Shipkits B.V. maakt indruk. Uitstekende start Phone House en Leo Reitsma.

Het is altijd weer spannend op zo’n eerste competitieavond in het zaalvoetbal. De vraag is dan, hoe staan de vaak sterk gewijzigde teams er voor en wat is de kracht van de volledig nieuwe teams. De meeste indruk maakte nieuwkomer Shipkits. Dit team leek vooraf al te sterk voor De Tap, maar de manier waarop het met 12-2 won maakte indruk. In deze tweede klasse werden de overige resultaten met gering verschil beslist. In de derde klasse debuteerden Phone House en Leo Reitsma/Huhtamaki en dit ging beide teams uitstekend af. Leo Reitsma hield SDV Projectbuilding er met 5-1 onder en Phone House maakte het verschil met Expert in de slotfase, 1-3. In de vierde klasse was het eerste optreden van Grand Cafe De Doelen een succes. Zuidema Scheepsbouw werd met 3-10 verslagen. De overige twee debutanten verging het minder goed. Praxis verloor van Bouwbedrijf Scharringa met 2-6 en Rin-tec moest Sportcafe de Trije voor laten gaan, 2-4. In de hoogste klasse bewees v.Dellen bellen dat het nog niet aan kracht heeft ingeboet. Het kende weinig problemen met Autobedrijf  Haitsma, 2-7. Kanshebber Bowling Bloemketerp had een betere start dan het afgelopen jaar, Regina kon in de slotfase niet meer volgen. In de eerste klasse was het meest opvallend de 1-8 zege van A.B. Texel op Sportcentrum Shape. Ook het gemak waarmee Maxstuc tegenstander G. Pars Graanhandel met 5-0 aan de kant zette was verrassend. Voor vrijdag a.s. staat er voor de hoofdklasse meteen al een topper op het programma, namelijk Keizer Autoschade – van Dellen bellen, aanvang 22.10 uur. 

 

 

 

Bowling Bloemketerp – Regina’s Lingerie 5-2

De eerste actie kwamen van Regina. D. Riemersma pegelde van afstand de 0-1 binnen. Tot de 1-1 van Y. Brijker op aangeven van S. de Vries had Bloemketerp weinig in te brengen. Zelf moest doelman K. Hoek in deze fase een strafschop onschadelijk maken. De wedstrijd bleef spannend. Eerst was het D. Kingma die een vloeiende actie van Y. Brijker verzilverde en B. Zondervan had het antwoord klaar, 2-2. Na de 3-2 van Y. Brijker moest Regina wel meer ruimte vrijgeven en hier konden K. Hoogteijling en weer Y. Brijker van profiteren. Man van de wedstrijd Y. Brijker.

 

 

Zijlstra Beroepskleding – Bogt fen Gune 4-7

Het duel was na treffers van W.v.Duyn, F. de Vries en J. Stecking binnen 10 minuten beslist. Nog in de eerste periode scoorde C. Baks tegen en voerden W.v.Duyn en K. Tankink de score verder op. Zijlstra bleef dit eerste duel op het hoogste nivo strijden voor een zo goed mogelijk resultaat.

C. Baks was weer productief, J. Stecking 2x zorgde voor 3-7 en S. de Bruin besloot dit open duel.

 

Autobedrijf Haitsma – van Dellen bellen 2-7

De grote uitblinker D. Drent opende uit een vrije trap meteen de score in een fase dat Haitsma moeilijk uit de startblokken kon komen. De gelijkmaker van P. Visser kwam dan ook volkomen onverwacht. De 1-2 was ook van Drent en even later gaf dezelfde speler R. Jelgersma de bal voor het intikken, 1-3. Haitsma liep vervolgens achter de feiten aan. Na de 1-4 en 1-5 van wie anders dan D. Drent tekende K. Pols met een inzet in de kruising voor 1-6. D.Drent en aan de andere kant O. Elsinga zorgden voor het eindresultaat. Haitsma had blijkbaar geen middelen om man van de wedstrijd D.D. af te stoppen.

