Sans Souci moeiteloos langs Herberg de Bogt. Shape in opmars.

Vrijdagavond haalde Sanc Souci uit Berlikum belangrijke punten binnen. Het versloeg het kwakkelende Herberg de Bogt met 4-8 waardoor het verschil met de concurrentie in tact bleef. Voor Herberg de Bogt wordt het na deze nederlaag steeds moeilijker om zich te handhaven in deze eerste klasse. Bovenin versloeg Oosterlaar/Verhoeven naaste concurrent om de tweede plaats De Skearmessen royaal. Opmerkelijk is verder de opmars van Sportcentrum Shape. Na een moeilijke start met drie nederlagen was het tegen Pluimveeservice Smeding de zesde opeenvolgende zege. Ook Warmtetechniek is na de ruime zege op Devicamp.nl aan een goede reeks bezig. In de tweede klasse zijn het Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur die voorlopig de lakens uitdelen al blijven de zeges van laatstgenoemd team magertjes. Nu werd het 4-3 tegen Alinex Uitzendbureau. Schroevenkopen.nl en Haitsma Primera vallen na nieuwe nederlagen ver terug. In de derde klasse liep De Struners verder uit omdat Betterfit niet voorbij het lastige Miedema Bouw kwam. Ook SDV Projectbuilding had het iet gemakkelijk tegen Expert Franeker en mocht met 4-4 het meest tevreden zijn. In de vierde klasse is Leo Reitsma /Huhtamaki los van de concurrentie omdat Phone House met maar liefst 5-0 haar meerdere moest erkennen in Bar Yn ‘e Stal.

Herberg de Bogt – Sans Souci 4 – 8

Bij Sans Souci deed R. de Zeeuw weer eens mee en wat dat betekende ondervond Herberg de Bogt meteen. Hij scoorde in de openingsfase twee maal. Herberg de Bogt beet van zich af, de Berlikummer doelman J.Nieuwland moest flik in actie komen en J. Bosma scoorde vanaf de zijkant tegen. Toch werd het duel al vroegtijdig beslist. M. Feenstra en R. de Zeeuw met een listig hakje zorgden voor 1-4. Na de 1-5 van F.v.d.Meij scoorde L. Looijega tegen en voerde S. Bosma2x de score verder op. Het pleit voor het Bogt team dat het niet verzaakte wat nog resulteerde in treffers van D. Scholten en L. Looijenga. Met een tegentreffer van opnieuw R. de Zeeuw werd de eindstand bereikt.

 

Pluimveeservice D.Smeding – Sportcentrum Shape 3 – 5

De openingsfase ging gelijk op. M. Hoekstra opende en J. de Wit maakte gelijk. Met een inzet van J.v.d.Meulen tussen de benen door van doelman J. Boorsma betekende een 1-2 wisselstand. Shape bleef het betere team al gaf Pluimvee niet op. De 1-3 van H. Timmermans werd beantwoord door M. Diertens. Hierna viel de beslissing. G. Hoekstra en J.v.d.Meulen zorgden voor 5-2 en de meest opvallende speler bij Pluimvee J. de Wit deed nog iets terug.

 

Warmtetechniek – Devicamp.nl 6 – 3

A.Koning 1-0, C. Braak 2-0, D. Wijbenga 2-1, M. Oegema 3-1, P. Hibma 3-2, C. Boonstra 4-2, A. Koning 5-2, S. Kuiper 6-2, P. Hibma 6-3.

Devicamp heeft het in de eerste klasse zwaar en was ook in dit duel de onderliggende partij. Het keek steeds tegen een achterstand aan en was aanvallend niet in staat deze weg te werken. Warmtetechniek is aan een sterke serie bezig. Volgens speler S. Kuiper gaan ze voor de prijzen en dus de hoofdklasse, maar zover is het nog lang niet.

 

Maxstuc – Cafe De Posthoorn 3 – 2

Beide teams stonden op de ranglijst op gelijke hoogte en dat was in dit duel zeker te merken. Na de treffers van T. Kemper en B.v.d.Veen bleef deze stand lang gehandhaafd. In de slotfase forceerde B.v.d.Veen met twee treffers de beslissing. De tegentreffer van T. Kemper kwam hierna te laat. Geen hoogstaand maar wel spannend duel.

 

Oosterlaar/Verhoeven – G. Pars 6 – 5

G.J. Marra 0-1, M. Visser 1-1, G.J. Marra 1-2 en 1-3, M. Visser 2-3, S. Wijnstok 2-4, P. Amels 3-4, M. Visser 4-4, J. Torenbeek 5-4, J. Kingma 5-5, M. Visser 6-5.

En weer viste een goed spelend Pars achter het net nadat het lang aan de goede kant van de score had gestaan. Het was vooral de drijvende kracht M. Visser die Pars de das omdeed.

 

Zijlstra Beroepskleding – De Skearmessen 5 – 2

E.Tanghe 1-0, Y. Shire 2-0, J. Dijkstra 3-0, T. Grond 4-0, T. Krotje 4-1, J.W.v.Beem 4-2, T. Grond 5-2.

Ook na dit duel bleef Zijlstra ongeslagen. Het had weinig moeite met een hardwerkend De Skearmessen dat handelingssnelheid te kort kwam.

 

Sijperda Verhuur – Alinex Uitzendbureau 4 – 3

J. Zuiderhof 0-1, J. Elting 1-1, J. Zuiderhof 1-2, F. Hoekstra 2-2, J.v.Abbema 3-2, S. Klees 3-3, W. Elting 4-3.

Sijperda blijft de laatste tijd met minimaal verschil overeind, maar dit levert wel de punten en de kop van de ranglijst op. Alinex kwam op de beslissende momenten net iets te kort.

