S.D.V. Projectbuilding pakt eerste zege Goed herstel Pluimveeservice D. Smeding.

In de Visual Reklame competitie was het dan eindelijk raak met het nieuwe team van S. de Vries. De Projectbuilders pakten de eerste zege ten koste van Anytyme ‘t Park, 4-3. In deze tweede klasse herstelde Pluimveeservice D.Smeding zich uitstekend van de smadelijke nederlaag tegen koploper Keizer Autoschade. Het schudde concurrent Snackhouse van zich af en dit betekende meteen een fraaie tweede plaats op de ranglijst. Ook Koopmans Schilders komt in deze klasse flink opzetten. Uitermate spannend is het in de eerste klasse. De topper tussen Regina’s Lingerie en Bouwbedrijf Scharringa leverde geen winnaar op, 2-2, en hierdoor kwamen de winnende teams van Ulenburgh Adviseurs en The Dance Factory weer dichter bij. De onderlinge verschillen zijn minimaal. In de derde klasse wonnen de bovenste teams waardoor er weinig veranderde. Miedema Tegelzetbedrijf bleef in het belangrijke treffen van Techniservice Tijsma de baas waardoor het niet in de onderste regionen terecht kwam. In de vierde klasse had koploper Haitsma Primera verrassend veel moeite met Zuidema Scheepsbouw. Pas in de slotfase viel de beslissing, 1-2. Naaste belager Preton Nederland maakt veel meer indruk. Het versloeg De Reizende Herbergier met dubbele cijfers. Opvallend was de 2-1 winst van Fitnesscentrum CCM op Leo Reitsma Huhtamaki.

De Skearmessen – Ulenburgh Adviseurs 2 – 4 Een terechte uitslag. Ulenburgh was sterker en kwam vrij vlot op 3-0. De doelpunten kwamen van F. Tichelman 2x en J.v.Wieren. Het team van sponsor Geilenkirchen verzuimde verder door te drukken waardoor het op de counter loerende Skearmessen plotseling terug kwam in de wedstrijd met treffers van L. Stockmann en H. Dijkstra. Meer kracht kon het team van A. Alberda niet opbrengen waarna J.v.Wieren het duel besliste.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Saab Wassenaar 0 – 8 Haarsma & de Bruin trad aan zonder wisselspelers en maakte verder een lusteloze indruk. Saab daarentegen trok direct het initiatief naar zich toe, zette Haarsma onder druk en kwam al vrij snel op een beslissende 0-3 voorsprong. De doelpuntenmakers waren J. Vos 3x, D. Wassenaar 3x, B. Braaksma en S. Visser.

The Dance Factory – Autorijschool v.d.Harst 9 – 1 TDF maakt een sterke periode door. Het had deze maal weinig te stellen met v.d.Harst dat wel hard werkte voor een goed resultaat, maar aanvallend te weinig kon brengen. Halverwege stond er al 5-1 op het scorebord en de doelpuntenmakers waren J.v.d.Graaf 4x, T.v.d.Graaf 3x, T. Hoekstra en M. Roersma. Tegen scoorde R. Geertsma.

Max Stuc – Herberg de Bogt 3 – 7 R. Reitsma 1-0, E. Keijzer 1-1, J. Bosma 1-2, R. Reitsma 2-2, G. Hoekstra 2-3 en 2-4, R. Reitsma 3-4, G. Hoekstra 3-5, J. Bosma 3-6, G. Hoekstra 3-7 Max Stuc wacht nog op het eerste succes en als het zo door gaat komt dat er ook wel. Het team blijft strijden en ook in dit duel lagen er vooral in de eerste periode kansen. Herberg de Bogt combineerde beter en won verdiend.

Regina’s Lingerie – Bouwbedrijf Scharringa 2 – 2 Het werd ook een echte topper waarbij de teams elkaar weinig ontliepen. De eerste periode was Regina sterker, maar dat leverde slechts een treffer op vaia F. Feenstra die zich fraai vrij maakte en in de uiterste hoek scoorde. Scharringa trok in de tweede periode het initiatief naar zich toe en had de winst binnen bereik na twee acties van P.Y. Walda. In de slotfase was het H. Wassenaar die in de rebound in een onoverzichtelijke situatie voor de gelijkmaker zorgde.

SDV Projectbuilding – Anytyme ‘t Park 4 – 3 SDV kwam uitstekend uit de startblokken via de uitblinkende K. Breidenbach en S. de Vries. O. Hof scoorde tegen waarna K. Breidenbach het verschil herstelde. In de tweede periode waren het G. Hibma en O. Hof die de teams met gelijke kansen de slotfase in joegen. Het kon in dit gelijkopgaande treffen alle kanten op. K. Breidenbach zorgde tenslotte in de laatste minuut met een inzet in de verste hoek voor de eerste SDV zege.

Warmtetechniek – Verno Verhuur 5 – 3 Verno beschikte niet over wisselspelers, maar dit leek lang geen belemmering voor het bereiken van een positief resultaat. Door een eigen inzet van A.J. Jukema, M.v.d.Zee en A.v.d.Bosch ging men met 0-3 de tweede periode in. De druk werd echter steeds groter waarbij het goed spelende Warmtetechniek in het verdere verloop alsnog aan het langste eind trok met treffers van E. Kamstra 2x, S. Kuiper 2x en C. Braak.

Autobedrijf Strikwerda – Koopmans Schilders 0 – 3 Gezien het aantal kansen aan beide zijden had de score veel hoger moeten zijn. Ook in dit duel toonde Strikwerda over voldoende vechtlust te beschikken, maar aanvallend is het machteloos. Koopmans was sterker, maar had ook moeite het doel te vinden omdat het de combinaties te ver door voerde. Daarom bleef het bij treffers van G. Herrema, E. Hiemstra en M. de Vries. R. Dijkstra schoot aan de andere kant bij een uitbraak op de paal.