 

Warmtetechniek – Cafe De Posthoorn Dronrijp 3-2

Het begin was voor Warmtetechniek en dit leverde treffers op van A.J. Jukema en C. Boonstra. De Rypsters kwam sterk terug waarbij W. Kingma 2x scoorde en dit leek ook de terechte eindstand te worden. S. Kuiper dacht daar in de slotminuten anders over. Een gelijkopgaande strijd.

 

Herberg de Bogt – Tapperij ‘t Noord 2-3

J. Uythof schoot zijn team verrassend naar 1-0 waarna L. Visser alles weer recht trok. Hoewel Tapperij verzorgder speelde kon het zich niet echt los maken van het taaie Herberg de Bogt. Uit een vrije trap zorgde R. Post voor 1-2 en aan de ander kant schoot D. Scholten uit goede positie tegen de lat. Toch kwam het Herberg team verrassend langszij. T.v.Faassen scoorde. Het was L. Visser die het duel tenslotte besliste.

 

Sportcentrum Shape – A.B. Texel 1-8

A.B. Texel heeft met P. Poelstra en L. Looijenga enkele goede aankopen gedaan en Shape moet door enkele mutaties het ritme nog vinden. Verrassend was toch wel het grote krachtverschil. De treffers kwamen van B.v.d.Zee 4x, J. Guertin 2x, J. Hogendorp en L. Looijenga terwijl S. Offenga tegen scoorde.

 

Maxstuc – G.Pars Graanhandel  5-0

Maxstuc heeft ook veel wijzigingen in het team en blijkbaar zijn dit versterkingen. Pars had geen wisselspelers, kon het tempo lang volgen maar kwam vooral in de tweede periode te kort. De doelpuntenmakers waren R. Reitsma 2x, J. Hof, R. Kalkhuis en H. Huisman. Een prima start voor Maxstuc.

 

Sijperda Verhuur – De Skearmessen 1-1

De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd. Het gelijke spel was dan ook terecht. Sijperda kwam snel op voorsprong na een actie van W. Slager via de onderkant lat. Beide teams kregen verder enkele goede mogelijkheden. Het was pas vijf minuten voor het einde dat T. Krottje gelijk maakte.

 

T.G.J. communicatie – Devicamp.nl 5-6

K.v.Hofwegen 0-1, R.v.d.Kooi 1-1, H. Hiemstra 2-1, R.v.d.Kooi 3-1, D.v.Eijk 3-2, N.v.Gils 4-2, R. Houtsma 4-3, B. Lokhorst 4-4, M. Amels 4-5, N.v.Gils 5-5, K.v.Hofwegen 5-6.

Nieuwkomer in de tweede klasse TGJ en Devicamp dat met een volledig nieuw team aantrad maakten er een spannende wedstrijd van. Aanvankelijk had TGJ het beste van het spel. Devicamp kwam sterk terug waarbij K.v.Hofwegen in de laatste seconden zijn team naar de overwinning schoot.

 

Schroevenkopen.nl – Primera Haitsma 1-3

Het bleef spannend tot de laatste minuut. Toen besliste G. Zijlstra het duel definitief. De eerste periode gebeurde er weinig en werd er niet gescoord. Twee snelle treffers van P. Zijlstra brak het duel open en J.P. Dijkstra bracht de spanning terug.

 

De Tap -Shipkits B.V. 2-12

Al heel snel werd De Tap met de neus op de feiten gedrukt. Het team kwam er in de openingsfase niet aan te pas en dat lag voor een groot gedeelte aan de kwaliteiten van Shipkits. In de laatste fase van het duel kreeg De Tap meer mogelijkheden en scoorde via J. Lopes twee maal tegen. Voor Shipkits kwamen de treffers van E. de Boer 4x, Ramon Hoogerhuis 4x, R. Hamer 3x en W. de Jong.

