SDV Projectbuilding  en TRES.nl houden zicht op titel naar onderling spektakelstuk

Waar afgelopen vrijdagavond 07-12-2018 de ene laatste speelronde op de rol stond, daar blijft de spanning in de verschillende competities tot het einde zichtbaar. De verschillen zijn klein en dus is er nog van alles mogelijk in deze leuke zaalcompetitie.  Zowel onderin de competities als bovenin is er van alles mogelijk en dat was ook wel te zien aan de wedstrijden binnen deze speelronde. Waarin de handballers niet verassen met doelpuntrijke duels daar doen de verschillende zaalvoetbalteams van ZVF dit wel. Echter levert dit ook veel leuke en mooie spanning op en dat zorgt ervoor dat het publiek de grote winnaar is. Wil jij weten hoe het afgelopen speelronde is gelopen met jou favoriete team? Lees dan hieronder verder en je weet heel snel hoe jou team en de concurrenten het gedaan hebben!!

Hoofdklasse

Autobedrijf Haitsma – Royal Steensma  3-3

Bij dit duel waren er twee teams die gebrand waren op een goed resultaat. Voorafgaand aan dit duel stond Autobedrijf Haitsma op een derde plaats en Royal Steensma. Wilde de thuisploeg nog kans maken op plek twee dan moest het duel gewonnen worden. Voor de gasten gelde het zelfde verhaal maar deze strijden nog tegen degradatie en dus waren de punten voor hen ook belangrijk. In de eerste paar minuten waren het de gasten die de bal mochten hebben waarna de thuisploeg compact op eigen helft kon staan wachten. Toch waren de omschakel momenten van beide teams razendsnel en hierdoor ontstonden er voor beide teams kansen maar deze gingen er niet in. Toch had de thuisploeg na tien minuten spelen de meeste en grootste kansen gekregen maar gescoord werd er dus nog niet. De gasten wilde wel maar het was voor hen lastig om door de groene muur heen te komen en hierdoor werd scoren ook lastiger. Toch werd de score in de elfde minuut geopend. Een goede actie van Marcellino Saamangun werd vanaf de kop cirkel hard binnen geschoten en hiermee werd het 1-0. Hierna bleef het spelbeeld gelijk aan de rest van de eerste helft. Steensma mocht de bal hebben waarna Haitsma er in de omschakeling snel wist uit te komen. Dit leidde in de zestiende minuut tot de volgende treffer. Het was Henk Vonk die een actie over de linkerkant maakte waarna hij de bal goed in de verre hoek wist te schieten 2-0. Hiermee werd er een dreun uitgedeeld aan de gasten en deze werd een minuut later nog steviger. Een voorzet vanuit de hoek werd simpel binnen getikt door Marcellino Saamangun 3-0. In de tweede helft moest er dus wat gaan gebeuren wilde de gasten nog een goed resultaat behalen. Het startte dan ook erg scherp en dat leidde al na twee minuten spelen in de aansluitingstreffer. Het was Bauke Tjalle Anema die een hard afstandschot loste en deze ging erin 3-1. Het geloof was terug en dat leidde er toe dat de ploeg nog hoger ging spelen en zodoende tot kansen wilde komen. Deze kansen kwamen er ook zeker maar daarentegen gaf het ruimte weg en hiervan wilde de thuisploeg optimaal van profiteren. Toch was het Bauke Tjalle Anema die in de 31ste minuut een goede actie over de rechterkant had en de bal strak in de verre hoek wist te schieten 3-2. In de eindfase van de wedstrijd was het tempo lekker hoog en dat leidde er toe dat het alle kanten op kon gaan. Beide teams kregen goede kansen maar in de afronding zat het niet helemaal mee. Het leek dus een lichte overwinning te worden voor Autobedrijf Haitsma, maar met nog een minuut te spelen werd er een vrije trap goed en slim genomen waarna deze werd binnen geschoten door Bauke Tjalle Anema 3-3. Hierna was het ook gelijk afgelopen en zo eindigde een leuke wedstrijd in een gelijkspel.