 

Verno Verhuur – Autobedrijf Strikwerda 1 – 4

J. Mosselman 1-0, A.P. Strikwerda 1-1, B. Strikwerda 1-2, J. Dijkstra 1-3, A.P. Strikwerda 1-4.

Er leek voor Verno met de openingstreffer enig licht in de duisternis, maar A.P. Strikwerda doofde dit snel, 1-1. Het werd in de eerste periode zelfs nog 1-4. B. Strikwerda en J. Dijkstra van afstand en A.P. Strikwerda zorgden hiervoor. Verder gebeurde er weinig meer, al drong Verno nog wel aan.

 

Primera Haitsma – Koopmans Schilders 3 – 6

B.v.d.Zee 0-1, C. Zijlstra 1-1, S. Bootsma 1-2, B.v.d.Zee 1-3, S. Bootsma 1-4, J. Guertin 1-5, B.v.d.Zee 1-6, D. Sikkema 2-6, C. Zijlstra 3-6

De uitslag geeft een goede afspiegeling van de krachtsverhouding. Het stond na de eerste periode al 1-4 en pas in de slotfase was er nog succes weggelegd voor D. Sikkema en C. Zijlstra.

 

Horeca de Trije – De Korenaar 4 – 5

L. Ghandy 0-1, T. Bijma 0-2, P. Poelstra 1-2, S. Anema 1-3, S. Anema e.d.2-3, L. Ghandy 2-4, R. Hoekstra 2-5, T. Oegema 3-5 en 4-5.

Ondank dat De Korenaar bijna het gehele duel op een ruime voorsprong stond werd het in de slotfase nog spannend. T. Oegema scoorde twee maal tegen en het Horeca team kreeg nog enkele goede mogelijkheden.

 

Schroevenkopen.nl – Preton Nederland 3 – 5

K. Hoekstra 0-1, P.v.d.Schoot 0-2, J. Boersma 1-2, J.P. Dijkstra 2-2, J. Boersma 3-2, P.v.d.Schoot 3-3, 3-4 en 3-5.

Na dit resultaat moet Schroevenkopen een stapje terug doen en wel voor tegenstander Preton die aan een prima reeks bezig is. De zege kwam bij het team terecht wat er het meeste recht op had. Schroevenkopen kwam wel van een 0-2 achterstand sterk terug mede door J. Boersma die zijn team naar een onverwachte 3-2 schoot. Drie fraaie treffers van de uitblinkende P.v.d.Schoot brachten Preton de winst.

 

SDV Projectbuilding – Expert Franeker 4 – 4

M. Kerkhof 1-0, R.v.d.Veer 2-0, F.v.Eyck 2-1, O. Born 2-2 en 2-3, E. Lodewijk 2-4, K. Groothoff 3-4, R.v.d.Veer 4-4

Expert begon verdedigend dramatisch waar M. Kerkhof en R.v.d.Veer goed van profiteerden. Expert werd sterker, kreeg veel kansen en deed via O. Born 2x, F.v.Eyck en E. Lodewijk het duel kantelen. In de slotfase herstelden K. Groothoff en R.v.d.Veer het evenwicht en aan de andere kant

hadden O. Born en E.Lodewijk het duel kunnen beslissen maar vooral E. Lodewijk had pech met een schot binnenkant paal.

 

Betterfit – Miedema Bouwbedrijf 5 – 5

S. Hoekstra 0-1, G. Rijpstra 1-1, A. Rombout 2-1, R. de Klerk 3-1, S. Hoekstra 3-2 en 3-3, G. Groen 4-3, S. Hoekstra 4-4, A. Rombout 5-4, E. Hoekstra 5-5.

Steeds leek Betterfit het duel onder controle te hebben, maar dan was er de voortreffelijke S. Hoekstra die met vier treffers zijn team langszij bracht.

 

De Struners – De Jager Accountancy 6 – 2

De strijd ging via T. Dijkstra, R. de Vries, J. de Jager en E.v.Sertima heel lang gelijk op. In de laatste tien minuten was het R.v.Dellen die met vier treffers het verschil maakte.

 

Bar Yn ‘e Stal – The Phone House 5 – 0

Een geflatteerde, maar verdiende Yn ‘e Stal zege, dat nu weer helemaal mee doet. De eerste periode bleef bij een treffer van K.J. Hendriks. The Phone House probeerde het in deze fase wel, maar het ontbrak volledig aan stootkracht. Toen vervolgens I. Roersma en J.K. Huong de score opvoerden en A. Hoekstra aan de andere kant een penalty miste was het duel beslist. Phone House wilde forceren en I. Roersma en J. Zijlstra brachten de stand naar 5-0.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – Sportcafe de Trije 4 – 3

P. Plat 1-0, M. Teertstra 2-0, J. Meijer 2-1, M. Teertstra 3-1, J. Cuperus 3-2, M. de Vries 4-2, M. Werkhoven 4-3.

Leo Reitsma was duidelijk sterker, maar verzuimde ruim afstand te nemen van een hard werkend de Trije.

 

H. Vijver Rietdekkers – Stadsherberg catering 3 – 5

P. Bootsma 0-1, J. Outhuyse 1-1, W. Beimers 1-2 en 1-3, P. Vijver 2-3, H. Vijver 3-3, W. Beimers 3-4, J. Berg 3-5.

W. Beimers 3x stak weer eens in een goede vorm en daar profiteerden het Stadsherberg team optimaal van. E. Bootsma vormde als doelman verder een betrouwbaar sluitstuk. Vijver kwam van 1-3 nog goed terug tot 3-3, maar meer zat er niet in.