Spanning neemt toe in derde klasse Warmtetechniek bezorgt Tijsma / 1 Hypotheek flinke kater.

Het liep de laatste tijd op rolletjes bij het zaalvoetbalteam van Tijsma Installatie/nr. 1 Hypotheek, maar dit werd afgelopen vrijdagavond wreed verstoord door Warmtetechniek. Het werd een verrassende 6-1 voor de mannen van ‘t Noord. Na de resultaten van deze competitieronde neemt de spanning toe in de derde klasse waar koploper Phone House Elektrokoopjes heel dicht bij ziet komen door het onderlinge duel te verliezen en onderin was er winst voor Keizer A. na een pittig duel tegen Selekt Meat Product 5-4. In de hoofdklasse was het alleen verrassend dat Autowas Dijkstra verloor van Bogt fen Gune waardoor het winnende Lovis Design verder uitliep. In de eerste klasse deed Martens Vis wat werd verwacht, namelijk winnen van ‘t Holt Deinum. Het werd een regelmatige 3-0. In de tweede klasse het zelfde beeld als de laatste weken. De toppers Shape en Steensma wonnen royaal en de achtervolgers verloren zodat de kloof wel heel erg groot begint te worden. Keukenland lijkt hier op de goede weg. Het won opnieuw.

Prinsbouw/v.Dellen – Lovis Design 1 – 3 Lovis was sterker, won verdiend, maar Pr./v.Dellen maakte er wel een echte wedstrijd van. Twee maal kwam F. Visser goed mee op en scoorde beheerst. Dezelfde speler mocht ook een strafschop nemen na een overtreding van doelman M.J. Besselink, maar deze keer faalde hij. Toen vlak hierna J. Prins tegen scoorde leek er weer van alles mogelijk. Dat F. Visser goed in de wedstrijd zat bewees hij door het definitieve vonnis over Pr./v.Dellen te vellen.

Cafe De Harmonie – Kleine Beurs 8 – 4 D.J. Volbeda 1-0, J. Faber 2-0, R. Vlieger 2-1, J.v.Assen 2-2, J. Faber 3-2, R. Ysbrandy 4-2, J. de Witte 5-2, J. Faber 6-2, R. Ysbrandy 7-2, R.Hoenderdaal 7-3, L. Veenstra 8-3, R. Hoenderdaal 8-4. Kleine Beurs speelde naar vermogen en dit leverde toch nog 4 treffers op. Het Sexbierumer team was weer goed op dreef en is al geruime tijd ongeslagen.

Autowasbedrijf Dijkstra – Bogt fen Gune 2 – 3 De Bogt speelt tot heden te wisselvallig. Deze maal was het team overigens goed op dreef, al ging het in de slotfase moeizaam. K.J. Bijlsma brak het duel van afstand open al had hij er wel een lichaam van een tegenstander bij nodig. Even later deed dezelfde speler het nogmaals, alleen nu op eigen kracht. Toch kwam Dijkstra snel langszij toen eerst E. Boonstra geklungel in de Bogt verdediging afstrafte en R. Hofstede uit een counter voor 2-2 zorgde. Het laatste woord was voor De Bogt toen N. Bruinsma een schijnbaar ongevaarlijke actie tot doelpunt produceerde.

Meijer Plaatbewerking – Bowling Bloemketerp 0 – 5 In de beginfase bood Meijer goed tegenstand en raakte A. Meijer zowaar de lat. In het vervolg was Bloemketerp te sterk waarbij de uitblinkende Y. Brijker vier maal doel trof en B. Kuiper voor het restant zorgde.

Expert Franeker – Grauwe Paard 1 – 7 Door twee onbenullige tegentreffers en zelf enkele goede mogelijkheden onbenut latend maakte Expert het Grauwe Paard al in het begin uitermate gemakkelijk. Expert ging in het verdere verloop steeds slechter spelen in tegenstelling tot het team uit Marssum dat steeds beter ging combineren wat resulteerde in diverse kansen.. De treffers kwamen van B.Boonstra 3x, T. Kramer 2x, A. Baarda 2x en aan de andere kant M. Kerkhof.

Tapperij ‘t Noord – Bouwbedrijf Panbakker 4 – 2 Een spannend duel waarin de gelukkigste won. W. Blaauw opende de score waarna J. Bosma met een sublieme treffer van afstand gelijk maakte. Nog voor de wisseling bracht A. Bergsma zijn team op 2-1 en nu was het K. Pols die het evenwicht herstelde. Een man meer situatie kon Panbakker niet uitbuiten terwijl R. Smedinga aan de andere kant wel succesvol was . Het bleef spannend tot de laatste minuut en toen besliste A. Venema het duel definitief.

Bijlsma Meubelen – Saab Wassenaar/Black Horse 3 – 3 Bijlsma startte voortvarend met twee treffers van E. Westra en schoten op paal en lat. Saab kwam heel sterk terug ook al omdat Bijlsma niet over wisselspelers beschikte. Via R. Marra, D. Wassenaar en P.v.d.Veen werd het zelfs 2-3. Het was Y. Jepma die een terechte 3-3 op het scorebord bracht.

Kr8werk/Publicar – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 7 – 3 Een gave hattrick in de openingsfase binnen drie minuten van S. Bosma was beslissend. Dezelfde speler scoorde in het verdere verloop nog twee maal naast treffers van R. de Zeeuw en H. Luimstra. Haarsma bleef zich goed verzetten en scoorden in de tweede periode via W.v.d.Meer, J.P. Walda en S. Greidanus tegen.

