Schroevenkopen.nl verslaat Sijperda Verhuur in boeiend duel

In de tweede klasse kwamen de ongeslagen zaalvoetbalteams van Sijperda Verhuur en Schroevenkopen .nl. elkaar tegen. Het werd een boeiend gevecht met wisselende kansen waarin Schroevenkopen uiteindelijk met 5-6 aan het langste eind trok. Mede hierdoor werd het winnende Primera Haitsma de verrassende koploper in deze klasse. In de hoofdklasse bleef debutant Keizer Autoschade zonder verliespunten. Het won met 2-3 van Bouwbedrijf Scharringa. Wat opvalt in deze hoogste klasse is het geringe krachtsverschil. Twee wedstrijden eindigden in een gelijk spel en de resterende drie werden met minimaal verschil beslist. In de derde klasse was er een echte topper, namelijk De Struners tegen Betterfit. Het werd een royale 2-5 zege voor de mannen uit Berlikum. Opvallend was hier de 4-1 zege van het Dronrijper TGJ communicatie op SDV Projectbuilding. In de vierde klasse leed Leo Reitsma/Huhtamaki de eerste nederlaag. Stadsherberg Catering was met 4-6 te sterk. The Phone House profiteerde hiervan. Het had overigens wel veel moeite met nieuwkomer Vijver Rietdekkers. Yn ‘e Stal trekt ook weer een beetje bij na de ruime 2-7 op Sportcafe de Trije.

Bowling Bloemketerp – Steensma F.I. 3 – 4

K. Hoogteijling 1-0, J. Hijlkema 1-1, D. Tichelaar 1-2, T. Bonnema 2-2, J. Hijlkema 2-3, K. Hoogteijling 3-3, A. Venema 3-4.

Het zit de kampioen van de laatste twee jaar niet mee. In dit duel kreeg het de meeste kansen, maar doelman F. Boersma van Steensma verkeerde in een uitstekende vorm. Het leek op een puntendeling uit te draaien totdat A. Venema twee minuten voor het einde Steensma naar de verrassende zege schoot.

 

Bogt fen Gune – Tapperij ‘t Noord 0 – 0

Beide teams speelden afwachtend waardoor er een duel ontstond waar de verdedigingen gemakkelijk overeind bleven.

 

Reginas Lingerie – Martens Vis 3 – 2

D. Riemersma 1-0, R. Pijpker 1-1, R. Geilenkirchen 1-2, D. Riemersma 2-2, F. Feenstra 3-2.

Coach B. Talhout heeft zijn eerste zege in de hoofdklasse binnen en dat was ook wel verdiend gezien het aantal kansen.. F. Feenstra besliste het duel overigens pas in de laatste minuut..

 

v.Dellen bellen – Autobedrijf Haitsma 3 – 3

Een heerlijke wedstrijd tussen twee teams die voluit gingen voor de winst. Het v.Dellen team begon sterk waarbij K. Kuiken en de uitblinkende D. Drent scoorden. E.J. Broersma zette nog voor de wisseling de achtervolging in. H. Vonk gaf het duel met twee treffers een verrassende wending waarna D. Drent voor v.Dellen een punt redde.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Keizer Autoschade 2 – 3

Ook al zo’n wedstrijd met heel weinig krachtsverschil. J. Hofstee brak het duel open. J.v.Duyn 2x bracht Keizer op voorsprong en E. Hiemstra besliste het duel al maakte P.Y. Walda het in de slotfase nog even spannend.

 

Sijperda Verhuur – Schroevenkopen.nl 5 – 6

J.P. Dijkstra 0-1, J. Elting 1-1, N. Vietor 1-2, F. Hoekstra 2-2 en 3-2, J. Elting 4-2, J. Boersma 4-3, 4-4 en 4-5, W. Slager 5-5, E. Hadzic 5-6.

Na de 4-2 van J. Elting leek het duel beslist. Echter niet voor J. Boersma die met een gave hattrick de stand omboog naar 4-5. Het was tenslotte de kleine E. Hadzic die matchwinnaar werd. Een spectaculair duel.

 

Primera Haitsma – Horeca de Trije 4 – 1

De gebroeders Zijlstra waren ieder met twee treffers weer eens niet af te stoppen. Toen P. Quarre iets terug deed was het duel al beslist.

 

De Korenaar – Alinex Uitzendbureau 3 – 3

S. Zakaria 0-1, L. Ghandy 1-1, N. Idsardi 1-2, M. Zwier 2-2, R. Mousa 2-3, S. Klees 3-3.

Een duel dat volkomen gelijk op ging. Doelman P.R. Visser was aan De Korenaar kant de meest opvallende speler en bij Alinex was dit N.Idsardi.

