SDV Projectbuilding en Rijschool Posseth nog in de race.

 AWA8806

De punten worden in deze fase van de competitie belangrijk. Dit is vanwege de indeling van de competitie voor volgend jaar. In de derde klasse lijkt het om de bovenste plaats te gaan tussen Verno Verhuur en Foto Techniek Service. Om de resterende plaatsen voor een klasse hoger zal de strijd gaan tussen SDV Projectbuilding, Rijschool Posseth, Bloemketerp en A.M. Transport. Dus spanning genoeg. In de hoofdklasse gaat het om de zesde plaats om verder te kunnen gaan op het hoogste nivo. Voor de zesde plaats komen nog in aanmerking buiten de vijf vrij zeker geplaatsten Autobedrijf Haitsma, Zijlstra Beroepskleding en Freedom Energy. In de eerste klasse won Restaurant De Grillerij ook deze maal moeiteloos. Het kan zich in het nieuwe jaar opmaken voor de hoogste klasse. Onderin wordt het voor Huhtamaki/L.R. lastig om van de laatste plaats af te komen nu Apenmeeuw te sterk bleek. Het heeft nog wel enig houvast aan BOLHW en v.Dellen. In de tweede klasse lijkt het doek gevallen voor Stadsherberg catering na verlies tegen concurrent Sportcentrum Shape. Cafe De Posthoorn doet nog mee om de bovenste plaats na winst op HDJ Bouw.

 

Coop Tolsma Winsum – Bosma Timmerwerken  3-1
Dit zijn de eerste punten voor Coop Tolsma en heel belangrijk omtrent de onderste plaats. Voor Bosma lijkt deze hoofdklasse te hoog gegrepen. De Coop zege was verdiend. In de eerste periode opende Remco Jorritsma de score waarna Kevin Hoekstra gelijk maakte. De Harlingers boden vervolgens goed tegenstand, maar konden niet verhinderen dat het Winsumer team met twee treffers van Joost v.d.Meulen aan het langste eind trok.

Royal Steensma – Freedom Energy  9-3
Freedom Energy is de laatste tijd flink van slag Ook de drie treffers van de altijd gemakkelijk scorende Cornelis Zijlstra waren lang niet genoeg om het tij te doen keren. In de eerste periode ging het nog enigszins gelijk op, maar in het verdere verloop was het verschil verrassend groot. Voor Steensma was er succes voor Anno Venema 3x, Jorrit Tolsma 3x, Durk Tichelaar 2x en Jacob Althuis.

Moto Delicato – Autobedrijf Strikwerda  1-3
In de eerste periode leek het er niet op dat Moto Delicato een verrassende nederlaag zou gaan leiden. Het had het beste van het spel. Het was vervolgens de koele killer Klaas Meinsma 2x die het duel deed kantelen en verder was er nog een treffer van Frits Hoekstra.

Keizer Autoschade – Zijlstra Beroepskleding  12-0
Zijlstra had de laatste duels de pech door met het kleinst mogelijke verschil te verliezen. Hier was in dit duel duidelijk geen sprake van. Keizer was na een 3-0 wisselstand duidelijk enkele maten te groot. De Keizerlijke treffers kwamen van Keimpe Pols 4x, Cor Boonstra 3x, Mart Kuperus 2x, Jan van Duyn 2x en Wiebe v.d.Meer.

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma  1-1
Voor Haitsma een belangrijk punt in een duel met weinig hoogtepunten  Henk Vonk opende de score en in de tweede periode zorgde Frank de Vries voor de gelijkmaker.

Salarisburosport – Syperda Verhuur  2-2
Syperda kwam in de slotfase nog verrassend langszij. Het initiatief lag lang bij het Rypster team en kwam op voorsprong na een snelle actie van Roel Frijling en een beheerste inzet in de verre hoek van Harke Hilboezen.  Een harde pegel binnenkant lat zorgde via Wybren Slager er voor dat de spanning terug kwam en Jurjen Steegstra bracht zijn team vlak voor het einde op gelijke hoogte.

Apenmeeuw – BijOnsLuktHetWel  3-1
Beide teams konden de punten wel gebruiken en Apenmeeuw maakte hier optimaal gebruik van. Het kwam op voorsprong toen Klaas Nieuwhof een defensieve misser goed afstrafte. Remco Giesing verdubbelde de voorsprong na een vloeiende combinatie. Kevin á Nijeholt bracht na een counter de spanning terug en Klaas Nieuwhof maakte aan alle onzekerheid een eind.

