Salarisburosport verslaat Cafe De Posthoorn in Rypster derby. Beslissingen werden beïnvloed door verzuim enkele teams.

 AWA4089

Er stond op deze laatste competitieavond in de Rypster derby tussen Salarisburosport en De Posthoorn nog maar weinig op het spel, maar de rivaliteit was er niet minder om. Het team van Hans Dijkstra won met 0-2 wat een tweede plaats in de eindrangschikking betekende. Cafe De Posthoorn kwam op een bescheiden zesde plaats uit. In de hoofdklasse werd Autobedrijf Strikwerda laatste en stelde Moto Delicato haar plaats in de hoofdklasse veilig door een knappe zege op Bogt fen Gune. In de tweede klasse ontsnapte Bosma Timmerwerken door winst op Sportcafe De Trije en het niet opkomen van Apenmeeuw Teleurstellend was ook naast Apenmeeuw het niet opkomen van R.E.S. uit Bolsward. RES benadeelde hiermee topscorer Jurjen Steegstra van Sijperda Verhuur. Voor deze speler was de topscorers bokaal nog binnen bereik geweest. Nu ging deze overigens wel verdiend naar Cornelis Zijlstra van Freedom Energy. In de derde klasse kwam Rijschool Posseth niet opdagen en ook dit was voor een dergelijke afsluiting van het seizoen niet zoals het hoort. In deze klasse kon Betterfit het niet meer redden en werd laatste. Op deze laatste avond waren alle kampioenen inmiddels al bekend zoals Restaurant De Grillerije in de hoofdklasse, Autobedrijf in de eerste klasse, Sijperda Verhuur in de tweede klasse, Cafe De Kleine Beurs in de derde klasse, Foto Techniek Service in de vierde klasse en Stadsherberg catering in de vijfde klasse.

Keizer Autoschade – Autobedrijf Strikwerda  9-4
Strikwerda kon aan de laatste plaats ontsnappen, maar dan moest er gewonnen worden. Dit zat er na een overigens gelijk opgaande eerste periode niet in. De doelpunten kwamen van Wiebe v.d.Meer 2x, Mart Kuperus 2x, Cor Boonstra 2x, Remco Reversma, Keimpe Pols, Jan van Duyn met tegentreffers van Sjoerd Didden 2x, Bouwe Strikwerda en Redmar Dijkstra.

Bogt fen Gune – Moto Delicato  4-5
Rowan de Vries 0-1, Frank de Vries 1-1, Desmond Louwerens 2-1, Dirk de Vries 2-2 en 2-3, Lars Koster 2-4, Frank de Vries 3-4, Sander Hoekstra 3-5, Wilfred v.d. Zee 4-5.
Moto Delicato kon nog wel enig succes gebruiken om niet op de onderste plaats te belanden en dat lukte. Het team maakte ook deze maal weer een goede indruk, won verdiend en hoort op het hoogste niveau thuis.

Restaurant De Grillerije – Royal Steensma  4-6
Sander Hoekstra 1-0, Anno Venema 1-1, Sander Hoekstra 2-1, Martijn Werkhoven 3-1, Anno Venema 3-2, Jacob Althuis 3-3, Mourad Azarzar 3-4, Martijn Werkhoven 4-4, Jacob Althuis 4-5, Mouras Azarzar 4-6.
Met het behalen van de titel was de stoom voor De Grillerije enigszins van de ketel, maar het moest na een goede eerste periode haar meerdere erkennen in het sterkere Royal Steensma. Vooral met Mourad Azarzar in de gelederen is het Steensma team een niet te onderschatten tegenstander.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Salarisburosport  0-2
Een pittige derby waarin Salarisburosport weer bewees dat het verdedigend weinig ruimte weg geeft. Harke Hilboezen opende het duel en Hepke de Boer besliste de derby met een sublieme kopbal.

Autobedrijf Haitsma – Zijlstra Beroepskleding  12-3
Na een vroege uitsluiting van een Zijlstra speler moest het gehandicapt Zijlstra de strijd vervolgen en werd het een eenzijdig duel. Pas bij 10-0 scoorde Jort Norder drie maal tegen en voor Haitsma waren de schutters Jan de Haan 4x, Mervin Hempenius 4x, Hassan Bartouhtouh 2x, Henk Vonk en Mart Zwier.
Volgend seizoen gaat Haitsma het weer op het hoogste podium proberen en hier horen deze routiniers ook thuis.

