SDV Keukens en meer eenvoudig langs kleine broertje SDV Projectbuilding in onderlinge derby

20190426 DSC 2149

Nadat er vorige week een superavond plaats vond met maar liefst achttien wedstrijden daar waren er deze speelronde maar tien duels. Een heel verschil dus in het aantal duels maar dat mocht de pret niet drukken want qua affiches was het om te smullen. De onderlinge kraker tussen de SDV ploegen, de hoogspanning in de hoofdklasse en ultieme strijd om aan te haken bij de top. Welke ploegen deden goed werk en wie moet er de komende tijd vrezen voor zijn zaalvoetbalschoenen? Kijk wat jou favoriet gedaan heeft en juich waar dat kan of steun ze de komende weken extra hard!

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – Autobedrijf Haitsma  8-3
Beide ploegen gingen in de eerste speelronde ten onder en hierdoor moesten vandaag de eerste drie punten worden binnen gehaald. Beide ploegen waren dus gebrand en dat was ook terug te zien in de wedstrijd zelf. Beide ploegen deden in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder en beide plegen kregen ook wel mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk zou er maar eenmaal gescoord worden en wel vijftig seconden voor tijd. Een goede pass richting het midden van het veld kwam terecht voor de voeten van Joshua Cuperus en deze wist de bal mooi in het hoekje te leggen 1-0. Nu moest Autobedrijf Haitsma de tweede helft wel komen want anders zouden de punten gaan naar Sportcafé de Trije. Waar het lang duurde voordat het eerste doelpunt een feit was daar duurde het volgende doelpunt redelijk kort. We spelen één minuut en achtentwintig seconden als er een mooie aanval wordt opgezet en deze door Rob Postma wordt afgemakt in de linkerhoek 2-0. Het gaatje was dus licht geslagen maar dat kleine gaatje werd acht minuten later als maar groter. In een tijdsbestek van drie minuten tijd werd de stand vergroot met vier doelpunten en hierdoor werd de stand getild naar 6-0. Dit gebeurde door twee doelpunten van Joshua Cuperus , Rob Postma en Erin van Duynevelldt. Hiermee was het duel wel gespeeld al probeerde de gasten er nog alles aan te doen om er een positieve avond van te maken. Dit gebeurde uiteindelijk ook want het was Jan de Haan die aan de bal kwam en met een goede actie wist hij te zorgen voor de eretreffer 6-1. Haitsma bleef zoeken en vond zodoende ook een tweede doelpunt. Het was Edwin met een goede versnelling waarna hij de bal strak tegen de touwen wist te werken 6-2. Maar ondanks deze treffers was het duel wel gespeeld want het was Rob Postma die de score verder wist uit te breiden en daarmee tekende hij voor de 7-2. In de laatste anderhalve minuut wisten beide teams nog eenmaal te scoren via Hassan Bartouhtouh en Gerlof Dijstra en daarmee werd de eindstand bepaald op 8-3.