Cafe Zalen ‘t Holt – Martens Vis 0 – 3 Het eindresultaat geeft de krachtverhouding goed weer. P. S. Rollingwier opende de score en E. Boiten 2x deed de rest. ‘t Holt creeerde te weinig kansen.

Pannendekkers R.S. – Lageweg 5 – 1 T. Helfrich 1-0, C. Hiemstra 1-1, S. de Bruin 2-1, T. Helfrich 3-1, S. de Bruin 4-1, H. Struiksma 5-1. Vlak voor het einde van de eerste periode schoot S. de Bruin de stand naar 2-1 en vervolgens had Lageweg niet meer de kracht om terug te komen. Hiervoor ging de strijd volkomen gelijk op.

Herberg de Bogt – Sportcafe de Trije 3 – 1 In de eerste periode was het sterkere Herberg team niet scherp genoeg waardoor het bleef bij een luckey van G. Salverda, die via een de Trije speler raak schoot. Uit een solo werd het door T. Piebenga 2-0 en S. Ybema besliste het duel. J. Duizendstra scoorde uit een vrije trap tegen.

The Dance Factory – Gekroonde Leeuw 3 – 5 H.v.d.Baan 1-0, T. Dijkstra 2-0, Y. Dijkstra 2-1, J. Reinsma 2-2 en 2-3, T. Dijkstra 3-3, F. Bruinsma 3-4, J. Annema 3-5. Een rommelig duel met wisselende kansen. Was het in de eerste periode TDF die de lakens uitdeelde, vervolgens lag het initiatief bij het team uit Arum.

Keukenland – Anytyme ‘t Park 4 – 0 Keukenland is op de weg terug. Het maakte deze maal goed gebruik van de fouten van ?t Park De treffers kwamen van W. Buurstra met een afstandschot, P. Quarre 2x en P. Vriesema met een beheerste intikker.

Bouwbedrijf Bruinsma – Shape 0 – 5 Tot halverwege kregen beide teams kansen, maar het was slechts J.v.d.Meulen die uit een moeilijke hoek het net wist te vinden. Na de 0-2 van G. Hoekstra was het duel beslist. De score werd nog opgevoerd door M. Hoekstra 2x en A.v.d.Voorn.

Regina’s Bruidskamer – Steensma 0 – 6 Steensma was voor het team van Benny Talhout een maatje te groot. D. Tichelaar 2x, R. Oosterbaan, F. Oosterbaan, H. Talsma en T. Hoekstra scoorden. Het is praktisch zeker dat de titel wordt betwist tussen Steensma en Shape.

Keizer Autoschade – Selekt Meat Product 5 – 4 Een niet goed, maar wel spannend en boeiende duel. De openingsfase was volledig voor SMP wat treffers opleverde van J. Soolsma en H. Weistra. Plotseling nam Keizer het initiatief over. De stand werd omgebogen van 0-2 naar 4-2 via S. Roorda 2x, M. Kuperus en H. Deelstra. SMP gaf zich niet gewonnen, K. Buwalda zorgde voor de aansluiting. J. Hendriks herstelde het verschil en K. Buwalda bepaalde in een heel spannende slotfase de eindstand.

Warmtetechniek – Tijsma Inslallatie/1 Hypotheek 6 – 1 Verrassend was het gemak waarmee Warmtetechniek het zeker niet zwakke Tijsma oprolde. Pas bij 4-0 kon W.v.Duyn in de rebound tegen scoren. De Warmetechniek schutters waren A. Koning 2x, C. Outhuyse 2x, C. Boonstra en R. Robijn.

Elektrokoopjes – The Phone House 4 – 2 Deze topper uit de derde klasse kreeg een terechte einduitslag. Elektrokoopjes opende sterk met 2-0 via T. de Silva en H. Awad. D.P. Weistra bracht de spanning terug en toen was het jammer dat W. Mariman zijn eigen doelman met een kopbal verraste waardoor het duel in feite was beslist, 3-1. H. Awad zorgde voor 4-1 en J. Terpstra bepaalde de eindstand.

W.I.K. – Eco Protecta 3 – 2 S. Osinga 1-0, W. de Haan 1-1, E. Bruinsma 2-1, G. Wolbers 3-1, E.v.d.Veen 3-2. Het blijven minimale overwinningen, maar WIK sprokkelt op deze manier kostbare punten binnen. De zege was verdiend omdat WIK met meer overleg speelde.

V.V.O.E. – H.B.M. 6 – 4 F. Oegema 0-1, R. Bruinsma 1-1, M.v.Haaften 2-1 en 3-1, S. Zeilmaker 4-1, A. Vogel 4-2, R. Miedema 4-3 en 4-4, R. Bruinsma 5-4, S. Zeilmaker 6-4. H.B.M. kwam vlot op voorsprong maar stond halverwege op een verrassende 4-1 achterstand. V.V.O.E. leek er toch nog onder door te gaan omdat het niet over wisselspelers beschikte en onder druk kwam te staan. Het werd vrij vlot 4-4. Het waren R. Bruinsma en S. Zeilmaker, de laatste met een beauty van grote afstand, die V.V.O.E. de zege bezorgden.