SDV Projectbuilding maakt het uitermate spannend. Schapie Multiservice in opmars.

 AXL5654

Na de uitglijder van de afgelopen week leek de rol in de top van de derde klasse voor SDV Projectbuilding voorlopig uitgespeeld. De 2-3 winst op koploper Rentic kwam dan ook volkomen onverwachts. Het niet spelende Apenmeeuw spon hier garen bij en naast SDV zijn de winnende teams van Maxstuc en Bowling Bloemketerp ook weer in de race. De onderlinge verschillen zijn door deze resultaten kleiner geworden. In de eerste klasse won Sportcafe de Trije overtuigend van Haarsma & de Bruin. Het winnende Syperda Verhuur en Sportcafe de Trije komen opzetten terwijl De Skearmessen verder terug valt. In de tweede klasse is het aan de kop van de ranglijst dringen geblazen. Rijschool Posseth blijft ranglijstaanvoerder na een gelijk spel tegen concurrent Huis & Hypotheek en Leo Reitsma/ Huhtamaki en R.E.S. volgen op één punt. Het winnende Schapie Multiservice won opnieuw en is in de achtervolging.

Grand Cafe de Trije – Syperda Verhuur 2-5

Syperda domineerde het gehele duel en won moeiteloos. Dirk Pieter Weistra en Davy Kingma openden, Robbin de Klerk scoorde tegen en verder waren het Ton Bosma 2x en Davy Kingma die de stand verder opvoerden. In de laatste minuut bepaalde Robin Zandberg de eindstand.

De Skearmessen – Freedom Energy 3-9

De Rypsters begonnen voortvarend. Harmen Mulder 2x bracht dit goed tot uitdrukking, maar vervolgens had het team van Jenno de Jong duidelijk meer energie. Bij 2-6 had Hepke de Boer nog succes en aan de overkant waren er treffers van Cornelis Zijlstra 4x, Ramon Hoogerhuis 2x, Robin Hamer 2x en Pieter Zijlstra.

Sportcafe de Trije – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 7-3

Rob Postma 1-0, Evert Pieter Tolsma 2-0, Jort van Gils 2-1, Marco de Groot 3-1, Wybo Ypma 4-1, Daan Bootsma 5-1, Marco de Groot 6-1, Henk Stienstra 6-2, Evert Pieter Tolsma 7-2, Redmar v.d.Kooi 7-3.

In dit duel kwam goed naar voren dat Sportcafe de Trije in deze eerste klasse de grootste titelkandidaat is en dat H. & de B. voor een toppositie nog iets te kort komt. Al snel nam De Trije het initiatief, kwam op voorsprong en die is geen moment meer in gevaar geweest.

Sportcentrum Shape – Horeca de Trije 5-3

Een open duel met wisselende kansen. Het was meteen al dat Chris van Dijk zo ongelukkig was om zijn eigen doelman te passeren. Niet lang hierna verdubbelde Kris van Hofwegen de voorsprong en leek het Horeca team al vroeg in een kansloze positie terecht te zijn gekomen. Het waren echter Ruurd Pijpker 2x en Patrick van Dijk die de ommekeer in de wedstrijd leken te brengen. Binnen een minuut deden Philip Hibma en Almer v.d.Voorn de wedstrijd alsnog kantelen en was het Philip Hibma die de eindstand bepaalde in deze boeiende wedstrijd.

Autobedrijf Strikwerda – Coop Tolsma Winsum 2-4

Het wil met Strikwerda maar niet lukken. Frits Hoekstra maakte na de 0-1 van Jelmer Zijlstra nog wel gelijk, maar verder lag het initiatief volledig bij Coop. Bauke Braaksma, Jeffrey Draaisma en Joost v.d.Meulen maakten dit duidelijk. De 2-4 van Ronald Reinsma was alleen nog voor belang van de statistieken.

Rijschool Posseth – Huis & Hypotheek 4-4

Luuk Steensma 1-0, Joost Soolsma 1-1, Eric Vellinga 1-2, Marcel Amels 2-2, Joost Soolsma 2-3, Marcel Amels 3-3, Sean de Boer 4-3, Joost Soolsma 4-4.

Deze topper had twee grote uitblinkers. Bij Rijschool Posseth was Marcel Amels met twee treffers en goede acties dominant aanwezig en bij Huis & Hypotheek was Joost Soolsma met drie treffers uitermate doeltreffend. Het spannende duel eindigde terecht in een gelijk spel.

