Spannend gelijkspel Bloemketerp en de Bogt fen Gune

In een voor het publiek een zeer leuke wedstrijd leek de Bogt gemakkelijk te winnen, Bloemketerp kwam knap terug. Het Autowascentrum verraste de Tapperij, Scharinga, HBM en Yn e Stal pakten behoorlijk uit. Ze schoten met zijn drieen meer dan 20x raak. Wik en Ulenburgh hebben het in hun poule erg lastig.

Cafe de Harmonie – Panbakker 3-4 Na de afstraffing van vorige week kon Panbakker weer tevreden de kantine in. Het leek de 2e helft een ruime overwinning te worden maar bij 4-1 E.Hiemstra en M.v.d. Veen 2x werd het toch nog spannend. In 2 minuten werd het 4-3 door J.Faber en J.Kingma. Voor Panbakker bleef het gelukkig daarbij.

Lovis Design-Kr8werk 5-3 Een leuke wedstrijd waarbij beide teams weinig toegaven. Beide teams geen wisselspelers. Kra8werk startte sterk door 0-1 binnen te schieten R. de Zeeuw. H.Visser maakte gelijk en M.Saamagun, vandaag ‘slechts’ een keer scoren, maakte 2-1. R. de Zeeuw net voor rust 2-2. Daarna liet Hassan Bartouhtouh van zich spreken door 3x raak te schieten. N. de Zeeuw deed dit slechts eenmaal.

Tapperij ’t Noord-Autowascentrum Dijkstra 0-3 Een verrassende uitslag, normaal zijn deze zeer verdedigend ingestelde teams even sterk en is een gelijkspel dan ook meestal het geval. Dit leek tot 10 minuten voor het einde het geval te zijn. Klaas B. Malda passeerde gemakkelijk R .Post en schoot 0-1 heel knap binnen. Daarna kwam de Tapperij wel meer, maar E. Boonstra passeerde van afstand de vliegende keep, 0-2. E. J. Broersma bepaalde de eindstand op 0-3. Bloemketerp – Bogt fen Gune 3-3 Met 1-3 de rust in gaan en dan nog gelijk spelen, dit overkwam het team van de Bogt. Alle leek voorspoedig te gaan totdat Y.Brijker de aansluittreffer binnen schoot. Daarna was het pompen of verzuipen. Bloemketerp deed alles om gelijk te maken, de Bogt probeerde al counterend op verdere voorsprong te komen. B.Kuiper schoot uit eindelijk de verdiende 3-3 binnen.

Elektrokoopjes.nl-Primera Haitsma 5-2 Het krachtverschil was te groot. Voor de wisseling kon Haitsma het tempo nog wel bijbenen, na de rust liep elektrokoopjes uit naar een ruime overwinning. N.Boiten miste nog een penalty. F.J.Pander en M.Dekker 1x S.Kuiper, W.Hew-A-Kew, en T.Siersma 2x.

Anytyme ’t Park-Offinga Kappers 2-1 Een nipte overwinning voor de Parkers. Pas in de allerlaatste minuut wisten ze de zege veilig te stellen. P.Quarre maakte nog 0-1 maar daarna schoten J.Visser en D.Wybinga gericht raak.

Regina’s Lingerie-Rijschool v.d. Harst 1-4 Een gemakkelijke overwinning, die in de 2e helft veilig werd gesteld door C. de Vries 2x. F.Feenstra, S.Haijma en H.Vonk schoten de rest binnen.

Braak-Warmtetechniek 3-4 Hoewel Braak elke keer weer aanhaakte en langszij kwam wisten ze dit niet in een overwinning om te zetten. Na de 3-4 door J.Zagema wisten ze niet meer te scoren. W.Beimers, J.Maljaars, J.Nijkamp, C.Boonstra en C.Braak 2x

Eco Protecta-Frankena 4-5 Eco ging goed van start en kwam zelf op 2-0. Helaas was deze voorsprong met het wisselen al verspeeld 2-3. Daarna bleef Warmtetechniek aan de goede kant van de score. M.Bergsma, G.Scheffer, E.v.d. Veen 2x, N.Vietor, G.Dijkstra(ed), WS Hylkema 2x en J.Boersma.

Zijlstra beroepskleding-Leo Reitsma 5-2 Na een 2-0 voorsprong was het spannende er wat af, na de rust kwam Leo Reitsma 2x goed terug. Daarna gaf Zijlstra gas en liepen uit naar een 5-2 overwinning. R.Menig, A.Shatif, E.Tanghe, T.Grond, M. de Boer en M Herrema, M. de Vries,

Scharinga-Smeding 7-0 Het was een Scharinga avond, 4-0 met de rust 7-0 aan het einde. Een kansloze wedstrijd voor Smeding. G.Groot, JP Walda, P.Walda, S.Greidanus en J.Kooistra 3x.

Tijsma-Keizer 3-4 Met een inval keeper op doel had Keizer een zwakke schakel. Maar de rest trok dit keurig recht en wist meer te scoren dan de keeper doorliet. Vooral het 2e doelpunt van M.Guertin, stifje, was wonderschoon. M.Kuperus was goed op schot en schoot 3x raak. W.v.d. Meer, M.Guertin en W. van Duyn.

De Posthoorn-Ulenburgh 6-2 Na een mooie overwinning de eerste avond is Ulenburgh een beetje de weg kwijt. Nu werd er verloren van de mannen uit Dronrijp. Ondanks de 2 doelpunten van R.Geilenkirchen kon Ulenburgh niet overtuigen. Voor de Posthoorn: J.v.d. Velde 3x, T.Kemper 2x en T.Adolfs.

H.B.M. – N.N. Wikkelcentrale 6-0 HBM was oppermachtig en maakte ook de fraaiste treffers. E.Hoekstra 3x.en B.Miedema 3x waarvan de laatste zeer fraai was.

Yn e Stal-W.I.K. 9-2 Een kansloos WIK wat constant achter de feiten aan moest lopen. Met rust was het reeds 5-0. Doelpuntenmakers zijn D.v.d. Wal 3x, R.v.d. Wagen 2x, P.Kooistra 2x, D.Verbaan en P.Tomicevic. D.Posthumus en E.Bruinsma.

Pars Graanhandel-Total Security 6-4 Met de wisseling stond de beveiligers nog voor met 3-2, na de rust was het opgeteld het omgekeerde. Een terechte winnaar. P.Bakker, GJ Marra, S.Drost, R.Bruinsma en M.v Haaften allen 2x.

S.M.P.-Zuidema 2-3 Een leuke gelijkopgaande wedstrijd waarbij Zuidema uiteindelijk met de punten in de zak kon douchen. D.Bosma en J.Boomstra voor SMP, voor Zuidema K.J.Hendriks en N.Rusticus.