Bogt fen Gune – Royal Steensma  2-5
Beide ploegen verloren vorig week hun eerste duel en dus was het afwachten hoe beide ploegen zich zouden herstellen. Voetballend vermogen hebben beide ploegen zeker en dus beloofde het zeker een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begon en al gauw bleek dat de thuisploeg rustig wachtte op het balverlies van de tegenstander. Hierdoor mochten zij vooral de bal hebben en dat leidde na vijf minuten spelen in de openingstreffer. Het was Tjeerd Hoekstra die aan de bal kwam en met een harde schuiver over de grond liet hij de keeper kansloos 0-1. In de fase hierna bleef Royal Steensma de bal houden maar de Bogt kwam er verschillende malen scherp uit al leidde dit nog niet tot doelpunten. Met nog zes minuten op de klok is daar een schot op het doel van de gasten maar deze werd nog gekeerd waarna Tjeerd Hoekstra de rebound wist binnen te werken 0-2. Ondanks het vele balbezit van de gasten waren de betere en grootste kansen er voor de thuisploeg. Dit leidde een minuut voor tijd in de verdiende aansluitingstreffer. Het was Frank de Wit die in balbezit kwam en zijn schot ging door het midden van het doel binnen 1-2. De spanning was weer terug al bleek dit maar van korte duur te wezen want vanuit de volgende actie werd de marge weer op twee gebracht. Wederom was het Tjeerd Hoekstra die aan de bal kwam en met een schot in de linkerhoek tekende hij voor zijn derde van de avond 1-3. In de eerste tien minuten van de tweede helft bleef het spelbeeld aardig gelijkwaardig. Steensma hoefde niet perse en dus konden zijn komen wanneer nodig. Maar dan is het keeper Koen Oosterveld die mee is gaan voetballen waarna zijn schot als een geweldige streep binnen viel 2-3. De spanning was weer terug maar wederom was dit maar van korte duur want twee minuten later lag de bal er alweer in aan de andere kant van het vel. Na een goede voorzet vanaf de zijkant was het Jorrit Tolsma die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist de bal kiezelhard binnen te werken. Nu moest de Bogt weer komen maar Steensma was de bovenliggende partij en wisten de partij uiteindelijk in het slot te gooien. Met nog een minuut op de klok is het Bauke Tjalle Anema die de bal al slidend het doel wist in te krijgen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Foto Techniek Service – Moto Delicato  3-3
Een duel tussen twee ploegen die hun eerste wedstrijd winnend wist af te sluiten. De winnaar van deze wedstrijd zou dus de koploper worden en als enigste ploeg ongeslagen blijven. Het begin was hoopgevend want hierin waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Waar de eerste mogelijkheden er niet in gingen daar was het na zeven minuten spelen wel raak. Het was Rowan de Vries die de bal ontving en met een goed schot eindigde bal links in het midden van het doel 0-1. Hierna werd het gaatje gelijk vergroot want een minuut later was het wederom raak. Ditmaal was het Stijn v/d Geest die de bal goed mee wist te nemen waarna zijn schot laag over de grond binnen ging 0-2.  Deze fase was duidelijk voor de gasten en dit bleef ook zo tot aan de rust. Foto Techniek Service wilde wel maar men had het gewoon lastig. Maar waar het dus lastig ging in het eerste bedrijf daar was de spanning binnen een minuut in de tweede helft weer terug. Tjitte Sijbesma had een goed schot en deze was zo strak dat de keeper er niet bij kon komen 1-2. Maar lang kon men niet genieten van deze stand want twee minuten later was het gat alweer twee. Een van richting veranderd schot van Cas v/d Helm eindigde achter de keeper tegen de touwen en daarmee bracht hij de stand op 1-3. Maar ondanks deze treffer hadden beide ploegen genoeg schoten op het doel maar gescoord werd er niet en dus bleef het gaatje aanwezig. Toch pakte de gasten weer de draad op en hierdoor waren zij weer wat sterker dan de thuisploeg. Maar dan is er een overtreding van een speler van Moto waarvoor hij een gele kaart krijgt en dus een twee minuten straf. Hier wist Foto Techniek optimaal van te profiteren want na twaalf minuten gespeeld te hebben was het Gert Jan Zagema met een goede actie waarna zijn schot eindige in het midden van het doel 2-3. De spanning was weer geheel terug en dus namen de zenuwen bij beide ploegen toe. Helemaal toen een speler van de gasten opnieuw een gele kaart ontving en dus had men weer een mannetje minder op het veld. Waar de thuisploeg de eerste keer wist te profiteren van deze over tal daar profiteerde het ook ditmaal optimaal. Wederom was het Gert Jan Zagema die de bal ontving maar ditmaal was zijn schot zo strak dat deze langs de goede kant van de paal binnen viel 3-3. Beide ploegen probeerde het hierna nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een spectaculair gelijkspel.

