Sportcafé de Trije behaalt drie punten met een gemiddelde van 2.6 minuut per doelpunt

Een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen op de drie punten. Genoeg redenen om er dus eens goed voor te gaan zitten. Spektakel was er vanavond genoeg en zo werden records net aangetikt of juist over troffen. Weten of jou team één van de ploegen was die een record wist aan te tikken, je leest het hieronder.

Hoofdklasse

Zijlstra Beroepskleding – Sportcafé de Trije  1-15

Het verschil op de ranglijst was maar drie punten in het voordeel van de gasten en dus zou je een spannende wedstrijd verwachten. Maar uiteindelijk bleek niets minder waar te wezen. Waar de thuisploeg de eerste minuten nog overleefde daar was het na vijf minuten en twintig seconden wel raak. Het was de snelle Karst Hannema die er vandoor ging en deze wist de bal in de rechterhoek te leggen 0-1. Dit bleek uiteindelijk een opmaak te wezen voor meer want vijftien seconden later was het weer Karst Hannema die zijn verdediger wist te passeren waarna hij de bal in de rechterhoek schoot 0-2. Hiermee leek de wedstrijd al vroeg beslist wezen. Dat klopte ook wel want wederom twee minuten later was het Erin van Duyneveldt die de bal kreeg aangespeeld en ook hij schoot raak in de rechterhoek 0-3.  Maar hiermee was het nog niet gedaan want Joshua Cuperus ging twee minuten later ook langs zijn tegenstander om de bal vervolgens in de linkerhoek te schieten 0-4. De wedstrijd was wel gespeeld en dus was de vraag alleen hoe hoog word de score? Uiteindelijk wisten Karst Hannema en Rutger vd Pol 2x nog te scoren in het eerste bedrijf en daarmee tekende zij voor een 0-7 ruststand. De dubbele score leek wel te worden gehaald en helemaal omdat het na twee minuten en zestien seconden spelen wederom raak was. Jens de Vries ging ditmaal op avontuur en hij wist de bal in de linkerhoek te deponeren 0-8. Maar hiermee was het nog niet gedaan want wederom twee minuten later was het wederom raak. De keeper wist de bal nog te stoppen maar de bal bleef liggen op de lijn waarna Erin van Duyneveldt de bal wist binnen te tikken 0-9. Maar ondanks de achterstand probeerde de thuisploeg het wel en uiteindelijk met succes want Johannes v/d Veen dribbelde het hele veld over waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-9. De eer was dus gered en dus had de thuisploeg toch nog iets om te juichen. Maar ondanks dat bleven de gasten oppermachtig en middels twee treffers van Karst Hannema, Marco de Groot en Joshua Cuperus werd de stand naar 1-15 getild en daarmee tikte zij een nieuw speel record aan en waren de drie punten een feit.

Bogt fen gune – Royal steensma 4-3

Waar de ene drie punten heeft daar heeft de andere er vier en dus staan beide ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst. Winst was dus noodzakelijk en dus stond er genoeg op het spel voor beide. Uiteindelijk was het na twee minuten en drieëntwintig seconden spelen al raak. Na een schot bleef de bal op de doellijn liggen waarna Marwin Tolsma er als eerste bij was en de bal wist binnen te tikken 0-1.  De voorsprong was er maar dit bleek maar van korte duur te wezen want vier minuten later was de stand alweer in evenwicht. Wilfred v/d Zee kreeg de bal aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Beide ploegen kregen hierna mogelijkheden op meer maar de kansen gingen er maar niet in. Uiteindelijk zou er met nog drie minuten en tweeënveertig seconden op de klok gescoord worden door de gasten. Een toegekende vrije trap werd in de linkerhoek geschoten door Evert Tolsma en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-2. En dus beloofde het een spannende tweede helft te worden waarin alles mogelijk was. Dit tweede bedrijf was zeven minuten onderweg al Willem van Duijn zijn tegenstander passeert om de bal vervolgens in de kruising te schieten 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus beloofde het leuke laatste minuten te worden. En dan met nog zes minuten en eenendertig seconden op de klok is het Frank de Vries die een sprint weet te winnen waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-2. De voorsprong was er en deze werd een minuut later verder uitgebreid. De doelman van de gasten kwam uit het doel waarna Wilfred v/d Zee werd vrij gespeeld achter de doelman waarna hij de bal ontving en wist raak te schieten 4-2. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie kwam er gelijk al want vanaf de aftrap ging Bauke Tjalle Anema langs twee man waarna hij de bal in de rechterhoek wist te deponeren 4-3. De spanning was volledig terug maar gescoord werd er niet meer in de slotfase en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de Bogt fen Gune.

