwam terug van 3-0 tot 3-2 en kreeg nog enkele mogelijkheden. Toen Lovis halverwege naar 5-2 uitliep liet De Bogt het verdedigend verder afweten. Lovis toonde met dit duel opnieuw aan dat het in deze fase van de competitie ver boven de rest uitsteekt.

Bowling Bloemketerp – Tapperij ‘t Noord 3 – 3 Tapperij kwam in dit boeiende duel goed terug nadat het steeds tegen een achterstand had aangekeken. T. Bonnema brak het duel open en S. de Vries verdubbelde de voorsprong op aangeven van Y. Brijker. G. de Boer bracht in de kluts de spanning terug waarna T. Bonnema het verschil herstelde. Tapperij kwam heel sterk terug en sleepte er met twee treffers van A. Venema nog een terechte puntendeling uit.

Kr8werk/Publicar – Cafe Zalen ‘t Holt 8 – 1 Het team uit Deinum kwam op alle onderdelen iets te kort. Bij de wisseling had Kr8werk al een veilige 3-0 opgebouwd en D.Visser zorgde bij 4-0 voor de tegentreffer. Voor Kr8werk scoorden de uitblinkende R. de Zeeuw 3x, H. Luimstra 2x, K.v.d.Woude, R. Brouwer en S. Osinga.

Saab W./Black Horse – Herberg de Bogt 1 – 2 Al meteen opende P. Algra via een Bogt speler de score en hier bleef het lang bij. Saab loerde op de counter en de Bogt had steeds een overwicht zonder gevaarlijk te worden. Het was al dicht bij sluitingstijd dat T. Piebenga gelijk maakte en toen F. Roosenburg even later de bal panklaar legde voor G. Salverda ging de zege overigens terecht naar het Bogt team.

Sportcentrum Shape – Rijschool v.d. Harst 4 – 2 Het was G. Hoekstra die Shape over de drempel tilde. In de rebound herstelde E. Bouwman het evenwicht, maar Shape bleef het beste team. Het resulteerde in schoten van opnieuw G. Hoekstra, A. Pool en J.v.d.Meulen die doel troffen. Uit een vrije trap bepaalde C. de Vries de eindstand.

The Dance Factory – Keukenland 0 – 3 Het was evenals vorige week E. Baarda die de volledige productie voor Keukenland voor zijn rekening nam. TDF was beslist niet zwakker, maar Keukenland speelde het slimmer.

Bouwbedrijf Bruinsma – De Posthoorn 8 – 4 Het Rypster team krijgt het nog moeilijk om zich in de tweede klasse te handhaven. Nu trof het in dit duel wel een kanshebber voor de titel die al vanaf het begin ruimschoots afstand nam. Doelpuntenmakers J.v.Althuis 5x, R. Rinia 2x, J. de Snoo met tegentreffers van J. Draaisma 2x, H. Schreuder en J.v.d.Velde.

Primera Haitsma – Steensma 2 – 9 D. Tichelaar 0-1 en 0-2, F. Poorte 1-2, T. Hoekstra 1-3 en 1-4, P. Vijver 2-4, R. Oosterbaan 2-5, A. Siemonsma 2-6, D. Tichelaar 2-7, R. Oosterbaan 2-8, T. Hoekstra 2-9 Steensma is in de tweede klasse veruit de sterkste en het is alleen nog wachten op de titel. Primera strijdt met verschillende teams in de onderste regionen en dat verklaard meteen het onderlinge krachtsverschil

Regina’s Bruidskamer – Anytyme ‘t Park 5 – 0 ‘t Park kwam onvolledig binnen de lijnen, maar daar wist Regina niet van te profiteren. Toen ‘t Park na acht minuten op volle oorlogssterkte was verslapte de concentratie blijkbaar, want meteen scoorde D. Riemersma. Regina bleef sterker er scoorde nog via H. Wassenaar 2x, F. Feenstra en D. Talhout.

Gekroonde Leeuw – Braak Financiele Zaken 3 – 4 gestaakt. Er werd het gehele duel te hard gespeeld en toen de zaak niet meer overzichtelijk was maakte scheidsrechter J. Bruinsma er terecht een einde aan. Beide teams verloren hierdoor reglementair met 5-0.

Eco Protecta – Tijsma Installatie / nr.1 Hypotheek 1 – 2 In de openingsfase lag het initiatief volledig bij Eco Protecta. Het leverde echter geen resultaat op. Tegen de verhouding in viel het doelpunt aan de andere kant. S. Boersma scoorde. Na een actie van W.v.Duyn tikte R. Reversma zelf de 0-2 binnen. De spanning kwam terug toen M.v.d.Zee volkomen vrij kon inschieten en even later leek ook de gelijkmaker er aan te komen, maar volgens de grensrechter was de bal de doellijn niet gepasseerd.

Frankena Winsum – G. Pars Graanhandel 9 – 2 J. Boersma had met zes treffers, waarbij een gave hattrick, een groot aandeel in deze hoge score. Bij Pars ontbrak het niet aan inzet en motivatie, maar als nieuwkomer komt het aan ervaring nog te kort. De treffers van Pars kwamen van S. Dorst 2x en verder scoorden R. Grovestein, J. de Lang en N. Vietor.

Leo Reitsma – H.B.M. 3 – 2 Met een lobje over de doelman opende B. Miedema de score en vervolgens lag het initiatief bij Leo Reitsma. Het kwam vlot op gelijke hoogte en meteen op voorsprong via M. de Vries en J. Rodenhuis. In de slotfase werd het spannend waarin J. Rodenhuis voor 3-1 zorgde en R. Miedema de eindstand bepaalde.

Autowasbedrijf Strikwerda – Offinga Kappers 7 – 4 R. Harstra 0-1, A.P. Strikwerda 1-1, J. Dijkstra 2-1, Y. Thange 2-2, S. Vietor 3-2, E. Miedema 3-3, A.P. Strikwerda 4-3, B. Strikwerda 5-3 en 6-3, S. Vietor 7-3, E. Thange 7-4. De eerste periode ging volkomen gelijk op en er werd veel strijd geleverd. Vervolgens maakte Offinga te veel fouten en daar wist Strikwerda wel raad mee.

Zuidema Scheepsbouw – V.V.O.E. 5 – 3 S. Grotenboer 0-1, R. Bruinsma 0-2, K.J. Hendriks 1-2 en 2-2, R. Bruinsma 2-3, N. Rusticus 3-3, H. Meijer 4-3, N. Rusticus 5-3. De eerste periode was voor V.V.O.E. 0-2. Zuidema kwam vervolgens goed terug, 3-3 om in de slotfase via H. Meijer en N. Rusticus toe te slaan.