Spanning alom in lange achtervolgingsgroep eerste klasse

De tijd begint te dringen want de meeste competities zijn inmiddels op de helft. En dus gaan we op naar de maand April waarin gespeeld zal gaan worden voor de prijzen. En dus stond er vanavond ook weer genoeg op het spel voor alle ploegen en helemaal in de lange achtervolgingsgroep in de eerste klasse. Reden genoeg dus om te kijken wat jou favoriet gedaan heeft en welke plek zij nu innemen.

Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Sportcafé de Trije 4-6

Waar beide ploegen weinig voor elkaar onder deden op de ranglijst daar geld dat vaak ook voor de het spel op het veld. Zo ook nu bleek wel weer dat beide teams niet heel veel voor elkaar onder deden al kwamen de gasten na vier minuten spelen op voorsprong middels een afstandschot van Joshua Cuperus 0-1. Deze treffer gaf kracht want amper drie minuten later was het wederom raak. Wederom een afstandschot vloog erin al ging het ditmaal via Rob Postma 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg iets bedenken om weer in de wedstrijd te komen. Maar dan vlak voor rust mochten de gasten een vrije trap nemen en deze werd snoeihard binnen geschoten door Marco de Groot 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen het in de tweeëntwintigste minuut weer raak was. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Marco de Groot en daarmee bepaalde hij de stand op 0-4. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen Rob Postma ook nog eens wist te scoren van afstand en daarmee de stand op 0-5 bracht.  Maar de mannen van Foto Techniek Service bleven het proberen en middels twee afstandschoten en een één op één actie wisten zij de stand terug te brengen tot 3-5. Was er in de laatste acht minuten dan toch nog iets mogelijk tot een ommekeer? Nee was het antwoord want beide ploegen scoorde nog wel eenmaal maar verder dan dat kwamen beide ploegen niet meer en dus eindigde dit duel in een 4-6 eindstand.

Bogt fen Gune – Auto Haitsma- Jansma Wonen 1-4

Een op papier zijnd leuke en interessante pot voetbal want beide ploegen laten altijd zien dat het tot het uiterste wil gaan. En leuk het en dat leidde al snel tot de openingstreffer van de wedstrijd. Een prima uitgespeelde aanval kwam terecht bij Henk Vonk en die wist de bal goed binnen te schieten 0-1. Hiermee was het bal geopend maar een tegen reactie bleef niet lang uit. Frank de Vries probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 1-1. Maar waar de thuisploeg scoorde van afstand daar konden de gasten dat ook want  middels een afstandschot van Henk Vonk werd de stand op 1-2 gebracht. De thuisploeg moest weer komen en dus zou er meer en meer ruimte komen voor de gasten. En dan krijgt Henk Vonk de bal op eigen helft waarna hij de keeper te ver voor het doel ziet staan en de bal hoog en hard over de doelman wist heen te schieten 1-3. Tot op heden was het de avond van Henk Vonk en deze werd nog mooier voor hem toen hij de bal simpel langs de keeper wist te schuiven 1-4. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel te wezen en dus behaalde de koploper een prima overwinning.

Moto Delicato – Royal Steensma 1-1

Beide ploegen behaalde uit hun eerste duels zes punten en dus moest er vandaag gewonnen wilde het de koploper nog in het vizier houden. En dus beloofde het een interessant potje te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en daarbij kreeg men beide mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk gebeurde dit pas na tien minuten spelen. Kevin Hoekstra probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel strak tegen de touwen binnen 0-1. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging en dat gebeurde ook maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in en dus bleef er een minimaal verschil. De wedstrijd leek even beslist te worden maar niets was minder waar want ook de gasten wisten de ballen niet in het mandje te prikken en dus was er nog van alles mogelijk. En dan met nog tien minuten op de is het Jan van Duijn die opstoomt over de zijkant waarna zijn schot hard en tegendraads binnen viel 1-1. In de slotfase gingen beide ploegen nog opzoek naar meer maar dat meer kwam er niet meer en dus eindigde dit duel in een 1-1 eindstand.