Derde klasse
Verno Verhuur – Offinga Kappers  2-8
Een wedstrijd tussen twee ploegen die de competitie wisselvallig waren begonnen. Verno Verhuur haalde uit de eerste twee wedstrijden nul punten en Offinga Kappers was met vier uit twee nog ongeslagen. Op voorhand zou je dus denken dat het dus een overwinning zou worden voor de kappers, maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Dit bleek ook wel in de openingsminuten want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en de thuisploeg was in de eerste tien minuten zelfs iets de betere partij. Maar hierna kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd en kantelde het spelbeeld wat waardoor de gasten weer wat sterker waren. Dit leidde twee minuten voor rust zelfs in de openingstreffer. Het was Feike Nieuwhof die aan de bal kwam en zijn schot ging strak langs de paal binnen 0-1. Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus kon je aan de stand niet aflezen wie er nou de betere partij was. De tweede helft begon en binnen een minuut bolde het netje alweer. Het was Leonardo Wassenaar die de bal goed wist mee te nemen waarna zijn schot rechts in het midden van het doel eindigde 0-2. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want wederom een minuut later was het raak maar dan wel aan de andere zijde van het veld. Het was Dirk Jan Volbeda met een knappe actie waarna hij de bal kort langs de paal in het hoekje wist te leggen 1-2. Kon het dan toch weer spannend worden? Qua stand leek het antwoord ja te wezen maar qua voetballend vermogen werd de ongeslagen ploeg steeds sterker. Dit leidde twee minuten na de aansluitingstreffer in de uitbreidingstreffer. Het was Sander Prins die aan de bal kwam en met een snoeihard schot liet hij de keeper kansloos achter 1-3. Offinga werd dus steeds steker en dit werd zichtbaar in de tussenstand. Waar Winston Menig de bal in de rechter bovenhoek wist te leggen 1-4 daar maakte Joran Riemersma er al struikelend 1-5 van. Met nog tien minuten te spelen leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar toch gaven de heren van Verno Verhuur niet op en dus gingen zij in de achtervolging. Toch leverde dit nog geen doelpunt voor op maar juist een tegentreffer. De bal werd gespeeld op Feike Nieuwhof en deze schoot de bal achter het standbeen langs in de hoek 1-6. Inmiddels hebben we nog vijf minuten op de klok als het Alex v/d Bosch is die de volgende ere treffer op het bord bracht en daarmee bracht hij de stand op 2-6. Toch hielp dit niets want in de laatste drie minuten wisten Klaas Offenga en Marten Jansen via een leggertje de score nog verder uit te breiden en daarmee bepaalde zij de eindstand op 2-8

Bouwbedrijf van Marrum – van Mossel Autolease 1-3
Met respectievelijk vier uit twee en drie uit twee waren beide teams aardig begonnen aan de competitie. Wie kon deze goede lijn doortrekken en er voor zorgen dat de punten in eigen zakken bleven?  Dat beide ploegen dichtbij elkaar staan op de ranglijst dat kon je wel terug zien in het veld. Beide ploegen wilde voetballen en dus kregen we een leuke eerste helft voorgeschoteld. Beide ploegen deden daarin niets voor elkaar onder en dus kregen beide ploegen dan ook de mogelijkheid om te scoren. Toch gebeurde dit niet en hierdoor was de logische ruststand 0-0. Zouden we in het tweede bedrijf dan wel doelpunten zien? Ja was het antwoord want na anderhalve minuut gespeeld te hebben was daar de openingstreffer. Het was Mart Beuker die twee tegenstanders wist uit te spelen waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-0. Hiermee was de ban dus gebroken en dus moest van Mossel Autolease een tegenaanval plaatsen. Dit gebeurde ook want twee minuten na het openingsdoelpunt was alles weer in evenwicht. De vrijstaande Thimo Hellinga werd ingespeeld waarna hij de bal goed mee wist te nemen en deze in de rechterbovenhoek wist te plaatsen 1-1. Alles was dus weer in evenwicht zo ook het spelbeeld onderling. Beide ploegen bleven komen waar kon en dus was het de vraag of er een winnaar zou komen en wie dat dan zou wezen. Lang leek het erop dat er niet meer gescoord zou gaan worden maar daar vergiste men zich toch in. Met nog twee minuten en zevenenvijftig seconden op de klok is het wederom Thimo Hellinga die geheel vrij staat en wederom weet hij de bal simpel binnen te werken 1-2. Nu moest Bouwbedrijf van Marrum alles of niets gaan spelen dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Met nog achtentwintig seconden op de klok gaat de bal naar de linksvoor positie, waar Jorn Lars van Beem de bal goed weet mee te nemen en het netje laat bollen 1-3. Dit was het laatste wapenfeit en daarmee wippen de gasten op de ranglijst over de thuisploeg heen.