ZM Beweegcentrum – Welgeschikt 5-3

Met de nummer twee tegen één was dit een ware kraker. De voorsprong voor de gasten bedroeg vijf punten en dus kon het vandaag bij een overwinning de titel haast ruiken. Maar de thuisploeg wilde aanhaken en dus waren zij gebrand op de drie punten. Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel en daarin deden beide niks voor elkaar onder. Uiteindelijk duurde het twaalf minuten en twintig seconden voordat de score werd geopend. Lennard Feenstra won een sprint duel waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. De ban was hiermee gebroken en dus werd de spanning alleen maar groter. En dan met nog twee minuten en veertig seconden op de klok is het Jelmer Nawijn die de bal ontving en hij schoot de bal door de benen van de keeper heen 1-1. Maar toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog zevenenvijftig seconden op de klok is het Jelmer Nawijn die de bal achter zijn eigen doelman weet te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1.  En dus moest de koploper in de tweede helft in de achtervolging gaan. Dit gebeurde dan ook maar het kon daarbij niet voorkomen dat de tegenstander ook kansen zou gaan krijgen. Het duurde acht minuten en twintig seconden voordat zo’n kans werd omgezet in een doelpunt. Lennard Feenstra passeerde zijn man waarna hij de bal in de linkerhoek schoot 3-1. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie kwam gelijk vanaf de aftrap. Het was Alper Bokat die de bal ontving en hij schoot de bal in de linkerhoek 3-2. De spanning was weer terug en dus werd er steeds meer risico genomen namaten de tijd vorderde. En dan met nog zes minuten en drieënveertig seconden op de klok is het Sofian Azehaf die langs twee man weet te sprinten om de bal vervolgens in de linkerhoek te leggen 4-2. Maar ook ditmaal liet een tegen reactie niet lang op zich wachten want na twee minuten later was het Marijn de Vries die een toegekende vrije trap wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 4-3. Alles was nog mogelijk en dus ging de koploper ook nog alles of niets spelen. Uiteindelijk kwam ze dat ook duur te staan want zelf wist het niet meer te scoren en dat deed de nummer twee van de ranglijst nog wel. Met nog tweeëndertig seconden op de klok kreeg Sofian Azehaf de bal in zijn voeten waarna hij vanaf eigen goal het veld over strak om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-3.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Vynx Records  0-11

Met negen vs twaalf punten was dit een duel tussen de nummers twee en één. Er stond dus genoeg op het spel en dus zou je een leuke wedstrijd verwachten. Maar dit bleek uiteindelijk niet het geval te wezen want je merkte al gauw dat de koploper de betere partij was. Dat leidde dan ook al gauw tot de openingstreffer van dit duel. Het was Toine Muizer die over de linkerkant van het veld op stoomde waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. Hiermee was de ban gebroken en hierna ging het snel want kort erna was het Tjitte Sijbesma met een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen al probeerde de thuisploeg nog van alles om terug te keren in de wedstrijd. Maar dan is daar Brandon Derambure met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was het alleen nog de vraag hoe hoog word de score. Uiteindelijk mocht Stijn van der Geest ook nog op stomen over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee werd het 0-4. Uiteindelijk bepaalde Tjitte Sijbesma de ruststand op 0-5 nadat zijn schot vanaf de linkerkant eindigde in de korte hoek. De tweede helft was pas net onderweg of de volgende treffer was alweer een feit. Na een goede voorzet vanaf de linkerkant van het veld wist Sem de Vicq de bal keurig in de verre hoek te werken en daardoor werd het 0-6. Maar hiermee was het nog niet gedaan want kort hierna was het Brandon Derambure met een actie over de linkerzijde van het veld waarna ook zijn schot eindigde in de verre hoek 0-7. De tien leek wel gehaald te gaan worden want het was Tjitte Sijbesma die vanaf de linkerkant wist op te komen waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-8. Uiteindelijk wist de thuisploeg hier niks tegen over te zetten en hierdoor bleef voor hen de nul op het scorebord staan. In de slotfase wisten de gasten nog driemaal te scoren via Brandon Derambure, Rimar Uijthof en Jarno Hoogerhuis en daarmee bepaalde zij de eindstand op 0-11.

