Salarisburosport verliest topper. A.M.Transport te sterk voor Zwart Machines.

DSC 5481

Salarisburosport kwam in de topper tegen Zijlstra Beroepskleding iets te kort om de leiding in de eerste klasse over te nemen. Voor Zijlstra betekende dit dat het vrijwel zeker als koploper door zal gaan naar de hoofdklasse omdat ook concurrent R.E.S. verrassend onderuit ging tegen het grillige Autobedrijf Strikwerda. In de hoofdklasse lijkt Grand Cafe De Doelen zich neer te leggen bij de laatste plaats in de hoofdklasse. Coop Tolsma was de tegenstander, maar die liet duidelijk merken wie de sterkste was. Het werd een afgetekende 6-1 voor de mannen uit Winsum. Triest eindigde het duel Syperda Verhuur-Bogt fen Gune. Na een ongelukkige botsing kwam Jordi Stecking ten val waarbij hij zijn been brak. Het duel werd hierdoor voortijdig beëindigd. In de tweede klasse won Rintec de topper tegen Widia Boys met 1-3. Dit betekent dat de strijd om de eerste plaats in deze eindfase zal gaan tussen het ook al winnende Moto Delicato en Rintec. In de derde klasse maakte A.M. Transport geen fout met ruime winst op Zwart Machines. Miedema Bouw haalde belangrijke winst binnen wat bij de herindeling wel eens beslissend kan zijn.

Royal Steensma – De Strûners F.C. 3-3
Een duel van de gemiste kansen. Rinkee de Vries opende in een fase waarin Royal Steensma verzuimde uit de vele mogelijkheden tegen te scoren. Toen Jildert de Vries dan eindelijk gelijk maakte was het Roar van Dellen die meteen het verschil herstelde. Nog in de eerste periode kwam Steensma langszij door opnieuw Jildert de Vries. Beide teams kregen vervolgens volop kansen waarbij Anno Venema en Roar van Dellen ieder aan een kant de terechte 3-3 op het scorebord brachten.

Syperda Verhuur – Bogt fen Gune 1-1
Het duel kreeg een vroegtijdig einde na de beenbreuk van Jordi Stecking. Tom Bosma opende en Willem van Duyn maakte gelijk. Hierna kwam het ongelukkige moment zonder dat er sprake was van gevaarlijk of ruw spel. Wij wensen Jordi een voorspoedig herstel toe.

Coop Tolsma Winsum – Grand Cafe De Doelen 6-1
Coop Tolsma maakte een gedreven indruk, dit in tegenstelling tot De Doelen. Twee acties van Jelte Dijkstra betekende 2-0 en Rafael Castro maakte het enigszins spannend met een tegentreffer. Coop ging echter verheugd verder. Kees Jan Hendriks maakte 3-1 en in de tweede periode waren het Remco Jorritsma 2x en Jelmer Zijlstra die duidelijk maakten wie de sterkste was.

Autobedrijf Haitsma – Sportcafe de Trije 9-2
De eerste periode was het verschil gering. Henk Vonk 1-0, Marco de Groot 1-1, Mathew Guertin 2-1, Marco de Groot 2-2 en Matthew Guertin 3-2 .Dit leek een garantie voor een spannend vervolg.. Haitsma zette een tandje bij en De Trije kon niet volgen. De score liep nog hoog op via Henk Vonk 2x, Jeffrey Guertin 2x en Marcellino Saamangun 2x.

Salarisburosport – Zijlstra Beroepskleding 3-4
Een echte topper met een terecht eindresultaat. Zeya Korel zag zijn inzet van paal tot paal toch achter de doellijn belandden en Kees v.d.Schoot verdubbelde goed vrijgelopen de voorsprong. Over de doelman gestift zorgde Jelle Zwanenburg voor 1-2 en dezelfde speler maakte even later van grote afstand gelijk. Met een behendige actie bracht Siard Bloemsma Zijlstra opnieuw op voorsprong en hij zorgde met een van richting veranderd schot ook voor 2-4. Het Rypster team gaf het niet op, Harke Hilboezen bracht van dicht bij de aansluitingstreffer, maar verder liet het betere Zijlstra het niet komen. Een prima wedstrijd.

Rijschool Posseth – Horeca de Trije 8-12
De doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. Het ging tot 8-8 ook volkomen gelijk op. Het was jammer dat de beslissing moest vallen door het uit het veld zenden van de beste speler bij Posseth, namelijk Marcel Amels. Het evenwicht was verbroken en zo kon het Horeca team alsnog een gemakkelijke zege binnen halen. Doelpuntenmakers Michel v.d.Veen 7x, Erwin Boiten 3x, Patrick van Dijk en Pieter Quarre met tegentreffers van Marcel Amels 3x, Snoussi Solaiman 3x en Fabian Donderwinkel.

BijOnsLuktHetWel – Bosma Timmerwerken 2-6
De eerste periode ging gelijk op via Wesley Schaap en Jorrit Bootsma, 1-1. Na Jarco Kingma en Renier v.d.Stap was het Kevin á Nijeholt die zijn team nog hoop gaf, maar het veel betere team van Bosma maakte er via Pieter Beuker, Wesley Schaap en Robert Visser een zeer verdiende 2-6 van.