SDV Keukens en meer – SDV Projectbuilding  7-3
Vanavond stond er een speciaal duel op het programma tussen twee ploegen die elkaars gelijkenissen hebben. Beide teams worden namelijk gesponsord hetzelfde bedrijf en dus had de hoofdsponsor genoeg reden om te genieten van een leuk avondje voetbal. De wedstrijd begon interessant en gelijk ontstonden er enkele mogelijkheden op doelpunten. Toch werd er nog niet geschoten met overtuiging en hierdoor bleef de stand na vijf minuten steken op een brilstand. Maar lang kon het niet duren voordat de score geopend zou worden en dat bleek maar weer want na zes minuten spelen was het Cas Bankert die de bal strak in het hoekje wist te schieten 0-1. Hiermee was het sponsorbal geopend en dit feestje werd nog sierlijker toen het vanaf de aftrap gelijk raak was aan de andere zijde van het veld. Het was Wibo Brouwer die vrij kwam en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 1-1. Het kon alle kanten op gaan en beide ploegen bleven elkaar intrigeren en uitdagen. Dit leidde in minuut tien tot het volgende doelpunt. Na een snelle omschakeling kwam de bal terecht bij Mark Kerkhof en deze bleef ijzig koelbloedig waarna de bal binnen spatte 2-1. Dit was gezien het spelbeeld in deze fase van de wedstrijd wel verdiend te noemen want de thuisploeg had in deze fase van de wedstrijd het meeste balbezit.  Maar ook al heb je weinig balbezit scoren kan je dan alsnog en dat gebeurde een minuut later ook. Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Stefan van Duijneveldt en deze wist de bal simpel binnen te werken 2-2. Maar na dit doelpunt nam  SDV Keukens en meer het heft steeds meer in handen en dat leidde in minuut veertien weer tot de voorsprong. Het was Wibo Brouwer die de bal ontving en vanuit de draai wist hij de bal keurig binnen te werken 3-2. Uiteindelijk werd de ruststand door Elmer Boonstra bepaald op 4-2 nadat zijn schot strak langs de rechterpaal binnen ging. Het tweede bedrijf werd weer enerverend geopend en dat leidde er toe dat de bal steeds over en weer ging. Beide ploegen hadden mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk duurde het nog zes minuten voor dit ook het geval was. De bal kwam terecht bij Frans de Beer en deze haalde de bal achter het standbeen langs waarna deze prachtig binnen viel 5-2 Maar ondanks dit doelpunt bleef SDV Projectbuilding goed meevoetballen al werd dit niet omgezet in doelpunten. Met nog negen minuten op de klok is het Wibo de Brouwer die de ontving waarna hij vanuit de draai wist raak te schieten 6-2. De wedstrijd was inmiddels wel gespeeld en helemaal toen drie minuten later ook nog het zevende doelpunt viel. Het was Jonathan Meeuwis met een prima actie waarna zijn schot onder de keeper door ging tegen de touwen 7-2. Het slotakkoord was er vervolgens voor de gasten! Het was Luc de Vries die de bal mee wist te nemen waarna hij de bal over de keeper heen wist te liften 7-3. Dit was de laatste treffer en hierdoor eindigde deze SDV clash in een overwinning voor de thuisploeg.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  3-3
Waar beide ploegen hun eerste duel wonnen daar mochten beide bouwteams het wederom tegen elkaar opnemen. De vorige ontmoeting was een leuke om te zien en dus beloofde het ook ditmaal een leuke wedstrijd te worden. Het duel begon voor beide ploegen prima want men deed weinig voor elkaar onder. De bal mocht rondgaan waarna de mogelijkheden vanzelf ontstonden. Uiteindelijk duurde het dertien minuten en twintig seconden voordat de score geopend werd. Na een mooie hoge pass kwam de bal terecht bij Erwin de Boer en deze wist de bal met een knappe volley achter de doelman te schieten 0-1. Dit doelpunt gaf vertrouwen en dat werd twee minuten en drieëndertig seconden later omgezet in het volgende doelpunt. Het was Erwin de Boer die de bal goed voor het doel bracht waarna Sipke Bouma de bal simpel kon binnen werken 0-2. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want met nog twee minuten en negen seconden op de klok kwam de bal bij Willem Ypma terecht en deze schoot de bal via de onderkant van de lat binnen 1-2. De spanning was dus weer terug en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. De spanning was bij beide ploegen merkbaar en dus bleef het een interessant potje om te zien. Helemaal toen het na vier minuten spelen weer gelijk werd. Het was Wierd Baarda die de keeper knap omspeelde waarna hij de bal in het lege doel kon prikken 2-2. Alles was dus weer mogelijk en hier zou het zeker niet bij blijven want mogelijkheden waren er genoeg. Met nog twaalf en een halve minuut op de klok is daar een mooie combinatie tussen de heren van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum waarna de bal binnen werd geschoten door Sipke Bouwma. De gasten hadden de voorsprong te pakken maar de mannen van Bouwbedrijf Haarsma Franeker wisten inmiddels hoe ze de stand moesten omdraaien. Toch leek dit niet te gaan gebeuren maar inderdaad leek want met nog één minuut en eenentwintig seconden op de klok is het Willem Ypma die de bal ontving waarna zijn schot in de linkerbovenhoek eindigde 3-3. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee kregen beide ploegen een verdiend punt.