Restaurant de Grillerije – Moto Delicato   1-5
Met een duel tussen de nummer vier en de nummer laatst leek het voorafgaand een simpele avond te worden voor Restaurant de Grillerije. Het verschil vooraf was zes punten in het voordeel van de nummer vier en daarbij komt ook nog dat het doelsaldo van Moto Delicato een stuk minder is. De thuisploeg startte gelijk erg fel en het zat in de duels kort op de man. Dit leidde in de tweede minuut al tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Jort Beimers die met een schot vanaf de middenlijn de keeper veraste en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Na dit doelpunt zakte de thuisploeg meer in en daarin liet het de bal aan de gasten, waarna het er snel uit wou komen in de omschakeling. Maar wanneer de thuisploeg eruit wou komen dan stonden de gasten goed compact en hierdoor kreeg het maar weinig kansen tegen. Het spel golfde steeds meer op en neer maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Waar Restaurant de Grillerije scherp startte in de eerste helft daar was dit nu het geval van Moto Delicato. Dit leidde ook al snel tot een eerste kans maar deze ging er niet in. Maar de volgende aanval leverde wel een doelpunt op. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld en hiermee stond er een 1-1 stand op het scorebord. Na dit doelpunt hadden de gasten iets meer de overhand en wist het iets meer in de aanval te gaan. Uiteindelijk leidde dit in de 29ste minuut tot het volgende doelpunt. Een actie over de linkerkant werd goed in de verre hoek geschoten en hierdoor  leidde de nummer laatst verassend 1-2. Hierna moest de thuisploeg komen en dat deed het ook maar doordat de gasten goed compact stonden wist het niet tot echt grote kansen te komen. Daarentegen waren de gasten wel dodelijk en dat werd ook omgezet in de score. Het is de vierendertigste minuut als een goed één tweetje in de verre hoek geschoten word 1-3. Hiermee leek de wedstrijd helemaal gespeeld te zijn en dat werd een minuut later helemaal de waarheid toen een steekbal vanaf rechts aan de linkerkant terecht kwam waarna deze simpel binnen geschoten kon worden 1-4. De thuisploeg kon niet meer en dus werden de druiven nog zuurder voor hen want in de 37ste minuut was het opnieuw raak. Ditmaal een aanval over links waarna een steekbal naar rechts gegeven werd, waarna de bal door de benen van de keeper ging en tegen de touwen eindigde 1-5. Dit was tevens de laatste goal en dus eindigde deze wedstrijd in een terechte maar verassende overwinning voor de nummer laatst.

Eerste klasse

Zandstra en vd Meer – Skearmessen    3-1
Wanneer je vooraf keek naar stand op de ranglijst dan kon je wel vaststellen dat dit een heuse degradatiekraker was. Het was namelijk de nummer acht tegen zeven en beide hadden respectievelijk zes en zeven punten. Het verschil met de nummer laatst bedroeg maar twee punten en dus wouden beide teams winnen om niet verder in de problemen te komen. Spannend was het zeker vanaf het begin van de wedstrijd. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en hierdoor kon het alle kanten op gaan. Beide teams kregen ook goede kansen maar in de afronding was men nog niet scherp genoeg en hierdoor  bleef de stand lang in evenwicht. Maar net iets over de helft van het eerste bedrijf was het toch raak. Nadat er goed werd samen gewerkt door Zandstra en vd Meer in de buurt van de goal kwam de bal voor de voeten van Jort Norder en deze schoot de bal keurig in het goal 1-0.  Met deze stand werd er ook gerust en dus moest Skearmessen in de tweede helft aanzetten om de achterstand om te buigen. En dit lukte ook want kort na de rust was het alweer gelijk. Het was Wilke Hoogterp die de bal ontving en zijn harde schot eindigde in de kruising en hiermee liet hij de keeper kansloos 1-1. Hierna bleef het een leuk schouwspel om te zien. Het spel ging op en neer en dus kregen beide ook kansen om te scoren. Dat de druk er aan beide kanten op stond was te merken want bij veel beslissingen werd daar tegenin gegaan en dus was het aan de scheidsrechter om rustig te blijven. Maar waar de kansen komen daar verwacht je ook zeker doelpunten. En zo geschiede ook rond de helft van het tweede bedrijf. De thuisploeg kwam met twee spelers af op de doelman van de gasten, waarna de bal goed breed werd gelegd op Hidde de Vries die de bal vervolgens simpel kon in tikken 2-1. Hiermee moesten de gasten weer in de achtervolging gaan maar dat leidt er dan ook toe dat er ruimtes ontstaan voor de tegenstander. En hiervan wist de thuisploeg in de vorm van Jort Norder nog eenmaal van te profiteren. De keeper was weg en dus kon Norder de bal simpel in een leeg doel schuiven 3-1. Hierna probeerde de gasten het nog wel maar gescoord werd er niet meer en zo eindigde dit enerverende duel in een knappe zege voor de thuisploeg.