Eerste klasse

ZM Beweegcentrum – Stukadoorsbedrijf Yildiz  4-0

Met de koploper tegen een middenmoot ploeg was dit een duel van aanhaken of afhaken. Op voorhand was het verschil maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg al hadden die wel een duel minder gespeeld dan de gasten. Vanaf minuut één werd er dan ook vuurwerk verwacht en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Vanaf de eerste minuut ging het spel over en weer al had de koploper wel een overhand op het veld. Dit betaalde zich uiteindelijk ook uit in een doelpunt. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Sofian Azehaf en deze wist de bal  simpel binnen te werken 1-0. De ban was hiermee gebroken en helemaal toen het later ook nog twee nul werd middels een afstandschot van Jesse Jaasma 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook zeker maar de geboden mogelijkheden werden niet benut en dus bleef het verschil minimaal. Uiteindelijk bleef de thuisploeg goed loeren en dat leidde uiteindelijk tot een goede snelle counter waarna Marten Jansen de bal wist binnen te werken 3-0. Het duel was hiermee wel gespeeld en helemaal toen een speler van de gasten rood kreeg. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden door Marten Jansen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Man of the World Lwd. – Skearmessen 5-1

Met drie vs. vier punten uit de eerste duels was dit een duel der middenmoot posities. Winst was noodzakelijk voor beide ploegen wilde het nog enigszins zicht houden op de top drie. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden op de ranglijst dat bleek vandaag ook wel in het eerste bedrijf. Uiteindelijk werd de score in het eerste bedrijf geopend door de gasten en daarmee was de 0-1 een feit. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want Jens de Ruyter probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel zomaar binnen 1-1. In het tweede bedrijf ging het tempo bij de thuisploeg iets omhoog en toen zag je pas echt hoe goed deze ploeg kan voetballen. Mogelijkheden kwamen er en deze werden zelfs omgezet in doelpunten. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Jay de Vries en die werkte de bal goed binnen 2-1. Nu moesten de mannen van Skearmessen weer meer komen en dus zou er ook meer ruimte ontstaan aan de andere zijde van het veld. Daar wist Thimo Helinga wel van te profiteren want na een goede counter wist hij de bal binnen te werken 3-1. Het gaatje was dus weer geslagen al leek deze kleiner te worden maar een grote kans werd om zeep geholpen en dus bleef het verschil minimaal. Maar doelpunten bleven er komen want een toegekende vrije trap werd hard en strak binnen geschoten door Jens de Ruyter en daarmee leek hij het duel in het slot te gooien 4-1. Het slot ging er definitief op toen de gasten een rode kaart pakte en daarmee kwamen aan alle illusies een einde. Uiteindelijk scoorde Rutger v/d Pol nog eenmaal voor zijn team en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

Huhtamaki – Zijlstra Beroepskleding 3-4

Beide ploegen hebben al enkele leuke potjes gespeeld dit seizoen en dus kon je vanavond ook een enerverende pot verwachten. En interessant werd het zeker want beide ploegen lieten zien weinig voor elkaar onder te doen deze avond. Waar eerst beide ploegen nog mogelijkheden lieten liggen daar veranderde dat in de loop van de wedstrijd. Aan het einde van de avond konden we zeven doelpunten noteren en werd de eindstand 3-4. Doelpuntenmakers voor de thuisploeg waren: tweemaal Chris Outhuyse en Mike Spanjersbergh. Voor de gasten scoorde  Johannes v/d Veen en driemaal Tiemo Postma.

Tweede klasse

R.E.S  – SDV Keukens en meer  3-1

Waar de ene bovenin mee strijd daar bungelt de andere wat in de onderste regionen. En dus zou je op voorhand kunnen denken dit wint de thuisploeg wel even. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Maar vanaf minuut één bleek dat de thuisploeg gretig was en dat betekende dat de gasten meer terug werden gedrongen dan hun lief was. Dit leidde na vijf minuten spelen tot de openingstreffer. Sander Bootsma had een goede dribbel in huis waarna hij de bal goed wist binnen te werken 1-0. Nu moest de tegenstander wel komen maar dan moest het wel op een hoog tempo spelen wilde het door de verdedigende stellingen heen komen. Na elf minuten spelen werd de score uiteindelijk verdubbeld. Daniel v/d Zee kwam één op één met de doelman waarna deze zuiver wist raak te schieten 2-0. Toch zou dit niet de ruststand worden want een minuut voor de pauze schoot Osman Boskurt de bal van afstand binnen in de linker kruising en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-0. De wedstrijd leek wel gespeeld te wezen of de mannen van SDV moesten nog een konijn uit de hoge hoed toveren. En dit leek te gebeuren want na twee minuten spelen kwam Frans de Beer één op één met de doelman waarna hij de bal rustig wist binnen te schuiven 3-1. In de fase hierna probeerde beide ploegen nog van alles om de mogelijkheden om te zetten in doelpunten maar dit lukte niet en dus werd er dit duel niet meer gescoord en zodoende eindigde we dit duel op een 3-1 eindstand.