Vierde Klasse

Rijschool Posseth – Horeca de Trije  4-4
Met respectievelijk één punt uit twee wedstrijden en twee punten uit twee wedstrijden was dit een duel uit de onderste regionen van de competitie. Winst zou belangrijk wezen want dan kon je weer een beetje naar boven kijken. In de openingsfase gebeurde er vrij weinig en dus was het wachten tot de achtste minuut van de wedstrijd voordat de score geopend werd. Een makkelijk lijkende bal leek gepakt te worden door de doelman van Horeca de Trije maar Jorrit Vellinga was er eerder bij en kon de bal simpel binnen tikken 1-0. De ban was gebroken en dat betekende ook dat de wedstrijd los was. Dik twee minuten na het openingsdoelpunt was het wederom raak. Na zwak uitverdedigen kon Rick Beimers de bal meenemen waarna hij deze door de benen van de keeper wist te schuiven 2-0. Het gaatje was geslagen maar het antwoord kwam al vrij snel. Het was Michel v/d die de bal ontving en met een verdekt schot langs de verdedigers liet hij de keeper kansloos 2-1. Het kon dus weer en Rijschool Posseth had het lastig in deze fase. Uiteindelijk kwam het deze fase ook niet ongeschonden door want in de laatste twee minuten moest het twee doelpunten incasseren. Eerst was het Michel v/d Veen die de 2-2 maakte middels een afstandschot, waarna Wybren Slager een toegekende corner simpel kon binnen tikken 2-3. De wedstrijd was dus weer gedraaid en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden waarin de thuisploeg moest aanzetten. In de eerste fase hiervan deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus hadden beide de mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het acht minuten voordat dit het geval was. Na een mooi één tweetje kwam de bal voor de voeten van Justin van Abbema terecht en deze kon de bal simpel binnen tikken 2-4. Nu leek Posseth verslagen te zijn maar waar de Trije in het eerste bedrijf goed terug kwam daar was dat nu andersom. Met nog tien minuten en veertig seconden op de klok was er een mooie combinatie waarna Niels Walburg de bal simpel kon binnen tikken 3-4. Alles was weer mogelijk en helemaal toen het ook nog gelijk werd. Het was Rick Beimers die aan de bal kwam en zijn schot eindigde mooi en strak in de linkerhoek 4-4. Beide ploegen zochten in de slotfase nog naar een doelpunt maar deze viel niet en dus eindigde dit boeiende duel in een gelijke stand.