Freedom Energy – Café De Kleine Beurs     11-2
Een duel tussen de nummer één van de competitie en de nummer laatst. Vooraf bedroeg het verschil in punten tien punten in het voordeel van de koploper. Ook het doelsaldo was een stuk beter en dus leek het een simpele overwinning te gaan worden voor Freedom Energy. Café De Kleine Beurs  daarentegen speelde eigenlijk voor een soort laatste kans, want bij verlies zou het slechte zaken doen en dan komt degradatie wel heel dichtbij.  Het begon echter als een leuke en interessante wedstrijd waarin beide teams binnen een minuut een kans kregen. Echter was deze niet aan de teams besteed maar lang zou het niet duren dat er gescoord zou worden. Het is namelijk minuut twee als Cornelis Zijlstra de bal ontving en deze vervolgens in de verre hoek wist te schieten 1-0. In de fase hierna ging het spel over en weer en daarbij was het baltempo hoog. Dit leidde er uiteindelijk toe dat het in de zesde minuut gelijk werd. Het was Erik de Groot die middels een afstandschot de bal in de verre kruising zag eindigen 1-1. Maar ook na dit doelpunt kregen beide teams kansen en dit kwam voornamelijk doordat beide teams aardig wat ruimte weg gaven. Je kon al merken dat het niet bij deze stand ging blijven want het was echt gratis prijsschieten. En zo gebeurde ook niet want in de zestiende minuut was het opnieuw raak. Opnieuw was het Erik de Groot die de bal hard in de verre kruising wist te jassen en hiermee zette hij zijn team weer op voorsprong 1-2. Maar lang zou deze voorsprong niet op het scorebord staan want vanaf de aftrap ging de bal naar voren waarna Leeroy Jellema van dichtbij kon binnen tikken 2-2. Met deze gelijke stand werd er gerust en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. En zo gebeurde ook want het was de thuisploeg die zo snel als de bliksem uit de startblokken wist te komen. Twee minuten na de rust was het Gerard Zijlstra die één op één met de keeper rustig bleef en de bal simpel langs de doelman wist te schuiven 3-2. Na dit doelpunt ging het snel met de doelpunten want in de volgende vier minuten vielen er weer twee doelpunten. Eerst was het Cornelis Zijlstra die de 4-2 binnen schoot, waarna twee minuten later Jeffrey Jellema de score naar 5-2 tilde. De wedstrijd leek nu definitief gespeeld te wezen want met dertien minuten spelen is het lastig om nog drie doelpunten te maken. Wel bleven beide teams kansen houden in deze fase dus onmogelijk hoefde het nu ook weer niet te zijn.  Toch werd het in de 35ste minuut echt beslist. Het was Remco De Valk die de bal hoog in de korte hoek wist te schieten en daarmee de stand naar 6-2 wist te tillen. En een minuut later werd het nog erger want het was Leeroy Jellema die één op één met de keeper rustig bleef en de bal rustig in het hoekje wist te schieten 7-2. In de laatste vier minuten werden alle wegen vrij open gegooid en hiervan werd nog viermaal van geprofiteerd.  Cornelis Zijlstra wist nog tweemaal te scoren en de gebroeders Jellema scoorde allebei nog eenmaal. En zo werd de eindstand 11-2.