Sportcafe de Trije – van Dellen  5-5
Aanvankelijk was er voor Sportcafe de Trije weinig aan de hand met een 4-1 en 5-2 voorsprong. In de slotfase stroopte van Dellen de mouwen nog eens op en kwam zelfs nog langszij. Scoreverloop; Marcel Amels 0-1, Jens de Vries 1-1, Tom van Dijk 2-1, Rob Postma 3-1, Tom van Dijk 4-1, Marcel Amels 4-2, Marco de Groot 5-2, Francisco de Boer 5-3, Jan v.d.Wal 5-4 en Marcel Amels 5-5.

R.E.S. – Zandstra & v.d.Meer  1-4
RES is na een sterke seizoenstart met de derde nederlaag op rij aan een vrije val bezig. Het was vooral Koen Wartena die met drie treffers groot aandeelhouder was in de Zandstra zege. Bij 0-3 was er een tegentreffer van Frits Schreefel en verder had Jesse Terpstra nog succes. Opnieuw een goede prestatie van het jonge Z&M team.

Stadsherberg catering – Sportcentrum Shape  4-5
Een volkomen gelijk opgaand duel waarbij Shape twee maal een ruime voorsprong nam en Stadsherberg langszij kwam. Met een 4-4 stand gingen de teams in dit niet goed maar wel spannende duel de slotfase in. Stadsherberg had pech toen de scheidsrechter een correct doelpunt afkeurde, maar hier werd niet moeilijk over gedaan. Anders werd het toen Wessel Roorda na een vermeende overtreding een gele kaart kreeg. Na een  verbaasde reactie van een Stadsherberg speler kon deze ook met geel vertrekken. Stadsherberg moest in deze laatste minuten verder met twee veldspelers en hier maakte Phillip Hibma dankbaar gebruik van. Hij werd meteen matchwinnaar. Het was jammer dat een sportieve wedstrijd op deze manier moest aflopen. Scoreverloop; Caio Agostinho 0-1, Phillip Hibma 0-2, Wessel Roorda 1-2, Phillip Hibma 1-3, Wietse Blaauw 2-3, Daniël Wybenga 2-4, Wietse Blaauw 3-4, Dick Muilwijk 4-4, Phillip Hibma 4-5.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – HDJ Bouw  2-0
Tjeerd Kemper maakte een fraai uitgevoerde combinatie beheerst af en dat was ook de wisselstand. Vervolgens bracht Thijs Adolfs uit de draai de definitieve beslissing in deze matige wedstrijd.

Bowling Bloemketerp – Foto Techniek Service  0-5
Na deze kansloze nederlaag staat Bloemketerp weer met beide benen op de grond. Het was de laatste tijd goed op dreef, maar het beweeglijke F.T.S. team was beter en scoorde via Toine Muizer 2x, Kastijn Post 2x en Tim Bijlsma.

A.M.Transport – SDV Projectbuilding  5-7
Vanaf het begin was SDV het betere team. Dit werd ook uitbetaald in doelpunten, al kwam A.M.Transport halverwege nog even om de hoek kijken, 3-4. Wibo Brouwer was de man van de wedstrijd. Hij schoot maar liefst 4x raak. Verder was er succes voor Elmer Boonstra 2x en Richard v.d.Veer. Tegen scoorden Joël Rooij 2x, Andre v.d.Meulen 2x en Tymo Terpstra.

Lukkes Arum – Engineeringsburo Zuidema  6. -2
Voor het eerst dit seizon kwam Zuidema op voorsprong. Martijn Metselaar opende. De vreugde duurde niet lang, want Arne Tigchelaar 2x en Jelmer v.d.Vies tikten de wisselstand naar 3-1. Hierna was het nog raak via Tjitse Oegema 2x en Jelmer v.d.Vies en het laatste woord was aan Martijn Metselaar.

Rijschool Posseth – Autorijschool v.d.Harst  7-6
Posseth was wel steeds de boven liggende partij, maar maakte het zich in de slotfase nog uitermate moeilijk. Het werd in de slotfase van 7-3 zelfs nog 7-6. Voor Posseth scoorden Luuk Steensma 3x, Karst Hannema 3x en Aristote George. Voor v.d.Harst kwamen deze van Sjoerd van Wijk 2z, Leon Wever 2x en Niels Walburg 2x.

Sytsma Noord – Verno Verhuur  2-6
Het omgeslagen Verno liet zich niet verrassen zoals dat concurrent Foto Techniek Service wel gebeurde. Het waren in de eerste periode Tjibbe Haitsma en Zeya Korel die voor de koploper een flinke stap zetten naar de overwinning. Jurjen Vriesinga leek met een tegentreffer het vuurtje te hebben aangestoken, maar toen kwam mannetjesputter Alex v.d.Bosch met een fraaie hattrick de brand blussen. Het werd nog 1-6 via Egbert v.d.Veen voordat Steije Sijbranda het geheel afsloot.