Sportcafé de Trije behoudt ongeslagen status en timmert aan doelsaldoladder

Het gaat alweer hard met de nieuwe competitie van het ZVF zaalvoetbal. Speelronde drie alweer en dus maken de meeste teams zich op voor hun tweede of zelfs derde wedstrijd deze competitie. Wie kan de goede competitiestart een goed gevolg geven? En wie weet de eerste punten binnen te hengelen? Je leest het hieronder weer!

Hoofdklasse

Bogt fen Gune – Royal Steensma  4-3

Op Papier is dit een ware clash tussen twee ploegen die altijd vol strijd hebben tegen elkaar. De verschillen zijn onderling vaak klein en hierdoor blijven de wedstrijden spannend en leuk om te bekijken. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat en al helemaal omdat de Bogt de eerste pot won en Steensma nipt verloor en dus beloofde het een interessant potje te worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen zien dat het niks voor elkaar onder deed. Nadat beide ploegen enkele mogelijkheden gemist hadden was het met nog ruim zeven minuten te spelen wel raak. Evert Tolsma ontving de bal waarna hij deze goed in de linker onderhoek wist te schieten 0-1.  Een verassende tussenstand maar de thuisploeg bleef de aanval zoeken en dat leidde met nog één minuut vijftien op de klok tot de gelijkmaker van Willem van Duijn die de bal rustig rechts in het onderhoekje wist te schuiven en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-1. Ook in het tweede bedrijf bleef het een leuke wedstrijd om te zien want beide ploegen lieten hun klasse zien en dat leidde na vijf minuten spelen tot een nieuw doelpunt. Feite de Haan werd diep gestuurd waarna zijn schot in het hoekje eindigde 2-1. De voorsprong was een feit en dus moest Royal Steensma in de achtervolging. Helemaal toen Willem van Duijn zijn tegenstander voorbij speelde en de bal keihard wist binnen te werken 3-1. Het gaatje was geslagen maar daar legde Marwin Tolsma zich niet bij neer want een minuut later wist hij de bal hard tegen de touwen te werken 3-2. De spanning was volledig terug en dus zouden de gasten alles of niets moeten gaan spelen wilde het nog meer hebben.  En dat werd beloond want Rinnert Tolsma werd aangespeeld wanneer zijn schot hard in de rechterhoek eindigde 3-3. Een puntje leek er dus aan te komen maar niets was minder waar want met nog zes minuten op de klok was het Frank de Wit die de bal in het lege doel kon schieten en daarmee werd het 4-3. In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit schouwspel in een 4-3 einstand.

Sportcafé de Trije – Autobedrijf Haitsma 9-3

Waar de Trije hun eerste duel ruimschoots won met dubbele cijfers daar wonnen de gasten met een minimaal verschil van één. Maar ondanks dat weten we van beide ploegen dat het goed en beheerst kan voetballen en dus werd er een zinderende wedstrijd verwacht waarin de wetten van het zaalvoetbal naar boven zouden gaan komen. En leuk werd het zeker want beide ploegen wilde de aanval zoeken en dat leidde toe dat de score na zes minuten en twintig seconden werd geopend. Erin van Duyneveldt had een goede dribbel in huis waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dat was een opmaat voor meer spektakel. Amper zes minuten na de openingstreffer was het wederom raak maar ditmaal aan de andere zijde van de zaal. Dani ging zijn tegenstander voorbij waarna hij de bal keurig in het linkerhoekje wist te prikken 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dit maar van korte duur wezen want vier minuten later was het Marcio Tap die de bal in de linkerhoek wist te prikken en daarmee werd het 2-1. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 3-1 en dus moesten de gasten iets verzinnen wilde het terug komen in de wedstrijd. Maar dat werd lastig want na één minuut en tien seconden was het Rob Postma die de bal ontving en hij bleek ijzig kalm waarna hij de bal links door het midden weet te schieten 4-1. Het gat was hiermee geslagen en deze zou alleen nog maar groter worden want met nog negen minuten en vijftig seconden op de klok is het Karst Hannema die vanaf eigen helft twee man weet te passeren waarna hij de bal net over de middenlijn weet klaar te leggen om vervolgens snoeihard uit te halen 5-1. Maar dan is daar toch nog een eretreffer voor de gasten. Nadat de bal geschoten was kwam de bal bij Soulaiman Snoussi terecht en deze tekende voor de 5-2. Maar dit tegendoelpunt deerde de thuisploeg niet want vanaf de aftrap was het Karst Hannema die scoorde en daarmee werd het 6-2, In de laatste vijf minuten werd er nog viermaal gescoord en daarmee werd de wedstrijd bepaald op een 9-3 eindstand.