Tweede klasse

Taxi Sybe – Sportcentrum het noord  4-4
Met de nummer acht tegen zes kun je het duel omschrijven als een ware kelderklasse duel. Het verschil vooraf was zes punten in het voordeel van Sportcentrum het noord. Waar zij al zo goed als zeker veilig waren daar strijdt Taxi Sybe nog mee om degradatie. Deze ploeg is zich dan ook bewust dat er in de laatste twee duels punten gehaald moeten worden. Beide teams krijgen veel doelpunten tegen maar de gasten scoren toch gemakkelijker dan de thuisploeg en dus zou je vooraf verwachten dat het een overwinning zou worden voor de gasten. Vanaf de eerste minuut werd het inderdaad een leuke en interessante wedstrijd. Het spel golfde op en neer en dat leidde er toe dat beide teams kansen kregen. Al snel leidde dit tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Tsjeard Halbersma die vanaf de rechterkant opstoomde en zijn schot in de verre hoek zag eindigen 1-0. De eerste klap is een daalder waard en dat werd verder naar voren geschoven toen Tsjeard Halbersma de bal over de keeper heen schoot en daarmee de 2-0 op het scorebord zette. Nu was het de beurt aan de gasten om te reageren. Waar de eerste goede kans nog niet raak was daar was de volgende kans wel tegen de touwen. Het was Sofian Azehaf die de bal vanaf de rechterkant in het doel wist te krijgen 2-1. De spanning was teug en dat kon je ook merken in het veld. Het tempo werd hoog gelegd aan beide kanten en dat leidde ook tot ruimte en dus kansjes. Kort na de aansluitingstreffer was het alweer raak. Opnieuw was het Sofian Azehaf die middels een afstandschot de score in evenwicht bracht 2-2. Nu was het zaak voor beide om weer verder te gaan. En dit gebeurde ook want in het tweede gedeelte van de eerste helft werd de score alweer omgedraaid. Het was Rimar Uijthof die het ook maar eens probeerde van afstand en ook dit schot eindigde hard tegen de touwen 2-3. Dit leek uiteindelijk ook de ruststand te worden maar net voor het einde was daar toch de gelijkmaker. Het was Wessel Hilverda die een mooie uitgespeelde avond wist af te ronden 3-3. Wie deze eerste helft zag verwachtte een leuke en spannende tweede helft. En zo gebeurde ook want het spel ging in een heerlijk tempo op en neer en dat leidde er toe dat beide teams kansjes kregen. Maar waar men in de eerste helft nog aardig scherp was in de afronding daar was dat in het tweede bedrijf toch iets anders. Maar doelpuntloos zou de tweede helft niet worden want daarvoor kregen beide teams te goede kansen. En zo geschiedde ook want het was Ruurd Bouwma die een voorzet vanaf de zijkant rustig wist binnen te tikken 4-3. Nu moesten de gasten weer en dat deden ze ook wel maar heel gemakkelijk ging het ook niet meer. Maar uiteindelijk beloonde de gasten zichzelf door alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Het was Sofian Azehaf die een vrije trap hard tegen de touwen wist te krijgen en daarmee de keeper kansloos te laten 4-4. Uiteindelijk bleek dit de laatste goal te wezen en daarmee werd een leuke wedstrijd beëindigt in een gelijkspel.

Stadsherberg catering – Welgeschikt   3-7
Met de nummer acht tegen drie heb je een duel waar niet heel veel meer op het spel staat. Waar Welgeschikt uiteindelijk derde wordt daar moeten de heren van Stadsherberg catering nog vol strijden om degradatie te voorkomen. Het verschil vooraf bedroeg negen punten in het voordeel van de gasten en dus leek het een lastige wedstrijd te worden voor de thuisploeg. In het begin van de wedstrijd mocht de thuisploeg de bal hebben en leunde de gasten op een compacte organisatie. Dit leidde er toe dat beide teams ook enkele kansjes kregen maar tot doelpunten leidde dit niet. Het duurde dan ook aardig lang voordat de eerste treffer een feit was. Uiteindelijk gebeurde dit toch in de veertiende minuut toen een speler van de thuisploeg één op één wist te komen met de keeper en de bal halfhoog in de hoek wist te schieten 1-0. Maar ondanks de lichte overhand in het spel en de voorsprong wist het niet lang te genieten van de voorsprong. Twee minuten later werd er een fout gemaakt bij de thuisploeg waarna Kevin a Nijeholt de bal van dichtbij wist binnen te tikken 1-1.  Na dit doelpunt versnelde de gasten het spel en hierdoor raakte men steeds dreigender voor de goal. Dit bleek uiteindelijk een uitstekende werking te hebben want in de negentiende minuut  schoot  Kevin a Nijeholt zijn team middels een afstandschot op 1-2. Dit leek de doodsteek te wezen voor Stadsherberg catering want een minuut later was het alweer raak. Het was opnieuw Kevin a Nijeholt die één op één kwam met de keeper waarna hij rustig bleef en de bal langs de keeper wist te tikken 1-3. En of dit nog niet genoeg was deed Oscar Elsinga de thuisploeg nog meer pijn door een goede onderschepping keihard af te straffen 1-4. Nu leek de wedstrijd op slot te zitten of de thuisploeg moest een wereldse tweede helft spelen.  Toch was de eerste kans van de tweede helft voor de thuisploeg maar deze ging er niet in en hierdoor kwam de spanning nog niet terug. Hierna golfde het spel op en neer en dat moest tot doelpunten leidden. En deze kwam er ook in de 29ste minuut . De speler van de thuisploeg kwam één op één met de keeper en legde de bal laag in de hoek 2-4. Het geloof was wellicht terug nu de aansluitingstreffer een feit was, maar dat bleek uiteindelijk maar van korte duur te wezen. Het is namelijk een minuut later als Gert Rijpstra het maar eens van afstand probeert en de bal tegen de touwtjes ziet vlammen 2-5. Dat de thuisploeg steeds meer in de verdrukking kwam bleek ook wel toen de volgende goal een minuut late viel. Opnieuw was het Gert Rijpstra die de bal van dichtbij wist binnen te tikken en daarmee de stand op 2-6 bracht. Maar de thuisploeg gaf niet op en dat werken werd beloond in de 33ste minuut. Een schot belande laag in de verre onderhoek en hiermee werd het 3-6. Maar twee minuten later was het Gert Rijpstra die zijn derde doelpunt van de avond maakte en daarmee de eindstand op 3-7 bracht.