WR Unit – Stadsherberg Catering  5-2
Het tot op heden ongeslagen WR Unit speelde vanavond tegen het nog puntloze Stadsherberg Catering. Voor beide waren de punten dus belangrijk om binnen te halen en dus stond er genoeg op het spel. In de openingsfase kon je merken dat de thuisploeg de betere partij was en dat de gasten meer achteruit moesten voetballen. Toch duurde het acht minuten voordat de score geopend werd. Na een goede actie over de rechterkant ging de bal via de linker binnenkant paal erin 1-0. Hiermee was de score geopend maar daarmee was het spel nog niet gespeeld! Zo bleek ook enkele minuten later wel toen een actie over de rechterkant werd ingezet waarna de bal in het midden van het veld terecht kwam bij Wietse Blauw en deze wist de bal op prima wijze binnen te schieten 1-1. Maar deze tussenstand was maar van korte duur want anderhalve minuut later was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Een aanval van de gasten mislukte waarna Mica Swart de bal onderschepte en gelijk de ruimte zag, de keeper was nog aan het uitrusten waardoor Swart kon profiteren en de 2-1 wist binnen te schieten. Maar dit zou niet de ruststand worden want anderhalve minuut voor de rust werd het gat vergroot naar twee doelpunten door de bal in de rechterhoek te schieten 3-1. In het tweede bedrijf bleven beide ploegen het proberen maar de koploper was het sterkste in deze helft. Uiteindelijk leidde dit nog tot de 4-1 en hiermee was het duel wel gespeeld. Maar ook al was het duel wel gespeeld doelpunten zouden er zeker nog vallen. Het was het Mica Swart die op de binnenkant van de paal schoot waarna de bal erin ging via de keeper 5-1. Toch kwam er nog één treffer in deze wedstrijd en dit was de aansluitingstreffer van Mark Ypma. Deze jongen kreeg namelijk de bal en schoot deze goed in de rechterhoek. Daarmee eindigde het duel in een 5-2 eindstand en dus blijft de ene nog ongeslagen koploper en is de andere hekkensluiter met nul punten.

Lukkes Arum – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  5-2
In dit duel treffen we twee ploegen die het voor de winterstop lastig hadden. Na de hervatting zijn beide ploegen iets beter begonnen met ieder drie punten uit  twee duels. Wie weet deze lijn door te trekken en de weg naar boven in te slaan? Lukkes Arum begon ingeval het felste aan de partij en dat leidde na een minuut spelen al in de openingstreffer. Het was Arne Tigchelaar die aan de bal kwam en hij wist deze door de benen van de keeper heen te spelen waarna deze bolde tegen het netje 1-0. Een vlugge start dus en deze werd vier minuten later nog mooier. Het was Simon Kooistra met een goede actie en zijn schot eindigde in de lange hoek 2-0. Een flitsend begin en dus moest Bouwbedrijf Jelle Bruinsma iets verzinnen wilde het nog in de wedstrijd komen. Het plannetje werd bedacht om vervolgens tot uitvoering gebracht te worden. Het is namelijk minuut elf als er een snelle counter word uitgevoerd en wordt binnen gewerkt door Jesse Wolbers 2-1. Hierna waren de teams in evenwicht en dus was het aftasten wie de kansen zou omzetten in doelpunten. Uiteindelijk gebeurde dit niet meer in het eerste bedrijf en dus beloofde het een spannende en leuke tweede helft te worden. Waar de eerste helft furieus begon daar was dit ook in de tweede helft ook het geval. Na twee minuten gespeeld te hebben was het Simon Kooistra die de bal net in het linkerhoekje wist te prikken en daarmee de stand op 3-1 wist te zetten. Het gaatje was geslagen maar deze werd twee minuten later nog groter. Het was good old Tjitse Oegema die een knappe solo in huis had waarna hij de bal in de rechter onderhoek wist te schieten 4-1. Hiermee leek het gat geslagen te wezen maar niets was minder waar want het onderlinge verschil werd steeds kleiner en dus kon er nog van alles gebeuren. Maar dan met nog negen minuten op de klok is het Arne Tigchelaar die de bal mag ontvangen en zijn schot viel mooi in het hoekje binnen 5-1. Maar het antwoord bleef niet lang uit want vanaf de aftrap was het Gerben Bruinsma die de bal ontving en met een ferme knal bracht hij de 5-2 op het scorebord. Waar de stand op het scorebord enorm was daar was het verschil op het veld minder groot. Maar uiteindelijk moet je doelpunten maken om te winnen en dat deed de thuisploeg dan ook.