Braak financiële Diensten – Bouwbedrijf van Marrum 7-1

Waar de ene al zes punten wist binnen te halen daar wacht de andere nog op zijn eerste punten. Wie kan op het einde zeggen dat zei de winnaar waren van dit duel? Of delen beide ploegen juist de punten? Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd en dat leidde gelijk al tot enkele mogelijkheden. Uiteindelijk ging een afstandschot van Colin Braak erin en daarmee brak hij de ban 1-0. Niet veel later kregen de gasten en gele kaart waarna er goed geprofiteerd werd van de man meer situatie. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Colin Braak en hij tekende voor de tweede van de avond. De mannen van Van Marrum moesten dus iets verzinnen om terug te komen in de wedstrijd en dat lukte al vrij snel. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Laurens Looyenga en deze wist de bal lekker binnen te leggen 2-1. De spanning was weer terug al was dit maar van korte duur want een lange bal kwam terecht bij Erik Kamstra en die wist de bal netjes binnen te werken 3-1. Diezelfde Kamstra ronde hierna nog een goed lopende aanval af en daarmee bracht hij het verschil op drie 4-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want door twee goede treffers van Mark de Vries werd het 6-1. De gasten probeerde het wel maar het lukte gewoon niet meer. Het slotakkoord was er voor Haitze Weistra die de bal van afstand in de kruising wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-1.

Dikland installatie techniek – SDV Projectbuilding  3-3

Waar de thuisploeg nog meedoet om de bovenste plekken daar moeten de gasten juist naar onderen kijken.  Voor beide zijn de punten dus belangrijk en dus zou je een spannende wedstrijd kunnen verwachten waarin het alle kanten op kon gaan.  En de start was veel belovend en na vijf minuten spelen was daar al de openingstreffer van dit duel. Stijn Cevat probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel lekker binnen 0-1.  Hiermee kende de mannen van SDV een goede start en deze goede start werd verder opgeflitst in de tiende minuut van het duel. Cas Bankert kwam één op één met de doelman waarna deze rustig bleef en de keeper kansloos achter liet 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van Dikland in de achtervolging. Dit gebeurde uiteindelijk ook en met nog vier minuten op de klok leidde dit zelfs tot de aansluitingstreffer. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Patrick Hoekstra de trekker mocht over halen en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-2. Beide ploegen waren dus aardig aan elkaar gewaagd en dat leidde er toe dat het spannend zou blijven tot het einde van de wedstrijd. Na enkele gemiste mogelijkheden wist Randy de Vries een toegekende vrije trap binnen te schieten en daarmee zorgde hij voor de gelijkmaker 2-2. Maar het antwoord van de gasten was er alweer snel! Een aanval via de zijkant van het veld werd binnen getrapt door Luc de Vries en daarmee zette hij zijn team weer op voorsprong 2-3. Maar hier zou het niet bij blijven want vier minuten voor tijd was het Randy de Vries die de bal goed wist binnen te volleren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-3.

Frankena Loonbedrijf – Offinga Kappers 2-2

Beide ploegen vinden we terug in de middenmoot van de competitie. Het verschil was vooraf drie punten in het voordeel van de thuisploeg. Beide ploegen konden de punten dus goed gebruiken wilde het naar boven kijken. En dat beide ploegen gebrand waren op een goed resultaat dat kon je wel merken want beide ploegen zochten gedisciplineerd de aanval en dus zou men scherp moeten zijn wanneer de mogelijkheden zich voor deden. Uiteindelijk kon er dan toch gejuicht worden nadat Feike Nieuwhof vanaf de middenlijn op de doelman afging en deze uiteindelijk kansloos liet met een schot in de hoek 0-1. De ban was gebroken maar de mannen van Frankena bleven vol strijden en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker.  Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Tsjeard Halbersma en deze bleef ijzig kalm en tekende voor de 1-1. Maar het was nog niet gedaan met de mooie doelpunten want  nadat Berthil Gruppen  oog in oog kwam te staan met de doelman , had eerst genoemde een prachtig wippetje over de doelman heen en daarmee werd het 2-1. Nu was het weer de beurt aan de mannen van Offinga kappers om iets terug te doen en dat gebeurde uiteindelijk dan ook. Feike Nieuwhof kwam aan de bal waarna hij deze door de benen van de keeper wist te schuiven en daarmee was alles weer in evenwicht 2-2. Beide ploegen zochten hierna nog wel naar het winnende doelpunt maar gescoord werd er niet meer en dus hielden beide ploegen een verdienstelijk punt over aan dit duel.