Bouwbedrijf Scharringa – Schapie Multiservice 3-6

Schapie had halverwege de buit al binnen na treffers van Kevin Hoekstra 2x en Wesley Schaap. Na de 1-6 via Tjerk Helfrich, de uitblinkende Kevin Hoekstra, een eigen inzet van Erik de Groot en succes aan de andere kant voor Danick Sikkema waren het Oane Born en Erik de Groot die er voor Scharringa in de laatste minuten nog een dragelijker geheel van konden maken.

Preton Nederland – Warmtetechniek 8-3

De eerste periode gaf niet aan dat het een grote Preton zege zou worden. Ane Visser opende de score en toen waren het Jasper en Partick Visser die 1-2 lieten aantekenen. Een fraaie hattrick van Ewoud Walda bracht in feite de beslissing. Hierna viel er nog een hattrick te bewonderen van Tom van Dijk, scoorde Patrick tegen en was het laatste woord aan Jelle Scharringa 2x.

R.E.S. – Zijlstra Kleding 4-2

Zijlstra is na een voortvarende start enigszins van slag. Een schot in de kruising van Mark Jan Ykema gaf nog goede hoop en in het verder verloop bleven er kansen aan weerszijden. Niels Altenburg 1-1, Tjibbe Haitsma 1-2 en Remco Wierema hielden de teams goed in evenwicht. De beslissing viel ver in de tweede periode toen Niels Altenburg en Daniël v.d.Zee raak schoten.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Schroevenkopen.nl 1-2

En weer haalde Schroevenkopen met minimaal verschil de winst binnen. Voor De Posthoorn wordt het nu wel tijd dat er punten worden gepakt. Tsjaard Halbersma had geluk met de openingstreffer dat zijn inzet via de Rypster doelman achter de lijn belandde. Wilke Hoogterp maakte in deze gelijk opgaande strijd gelijk en Johannes Boersma werd matchwinnaar.

Expert Franeker – Stadsherberg catering 5-0

Expert opende sterk en Stadsherberg kwam moeilijk onder de druk uit. Doelman Gerard Eppinga zorgde er met enkele geweldige reddingen voor dat de schade beperkt bleef. Dick Muitwijk opende met een geweldige pegel, Jeroen de Vries tikte een voorzet beheerst binnen, Dirk Dikland vanaf de stip, Sjaak Roorda in de korte hoek en Gerard Vaas vanaf de zijkant waren de schutters.

Maxstuc – Sannes & Voorintholt 6-4

Richard Hoenderdaal 1-0, Justin Reitsma 2-0, Kelvin v.d.Wal 2-1, Mark Kuipers 2-2, Justin Reitsma 3-2 en 4-2, Richard Hoenderdaal 5-4, Justin Reitsma 6-2, Kelvin v.d.Wal 6-3, Tom Voorintholt 6-4

Het ging niet gemakkelijk bij Maxstuc, al kwam de zege terecht bij het team wat er het meest recht op had. S. & V. bood uitstekend tegenstand.

Miedema Bouw – Engineeringsburo Zuidema 6-0

Arjan Visser was hier de meest opvallende speler met drie treffers. Zuidema speelde weer met veel inzet, maar maakte aanvallend weinig indruk. Het de laatste tijd in de winning mood verkerende Miedema kwam verder nog tot treffers van Bauke Okkema, Dirk Jan Posthumus en Ronald de Vries.

Rintec – SDV Projectbuilding 2-3

In dit gelijk opgaande duel was SDV de gelukkigste. Ronald Steensma opende, Jurjen Vriesinga maakte gelijk en vlak voor de wisseling zorgde Wietse Sloterdijk voor 1-2. De gelijkmaker van Jildert Boekema leek ook de eindstand, maar daar dacht Jonathan Meeuwis in de laatste seconden anders over.

Sytsma Noord – Bowling Bloemketerp 2-8

Laurens Looijenga was met vijf treffers geweldig op dreef. De eerste periode ging gelijk op, 2-3. Hierna volgde de explosie van Looijenga en was de weerstand van Sytsma gebroken. Jan Bosma 2x en Arne Tichelaar met tegentreffers van Tiede Sijtsma en Bauke Idsardi waren de overige doelpuntenmakers.