Schapie Multiservice ook Sportcafe de Trije te machtig. De Korenaar verrassend langs Miedema Bouwbedrijf

DSC 6981

Onze fotgraaf heeft vrijdag 6 maart 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

Met de 10-2 zege op koploper Sportcafe de Trije en de royale zege vorige week op nummer twee De Doelen bewees Schapie Multiservice dat het misschien wel het sterkste team in de derde klasse is. Om voor promotie in aanmerking te komen is het helaas te laat want daarvoor heeft het team te veel onnodige punten laten liggen. Huhtamaki/Leo Reitsma haakte hier definitief af na verrassend verlies tegen een herboren Expert. In de hoofdklasse is Keizer Autoschade weer wat dichter bij de titel gekomen. Het won zelf wel moeizaam van Autocentrum Harlingen, maar zag naaste belager De Bogt fen Gune in een spannend duel onderuit gaan tegen Oosterlaar/Verhoeven. In de eerste klasse had koploper Van Dellen bellen het lastig tegen Sijperda Verhuur, maar bleef overeind. Ook naaste belager Cafe ‘t Wap maakte geen fout tegen het onder aanstaande Cafe De Posthoorn. In de tweede klasse blijft het de laatste weken sukkelen met Autobedrijf Strikwerda. Het kwam tegen De Jager Accountancy niet verder dan 2-2 en moet Betterfit/Combistralen naast zich dulden. Dit belooft nog een spannende slotfase. In de vierde klasse was de nederlaag van Miedema Bouwbedrijf tegen De Korenaar de verrassing van de avond. Simon Haijma was hier met de enige goal matchwinnaar. Koploper Bouwbedrijf Scharringa kan in deze klasse bij winst vrijdagavond tegen De Korenaar de titel binnen halen.

 

.A.B.Texel – Autobedrijf Haitsma 1-5

Weer zat er geen succes in voor A.B.Texel. Haitsma was duidelijk beter en had al snel orde op zaken met treffers van de meest opvallende speler Roelof Lousma 2x en Oscar Elsinga. Hierna tikte Laurens Looijenga de tegentreffer tegen de touwen. Hassan Bartouhtouh op aangeven van Roelof Lousma en Mart Zwier van afstand bepaalden het eindresultaat.

Bogt fen Gune – Oosterlaar/Verhoeven 5-6

De nummers twee en drie van de ranglijst maakten er een boeiend duel van. De Bogt startte uitstekend wat treffers opleverde van Jesper Deelstra en Jordi Stecking. Nog in de eerste periode kwam Oosterlaar langszij. David v.d.Pol en Ane Schaap zorgden voor 2-2. Via Jordi Torenbeek en Jan Dirk Faber ging de slotfase in op 3-3. Na de 3-4 van David v.d.Pol schoot Jordi Torenbeek van eigen speelhelft over doelman Koen Oosterveld de 3-5 binnen en dit betekende in feite de beslissing. Dirk Jan Faber scoorde nog twee maal tegen en hier tussen door was David van der Pol nog trefzeker.

Mr. On & Offshore Service – Steensma F.I. 3-5

Nieuwkomer Bauke T. Anema deed met drie treffers niet onder voor topschutter Tim Grond, 3x. Tot halverwege ging de strijd volkomen gelijk op, 2-2 en vervolgens was het Steensma die het betere van het spel had. De overige treffers kwamen van Tjeerd Hoekstra en Jacob Althuis die voor 2-3 en 2-5 zorgden.

Autocentrum Harlingen – Keizer Autoschade 4-5

Jan van Duyn 0-1, Sander Hoekstra 0-2, Erdogan Yildiz 1-2, Jan van Duyn 1-3, Remco Reversma e.d. 2-3, Edwin Westra 3-3, Jan van Duyn 3-4, Sander Hoekstra 3-5, Marcelino Samangun 4-5.