Skearmessen – Koopmans schilders  5-4

Met de nummers vier tegen vijf en drie vs. nul punten was dit een duel in de onderste regionen van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op drie punten want niemand wilde nog kans maken op degraderen. Dit was ook wel terug te zien in de wedstrijd zelf want het kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk was het Rein Jan van de Witte die een voorzet vanaf de linkerkant in de korte hoek wist te leggen en daarmee tekende hij voor de 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er ook al snel. Het was Mike van Dorselaar met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen opnieuw beginnen met zoeken. Dit gebeurde dan ook en het was tweemaal Lee-Roy Purvis met een actie over de rechterkant van het veld waarna hij de bal tweemaal in de verre hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-3. Het gaatje was geslagen maar toch zou dit niet de ruststand gaan worden want een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij Roel Frijling en deze wist de bal in de korte hoek te werken 2-3. En dus kon er in het tweede bedrijf nog genoeg gebeuren om de wedstrijd om te draaien. En dat gebeurde uiteindelijk ook want we waren nog maar kort bezig of het was Wilke Hoogterp die een lange bal van achteruit wist te controleren waarna hij de bal in het hoekje wist binnen te leggen 3-3. En zo bleef het een leuke wedstrijd om naar te kijken en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk waren de doelpunten nog niet op want het was Wiebo Brouwer met een actie over rechts waarna zijn schot binnen viel in de korte hoek 3-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want uiteindelijk wist Wilke Hoogterp nog tweemaal te scoren en daarmee bracht hij zijn team op een 5-4 voorsprong. De gasten gingen hierna nog wel opzoek naar de gelijkmaker maar deze viel niet meer en dus wist de thuisploeg drie belangrijke punten binnen te halen.

Huhtamaki – Keizer Autoschade  4-1

Waar de ene mee draait in de middenmoot daar staat de andere onderaan. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan het duel al was de thuisploeg wel de bovenliggende partij. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de openingstreffer van dit duel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Mathieu van der Veen in de korte hoek gewerkt 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de hekkensluiter in de achtervolging gaan. Helemaal omdat Lars Koster even later op kwam over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen en met deze stand zou er ook gerust gaan worden. Ook in het tweede bedrijf bleef de thuisploeg de iets bovenliggende partij. Uiteindelijk werd dat ook verder omgezet in doelpunten want het was Chris Outhuyse die een voorzet vanaf de linkerkant in de korte hoek wist te leggen en daarmee werd het 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal omdat het even later Mathieu van der Veen was die de bal vanaf de linkerzijde van het veld in de verre hoek wist te schieten en daarmee werd het 4-0. Maar ondanks dat deden de gasten toch nog iets terug via Remco de Valk die de bal in de korte hoek wist te schieten en daarmee werd het 4-1. Dit zou uiteindelijk ook de laatste treffer van dit duel wezen en daardoor behaalde de nummer drie een knappe overwinning.

Tweede klasse

vv R.E.S Bolsward – SDV Keukens en meer 2  2-3

Beide ploegen doen het tot op heden aardig goed in de competitie en dus beloofde dit een spannende wedstrijd te worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen bleken op het veld ook weinig voor elkaar onder te doen. De eerste mogelijkheden waren dan ook al gauw een feit maar deze werden nog niet benut. Nog niet inderdaad want uiteindelijk duurde het dertien minuten voor de openingstreffer een feit was. Cas Bankert kwam opzetten over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. Deze treffer bleek ook de enige treffer van de eerste helft te wezen en zo gingen we dus rusten met een minimale voorsprong. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg goed in de wedstrijd. Uiteindelijk leidde dat na acht minuten spelen tot de gelijkmaker. Vanuit een toegekende vrije trap kwam er een pass naar Niels Sanchez- Infante en deze schoot strak binnen 1-1. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want vanaf de aftrap kwam er een diepe bal op Leonardo Padro Perez en deze wist de bal hard binnen te leggen 2-1. En zo was een achterstand snel omgebogen tot een voorsprong. Maar ook ditmaal kwam er een snel antwoord want wederom een minuut later was het Sander Prins die de bal ontving en zijn schot ging snoeihard door het midden binnen 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen opnieuw beginnen met het zoeken naar doelpunten. Deze leken er uiteindelijk niet meer te komen maar dan schrijven we de laatste minuut als er een mooie pass komt op  Luc de Vries en deze schoot de bal hard in de hoek 2-3. Uiteindelijk bleek dat de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee wisten de gasten drie belangrijke punten binnen te halen.