Zandstra & v.d.Meer – Coop Tolsma Winsum  12-1
Coop Tolsma leek het seizoen al achter zich gelaten te hebben, want het toonde weinig inspiratie. De jonge honden van Zandstra & v.d.Meer lusten hier wel brokjes van en schoten er lustig op los. Ook hier was het al 10-0 toen Remco Jorritsma tegen scoorde en voor Zandstra kwamen de treffers van Jesse Terpstra 4x, Lennerd Feenstra 3x, Henk Jansma 2x, Jord Haarsma 2x en Thomas Werkhoven.

Bosma Timmerwerken – Sportcafe de Trije  7-4
Sportcafe de Trije had vorige week haar kansen al verspeeld en gaf Bosma de ruimte. Hier profiteerden de Harlingers goed van. Rob Postma was goed voor de Sportcafe doelpunten en pas halverwege de tweede periode maakte Bosma het verschil. De Harlingers scoorden via Marcel Amels 2x, Wesley Schaap 2x, Joël Bosma, Pieter Beuker en Jarco Kingma.

R.E.S. – Syperda Verhuur 0-5 reglementair

Apenmeeuw – BijOnsLuktHetWel  0-5 reglementair

Van Dellen Bellen – Cafe De Kleine Beurs  6-4
Het kampioensteam van De Kleine Beurs ging in de laatste wedstrijd alsnog kopje onder tegen de nummer twee en dat was verdiend. Van Dellen had steeds het initiatief en De Kleine Beurs, overigens niet op oorlogssterkte, liep veelal achter de feiten aan.
Scoreverloop; Jildert Boekema 1-0 en 2-0, Wessel Elting 2-1, Tjitse Hoekstra 2-2, Jan v.d.Wal 3-2 en 4-2, Randy de Vries 5-2, Jan v.d.Wal 6-2, Corniek Post 6-3, Marcel Koning 6-4.

Horeca de Trije – Rijschool Posseth  5-0 reglementair

Widia Boys – HDJ Bouw  5-3
Aanvankelijk dicteerde HDJ Bouw het spel. Jacco Nijkamp opende de score en scherpschutter Dani van Eyk maakte gelijk. De 1-2 van Arjen Koning werd opnieuw beantwoord, nu door Fabian Donderwinkel en ook de 2-3 van Sietse Kuiper werd door Dani van Eyk gladgestreken. Het was in het laatste gedeelte van dit prima duel Fabian Donderwinkel die met twee fraaie treffers het duel besliste.

Sportcentrum Shape – SDV Projectbuilding  3-5
Almer Ament opende in dit gelijk opgaande duel de score waarna Wibo Brouwer in de counter en Elmer Boonstra met een beheerst schot de kansen deed keren. Nog in de eerste periode maakte Pieter Hermens gelijk. Het bleef gelijk opgaand. Eerst was het Ronald Steenstra die SDV op voorsprong zette en Daniël Wijbenga die gelijk maakte. Het waren tenslotte Richard v.d.Veer na een vloeiende combinatie en Wibo Brouwer in de rebound die het duel beslisten.

Taxi Sybe – Verno Verhuur  3-3
Het eerste succes was voor Verno met een intikkertje van Michel v.d.Zee. Halverwege maakte Johannes Boersma gelijk en hierna dicteerde Taxi Sybe het duel. Theunis Regeling en Robert Grovestein maakten dit duidelijk met ieder een treffer.  Toch kwam Verno sterk terug. Twee harde schoten van Jeroen Mosselaar betekende zelfs nog een remise.

Bowling Bloemketerp – Betterfit  5-4
Bloemketerp nam een overtuigende 4-1 voorsprong, maar moest in de slotfase nog flink aan de bak om de winst binnen te halen. De ruime voorsprong kwam tot stand via Gerard Hoekstra 2x, Geert Kuiken en Laurens Looijenga en een tegentreffer van Gerben Nauta. Plotseling kwam Betterfit langszij door toedoen van Rick Koning en twee maal Gerben Nauta. Matchwinnaar werd Jan Bosma.

Engineeringsburo Zuidema – Autorijschool v.d.Harst 2-3
Bijna had Zuidema een succesje te pakken. Het kwam door Martijn Metselaar aan de leiding en dit bleef het lang. Eelke Anema en Mica Swart deed de kansen keren, Lieuwe Jongsma maakte gelijk en Eelke Anema schoot zijn team naar de zege in dit gelijkopgaande duel.

Lukkes Arum – A.M. Transport  5-7
Loël Rooij was bij A.M.Transport weer van partij en dit was voor zijn team een geweldige opsteker. Het leverde vier treffers op. Verder was er succes voor Andre v.d.Meulen 2x en Iwan Hibma. Lukkes had eerst schutters in Klaas Auke Dijkstra en Arne Tichelaar en na 2-7 was er nog een hattrick van Tjitse Oegema.