Spektakel bij Cafe De Posthoorn-Pars Graanhandel. Sterk begin Zuidema Scheepsbouw.

DSC 1746

Op de openingsavond is het voor veel teams even wennen. Het ritme moet terug komen en de vele nieuwe spelers moeten zich uiteraard aanpassen. Er zijn ook enkele nieuwe teams, maar die komen vrijdag a.s. pas binnen de lijnen. In de eerste klasse waren het De Posthoorn en Pars Graanhandel die er een waar spektakel van maakten. Het was tenslotte Folkert Feenstra die in de laatste minuut het duel besliste in het voordeel van de mannen uit St. Jacob, 7-8. In deze klasse was er een slecht begin voor F.C. de Strûners uit Berlikum. Het team kwam er veel te laat achter dat men moest aantreden tegen Van Dellen Bellen terwijl er tevens een dorpsfeest op het programma stond. Niet bepaald slim dus, het programma is al geruime tijd bekend. Men koos voor het feest in Berlikum waardoor de winst reglementair met 5-0 naar Van Dellen ging. De grootste verrassing was deze avond de winst van Zuidema op Preton Nederland. Waar het team van Ale Zuidema het gehele vorige seizoen voor nodig had om een wedstrijd te winnen was het nu meteen raak en ook nog met bijna dezelfde spelers.  

HOOFDKLASSE

A.B.Texel – Bogt fen Gune 0-1

A.B.Texel debuteerde op het hoogste niveau en meteen tegen de titelverdediger. Een goede krachtmeting dus. Het ging de nieuwkomer behoorlijk af, alleen een treffer zat er niet in. Jan Faber opende al vrij snel de score en hier bleef het bij. Het Bogt team is zeker nog niet in topvorm

Steensma F.I. – Keizer Autoschade 1-5

Keizer is er met de inbreng van Keimpe Pols kwalitatief nog sterker op geworden en moet zeker gezien worden als kanshebber voor de titel. Steensma kwam verzwakt binnen de lijnen door het ontbreken van de toppers Evert Tolsma en Tjeerd Hoekstra en was kansloos. Lammert Wagenaar maakte na 0-1 nog gelijk en de Keizer treffers kwamen van de goed spelende Wiebe v.d.Meer 2x, Sander Hoekstra, Keimpe Pols en Cees Terpstra.  

Autobedrijf Haitsma – Zijlstra Beroepskleding 5-2

Zijlstra moet het na vertrek van verschillende spelers proberen met diverse nieuwkomers en dat zal nog een zware klus worden. Toch ging het tegen het favoriete Haitsma niet slecht. Hassan Bartouhtouh opende snel en Henk Vonk verdubbelde met een verwoestende uithaal de score. Na de 3-0 van Jan de Haan leek er een grote zege voor Haitsma aan te komen. Zijlstra bleek echter over een goede mentaliteit te beschikken en scoorde via nieuwkomers Jens de Haan en Gerrit Nieuwenhuis tegen. Twee treffers van Oscar Elsinga brachten de beslissing.

Autocentrum Harlingen – Oosterlaar/Verhoeven 4-8

Autocentrum Harlingen, voorheen Yildiz, had zich van het debuut in de hoofdklasse waarschijnlijk iets anders voorgesteld. Het werd vooral in de eerste periode volledig overspeeld door stadgenoot Oosterlaar wat in David v.d.Pol 5 x en Dylan Drent 3x uiterst gretige spelers had. Pas na 0-6 was er meer evenwicht in het strijd en konden V. Vemba 2x, I. Yildiz en E. Yildiz nog tegen scoren.

EERSTE KLASSE                      

F.C. De Strûners – van Dellen Bellen 0-5 reglementair

Sportcentrum Shape – Warmtetechniek 3-3

Shape kon wel leven met een punt, Warmtetechniek was teleurgesteld. Uit een snelle counter opende Colin Braak de score waarna Hedzer Timmermans het antwoord snel klaar had. Hierna had Shape pech dat Hedzer met een blessure het veld moest verlaten waardoor Shape niet meer de beschikking had over wisselspelers. Nadat Warmtetechniek via twee maal Reitze Robijn naar 1-3 uitliep leek het duel beslist. In de slotfase kwam Shape verrassend langszij met treffers van Philip Hibma en Almer v.d.Voorn.

Sijperda Verhuur – De Skearmessen 1-5

Tot het eerste doelpunt van Jan Willem v.Beem ging de strijd gelijk op. Twee snelle treffers binnen de minuut van de snelle Roel Frijling waren vervolgens beslissend. Sijperda stelde hier aanvallend te weinig tegen over. Alleen Justin van Abbema wist het net te vinden. Tenslotte was Hepke de Boer nog twee maal doeltreffend.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – G.Pars Graanhandel 7-8

Hendrik Schiphof 0-1, Jeffrey Draaisma 1-1, Hoite Schaap 2-1, Folkert Veenstra 2-2, Hendrik Schiphof 2-3 en 2-4, Jolle de Wit 3-4, Hoite Schaap 4-4, Folkert Feenstra 4-5, Johannes Draayer 4-6, Hendrik Schiphof 4-7, Hoite Schaap 5-7, Lucien van Zanten 6-7, Jeffrey Draaisma 7-7, Folkert Feenstra 7-8.

Het spannende duel ging tot halverwege de tweede periode volkomen gelijk op. Toen nam Pars een schijnbaar beslissende 4-7 voorsprong, maar de Rypsters knokten zich weer langszij. In de slotminuten moest een De Posthoorn speler na een te enthousiaste spelopvatting naar de kant en hier profiteerde Pars optimaal van via Folkert Feenstra.

