Sneu verlies Snackhouse en de Trije

Voor de zaalvoetballers van Snackhouse Specialiteiten en Sportcafe de Trije was de teleurstelling van het eindresultaat afgelopen vrijdagavond groot. Beide teams kwamen uit een kansloze positie uitstekend terug, maar verloren in de laatste seconden alsnog. Snackhouse liep in de hoofdklasse van de Visual Reklamecompetitie tegen Meijer Plaatbewerking lang achter de feiten aan. Mede door drie treffers van L.v. Zanten stond het halverwege de tweede perode 2-5. Snackhouse kwam goed terug via N. Sanchez 2x en G. Bosgra. In de laatste minuut drong Meijer nog flink aan en het was A. Meijer die in de laatste seconden de bal onder de vallende doelman A. Bons door schoot. In deze hoogste klasse liet Postbank in de sub topper Tapperij kansloos. Het werd maar liefst 7-2. H. en Y. Reitsma scoorden hier respectievelijk 3 en 2 maal. Interessant wordt het treffen aanstaande vrijdag tussen Postbank en koploper Plus van Zuuk, aanvang 20.10 uur. In de 1ste klasse wonnen de toppers, al had Herberg de Bogt aan Sportcafe de Trije een zware kluif. Het won wel verdiend, maar de winnende treffer, gescoord door A. Walburg indirect uit een vrije trap kwam pas in de laatste seconden tot stand, 3-2. Zo ver had het Bogt team het niet mogen laten komen. H. Roggeveen en T. Piebenga brachten het veldoverwicht goed tot uitdrukking waarna P. Bootsma 2x verrassend het evenwicht herstelde. Bowling Bloemketerp, Big Ben en Prinsbouw/v.Dellen maakten geen fouten zodat de spanning in deze klasse met het niet spelende Aldenkamp Publicar als koploper alleen maar is toegenomen. In de 2de klasse had Haarsma & de Bruin het tegen het onderaanstaande Keizer Autoschade niet gemakkelijk. De stand bleef lang gelijk en in de slotfase was het A. Sytsma 2x die het duel besliste, 4-2. Steensma raakt steeds verder achterop. Deze maal moest het tegen Pannendekkers het onderspit delven, 3-1. Het duel ging vrijwel gelijk op, maar de treffer van A. Arts ver in de tweede periode was beslissend, scoreverloop J. de Bruin 1-0, T. Hoekstra 1-1, A. Arts 2-1, H. Struiksma 3-1.

 

Saab W./Bl.Horse Bowling Bloemketerp 0 8

Het Menaldumer team kreeg wel enkele mogelijkheden om tegen te scoren, maar de kracht om het af te ronden ontbrak. Bloemketerp was veel beter en doet goed mee voor de titel.

De treffers kwamen van S. de Vries 2x, K. Hoogteijling 2x, B. Kuiper 2x, G. Herrema en D. Kingma.

 

The Dance Factory Prinsbouw/ v.Dellen 1 9

Het team uit Berlikum stelde teleur. Het liet zich al vrij snel verrassen door een gave hattrick van J. Prins. Nog voor de wisseling stond er al 0-5 op het scorebord. Overige treffers R. Jelgersma 2x, A. Draaisma, G. Vellinga, S. de Boer en nogmaals J. Prins met een tegentreffer van R. Bakker.

 

Bijlsma Meubelen Big Ben 5 7

J. Kingma 0-1, L.Looijenga 1-1, J. Faber 1-2, J. de Witte 1-3, J.v.d. Wal 1-4, J. de Faber 1-5, J. Mons 1-6, L. Looijenga 2-6, 3-6, J. Elting 4-6 en 5-6, J. de Witte 5-7.

De teams maakten er een spectaculair duel van. Bijlsma kwam van een kansloze 1-6 uitstekend terug tot 5-6. J. de Witte maakte tenslotte de verlossende Big Ben treffer.