R.E.S. – Autobedrijf Strikwerda 3-5
R.E.S. is even koploper geweest, maar verliest de laatste tijd te veel punten. Auto Strikwerda is ook wisselvallig, maar was dit duel goed bij de les. Vanaf het begin lag het initiatief bij de Tzummers. Klaas Meinsma en Frits Hoekstra openden, Niels Altenburg scoorde tegen waarna weer Frits Hoekstra en Klaas Meinsma de wisselstand naar een beslissende 1-4 schoten. Daniël v.d.Zee scoorde tegen, Ronald Reinsma zag het gevaar op tijd, 2-5 en Jurrien Huitema bepaalde de eindstand.

Apenmeeuw – Lybo 12-2
Nieuwkomer Lybo was volledig kansloos tegen een sterk opererend Apenmeeuw. De treffers werden over de twee perioden goed verdeel, wisselstand 6-1. Deze kwamen van Remco Dijkstra 3x, Remco Giesing 3x, Jelmer de Vries 3x, Hein Joostema 2x en Marnix Hoekstra. Tegen scoorden Lennard Feenstra en Fokke Zwart. Man van de wedstrijd Remco Dijkstra.

Widia Boys – Rintec 1-3
Een pittig duel tussen twee goed spelende teams. Al heel snel opende Rick Beimers de score. Het Widia team streed voor wat het waard was en kwam op gelijke hoogte na een intikker van Justin Reitsma. Rintec werd steeds sterker, Leeroy Jellema plaatste een goede mogelijkheid aan de verkeerde kant van de paal, maar stelde even later wel Rick Beimers in staat om de scherpe voorzet bij de tweede paal binnen te tikken. Even later besliste dezelfde Beimers het duel definitief.

Bouwbedrijf Scharringa – Sportcentrum Shape 3-3
Wanneer je zoals Shape in de beginfase de geweldige kansen niet benut, dan krijg je het in het verdere verloop moeilijk. Toch kwam het in de eerste periode dominerende Shape op 0-2 via Alain Pool en Almer v.d.Voorn. Twee snelle tegentreffers van Willy van der Kooi bracht Scharringa volledig terug in de wedstrijd en het werd zelfs 3-2 via Danick Sikkema. Het slotoffensief bracht Shape nog een verdiend gelijk spel. Jos v.d.Meulen was de doelpuntenmaker.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Cafe De Posthoorn Dronrijp 2-5
Een terechte uitslag. De Posthoorn domineerde het gehele duel. Hoite Schaap opende van dicht bij en Chris Hiemstra verdubbelde deze op aangeven van Jos v.d.Velde. Nog in de eerste periode onderschepte Jolle de Wit een tegenaanval wat 0-3 betekende en deed Ramond Mobach iets terug na een vloeiende actie. De 1-4 van Jos v.d.Velde was de definitieve beslissing waarna Redmar v.d.Kooi en Hoite Schaap ieder aan een kant nog succes hadden.

Moto Delicato – Schroevenkopen.nl 6-2
Moto Delicato blijft de strijd aangaan met Rintec om de bovenste plaats in de tweede klasse. Het won overtuigend van het altijd lastige Schroevenkopen.nl. Het begin was verrassend omdat Teunis Regeling Schroevenkopen twee maal op voorsprong zette. Nu heeft Moto Delicato een speler die hier wel raad mee weet, namelijk Tseard Boorsma. Hij leidde zijn team met vier treffers naar deze overtuigende zege. Het overige succes was voor Sander Hoekstra en Rowan de Vries.

Zandstra & v.d.Meer – SDV Projectbuilding 5-2
Na de twee nederlagen van Zandstra in de wedstrijden waarin het moest gebeuren is het heilige vuur enigszins verdwenen. Het nam wel een duidelijke voorsprong door treffers van Joël Rooij, Gertjan Zagema en Stijn v.d.Geest, maar liet het SDV team ook gemakkelijk terug komen. Mark Kerkhof en Wietse Sloterdijk scoorden tegen. Het duidelijke verschil werd tenslotte gemaakt door Loël Rooij. SDV bood goed tegenstand.

Zwart Machines – A.M.Transport 2-5
In de eerste periode gebeurde er weinig. Alleen Andre v.d.Meulen wist in de rebound het net te vinden. Vervolgens trok Transport team het initiatief naar zich toe, werden de ruimtes groter en liepen de latere winnaars moeiteloos uit naar 0-4 met goals van Iwan Hibma 2x en Jesuino Lopez. Harm de Vries en Peter Zwart lieten het net aan de andere kant nog bollen en het slotaccoord was voor Andre v.d.Meulen.

Miedema Bouw – Sannes & Voorintholt 5-2
Miedema deed wat het van haar werd verwacht, maar het kostte wel de nodige moeite. Bauke Okkema opende, Kelvin v.d.Wal maakte gelijk en Bernet Beeksma bepaalde de wisselstand op 2-1. In deze fase was S & V zeker niet de mindere, maar na de 3-1 van Erwin Atsma werd het voor S & V een moeilijke operatie. Thom Voorintholt zorgde nog voor de aansluiting waarna Bernet Beeksma en Erwin Atsma de deur voor S & V definitief op slot gooiden.