Horeca de Trije – Foto Techniek Service   1-5
Een duel tussen de nummer zeven en twee van de competitie. Je zou denken het gaat er bij deze wedstrijd nergens meer om, maar niets was minder waar. Beide teams strijden nog ergens om. Zo strijden de heren van Horeca de Trije nog tegen degradatie en de heren van Foto Techniek Service  spelen nog om de koppositie en dus om promotie. Doordat er voor beide dus genoeg op het spel stond beloofde het een leuke wedstrijd te worden. In de eerste paar minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij en zakte de gasten rustig in. Maar ondanks dat het inzakte en de andere de aanval zocht was er toch genoeg ruimte voor beide ploegen om iets uit te richten. Na elf minuten spelen veranderde het spelbeeld wat. De gasten namen het heft iets meer in eigen handen en dit leverde gelijk enkele goede kansjes op. Maar ondanks dat het spel over en weer bleef gaan en beide ploegen kansjes kregen, gingen deze er niet in en zodoende was de ruststand 0-0. De intenties voor de tweede helft waren duidelijk en gelijk kwamen beide ploegen goed uit de startblokken. Waar de gasten de eerste kans kregen en missen daar scoorde de thuisploeg hierna het eerste doelpunt. Het is de 24ste minuut wanneer Patrick Poelstra een actie over links maakt en de bal in de verre hoek weet te schieten 1-0. Na dit doelpunt zakte de heren Horeca de Trije meer in waardoor het compact op elkaar stond. Foto Techniek Service mocht hierdoor de bal hebben en het spel maken. Hiervoor werd men in de 32ste minuut beloond. Een aanval over rechts werd naar de linkerkant gestoken waarna het schot eindigde in de kruising 1-1. Hierna zakte de gasten in zodat de thuisploeg kon komen en de gasten konden toeslaan in de counter. En dit pakte goed uit want twee minuten later was het opnieuw raak. Een actie over de linkerkant werd goed in de korte hoek geschoten 1-2. Na dit doelpunt was de ban gebroken en werd de thuisploeg in drie minuten tijd volledig weg gespeeld. Dit leidde er uiteindelijk toe dat men in de 36ste tot 38ste minuut driemaal wist te scoren en daarmee de eindstand op 1-5 wist te zetten.