Frankena Loonbedrijf – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 1-4

Beide ploegen zijn moeizaam begonnen aan de tweede seizoenshelft en dus vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. Winst was dus voor beide ploegen een must en dus gingen beide vol passie en overgave het veld op. Dit leidde er toe dat het gelijk een leuke wedstrijd werd en dus konden doelpunten niet uit blijven. Dat gebeurde ook niet want na zes minuten spelen was het al raak. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Jan Pieter Hoekstra en deze wist daar wel raad mee en schoot de bal hard binnen 1-0. De ban was gebroken maar de gasten bleven gewoon rustig ondanks de achterstand. Dit had uiteindelijk ook resultaat want met nog vijf minuten op de klok was er een goede pass richting Henk Jan Wijma en deze bleef ijzig kalm en schoot hard binnen 1-1. Maar met deze stand zou er niet gerust worden want met nog een minuut op de klok kwam de bal terecht bij Menne Langhout en deze schoot de bal hard in de rechterhoek 1-2. En zo werd er een achterstand omgebogen tot een voorsprong en dus moest de thuisploeg nu in de achtervolging gaan. Uiteindelijk was het tweede bedrijf zeven minuten onderweg als de bal terecht komt bij Leeroy Jellema, hij dribbelde op over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 1-3. Het gaatje was geslagen maar ondanks dat gingen de mannen van Frankena gewoon in de achtervolging maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden. We schrijven minuut negentien als Jeffrey Jellema één op één komt met de keeper om vervolgens de bal in de hoek te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Offinga kappers – Rijschool Posseth 3-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus werd er veel verwacht van deze wedstrijd. Beide ploegen begonnen ook fanatiek en dat leidde na vijf minuten spelen tot de openingstreffer. Een schot werd nog gekraakt door de verdedigers maar de bal viel voor de voeten van Jelte Meijer en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. Maar ondanks deze snelle achterstand bleven de gasten kansen krijgen en uiteindelijk wist men in de elfde minuut ook te scoren. Rick Beimers kwam opzetten over de linkerkant waarna zijn schot in de korte hoek eindigde 1-1. Diezelfde Rick Beimers had drie minuten later wederom een goede actie in huis waarna zijn schot eindigde in de linkerbovenhoek 1-2. En zo was de stand al snel weer om gedraaid en dus moest de thuisploeg nu in de achtervolging gaan. Maar dan een minuut na het vorige doelpunt is het Alwin Bierema die de bal op het midden van het veld krijgt waarna de bal hard en strak in de rechterhoek weet te schieten en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-3. Maar de mannen van Offingan kappers kwamen goed uit de pauze en dat leidde na vijf minuten spelen tot de aansluitingstreffer. Na een goede pass kwam Willem Nieuwhof in balbezit waarna hij de bal strak wist binnen te werken 2-3. En zo bleef het een spannende wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan vallen. Toch leek deze stand ook de eindstand te gaan worden want de geboden mogelijkheden werden verder niet omgezet in doelpunten. Maar dan met nog een minuut op de klok is het Leonardo Wassenaar die zijn tegenstander weet uit te spelen waarna hij de bal snoeihard tegen de touwen weet te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-3.

