Sannes & Voorintholt in slotfase langs Stadsherberg catering. Keizer Autoschade en De Strûners F.C. flink op schot.

 AXL5675

In de derde klasse maakten Sannes & Voorintholt en Stadsherberg catering er een boeiend gevecht van. In de slotfase was het S.& V. die met 6-4 aan het langste eind trok. In deze klasse wees Apenmeeuw het altijd lastige SDV Projectbuilding resoluut naar het tweede plan en bleef het winnende Maxstuc goed volgen. In de hoofdklasse moet het Leeuwarder Cafe ´t Wap wel hebben geschrokken van de kracht van topper Keizer Autoschade. Het moest een 10-0 nederlaag incasseren. De Strûners F.C. deed hier niet veel voor onder. De 10-2 zege op Oosterlaar/Verhoeven lag zeker niet in de lijn der verwachtingen. In de eerste klasse neemt koploper Sportcafe de Trije steeds meer afstand van de achtervolgers. De onderlinge verschillen tussen de overige teams zijn gering met uitzondering van Autobedrijf Strikwerda. Het team uit Tzum heeft het moeilijk. Deze maal was Grand Cafe De Doelen duidelijk sterker. In de tweede klasse was er het fraaie herstel van Zijlstra Beroepskleding. Het won met 2-5 van concurrent Huis & Hypotheek. Koploper Rijschool Posseth haalde hier flink uit tegen het de laatste tijd goed presterende Schroevenkopen.nl. Onderin was er belangrijke winst voor Cafe De Posthoorn en Warmtetechniek.

Cafe ‘t Wap – Keizer Autoschade 0-10

Het Leeuwarder team had zich van dit duel meer voorgesteld dan deze afstraffing. Het kreeg totaal geen speelruimte en stond halverwege al op 0-3. De doelpunten kwamen van Edwin Hiemstra 4x, Sander Hoekstra 3x en Cees Terpstra 2x en Keimpe Pols.

Autobedrijf Haitsma – Autocentrum Harlingen 4-2

Dit pittige duel kreeg een terechte uitslag. In de eerste periode ontliepen de teams elkaar weinig, maar viel er ook niet veel te beleven. Alleen een inzet van Henk Vonk trof doel. Direct in de tweede periode viel in feite de beslissing. Frank Visser en Hassan Bartouhtouh zorgden voor 3-0. In de counter scoorde Ayhan Yildiz tegen en herstelde Yoonis Shire het verschil. De Harlingers gaven zich niet gewonnen, drongen nog sterk aan, maar kwamen niet verder dan een inzet van Vetinho Venba.

G.Pars Graanhandel – van Dellen bellen 0-6

Pars heeft het in deze hoogste klasse moeilijk. Het kon ook deze maal niet beschikken over wisselspelers en dat wordt het tegen een geroutineerd team als van Dellen uitermate moeilijk. De eerste periode bleef nog beperkt tot een treffer van Jort Hogendorp, maar hierna werd het verschil steeds groter. Wilfred v.d.Zee 2x, Ronald Post 2x en Mathew Guertin brachten dit tot uitdrukking.

Mr. On & Offshore Service – Steensma F.I. 4-5

Bauke Tjalle Anema 0-1, Eelco Tanghe 1-1, Evert Tolsma 1-2, Anno Venema 1-3 en 1-4, Durk Tichelaar 1-5, Cor Grond 2-5, Eelco Tanghe 3-5, Cor Grond 4-5.

Steensma domineerde, kwam ook op een ruime 1-5, maar liet het strijdvaardige Offshore team toch nog bijna langszij komen.

De Strûners F.C. – Oosterlaar/Verhoeven 10-2

In de eerste periode gaf het gehavende Oosterlaar team nog goed tegenstand., 2-2. Na de 3-2 brak de weerstand, mede omdat er geen wisselspelers voorradig waren. De gretige Strûners waren vervolgens oppermachtig. Doelpuntenmakers Roar van Dellen 4x, Tjitte Dijkstra 4x, Hendrik v.d.Baan, Ruben van Dokkumburg met tegentreffers van Kristiaan Feenstra en Jelmer Kooistra.