 

Betterfit Combistralen – Auto Strikwerda 2-3

Een gelijkopgaand duel wat alle kanten op kon. G. Rijpstra punterde naar 1-0 en R. Dijkstra antwoordde van afstand, 1-1. J. Meeuwis miste een goede mogelijkheid waarna A.P. Strikwerda het aan de andere kant beter deed. B. Strikwerda werd in de slotfase matchwinnaar.

 

De Jager Accountancy – De Strûners 3-7

R.v.Dellen 0-1, R. de Vries 0-2, J. Miedema 1-2, T. Dijkstra 1-3, R.v.Dellen 1-4, J. Miedema 2-4, R.v.Dellen 2-5, C. Knol 2-6, J. Dijkstra 2-7, E. Sertima 3-7.

Aanvankelijk kon De Jager redelijk volgen. Er werd gewisseld bij 1-2. Hierna was De Strûners veel sterker en won royaal.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – SDV Projectbuilding 5-1

Leo Reitsma speelde verrassend sterk. Het was zelfs aan doelman M. Feitsma te danken dat de schade beperkt bleef. M. Spanjersbergh 2x, M. Teerstra, E. Boonstra en S. Wierda zorgden voor 5-0 waarna M. Kerkhof tegen scoorde.

 

Expert Franeker – Phone House 1-3

Phone House won verdiend, al kostte het veel moeite. Vooral de sterk opererende doelman O. de Bruin was voor Phone House een grote sta in de weg. Pas halverwege de tweede periode vond K. Zeinstra een gaatje en vervolgens maakten J. Bosgra en M. Werkhoven het karwei af. F.v.Eyck scoorde tegen.

 

Vijver Rietdekkers – De Korenaar 4-4

M. Kuipers 1-0, S. Haijma 1-1, J. Talhout 1-2, P. Vijver 2-2, S. Haijma 2-3, M. Kuipers 3-3, M. Deinum 3-4, J. Outhuyse 4-4.

Een duel met wisselende kansen. Het was in de slotminuut J. Outhuyse die gelijk maakte. Een terechte uitslag.

 

Rin-tec – Sportcafe de Trije 2-4

Beide teams moesten zich duidelijk aanpassen waardoor de score pas laat op gang kwam. J. Meijer was het die pas in de tweede periode de score opende met een snoeiharde schuiver. Beste man bij Rin-tec L. Steensma deed uit een vrije trap en een counter de kansen keren, 2-1. Uit een vloeiende combinatie maakte R. Postma op aangeven van J. Cuperus gelijk. De Trije zette nu door. J. Cuperus met een mooi schot in de verste hoek en R. Postma vanuit een moeilijke hoek brachten de winst bij Sportcafe de Trije.  

 

Zuidema Scheepsbouw – Cafe De Doelen 3-10

Zuidema blijft zijn oude kern handhaven waardoor het tegen jonge teams als Cafe De Doelen op snelheid te kort komt. Toch werd het een aardig open duel. Bij 0-6 scoorde K. de Haan tegen en bij 1-9 waren het A. Zuidema en I.v.d.Ende die voor de inzet werden beloond. De Cafe De Doelen schutters waren R. de Klerk 3x, I. Kortak 3x, I. Yordy 2x, D. Lolkema en R. Hoekstra

 

Miedema Bouwbedrijf – Stadsherberg.catering 1-5

De openingsfase was voor Miedema dat in deze fase ook scoorde via E. Atsma. Twee identieke acties van W. Beimers deed het duel kantelen, 1-2. De tweede periode viel Miedema wel veelvuldig aan, maar zonder overleg. Het Stadsherberg team deed dit veel beter en kwam nog tot treffers via J. Berg 2x en S. Vellinga. 

 

Praxis – Bouwbedrijf Scharringa 2-6

D. Sikkema was met vijf treffers de gevierde man bij Scharringa waarbij een fraaie hattrick. Hier was nieuwkomer Praxis nog niet tegen opgewassen. Pedro Lopes zorgde voor de tegentreffers en E. de Groot besloot dit sportieve duel.