Pluimveeservice DS – Snackhouse 3 – 0 De eerste periode werd er niet gescoord, al waren er aan weerszijden wel kansen. A. Veltman zijn inzet belandde op de paal. Halverwege de tweede periode waren het J. Smeding 2x en H. Voordewind die het duel plotseling beslisten.

De Korenaar – De Tap 8 – 4 M. Zwier 1-0, H. Vonk 2-0, J. Soolsma 2-1 en 2-2, M. Zwier 3-2 en 4-2, N. Krikke 5-2 en 6-2, H. Vonk 7-2, L. Ghandy 8-2, J. Soolsma 8-3 en 8-4. Na de snelle 2-0 kwam De Tap goed terug waarna de wisselstand werd afgesloten op 3-2. Hierna was De Korenaar veel sterker en liet De Tap het verdedigend afweten.

Frankena Winsum – Sans Souci 3 – 8 B. de Vries 0-1, N. Vietor 1-1, M. Feenstra 1-2, K.v.d.Woude 1-3, S. Bosma 1-4, N. Vietor 2-4, M. Feenstra 2-5, K.v.d.Woude 2-6, M. Feenstra 2-7, N. Hardzic 3-7, F.v.d.Meij 3-8 Sans Souci was op alle onderdelen sterker, al toonden de mannen uit Winsum veel inzet. Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding.

Offinga Kappers – Zijlstra Beroepskleding 3 – 15 Dat Zijlstra met kop en schouders boven de rest van de tweede klasse uitsteekt was al bekend. Dat het verschil dermate groot is bewees het tegen Offinga dat volledig onder de voet werd gelopen. Doelpuntenmakers Y. Shire 4x, T. Grond 3x, C. Baks 3x, M. Tigchelaar 2x, J. Dijkstra 2x en S. de Bruin met tegentreffers van H. Duipmans, P. Groothof en W. Buurstra. Gelegenheidsdoelman P. Quarre had een ondankbare taak.

Techniservise Tijsma – Tegelzetbedrijf Miedema 3 – 5 K. Miedema was met vier treffers de uitblinker in dit duel. De zege van het sterkere Miedema is geen enkel moment in gevaar geweest. D. Groen 2x en J. Lopez scoorden tegen en het restant kwam van F. Hoekstra.

Sportcafe de Trije – De Posthoorn 4 – 7 In deze tweede klasse is De Posthoorn op afstand een uitstekende tweede. Het kende met het goedwillende de Trije weinig problemen. R. Hoekstra was bij de verliezers met drie treffers goed op dreef en S. Bootsma scoorde ook tegen. Voor De Posthoorn kwamen de treffers van W. Kingma 2x, J.D.v.d.Wal 2x, T. Adolfs 2x en W. Hoogterp.

De Struners – W.I.K. 5 – 6 J. Dijkstra 1-0, T. Dijkstra 2-0, E. Bruinsma 2-1, H.v.d.Wal 3-1, B. Veenstra 3-2, S. Osinga 3-3, H.v.d.Wal 4-3, R.v.Dellen 5-3, J. Boot 5-4, R. Dongelmans 5-5, S. Osinga 5-6. De oudjes geven nooit op en dat was ook in dit duel het geval. WIK keek het gehele duel tegen een achterstand aan maar maakte goed gebruik van de fouten van de tegenstander. Het gevolg was dat S. Osinga uit een onmogelijke hoek zelfs nog matchwinnaar werd.

Zuidema Scheepsbouw – Primera Haitsma 1 – 2 Zuidema maakte het de koploper vrij lastig. Nadat P. Vijver de paal had getest was het aan de andere kant wel raak. Ayold Zuidema scoorde binnen kant paal. Naar mate het duel vorderde kwam Zuidema steeds meer onder druk te staan. Het leverde te weinig gevaar op omdat er te veel van afstand werd geschoten. Vanaf de zijkant was het wel raak via P. Vijver en even later zorgde hij ook voor 1-2. C. Zijlstra raakte nog de paal. Een verdiende Haitsma zege, al kwam deze heel moeizaam tot stand.

Fitnesscentrum CCM – Leo Reitsma Huhtamaki 2 – 1 P. Rekker schoot zijn team met twee treffers naar een verdiende zege, welk door de mannen van CCM na afloop in de kantine flink werd gevierd. C.Outhuyse zorgde voor 1-1.

Bouwbedrijf Kooistra – De Jager Accountancy 3 – 4 A.Los 1-0, J. de Jager 1-1, E.v.Sertima 1-2, A. Los 2-2, B. Zeilmaker 2-3, E. Abma 3-3, E.v.Sertima 3-4. Beide teams hebben op de ranglijst evenveel punten en waren in dit duel ook gelijkwaardig aan elkaar. E. Sertima werd matchwinnaar in dit duel met wisselende kansen.

De Reiz. Herbergier – Preton Nederland 6 – 15 D.v.d.Pol 7x was hier de grote animator. Ook A. Schaap 5x liet zich niet onbetuigd. De Reizende Herbergier kwam er vrij verrassend niet aan te pas. Ook uit het eindresultaat blijkt dat de teams volledig op de aanval waren ingesteld en dat ging Preton veel beter af. Voor de Reizende Herbergier kwamen de doelpunten van S. Bootsma 3x, J. Talhout 2x en M.v.d.Werf terwijl P. Scharringa 2x en J. Scharringa dit nog voor Preton deden