Bijna het gehele duel had Keizer de wedstrijd onder controle, al kwam het Autocentrum mede door een eigen inzet van Remco Reversma even langszij. De aansluitingstreffer van Marcelino Samangun kwam te laat om er nog een spannend slot van te maken.

De Strûners F.C. – De Skearmessen 5-8

De Skearmessen hadden als wisselspeler nieuwkomer Rinse Procee toegevoegd en dit bleek een gouden greep. Hij scoorde maar liefst zes maal. De overige Rypster treffers werden overgelaten aan Tjibbe Krottje, 2x. De Strûners waren kansloos en keken halverwege al tegen een 1-6 achterstand aan en scoorden tegen via Roar van Dellen 2x, Tjitte Dijkstra, Rinke de Vries en Yme Wietse Dijkstra.

Sijperda Verhuur – van Dellen bellen 2-3

Van Dellen legde de basis voor de overwinning in de eerste periode met treffers van Elmer Boonstra, Wilfred v.d.Zee en Wietse Blaauw. In deze fase scoorde Wybren Slager tegen. In de tweede periode zette Sijperda steeds meer druk, verhoogde de spanning via Jelmer Elting, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

G.Pars Graanhandel – Sportcentrum Shape 5-2

Hendrik Schiphof 1-0 en 2-0, Alain Pool 2-1, Menno van Zwieten 3-1, Thijs Lodewijk 4-1, Dominique Deinum 4-2, Menno van Zwieten 5-2.

Enkele verdedigende missers bij Shape waren hier beslissend. Verder was het een gelijk opgaande strijd waarbij de gelukkigste won.

Cafe ‘t Wap – Cafe De Posthoorn Dronrijp 10-5

Mark Kleefstra 1-0, Keimpe Oenema 1-1, Lieuwe Tiemersma 2-1, Pieter Jelle de Jong 3-1 en 4-1, Lieuwe Tiemersma 5-1, Wander Kooistra 5-2 en 5-3, Bauke Buwalda 5-4, Mark Kleefstra 6-4, Wander Kooistra 6-5, Pieter Jelle de Jong 7-5, Niels v. d. Broek 8-5, Sietse Jansma 9-5, Mark Kleefstra 10-5.

Het was vanaf de aftrap al meteen raak toen Mark Kleefstra de bal achter de Posthoorn doelman joeg. Het team uit Dronrijp herstelde zich prima waarna het een echte wedstrijd werd. Pas in de slotfase liep het sterkere Cafe ‘t Wap uit naar een ruime zege.

Horeca de Trije – Primera Haitsma 0-11

Haitsma kreeg van het zonder wisselspelers aangetreden Horeca voldoende ruimte om haar toch al niet geringe scorende vermogen te tonen. Er werd gewisseld bij 0-5 en de treffers kwamen van Cornelis Zijlstra 4x, Robin Hamer 2x, Gerard Zijlstra 2x, Joep Verhei, Pattrick Prosee en Johannes v. d. Veen.

Bowling Bloemketerp – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 2-2

Twee maal zette Jan Bosma zijn team op voorsprong, maar Wierd Baarda en Hendrik Hiemstra maakten gelijk in een duel waar beide teams met het resultaat tevreden mochten zijn.

De Jager Accountancy – Autobedrijf Strikwerda 4-4

Klaas Meinsma 0-1, Jurjen de Jager 1-1, Klaas Meinsma 1-2, Ryan van Windt 2-2, Redmar Dijkstra 2-3, Sietse Viëtor 2-4, Lev v.d. Eng 3-4 en 4-4.

Steeds wanneer Strikwerda de wedstrijd onder controle leek te hebben kwam De Jager verrassend terug. Het eindresultaat was terecht gezien de inzet van beide kanten.