Derde klasse

WR Unit – SDV Keukens en meer  4-3

Met de nummers twee tegen één was dit een ware kraker in de derde klasse. Met beide dertien punten uit zeven wedstrijden kon de winnaar dus goede zaken doen. En dus beloofde het een interessante wedstrijd te gaan worden. Leuk werd het zeker want vanaf de eerste minuut bleek wel dat beide ploegen niets voor elkaar onder deden. Het bal werd dan ook geopend door Leon Timmer die de bal strak in de verre hoek wist te schieten 1-0. Maar lang duurde het niet voordat de tegen reactie al een feit was. Ditmaal was het Henk Vonk die de bal ontving en ook hij had een strak schot in de benen welke de touwen raakte 1-1. De wedstrijd kon beide kanten op vallen en dus bleef de spanning aanwezig. Uiteindelijk is het Tieme van Marrum die aan de bal komt en middels een hard schot liet hij de keeper kansloos achter 2-1. Maar net als bij de 1-0 bleef de voorsprong uiteindelijk niet in takt want Eric Reversma kreeg de bal en hij kon deze gemakkelijk in het lege doel tikken waardoor het 2-2 werd. En dus konden beide ploegen weer van vooraf aan beginnen. Uiteindelijk werd het 3-2 via Harry van der Veen die de bal hard door het midden wist binnen te schieten. De voorsprong was er weer maar konden de gasten dit wederom om draaien? Nee bleek het antwoord te wezen want in plaats van de 3-3 werd het nu 4-2 door Leon Timmer die de bal hard in de verre hoek wist te werken. Het verschil was twee en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar niets was minder waar want het was Elmer Boonstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee werd het 4-3. De spanning was weer volledig terug en dus werd het een spannende slotfase. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren en dus behaalde de mannen van WR Unit een belangrijke overwinning en dus de koppositie.

Lahaise schoonm & Glasbew – North Line  2-3

Met zeven punten vinden we beide ploegen terug op de onderste twee plekken. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook fel en al snel  bleek dat z niet heel veel voor elkaar onder deden. Uiteindelijk werd de score geopend door Rients van Sluis die de bal in het open doel kon schieten en daarmee tekende hij voor de 0-1. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg de aanval zoeken waar kon. Dit leverde uiteindelijk ook de gelijkmaker op. Het is Colin Boes die aan de bal kwam en zijn schot ging door de benen van de keeper het doel in 1-1. Maar hier bleef het niet bij want ook Timen van der Zee wist de bal door de benen van de doelman te schuiven en daarmee bracht hij zijn team weer op voorsprong 1-2. Nu moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan en helemaal omdat het niet veel later ook nog 1-3 werd door Rients van Sluis die de bal hard in de korte hoek wist te schieten. Maar ondanks dat werd de hoop niet op gegeven en dat was maar goed ook want het was Colin Boes die de bal ontving en ook hij schoof de bal weer door de benen van de keeper heen en daarmee werd het 2-3. De slotfase was een spannende fase met kansen voor beide ploegen maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 2-3 eindstand.

Dikland installatie techniek – Braak financiële diensten  4-0

Met de nummer vier tegen drie was dit een duel van aanhaken met de top of afhaken. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Waar de ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar gold dat ook voor vandaag in het eerste bedrijf. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar de trekker werd maar niet over gehaald. Het leek er dan ook op dat we zouden gaan rusten met een brilstand. Toch bleek dit niet het geval te wezen want met nog vierenveertig seconden op de klok is het Duco Hilverda die zijn mannetje voorbij wist te spelen waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. In de tweede helft moesten de gasten dus in de achtervolging gaan en hierdoor zou er meer ruimte ontstaan voor de thuisploeg.  Waar in het in de eerste helft lang duurde voordat de trekker werd over gehaald daar duurde het minder lang in de tweede helft. Na zeven minuten en eenenvijftig seconden gespeeld te hebben was het Jan van der Wal die versnelde vanaf de middenlijn waarna zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 2-0. Hiermee was er een gaatje geslagen en die werd drie en een halve minuut later nog groter. Het was Jan van der Wal die de bal ontving en één op één met de doelman bleef hij rustig en schoot hij de bal in de rechterhoek 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was het alleen de vraag nog hoe hoog gaat de score worden? Het antwoord kwam er snel want met nog vier en een halve minuut op de klok is het Patrick Hoekstra die de bal kreeg aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 4-0. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Vierde klasse

Horeca de Trije – Visual Reklame 2-0

Met vijftien vs. tien punten doen beide teams het niet verkeerd in de competitie. Het verschil met de koploper is minimaal ( heeft 16 punten ) en dus stond er voor beide genoeg op het spel. En daar waren beide teams zich goed van bewust want het werd een spannende wedstrijd waarin het beide kanten op kon gaan vallen. Mogelijkheden kwamen er zeker voor beide maar toch duurde het even voordat de trekker echt over gehaald werd. Het was uiteindelijk Kevin Egbers die de bal ontving en hij wist daar wel raad mee en schoof de bal in de korte hoek 1-0. De ban was hiermee gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar beide ploegen hadden het verdedigend aardig goed op orde en dus kwam men er niet gemakkelijk door heen. Uiteindelijk werd de stand naar 2-0 getild door een eigen doelpunt en dus was het gaatje definitief geslagen. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 2-0 eindstand.

