Slim Freedom Energy laat Autobedrijf Strikwerda kansloos. Fraai herstel Sportcentrum Shape en Verno Verhuur.

 AXL5469

In de hoofdklasse was het meest opvallend het puntverlies van Keizer Autoschade tegen Oosterlaar/Verhoeven. Het werd 1-1. Mr. On & Offshore service kwam hier gemakkelijk aan de punten omdat Autocentrum Harlingen verstek moest laten gaan en dat was nu  al voor de tweede maal. Steensma F.I. bewees de draai te hebben gevonden. Het liet G. Pars Graanhandel kansloos, 8-2. De Bogt bleef zonder puntverlies na een gemakkelijke zege op Autobedrijf Haitsma. In de eerste klasse werd Haarsma & de Bruin de verrassende koploper door Horeca de Trije met dubbele cijfers te verslaan. De meeste indruk maakt hier het jonge veelbelovende team van Sportcafe de Trije dat het taaie De Skearmessen met maar liefst 5-2 achter zich liet. Ook Sportcentrum Shape maakt goede vorderingen na een matige start. Syperda Verhuur kon niet volgen, 2-6. Freedom Energy pakte met volle overtuiging haar eerste zege. Autobedrijf Strikwerda ging kansloos met 1-9 onderuit. In de tweede klasse was er succes voor Verno Verhuur. Het pakte de eerste winst tegen Bouwbedrijf Scharringa. Door overtuigende zeges bleven Zijlstra Beroepskleding en Huis & Hypotheek hier schadevrij. In de derde klasse was er winst voor de koplopers. Apenmeeuw had het toch wel lastig met een stug Expert terwijl Rintec tegen Sannes & Voorintholt niet in de problemen kwam. SDV Projectbuilding bleef ook zonder verlies. De beslissing tegen Bloemketerp kwam overigens laat tot stand. Miedema Bouwbedrijf meldde zich af waardoor Stadsherberg catering gemakkelijk aan de punten kwam.

Steensma F.I. – G.Pars Graanhandel  8-2

De eerste handelingen kwamen van Pars. Kelvin Kobus opende. Deze stand bleef lang gehandhaafd. Pas in de laatste minuut voor de wisseling maakte Durk Tichelaar gelijk en zorgde Jildert de Vries voor 2-1. De feitelijke beslissing viel meteen in de tweede periode toen Tjeerd Hoekstra vanaf de stip voor 3-1 zorgde. De tegenstand van Pars viel weg en Steensma liep via Jildert de Vries 2x, Tjeerd Hoekstra, Jelte Hijlkema en Bauke T.Anema uit naar deze hoge score. Bij 4-1 was er nog een tegentreffer van Robert Machiela.

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune  0-4

In de eerste periode hield Haitsma goed stand en werd er niet gescoord. Meteen hierna brak de goed spelende Jesper Deelstra het duel open, miste Jordy Stecking een dot van een kans en maakte het even later weer goed door een spijtende pass beheerst   af te ronden. Het waren tenslotte Frank de Wit en Frank de Vries die het overwicht van De Bogt verder in treffers uitdrukten.

Oosterlaar/Verhoeven – Keizer Autoschade  1-1

Keizer liet dure punten liggen en Oosterlaar haalde een verdienstelijk punt binnen. Mart Kuperus opende voor Keizer en Ane Schaap schoot binnenkant paal de gelijkmaker binnen.

Van Dellen bellen – Cafe ’t Wap  1-3

In de openingsfase waren het Pieter Jelle de Jong en Wilfred v.d.Zee die de zaken prima verdeelden. Beide teams kregen genoeg mogelijkheden, maar het leverde verder geen resultaat op. Pieter Jelle de Jong en Mark Kleefstra schoten vervolgens de Leeuwarders naar de verdiende overwinning.

Mr. On & Offshore Service – Autocentrum Harlingen 5-0 reglementair.

Sportcafe de Trije – De Skearmessen  5-2

Het duel was snel beslist. Marco de Groot was meteen twee maal doeltreffend en nog voor de wisseling schoot Evert Pieter Tolsma de 3-0 binnen. Marco de Groot en Joshua Cuperus zorgden voor 5-0 waarna Hepke de Boer en Hans Dijkstra het Rypster verweer met twee tegentreffers zagen beloond.

Syperda Verhuur – Sportcentrum Shape  2-6

Kris van Hofwegen was met vier treffers ongrijpbaar. Syperda kon hier verrassend genoeg weinig tegen over stellen. De overige Shape treffers kwamen van Daniël Wijbenga en bij 0-3 en 1-5 scoorde Wybren Slager tegen.

Autobedrijf Strikwerda – Freedom Energy  1-9

Het strijdplan van Freedom Energy slaagde volkomen, namelijk topschutter volledig uitschakelen. Het werd zelfs een ongelijke strijd waarbij Ane Piet Strikwerda voor het moeizaam spelende Strikwerda pas bij 0-8 tegen scoorde. Voor Freedom Energy was er succes voor Cornelis Zijlstra 4x, Ramon Hoogerhuis 4x en Robin Hamer.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Horeca de Trije  11-2

Het Horeca team miste enkele dragende spelers en was mede hierdoor volkomen kansloos. Er werd gewisseld bij een beslissende 5-0 en pas bij 9-0 en 10-1 scoorden Pieter Quarre en Patrick van Dijk tegen. Gangmaker Noa van Gils schoot drie maal raak en verder was er succes voor Redmar v.d.Kooi 2x, Sjouke Stienstra, Henk Stienstra, Jort van Gils en Heinse de Wit.