Derde klasse

Lukkes Arum – Bouwbedrijf van Marrum    6-6
Met de nummer acht tegen zeven kende dit duel niet echt een heel spannend karakter. Beide teams draaien in de onderste regionen mee, maar ook beide waren al zeker van handhaving. Het verschil vooraf bedroeg drie punten in het voordeel van de gasten en dus was het enige spannende puntje of er geruild kon worden van positie. Vanaf het begin van de wedstrijd ging het spel in een laag tempo op en neer en hierdoor was het simpel om de mogelijkheden van de tegenstander onder controle te krijgen. Maar in de derde minuut was het toch al raak en dat zou de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Het was Maarten van der Vies die een schot op goal loste, deze bal leek gekeerd te kunnen worden maar door een blunder van de keeper ging deze bal er alsnog in 1-0. Maar ondanks deze goal probeerde beide ploegen de aanval te zoeken in balbezit en wanneer het de bal niet had dan ging het compact op eigen helft staan. Dit zorgde ervoor dat beide teams ook mogelijkheden kregen om te scoren, maar de eerste kansjes gingen er niet in. Toch was het in de negende minuut wel raak. Het was Gerard Hoekstra die de bal ontving en zijn schot werd zodanig van richting veranderd dat deze uiteindelijk eindigde in de kruising 1-1. Maar ondanks dat het tempo laag was, daar waren beide ploegen wel aan elkaar gevaagd. Toch was het opnieuw Maarten van der Vies die middels een schot in de twaalfde minuut de stand op 2-1 wist te zetten. Hierna kregen beide nog wel enkele mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer en dus gingen we met een 2-1 stand rusten. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft ging het spel op en neer maar toch was de eerste kans en het eerste doelpunt er voor Lukkes Arum. Het was Jitze de Jong  die droog in de hoek wist te schieten en daarmee de stand op 3-1 bracht. In deze fase van de wedstrijd was de thuisploeg het meeste in de aanval en dat zorgde twee minuten later voor het volgende doelpunt.  Het was Klaas Auke Dijkstra die van dichtbij simpel wist binnen te schieten 4-1. Maar ondanks de lichte overhand van de thuisploeg lieten de heren van Bouwbedrijf van Marrum zich niet van de wijs brengen. Drie minuten na de laatste goal was het verschil alweer één. Het was Gerard Hoekstra die middels een goed schot van dichtbij, en een afstandschot de stand op 4-3 wist te brengen. Hiermee leek de spanning helemaal terug te wezen maar een minuut na de aansluitingstreffers was het opnieuw Maarten van der Vies die middels een goede passeeractie de keeper omspeelde en raak wist te schieten 5-3. Maar ook ditmaal lieten de gasten zich niet van de wijs brengen want twee minuten later was het Mart Beuker die de bal ontving en hij schoof de bal goed door de benen van de keeper heen in het doel 5-4. Maar ook nu was de score maar voor even want opnieuw was het Maarten van der Vies die middels een laag schot in de hoek de keeper kansloos liet 6-4. Was het dan nu echt gespeeld? Nee was het antwoord want met nog vier minuten te spelen besloot doelman Laurens Looijenga een solo op te zetten en hem zelf af te ronden 6-5. De spanning was weer helemaal terug en met nog anderhalve minuut te spelen raakte iedereen helemaal door het dolle. Het was namelijk opnieuw Gerard Hoekstra die wist raak te schieten en daarmee de uiteindelijke 6-6 eindstand op het bord wist te zetten.