Autobedrijf Strikwerda – Grand Cafe De Doelen 2-6

Robbin de Klerk zette zijn team meteen op het goede spoor. Twee harde schoten van afstand betekende 0-2. Robin Zandberg en weer Robbin de Klerk verhoogden de voorsprong waarna Jurrit Dijkstra iets terug deed. Het duel was beslist. Roy Hoekstra zorgde met een intikker voor 1-5, Ronald Reinsma vlak onder de lat en aan de andere kant Robin Zandberg waren goed voor het eindresultaat.

The Phone House – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 9-3

Voor The Phone House een fraai herstel terwijl H. & de B. na een wervelende start iets terug valt.

Jort Beimers prima aangespeeld door Allard Hoekstra, twee maal Allard Hoekstra en Dennis Sijbesma na voorbereidend werk van Jort Beimers betekende al vrij snel een verrassende 4-0. Het werd nog erger voor het aangeslagen H. & de B. na twee acties van Martijn Werkhoven, 6-0. Henk Stienstra 2x en Redmar v.d.Kooi scoorden tegen en het restant was voor Kars Zeinstra, Dennis Sijbesma en Martijn Werkhoven. Een sterk optreden van The Phone House.

Syperda Verhuur – Freedom Energy 3-2

Freedom Energy kwam na twee doeltreffende acties van Cornelis Zijlstra op 0-2. Sander de Vries wilde hiervoor niet onder doen en zo gingen de teams met gelijke kansen de eindfase in. Victor Ram werd matchwinnaar in deze gelijk opgaande strijd.

Sportcafe de Trije – Horeca de Trije 6-4

Chris van Dijk stelde Michel v.d.Veen in staat om het duel open te breken. Het Horeca team kwam vervolgens duidelijk te kort. Marco de Groot 3x, Rob Postma, Joshua Cuperus en Daan Bootsma tilden de stand naar een duidelijke 6-1. In de slotfase was er nog succes voor Partick van Dijk 2x en Patrick Poelstra.

Coop Tolsma Winsum – Sportcentrum Shape 2-4

Shape is de laatste tijd goed op dreef, al leek het daar in het begin van dit duel niet op. Coop nam meteen het initiatief, maar de treffer viel aan de andere kant via de gemakkelijk scorende Kris van Hofwegen. Vervolgens deden Jeffrey Draaisma en Remco Jorritsma de kansen keren. In de tweede periode maakte Phillip Hibma gelijk en werd mannetjesputter Sybo Offenga met twee treffers de gevierde held.

Schapie Multiservice – Warmtetechniek 4-7

Eindelijk viel er weer eens iets te vieren voor Warmtetechniek en dat was gezien de stand op de ranglijst broodnodig. Erik Kamstra was met 4 treffers de smaakmaker. Schapie Multiservice verviel weer in de fout met te veel gele kaarten, Dit werd het team noodlottig in fases waarin het de achterstand leek in te lopen. Warmtetechniek maakte hier goed gebruik van en won verdiend. De overige treffers kwamen van Sietse Kuiper 2x en Jacco Nijkamp en tegen scoorden Kevin Hoekstra 2x, Joel Bosma en Wesley Schaap.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Verno Verhuur 7-5

Aanvankelijk leek het een gemakkelijke zege voor Huhtamaki te worden. Arjan Veldman 2x, Gerard Hof 2x, Mike Spanjersbergh met een tegentreffer in eigen doel van laatstgenoemde betekende een royale 5-1. De veerkracht van Verno was echter groot. Egbert v.d.Veen 2x, Alex v.d.Bosch en Dirk Jan Volbeda betekende zelfs een slotfase met gelijke kansen, 5-5. Het was Siemen de Vries die met twee treffers Huhtamaki alsnog de zege bracht. De vechtlust van Verno werd niet beloond.