 

Eco Protecta Martens Vis 3 5

U. Menig 0-1, G. Scheffer 1-1, J.G. Scheffer 2-1, U. Menig 2-2, G. Scheffer 3-2, S. Volbeda 3-3 en 3-4, P.S. Rollingswier 3-5.

De eerste periode was voor Eco Protecta en werd afgesloten op 3-2. Nadat het team hierna geen geluk had bij enkele goede acties kwam Martens Vis sterk terug en won verdiend. Een boeiend duel.

 

Cafe Zalen t Holt Sportcentrum Shape 5 2

B. Okkema 1-0 en 2-0, F. Elmeziani 2-1, P.J. Kroeze 3-1, B. Okkema 4-1, H. G. Hallema 5-1, F. Elmeziani 5-2.

Verdiende maar geflatteerde Deinumer zege. Waar Shape het aan geluk ontbrak was t Holt wel doeltreffend.

 

W.I.K. Braak Fin. Diensten 1 5

W. Beimers 0-1, R. Herrema 0-2, W. Beimers 0-3, C. Boot 0-4, B. Veenstra 1-4, J.Zagema 1-5.

Het duel was al vrij snel beslist, wisselstand 1 4. Vaak is deze derby een spannende aangelegenheid. Hier was deze maal geen sprake van. Braak dicteerde het duel.

 

Cafe De Posthoorn Warmtetechniek 5 2

C. Outhuyse 0-1, R. Marra 1-1, T. Kemper 2-1, C. Outhuyse 2-2, T.Kemper 3-2, K. Roersma 4-2, T. Kemper 5-2.

De Posthoorn raakt de laatste tijd steeds beter op dreef. Het duel ging lang gelijk op, maar het Rypster team sloeg in de slotfase genadeloos toe. Uitblinker T. Kemper.

 

Anytyme t Park Reginas Bruidskamer 6 2

J. Visser 1-0, J. Shire 2-0, D. Talhout 2-1, P. Hibma 3-1, J. Broersma 4-1, 5-1, 6-1, D. Riemersma 6-2.

Regina werkte ontzettend hard, maar kwam duidelijk te kort tegen het beweeglijker t Park.

 

Bouwbedrijf Bruinsma Frankena Winsum 12 4

De eerste periode kon Frankena het tempo aardig bijbenen, 3-1. De score liep alsnog hoog op omdat Frankena de aanval bleef zoeken. Doelpuntenmakers J.v.Althuis 4x, R. Vlieger 3x, J. de Snoo 3x, H.v.d.Kooy en M. Jansen met tegentreffers van W. Hylkema 2x, J. Rodenhuis en J. Boersma.

 

Big Boss Sportcentrum v.Hurck 3 4

J.v.d. Meulen zette v.Hurck op voorsprong . Nadat doelman H.v.d.Mei enkele malen de gelijkmaker had voorkomen keerden via D. Vijver 2x en H. Braams de kansen, 3-1. Het bleef spannend duel waarin v.Hurck met treffers van R.v.d.Veen, K. Malda en H. Timmermans aan het langste eind trok.

 

Autorijschool v.d.Harst Leo Reitsma 9 1

Het was J. Rombout die bij 9-0 Leo Reitsma het enigste succes in deze ongelijke strijd schonk. Koploper in de 4de klasse v.d.Harst was te sterk en scoorde via F. de Beer 4x, D.P. Weistra 2x, R. Geertsma, C. de Vries en E. Bouwman.

 

Offinga Kappers V.V.O.E. 8 5

S. Grotenboer 0-1, W. Mariman 1-1 en 2-1, J. Nijeholt 3-1, R. Harstra 4-1, W. Mariman 5-1 en 6-1, S. Grotenboer 6-2 en 6-3, R. Harstra 7-3, D.v.d.Veen 7-4, J.v.d.Molen 7-5, J. Nijeholt 8-5.

Offinga Kappers was sterker en hield in dit open duel V.V.O.E. steeds op ruime afstand.