Rijschool Posseth – WR Unit  2-8
De ploegen  met respectievelijk nul en elf punten voorafgaand aan dit duel. En dus zou je verwachten dat het verschil in deze wedstrijd ook groot zou wezen. Vanaf de eerste minuut leek dit ook zo te wezen. De thuisploeg werd gelijk onder druk gezet en vastgezet op eigen helft. Dit leverde na drie minuten spelen al de eerste goal op. Een goede actie over de linkerkant werd goed in de verre hoek geschoten en daarmee werd dus ook de eerste treffer op het scorebord geschoten 0-1. En of het hiermee nog niet genoeg was daar werd er vanaf de aftrap gelijk druk gezet met als resultaat dat de bal onderschept werd op de linkerkant, ver volgens kwam de bal bij de tweede paal en wist de speler te scoren met een hakje door de benen van de keeper 0-2. WR Unit was heer en meester en Rijschool Posseth wist er maar lastig uit te komen, en wanneer het er dan uit kwam dan was het erg slordig waardoor de kansen om zeep geholpen werden. De gasten daarentegen gingen rustig door met score want in de zevende minuut was het opnieuw raak. Een actie over de linkerkant werd goed in de korte hoek geschoten en daarmee werd de stand op 0-3 gezet. De gasten bleven goed en snel druk geven en hierdoor wist de thuisploeg het niet meer. Dit leidde er toe dat er te weinig beweging was bij de thuisploeg en hierdoor kon het er niet goed uit komen. Je zou dus verwachten dat scoren dan lastig zal worden maar in de twaalfde minuut was het toch raak. Er was een goede actie over de rechterkant waarna er goed naar binnen werd gekapt en de bal in de verre hoek werd geschoten 1-3. Het leek wel of dit doelpunt iets losmaakte bij de thuisploeg. Het speelde opeens met iets meer lef en aanvalsdrang naar voren maar dan neem je wel het risico dat je ruimte weg geeft. En dit gebeurde ook waardoor de gasten in de vijftiende minuut opnieuw wisten te profiteren. Een actie over de rechterkant werd gespeeld naar de linkerzijde waarna de bal simpel binnen getikt kon worden 1-4. Uiteindelijk wiste beide teams in de eerste helft nog eenmaal te scoren en zodoende was de ruststand 2-5. In het tweede bedrijf startte de mannen van Rijschool Posseth scherp en dat leverde gelijk de eerste kans op maar helaas voor hen ging deze er niet in. Het spel ging hierna vaker op en neer en dat leverde mogelijkheden voor beide op. En in de 25ste minuut werd zo’n mogelijkheid goed uitgespeeld door WR Unit, waarna de bal goed in de korte hoek werd geschoten 2-6. Nadat er enkele mogelijkheden niet goed werd uitgespeeld daar kon de volgende goal niet lang uitblijven. En dit gebeurde ook niet want na 28 minuten eindigde een afstandschot hard tegen de touwen 2-7. Hierna golfde het spel over en weer en kregen beide ploegen ook mogelijkheden maar doordat het niet scherp en tevens slordig was wist het niet te scoren. Uiteindelijk werd het slotakkoord gegeven in de 36ste minuut toen een voorzet vanaf rechts goed werd binnen gewerkt 2-8. Hierna werd er niet meer gescoord en zodoende werd het een simpele overwinning voor de ploeg uit de middenmoot.

SDV Projectbuilding – TRES.nl   5-7
Met het competitie einde in zicht is het in de top van de derde klasse nog spannend. Zo ook voor deze beide teams want de ene was voorafgaand aan dit duel terug te vinden op plek drie en de andere op plek vier. Vooraf had de thuisploeg een punt meer behaald dan de gasten en ook in doelsaldo ontliepen beide ploegen elkaar weinig. En dus beloofde het een leuk wedstrijd te wonnen want de winnaar zou iets meer kans houden op de titel dan de andere al zou het in theorie voor allebei nog kunnen. In de beginfase ging het spel over en weer al gebeurde dat wel in een erg laag tempo en hierdoor konden de kansen simpel verijdelt worden. Maar ondanks dat de eerste kansjes er niet in gingen was het na vier minuten spelen toch raak. Het was Richard vd Veer die van dichtbij de bal door de benen van de keeper wist te schieten en daarmee de 1-0 aantekende. Maar ondanks deze goal bleef het spel over en weer gaan en deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Dit bleek ook wel toen Robert Polee in de achtste minuut  de bal in de verre hoek wist te schieten 1-1. Maar ondanks dit sterke begin bleef het tempo in balbezit laag en dus werden de kansen ook steeds schaarde. Maar toch was het in de dertiende minuut toch raak toen Mark Kerkhof één op één met de keeper wist te komen en de bal soepel langs zijn benen binnen schoof 2-1. Maar lang bleef deze voorsprong niet op het scorebord staan want een minuut later was het alweer raak. Het was Almer Ament die een schot laag in de hoek produceerde en daarmee de stand naar 2-2 tilde. Het bleef dus een leuke wedstrijd om te zien en de eerste helft was nog niet eens afgelopen. En dat was maar goed ook want in de achttiende minuut wisten beide teams een keer te scoren. Eerst was het Elmer Boonstra die een rebound uit een genomen vrije trap wist binnen te krijgen , waarna Caio Agostinho een laag hard schot in de hoek wist te produceren. En hiermee werd de ruststand op 3-3 bepaald. Vanaf het begin van de tweede helft was het TRES.nl die gelijk de aanval zocht. Waar de eerste kansjes mis gingen daar beloonde het zichzelf in de 26ste minuut. Het was Robert Polee die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging hard binnen 3-4. Na dit doelpunt zocht SDV Projectbuilding iets meer de aanval maar van deze ruimte werd al snel geprofiteerd. Opnieuw was het Robert Polee die de bal simpel kon binnen schuiven en daarmee de 3-5 op het scorebord zette. Waar de thuisploeg de laatste minuten steeds vaker aan het drukken was daar werd het lichtte voordeel omgezet in een tegentreffer. Het was Almer Ament die de keeper uit wist te spelen waarna hij de bal met de hak wist binnen te werken 3-6. Maar ondanks deze tegentreffer bleef de thuisploeg doorgaan met aanvallen en dit werd in de 35ste minuut beloond. Het was Wibo Brouwer die één op één kwam met de keeper en de bal rustig door de benen heen schoof waarna deze tegen de touwen verdween 4-6. Het leek wel of dit een boost gaf want amper een minuut na deze goal was het Mark Kerkhof die van dichtbij wist binnen te tikken 5-6. De spanning was volledig terug en dus ging de thuisploeg vol voor de gelijkmaker. Maar door deze aanvallende drang werd de poort logischerwijs open gezet en hiervan wist Maurits Horwitz van te profiteren, door de bal goed aan te nemen en hem zuiver in de hoek te plaatsen 5-7. Dit was tevens de eindstand en dus werd een leuke en vermakelijke wedstrijd mooi afgesloten.  