Bouwbedrijf Scharringa – Verno Verhuur  1-2

Beide teams waren volkomen aan elkaar gewaagd waarbij de gelukkigste won. Danick Sikkema opende voor Scharringa de score en Egbert v.d.Veen besliste halverwege de tweede periode het duel met twee fraaie treffers.

Rijschool Posseth – Preton Nederland  10-2

Na een moeizaam begin voor wat de spelerssamenstelling betreft heeft Posseth nu alles op de rails en dit leverde meteen deze grote overwinning op. Preton kon het tempo niet volgen. Fabian Donderwinkel 4x, Marcel Amels 3x, Peppy v.d.Linden 2x en Sean de Boer zorgden voor de dubbele cijfers. Bauke Sieswerda had aan de andere kant twee maal succes.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Warmtetechniek  5-3

Warmtetechniek heeft haar draai na de degradatie nog niet gevonden en Leo Reitsma/Huhtamaki lijkt opnieuw te gaan voor de prijzen. Het werd een duel met twee gezichten. Warmtetechniek opende sterk en kwam via Erik Kamstra, Jasper Hoekstra en Peter Zwama op 0-3. Na een goede loopactie van Arjan Veltman kantelde de wedstrijd. Dezelfde Arjan maakte het meteen spannend en Siemen de Vries maakte gelijk . De teams gingen met gelijke kansen de slotfase in. De uitblinkende Arjan Veltman zorgde voor 4-3 en Siemen de Vries bepaalde de eindstand.

Zijlstra Beroepskleding – Schroevenkopen.nl  8-1

Het volledig nieuwe team van Zijlstra maakt een sterke indruk. Schroevenkopen schoot op alle onderdelen te kort. De treffers kwamen van Mark Jan Ykema 3x, Zeya Korel 2x, Johannes v.d.Veen, Kees v.d.Schoot en Soufyan Souicat. Geert Dijkstra redde bij 6-0 de eer.

Huis & Hypotheek – Schapie Multiservice  5-1

De handige Jorge Lopez zorgde in de eerste periode voor de hoogtepunten, 2-0. In dit pittige duel profiteerde Kevin á Nijeholt van een man meer situatie, zorgde Reinier v.d.Stap voor de tegentreffer van beslisten Ward Mariman en Kevin á Nijeholt het duel definitief.

R.E.S. – Cafe De Posthoorn Dronrijp  3-1

De teams uit Bolsward en Dronrijp maakten er een boeiend duel van. Remco Wierema van afstand en Lucien van Zanten ven eigen speelhelft over de keeper betekende lang 1-1. Frits Schreefel werd met twee treffers matchwinnaar.

Bowling Bloemketerp – SDV Projectbuilding  3-6

Karst Groothoff 0-1, Arne Tichelaar 1-1, Jonathan Meeuwis 1-2, Johnny Duizendstra 2-2, Marc Wijbenga 2-3, Jan Hof 3-3, Marc Wijbenga 3-4, Jonathan Meeuwis 3-5 en 3-6

SDV was wel sterker en won verdiend, maar Bloemketerp bleef lang in de wedstrijd. Pas in de laatste minuten viel de definitieve beslissing na twee treffers van de goed spelende Jonathan Meeuwis.

Expert Franeker – Apenmeeuw  1-3

Toen Remco Giesing de 0-1 binnen schoot had Expert in de counter al enkele goede mogelijkheden gehad. Apenmeeuw was sterker, maar vond niet de juiste openingen in de hechte Expert afweer. Marnix Hoekstra en Andre van Dellen met een gelukje via de prima doelman Dirk Dikland leken het duel te beslissen. Toch kwam Expert nog sterk terug, Sjaak Roorda scoorde tegen, Friso van Eyck schoot op de paal en Edwin Lodewijk miste een niet te missen mogelijkheid. Wel een verdiende Apenmeeuw zege.

Engineeringsburo Zuidema – Maxstuc  3-12

Een open strijd met een veel sterker Maxstuc. Daarbij kwam nog dat Zuidema niet over wisselspelers beschikte. Doelpuntenmakers Richard Hoenderdaal 5x, Justin Reitsma 4x, Patrick Vijver 2x en Erwin Boiten 2x. Aan de andere kant hadden succes Dean Elmont 2x en Ayold Zuidema.

Miedema Bouwbedrijf – Stadsherberg catering 0-5 reglementair

Sannes & Voorintholt  – Rintec 1-4

Rintec speelde matig en kreeg van S & V meer tegenstand dan werd verwacht.. Na het passeren van enkele tegenstanders opende Jeffrey Jellema de score en punterde Jildert Boekema de stand naar 0-2. Vervolgens duurde het lang voordat Rick Beimers in de rebound de derde treffer kon aantekenen, scoorde Mark Kuipers tegen en zorgde Jeffrey Jellema voor het eindresultaat.