Derde klasse

Rijschool Posseth – Zaalvoetbalteam ex BTW 2-3

Beide ploegen zijn terug te vinden in de bovenste regionen van de competitie en dus leek dit een ware kraker te worden.  En leuk wordt het want beide ploegen deden inderdaad vrij weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden kwamen er uiteindelijk voor beide ploegen en ook doelpunten vielen er aan beide kanten. Waar Alwin Bierema tweemaal wist te scoren voor de thuisploeg, daar was Tjitte Bonnema en Siebe Greidanus tweemaal trefzeker voor de gasten en daardoor wonnen zij heden avond met 2-3.

Horeca de Trije – Roosma Schilders 3-5

Beide ploegen hadden zes punten behaald uit hun eerste duels en dus was dit duel extra belangrijk want de winnaar kon iets naar boven kijken en de verliezer moest naar onderen zien. En dat er genoeg op het spel stond bleek wel want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk werd de score geopend middels een afstandschot van Tom Roorda en daardoor werd het 0-1. Maar lang was het niet wachten op het antwoord want ook de thuisploeg kwam met een afstandschot en ook deze viel prompt binnen 1-1. De supporters kregen waar voor hun geld want het kon alle kanten op gaan en dus wist je zeker dat er nog doelpunten zouden gaan vallen. Zo gezegd,  zo gedaan want Mathijs Kramer had een solo in huis waarna hij bekwaamt binnen schoot 1-2. Waar het in het spel zo over en weer ging daar gold dat ook voor de doelpunten want een toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten en daarmee werd het 2-2. Maar al snel was het al weer raak aan de andere zijde van het veld. Dit keer had Lasse Burgsma een solo in huis en ook hij bleef rustig waarna hij zijn team voor de derde maal op voorsprong zette 2-3. Maar de mannen van Horeca de Trije bleven vol strijden ondanks dat het geen wissels had en des te knapper was het dat de 3-3 op het scorebord kwam na een mooie uitgespeelde aanval.  Alles was weer in evenwicht al raakte de energie bij de thuisploeg iets meer op en dus moest het verdedigend iets meer staan. En dan is daar een voorzet vanaf de zijkant waarna Jordi Hoek de bal simpel kan binnen tikken 3-4. Maar dan met nog zes en een halve minuut op de klok krijgen de gasten een gele kaart en dus zou je zeggen een mooi moment om de gelijkmaker binnen te werken. Maar deze zou niet vallen binnen de twee minuten waarna Jordi Hoek vervolgen het duel besliste met een simpele in tikker en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-5

VDV- Techniek – v/d Woude Fietsen 2-2

Beide ploegen kennen een lastige start van de competitie en dus zijn beide ploegen ook terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat want wie weet kent het daarna nog een goede serie zodat het iets uit het dal kan klimmen. Beide ploegen begrepen wat de bedoeling was en dus werd het vanaf minuut één een leuke en open wedstrijd. Dat leidde na vier minuten spelen zelfs tot de openingstreffer van dit duel. Jelle Jinse de Jong kwam één op één met de doelman waarna hij rustig bleef en de bal simpel langs de keeper wist te schuiven 0-1. De voorsprong was er al duurde deze stand maar vijf minuten want toen was het Pieter Schaafsma die één op één ging met de doelman waarna ook hij rustig bleef en de bal wist binnen te schuiven 1-1. In het restant van het eerste bedrijf bleven beide ploegen zoeken naar meer maar dit kwam er niet meer en dus was de ruststand 1-1. Waar er in het eerste bedrijf snel gescoord werd daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Wederom na vier minuten spelen was het raak. Auke Heida dribbelde door de verdediging heen waarna hij de bal hard tegen de touwen wist te schieten 2-1. Nu was het weer de beurt aan de gasten om de aanval te zoeken al zou dit wel leidden tot meer ruimte voor de thuisploeg. Lang leek de 2-1 ook de eindstand te worden maar inderdaad leek want twee minuten voor tijd was daar een twee tegen één situatie die goed werd uitgespeeld waarna Jelle Jinse de jong de bal simpel wist binnen te werken 2-2. Dit was tevens de laatste treffer van dit duel en dus deelde beide ploegen de punten.