Bouwbedrijf Scharringa – Cafe De Posthoorn Dronrijp 1-5

Een verdiende zege voor het team uit Dronrijp dat meer stootkracht toonde. Scharringa was qua veldverhouding zeker niet minder, maar het team ontbeert een echte spits. Jacob Tijmersma was groot aandeelhouder met drie treffers, Gert Jan Wispelwey en Jort Hoogterp zorgden voor het restant en aan de andere kant was er bij 0-4 succes voor Tjitse Hoekstra.

Rijschool Posseth – Schroevenkopen.nl 15-2

Wanneer het bij het talentvolle team van Rijschool Posseth goed loopt is er geen houden aan. Dit ondervond Schroevenkopen.nl, al liet het team de score wel heel gemakkelijk oplopen. De schutters waren Luuk Steensma 7x, Marcel Amels 4x, Fabian Donderwinkel 3x, Sean de Boer met tegentreffers van Johannes Boersma 2x.

Huis & Hypotheek – Zijlstra Beroepskleding 2-5

Het begon zo goed bij H. & H. Jorge Lopes speelde zijn tegenstander uit en bood Jorrit Bootsma een niet te missen kans. Er werd gewisseld bij 1-2 nadat Sander Kars en Mark Jan Ykema aan de andere kant wisten te scoren. Zijlstra nam steeds meer het initiatief en bekroonde dit ook met treffers van Tjibbe Haitsma, Soulyan Souicat en Sander Kars. Glen Groen bepaalde de eindstand.

R.E.S. – Preton Nederland 5-3

Het was pas in de slotfase dat R.E.S. het duel besliste. Met dit resultaat mocht het team uit Bolsward uitermate tevreden zijn. Preton opende sterk met twee treffers van Ton van Dijk en hier kon het team van Jelle Scharringa lang op teren. Drie maal Brian Hendriks bracht met nog 5 minuten op de klok R.E.S. voor het eerst op voorsprong. Gerrit Scharringa herstelde het evenwicht waarna R.E.S. er alsnog met de winst vandoor ging na late treffers van Remco Wierema en Colin Kruishaar.

Expert Franeker – Engineeringsburo Zuidema 8-4

De beweeglijke Martijn Metselaar maakte het Expert in de eerste periode nog moeilijk, maar het beter Expert liet er vervolgens geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Tjipko Vellinga 3x, Friso van Eijck 2x, Dick Muilwijk, Erik Menks en G. Vaas waren succesvol en aan de andere kant vond Willem Buurstra nog een mogelijkheid.

Sannes & Voorintholt – Stadsherberg 6-4

Willem Beimers 0-1, Randy de Vries 1-1, Tim de Vries 2-1, Mark Kuipers 3-1, Willem Beimers 3-2, Jan Berg 3-3, Frank Wever 4-3, Willem Beimers 4-4, Alexander Terluin 5-4, Mark Kuipers 6-4

Na een gelijkopgaande strijd gingen beide teams in de slotfase voor de zege. Bij 4-4 was het via Willem Beimers bijna raak en even later had Ruud Herrema een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. S. & V. deed dat in de laatste minuut beter en haalde de winst binnen via Alexander Terluin en Mark Kuipers.

Maxstuc – Sytsma Noord 8-4

Jurgen v.d.Wal 0-1 en 0-2, Richard v.’t Hoenderdaal 1-2 en 2-2, Bouke Idsardi 2-3 en 2-4, P. v.’t Hoenderdaal 3-4, Justin Reitsma 4-4, Erwin Boiten 4-5, Richard v.’t Hoenderdaal 4-6, 4-7, 4-8.

De eerste periode was vrij verrassend voor Sytsma Noord. Het Zweinser team kon dit niet volhouden, kwam steeds meer onder druk en verloor nog ruimschoots mede door een hattrick van de uitblinkende Richard v.’t Hoenderdaal.

Apenmeeuw – SDV Projectbuilding 5-1

SDV bood goed tegenstand, maar schoot aanvallend te kort. Het werd dan ook een regelmatige zege voor de koploper uit de derde klasse die SDV als concurrent flink op afstand zette. De treffers kwamen van Remko Giesing 3x, Ruben Eijzenga en Andre van Dellen terwijl Marc Wijbenga bij 2-0 tegen scoorde.