Roosma schilders – BSH Partyservice  7-2

De koploper met zestien punten speelde tegen de nummer vijf met tien punten. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat want de ene kon uitlopen bij winst en de andere juist in lopen. En dus zou je een ware strijd verwachten. Leuk werd het zeker want beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en dus zou je wel verwachten dat de treffers gescoord zouden gaan worden. Dat gebeurde dan uiteindelijk ook want het was Rene de Haan die op kwam vanuit het midden waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. De ban was gebroken en dat was een teken voor nog mee vuurwerk. Dit kwam er ook en wel in de persoon van Elmer Feenstra die op kwam over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. Alles was weer in evenwicht maar toch zouden we niet gaan rusten met deze tussenstand. Het is namelijk Lasse Burgsma die een voorzet vanaf de rechterkant in de verre hoek wist te krijgen en daarmee tilde hij de stand op 2-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen bleven de aanval zoeken en dus kon je concluderen dat de doelpunten wel zouden gaan vallen. Dit gebeurde uiteindelijk ook want een voorzet vanaf de rechterkant werd in de korte hoek geschoten door Skelte Eemsing en daarmee bracht hij de stand op 3-1. Maar lang liet de tegen reactie niet op zich wachten want een voorzet vanaf links werd door Arne Tigchelaar in de korte hoek binnen geschoten 3-2. De spanning was weer terug maar hierna nam de thuisploeg het heft meer in eigen handen en dat resulteerde uiteindelijk in twee goede doelpunten van Tom Roorda die de ballen vanaf links en rechts strak in de verre hoek wist te schieten en daarmee bracht hij de stand naar 5-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen ondanks de mogelijkheden die de gasten nog kregen. Uiteindelijk was het Mathijs Kramer die een voorzet vanaf links in de verre hoek wist te werken en daarmee tekende hij voor 6-2. Het slotakkoord in deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Tom Roorda die de bal in de korte rechterhoek wist te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-2.

Beumako – Ventura systems 3-3

Beide ploegen vinden we terug op de onderste twee plekken van de competitie en dus moest er gewonnen worden door beide wilde het degradatie nog ontkomen. Het verschil tussen beide ploegen was zes in het voordeel van de thuisploeg en dus kon je een interessante pot voetbal verwachten.  En een vermakelijke eerste helft werd het zeker want beide ploegen gingen vanaf de eerste minuten vol in de aanval. Dat leidde na drie minuten spelen al tot de openingstreffer van dit duel. Een mooie pass kwam terecht bij Sjoerd Lont en deze haalde verwoestend hard uit waarmee hij de keeper kansloos achter liet 0-1. Deze treffer deed de gasten goed want kort na de aftrap was het weer Sjoerd Lont die aan de bal kwam en ook ditmaal liet hij de keeper kansloos achter en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was dus al snel geslagen en dus moest de thuisploeg iets verzinnen wilde het terug keren in de wedstrijd. Maar deze tegen reactie volgde drie minuten later al. Het was Jort Scherer die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging strak in de rechter onderhoek 2-1. De marge was weer verkleind en deze werd vier minuten later zelfs weer in evenwicht gebracht. Wederom was het Jort Scherer die het vanaf een afstandje probeerde en ditmaal ging zijn schot door de benen van de keeper heen 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer van voor af aan beginnen. Toch zou deze gelijke stand niet de ruststand worden want twee minuten voor rust was er een mooie combinatie waarna Sjoerd Lont de trekker wist over te halen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-3. Waar er in het eerste bedrijf veel doelpunten vielen te noteren daar gold dat niet voor de tweede helft. Beide ploegen stonden iets beter en hierdoor gaf het minder grote mogelijkheden weg. En wanneer men de mogelijkheden kregen dan was men niet scherp genoeg in de afronding. Maar dan met nog vijf minuten op de klok is het weer Jort Scherer die het eens van afstand probeert en ditmaal eindigde dat schot hard in de verre hoek 3-3. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee moesten beide ploegen de punten delen.