 

Auto Strikwerda – Preton Nederland 4 – 3

J.v.d.Veen 0-1, B. Strikwerda 1-1, S. Vietor 2-1, K.v.d.Schoot 2-2, R. Dijkstra 3-2, L. Boersma 3-3, B. Strikwerda 4-3.

Preton was zeker niet minder. Het leek op een terechte puntendeling af te gaan totdat B. Strikwerda in de laatste minuut alsnog matchwinnaar werd

 

Verno Verhuur – De Tap 2 – 4

D.P. Weistra 0-1 en 0-2, J. Bootsma 0-3, E.v.d.Veen 1-3, D.P. Weistra 1-4, J. Mosselman 2-4.

Verno liet zich in de eerste periode volledig verrassen mede door het goede spel van D.P. Weistra, 1-3. Hierna ging de strijd gelijk op zonder dat Verno nog uitzicht had op een positief resultaat.

 

TGJ communicatie – SDV Projectbuilding 4 – 1

H. Hiemstra 1-0, N.v.Gils 2-0, H. Hiemstra 3-0, E. Boes 3-1, H. Hiemstra 4-1.

Een terechte en regelmatige zege voor het veel beweeglijker TGJ team dat slechts een tegentreffer moest toestaan uit een penalty benut door E. Boes.

 

De Jager Accountancy – Expert Franeker 4 – 2

A.el Marini 1-0, H. Brandes 2-0, F.v.Eyck 2-1, H. Deelstra 2-2, R.v.Windt 3-2, A. el Marini 4-2.

Beide teams kregen even veel kansen, maar de afwerking bij De Jager was beter verzorgd en De Jager doelman E. Miedema voorkwam verdere treffers door prima reddingen. Expert speler E. Lodewijk had bij een 2-2 stand pech met een schot op de paal.

 

Zuidema Scheepsbouw – Miedema Bouwbedrijf 0 – 11

J.v.d.Meulen 4x, H.G. Westra 3x, S. Hoekstra 3x en E. Atsma.

Miedema had vooral in de tweede periode weinig moeite met Zuidema. Halverwege stond het nog maar 3-0, maar hierna werd de overmacht te groot.

 

Betterfit – De Struners 2 – 5

T.v.d.Graaf 0-1, R. de Vries 0-2, T. Dijkstra 0-3 en 0-4, R. de Klerk 1-4, T. Dijkstra 1-5, G. Groen 2-5.

Het krachtverschil in deze topper was opvallend groot. Pas halverwege de tweede periode, toen het duel bij een 0-4 stand al was beslist, kwam Betterfit beter in het duel.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – Stadsherberg Catering 4 – 6

P. Bootsma 0-1, S. Vellinga 0-2, W. Beimers 0-3, J. Berg 0-4, M. de Vries 1-4 en 2-4, W. Beimers 2-5, C. Outhuyse 3-5, W. Beimers 3-6, G. de Bruin 4-6.

Het was met opvallend veel gemak dat De Stadsherberg het duel controleerde. Nieuwkomer P. Bootsma brak meteen het duel open en er stond al snel een beslissende 0-4 op het scorebord. Wij gaan voor de titel verklaarde koningsschutter W. Beimers.

 

H. Vijver Rietdekkers – The Phone House 1 – 2

De Phone House zege was verdiend, maar Vijver bood verrassend goed tegenstand. Het werd wel geholpen door T.Osinga die na de openingstreffer van M. Koning in eigen doel schoot. S. Driessen maakte het karwei pas halverwege de tweede periode af.

 

Sportcafe de Trije – Bar Yn ‘e Stal 2 – 7

N. Rusticus 0-1, K.J. Hendriks 0-2, J. Zijlstra 0-3 en 0-4, M. Werkhoven 1-4, N. Rusticus 1-5, J. Zijlstra 1-6, E.v.Duyneveldt 2-6, I. Roersma 2-7

Yn ‘e Stal kan het dus nog wel. Na enkele matige vertoningen werd Sportcafe met goed voetbal kansloos gelaten

 

W.I.K. – Fitnesscentrum CCM 6 – 2

R. Bruinsma 0-1, S. Osinga 1-1, 2-1 en 3-1, E. Herrema 3-2, R. Dongelmans 4-2, J. Boot 5-2, S. Osinga 6-2.

R. Bruinsma opende sterk met een enorme pegel . CCM moest vervolgens een hattrick toestaan van S.Osinga. CCM beschikte niet over wisselspelers, maar kon nog terug komen via E. Herrema, 3-2. Toen was de pijp leeg en kon WIK uitlopen naar een gemakkelijke zege met treffers van R. Dongelmans, J. Boot en S. Osinga.