Expert Franeker – Huhtamaki/Leo Reitsma 7-6

Tjipko Vellinga 1-0 en 2-0, Chris Outhuyse 2-1, Marcel Kruize 3-1, Tjipko Vellinga 4-1, Arjan Vellinga 4-2, Tjipko Vellinga 5-2 en 6-2, Friso van Eyck 7-2, Sebastiaan Wierda 7-3 en 7-4, Chris Outhuyse 7-5, Sebastiaan Wierda 7-6.

Een duel met twee gezichten. Met snelle uitvallen overrompelde Expert de Huhtamaki verdediging waarbij de snelle Friso van Eyck de steeds vrij staande Tjipko Vellinga vond. Dit leverde een 7-2 voorsprong op. Huhtamaki speelde hierna alles of niets en Expert verzuimde het enkele malen af te maken. Het werd in de slotfase nog spannend na de 7-6 van Sebastiaan Wierda.

Rijschool Posseth – SDV Projectbuilding 13-5

Na een snel opgelopen achterstand probeerde SDV onder aanvoering van de gevaarlijke en Marc Wijbenga 5x de aansluiting te forceren, met als gevolg te veel ruimte voor Posseth. Vooral in het laatste traject leverde dit veel tegentreffers op. De scorende Rijschool spelers waren Fabian Donderwinkel 4x, Kris van Hofwegen 3x, Luuk Steensma 3x, Ramon Houtsma 2x en Pedro Lopes.

Verno Verhuur – Huis & Hypotheek 5-5

Stijn Beerends 0-1, Zeija Korell 1-1, Tjibbe Haitsma 2-1, Ruben Brander 2-2, Tjibbe Haitsma 3-2, Erwin Bootsma 3-3, Joost Soolsma 3-4, Stijn Beerends 3-5, Gooytzen Scheffer 4-5, Zeija Korell 5-5.

H & H had in de tweede periode de mogelijkheid om het duel op slot te gooien, maar verzuimde dit. Verno bleef hierdoor in de wedstrijd en kwam verdiend op gelijke hoogte. Een leuk duel.

Schapie Multiservice – Sportcafe de Trije 10-2

Pieter Beuker 1-0, Marco de Groot 1-1 en 1-2, Kevin Hoekstra 2-2 en 3-2, Pieter Beuker 4-2, Kevin Hoekstra 5-2, Tjerk Helfrich 6-2, Kevin Hoekstra 7-2, Pieter Beuker 8-2, 9-2, 10-2.

Alleen het grote verschil als eindresultaat is verrassend. Dat Schapie de winst binnen haalde kon worden verwacht gezien de resultaten van de laatste tijd. De eerste periode werd afgesloten op 3-2 en was er van een groot verschil nog geen sprake. Na de beslissende 4-2 was De Trije dermate aangeslagen dat het de verdediging verwaarloosde. Het gevolg was dat de score snel op liep. Een zwakke prestatie van de koploper.

De Korenaar – Miedema Bouwbedrijf 1-0

Miedema speelde uitermate zwak en De Korenaar kon onder leiding van de verdedigend sterk spelende Michael Deinum prima stand houden. Alleen Bauke Okkema had pech met een schot op de lat. Een mooie actie met een schaar van Simon Haijma enkele minuten voor het einde bracht meteen de beslissing.

Bouwbedrijf Scharringa – Zuidema Scheepsbouw 9-0

De vorige aflevering kostte het Scharringa nog enige moeite om door de Zuidema afweer te breken, nu leverde dit geen enkel probleem op. De eerste periode werd afgesloten op 3-0 en gescoord werd er door Danick Sikkema 3x, Tjitse Hoekstra 2x, Lieuwe Beuker, Erik de Groot en Marcio Tap 2x.

Sannes & Voorintholt – Preton Nederland 2-11

Preton gaat voor een promotieplaats en deze zit er na de resultaten van deze speelronde ruimschoots in. S & V werkte hard, maar was kansloos. Ynnick Strobl 6x en Ewoud Walda 5x waren uitermate actief terwijl Thom Voorintholt en Davey Roeleven tegen scoorden.