Mc Donalds Harlingen – Man of the World Lwd.   3-4
Met de nummer zes tegen vijf kon je vooraf spreken van een heuse middenmoter duel. Voor beide ploegen stond er namelijk weinig meer op het spel. Bij een winst of verliespartij zou de ene ploeg rond de vierde en de andere ploeg rond de zesde ploeg eindige. Het was dus meer een prestigestrijd met wie er hoger zou eindigen op de ranglijst. In de eerste helft ging het spel op en neer en dat zorgde ervoor dat beide ploegen kansen kregen om te score, maar als je het vizier niet op scherp hebt staan dan word dit zeer lastig. Het duurde dan ook even voordat de score werd geopend maar uiteindelijk gebeurde dit in het tweede kwart van de eerste helft. Het was Vibushan Kanagaratnan die de bal goed aannam waarna hij de bal onberispelijk door de benen van de keeper heen wist te schieten 0-1.  In de tweede helft hoopte je uiteindelijk dat de thuisploeg iets zou aanzetten maar dit bleek even anders te gaan. Al snel was het Jay de Vries die in zijn eentje een aanval wist op te zetten waarna hij deze koelbloedig wist af te ronden 0-2. En hier bleef het niet bij want het duurde niet lang voordat Danieck Bakker een goede aanval wist af te ronden en daarmee een veilige marge op het scorebord wist te zetten 0-3.  Had de thuisploeg dan echt helemaal niks in te brengen? Jawel het kreeg wel kansjes maar in de afronding was het niet zo scherp en hierdoor bleef de nul  op het scorebord staan. Uiteindelijk werd de score verder uitgebreid door Rutger van der Pol die een aanval over de linkerkant opzette en goed wist binnen te schieten 0-4.  Hiermee leek het duel gespeeld te zijn maar hier dacht Gerben Nauta blijkbaar anders over. Hij probeerde het maar eens van afstand en zag dat zijn schot achter de keeper eindigde 1-4. Hierna werd de druk op de goal van de gasten hoger en dit leidde er uiteindelijk toe dat de volgende tegentreffer een feit was. Het was Gein Glastra van Loon die een corner via het been van de tegenstander in het doel zag staan en daarmee werd de stand naar 2-4 gezet. Ondanks dat de gasten wel kansjes kregen om het duel te beslissen daar was het niet scherp genoeg en dan weet je dat de tegenstander maar een mogelijkheid nodig heeft om toe te slaan. En dit gebeude ook kort voor tijd toen een schot van de thuisploeg via de rug van Jay de Vries achter zijn eigen doelman belande en daarmee de spanning terug was 3-4. Maar uiteindelijk kregen beide ploegen nog wel een mogelijkheid maar tot scoren kwam het niet meer en dus eindigde het in een 3-4 eindstand.