Vijfde klasse

VDV- Techniek – Bouwbedrijf van Marrum 3-4

Met de nummer vijf tegen één en een verschil van elf punten lijkt dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar niets bleek minder waar te wezen want de thuisploeg verkocht hun huid duur en de koploper had het lastig. Uiteindelijk duurde het zeven minuten voordat de score geopend werd. Na goed samenspel was het Laurens Looijenga die raak wist te schieten en daarmee was het 0-1. Maar ondanks dat kwam de tegen reactie er snel want vier minuten later was het alweer gelijk. Auke Heida probeerde het eens van afstand en zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 1-1. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken en daardoor werd het een open wedstrijd. Met nog drie minuten te gaan in het eerste bedrijf gaf Auke Heida een goede diepe bal op Tjerk Kemper en deze wist de bal netjes binnen te schieten 2-1. Uiteindelijk zou dit ook de ruststand blijken. Waar de eerste treffer even op zich liet wachten daar was het na vier minuten spelen in de tweede helft al raak. Het was Timo Heijn met een aanval over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-2. Het bleef een levendige wedstrijd en vijf minuten na de gelijkmaker was het wederom raak. Na goed samenspel werd de bal van links naar rechts gespeeld waarna Laurens Looijenga de bal wist binnen te werken 2-3. Maar ook ditmaal gaf de thuisploeg niet op en drie minuten late wisten zij zichzelf te belonen met de gelijkmaker. Na een goede pass kwam Tjerk Kemper in balbezit en hij schoot de bal hard in de korte hoek binnen 3-3. Bij deze stand leek het ook te blijven maar dan zitten we kort voor het einde als Jan Bosma de bal ontvangt en met een kiezelhard schot tekende hij voor de 3-4. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus deden de gasten uitstekende zaken om plek één.

v/d Woude fietsen – Zaalvoetbalteam ex BTW  0-10

Waar de ene meedoet om de onderste plekken daar strijd de andere nog vol mee om het kampioensschap. Vanaf minuut één merkte je ook al dat er verschil zat tussen beide ploegen. Het was dan ook niet raar dat score snel geopend werd. Het was Nando Dijkstra die op kwam over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was hiermee gebroken en dit bleek een opmars te wezen voor meer. Na een goed één tweetje door het midden van het veld wist Siebe Greidanus de bal in de linkerhoek te werken en daarmee tekende hij voor de 0-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want kort erna was het Jitse van Gunst met een snelle actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-3. Hiermee was de wedstrijd al wel gespeeld al was het meer de vraag hoe hoog gaat de score worden? Uiteindelijk wisten Siebe Greidanus en Jan Pieter walda nog eenmaal de trekker over te halen en daarmee bepaalde zij de ruststand op 0-5. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld en dus konden de treffers ook niet uitblijven. Dat gebeurde ook niet want in een kort tijdsbestek wist Jitse van Gunst driemaal raak te prikken en daarmee bracht hij de tussenstand op 0-8. De tien was inmiddels het doel en dat wilde de thuisploeg natuurlijk voorkomen. Helaas lukte hen dat niet want middels Siebe Greidanus en Jan Pieter Walda wisten de gasten nog tweemaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 0-10.

Team Aboubakar – stadsherberg catering 2-1

Waar de thuisploeg stevig in de middenmoot staat daar bezetten de gasten de laatste plek in de competitie. Op voorhand zou je dus denken een zware kluif voor de gasten maar in de wedstrijd bleek al snel dat ze zich goed wisten te weren. Mogelijkheden ontstonden er voor beide ploegen maar doelpunten vielen er nog niet en dus bleef de brilstand lang op het bord staan. Maar dan met nog vijf minuten en negenenveertig seconden op de klok is het Kevin Menks met een goede dribbel waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 1-0. De ban was gebroken en met deze stand zou er ook gerust worden. De hekkensluiter moest dus meer risico’s gaan nemen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Maar ondanks de achterstand bleef het een spannende tweede helft en dus kon het nog alle kanten op vallen. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het slot gegooid vier minuten voor tijd. Het is Andreas Tsingros die de bal krijgt aangespeeld op de rechterzijde van het veld waarna hij de bal goed mee neemt en deze in de rechterhoek wist te schieten 2-0. Het duel was hiermee wel gespeeld al wist Edwin Lodewijk vierendertig seconden voor tijd nog iets terug te doen nadat hij de bal van zijn tegenstander wist af te pakken om de bal vervolgens door het midden binnen te werken 2-1. Bij deze stand bleef het uiteindelijk ook en dus behaalde de thuisploeg een moeizame overwinning.