TWEEDE KLASSE

Horeca de Trije – Betterfit/Combistralen 1-2

Betterfit was wel sterker, maar was aanvallend machteloos. Op aangeven van Patrick van Dijk was het aan de andere kant wel raak via Kevin Egbers. Pas laat in het duel maakte Dion Groen met een knappe actie gelijk en Betterfit pakte zelfs nog de winst uit een strafschop, ingeschoten door Gert Rijpstra.

Bowling Bloemketerp – The Phone House 3-4

De eerste periode was voor Bloemketerp, hierna lag het initiatief bij Phone House en dit laatste was beslissend. Douwe Bosma brak het duel open, Martijn Werkhoven maakte gelijk waarna twee vloeiende acties van Daniël Scholten een 3-1 wisselstand opleverde. Kars Zeinstra en Martijn Werkhoven herstelden met beheerste treffers het evenwicht en opnieuw Kars Zeinstra schoot Phone House in de laatste minuut naar de overwinning.

De Jager Accountancy – Primera Haitsma 2-2

Een gelijkopgaand duel met veel kansen en ook veel missers, maar wel attractief. Beste man van de wedstrijd Hans Brandes opende het duel, Gerard Zijlstra maakte op aangeven van Joep Verhei gelijk waarna Matheuse Ype het duel leek te beslissen. Een alles of niets schot van afstand van Frans Poorte bracht voor Haitsma in de laatste minuut redding.

Schroevenkopen.nl – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 2-2

In de eerste periode gebeurde er weinig en werd er ook niet gescoord. Het duel kwam op gang na de 0-1 van Noa van Gils. Schroevenkopen werd meteen wakker en Johannes Boersma maakte gelijk. Na de 1-2 van Hendrik Hiemstra had Ynte v.d.Veen het antwoord klaar en daar bleef het bij.

Bar Yn ‘e Stal – Autobedrijf Strikwerda 2 – 2

Kees Jan Hendriks opende in de rebound de score, Jurrit Dijkstra bekroonde een fraaie actie en Klaas Meinsma soleerde vanaf eigen helft naar 1-2. De teams waren aan elkaar gewaagd en daarom was het terecht dat Tjanh Bong Huong in de tweede periode gelijk maakte.

DERDE KLASSE

Grand Cafe De Doelen – Expert Franeker 5-3

Het was Robbin de Klerk die Expert de das om deed. Hij opende de score, zorgde voor 3-1 en bepaalde ook het eindresultaat uit een counter in een fase dat Expert flink aan drong. Overigens een verdiende De Doelen zege waarin verder scoorden Roy Hoekstra en Jordy Wijk. De balvaste Abe Kooistra hield Expert met twee treffers lang in de wedstrijd en Tjipko Vellinga trof doel met een carambole via de paal en lat.

Sportcafe de Trije – SDV Projectbuilding 6-4

SDV hield lang stand, maar was uiteindelijk niet bestand tegen de schutterskwaliteiten van Joshua Cuperus 4x. Nadat het Sportcafe al enkele malen de paal had geraakt was het Cuperus die opende, maakte Karst Groothoff gelijk en schoot Cuperus nog twee maal raak. SDV kwam goed terug. Richard v.d.Veer en Wietse Sloterdijk herstelden het evenwicht, 3-3. Rob Postma, weer Joshua Cuperus en Marco de Groot schoten het sterkere de Trije naar 6-3 en Karst Groothoff bepaalde de eindstand.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Huis & Hypotheek 5-0

Huis & Hypotheek had Ward Mariman als versterking aangetrokken, maar het was totaal niet opgewassen tegen een uitstekend spelend Huhtamaki. Nieuwkomer Arjen Veldman en Mark de Vries scoorden in de eerste periode en vervolgens waren het Eelco Boonstra 2x en opnieuw Arjen Veldman die doel troffen.

VIERDE KLASSE

Zuidema Scheepsbouw – Preton Nederland 2-1

Preton was wel de bovenliggende partij, maar benutte de kansen niet. In de openingsfase joeg Erwin Zijlstra de bal in de kruising en aan de andere kant was het Klaas Mulder die aan een klein kansje genoeg had, 1-1. Het was Zuidema doelman Ysald Zuidema die het duel besliste door plotseling mee op te komen en geheel vrijstaand binnen te tikken. Preton kreeg verder nog genoeg mogelijkheden, maar wist hier geen gebruik van te maken.

Bouwbedrijf Scharringa – Sannes & Voorintholt (v/h Vijver Rietdekkers) 9-3

Erik de Groot was hier de beslissende factor .Hij opende de score en nam na 2-2 nog drie treffers voor zijn rekening. S & V hield tot halverwege goed stand, 3-2, maar moest hierna het initiatief aan Scharringa laten. Overige treffers Willy v.d.Kooi 2x, Tjisse Hoekstra 2x, Lieuwe Beuker en voor S & V Thom Voorintholt, Soujyan Souicat en Rick Langerak.

Rintec – Miedema Bouwbedrijf 3 – 1

Pas in de tweede periode kwam er leven in de brouwerij toen Leeroy Jellema de score uit een moeilijke hoek opende. Uit een beheerste actie zorgde Bauke Okkema voor de gelijkmaker. Beide teams gingen vervolgens voor de winst en dat ging Rintec via de gebroeders Jeffrey en Leeroy Jellema het beste af.

Stadsherberg Catering – De Korenaar 3 – 1

Vanaf de middellijn vuurde Michael Deinum een kanonskogel af en dat was meteen raak. Willem Beimers nam vervolgens zijn team op sleeptouw. Uit een slim opgezette aanval maakte hij gelijk, vervolgens raakte hij de paal, stelde Sipke de Jong in staat om 2-1 te maken en zorgde uit een steekpass voor 3-1. De Korenaar kon daar aanvallend weinig tegenover stellen .