Zijlstra Beroepsklediing – ZM Beweegcentrum 2-1

Beide ploegen verloren hun eerste duel al was dat voor de ene wat beter te verdragen dan voor de andere. Dit lag vooral aan de uitslagen van beide teams. En dus waren beide teams gebrand op de eerste punten van de competitie om zo de kater van de eerste speelronde weg te spoelen. Vanaf minuut één werd het een open wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten. Hierdoor werd het leuk om naar te kijken en dus kon het alle kanten op gaan. Beide ploegen kregen dus de mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord worden. Het was Lennard Feenstra die de bal op de rechterkant van het veld kreeg waarna hij goed opdribbelde en de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 0-1. De ban was gebroken en dus moest er in het tweede bedrijf een reactie komen van Zijlstra Beroepskleding. In dat bedrijf bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen hun mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk leidde dat ook tot een doelpunt van Johannes v/d Veen die opstoomde over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Alles was weer in evenwicht en gezien de wedstrijd was dat ook wel verdiend. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door de thuisploeg. Tiemo Postma dribbelde op over de linkerkant van het veld waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten 2-1. Daarmee bepaalde hij uiteindelijk dit duel en daarmee behaalde de thuisploeg een verdiende overwinning.

Eerste klasse

Keizer Autoschade – Welgeschikt 1-10

Met respectievelijk drie punten uit twee wedstrijden vs. zes punten uit twee wedstrijden was dit de wedstrijd tussen de nummers vier en één. De thuisploeg moest dus zien te winnen wilde het niet al vroeg in het seizoen achter de feiten aan lopen. Voor de gasten gold juist het tegenovergestelde. Het wilde de ongeslagen status vast houden en het doelsaldo op de concurrentie uitbreiden. Er stond dus weer genoeg op het spel en dus beloofde het een spannende pot te worden. In de eerste fase van de wedstrijd ging het spel wat meer over en weer maar toch waren de gasten de betere partij en daarmee zette het de thuisploeg goed onder druk. Uiteindelijk leidde dit tot de verdiende voorsprong voor Welgeschikt. Jay de Vries kwam goed naar binnen toe waarna zijn schot strak in het hoekje eindigde 0-1. Dit doelpunt bleek een opmars naar meer te wezen al zou zich dat nog niet vertalen in het eerste bedrijf.  Uiteindelijk bepaalde Jay de Vries de ruststand op 0-2 nadat hij eerst de bal over een been heen lobte waarna zijn schot in het hoekje eindigde. Keizer moest dus komen in de tweede helft maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan want al gauw was het 0-3 middels Jens de Ruyter die de bal strak in het hoekje wist te werken 0-3. De gasten waren heer en meester en dus was de wedstrijd wel gespeeld. Zeker nadat Luke Glas,  Joris Tijdeman en Jens de Ruyter de bal simpel wisten binnen te tikken en daarmee werd het 0-6. De drie punten waren dus wel binnen voor welgeschikt al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Je zou denken boven de tien want nadat Sven Flikkema en Joris Tijdeman was het alweer 0-8 en toen hadden we nog even te spelen. Uiteindelijk scoorde Marcel Koning nog een ere treffer na een goed één tweetje en daarmee bracht hij de score op 1-8. Maar het slotakkoord was er uiteindelijk voor Sven Flikkema en Luke Glas en daarmee bepaalde zij de wedstrijd op 1-10.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Koopmans Schilders 3-6

Na bouwen komt het schilderwerk en dat lijkt zich ook te vertalen op de ranglijst. Beide ploegen hebben weliswaar drie punten uit twee wedstrijden maar toch staat de bouwploeg op plek drie en de schilders op vijf. Kon de thuisploeg de druk aan en zou het de drie punten weten te pakken of worden ze helemaal afgeschilderd en draaien ze van positie? Vanaf minuut één bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen voetbalde goed en kregen ook kansen om te scoren. Uiteindelijk werd het 1-0 via Leeroy Jellema die de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten en daarmee opende hij de score. Maar de tegen reactie was er ook al snel. Het was Matheusz Roman Ype die de bal ontving en middels een stifje over de doelman heen tekende hij voor de gelijkmaker 1-1. Alles was weer in evenwicht net als het spelbeeld deze wedstrijd. En dan is het wederom Leeroy Jellema die weet te scoren en ditmaal kwam zijn schot vanaf de linkerzijde van het veld 2-1. Maar uiteindelijk zou dit niet de ruststand wezen want Sjoerd Anema stoomde op over de rechterkant van het veld waarna hij de bal door de benen van de verdediger en keeper wist te schieten en daarmee werd het 2-2. In de tweede helft moest het dus gaan gebeuren voor de ploegen en gezien de eerste helft moest dat wel goed komen. En dan is daar Lee-Roy Purvis die een vrije trap mag nemen en zijn schot valt kiezelhard binnen 2-3. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging gaan en dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Van deze ruimte werd geprofiteerd want was daar een doelpunt van Matheusz Roman Ijpe die de bal vanaf rechts in de verre hoek schoot 2-4, daar was het kort erna Lee-Roy Purvis met twee acties over de rechterkant waarna beide schoten binnen vielen in de verre hoek en daarmee bracht hij de stand op 2-6. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en was het alleen de vraag hoeveel wordt het uiteindelijk? Nou uiteindelijk zou de eindstand 3-6 worden want Leeroy Jellema kwam op over de linkerkant waarna zijn schot door de benen van de keeper binnen viel.

Huhtamaki – Skearmessen 3-0

Met de nummer twee tegen zes was dit een duel voor beide om aan te haken of niet. Het verschil was op voorhand maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg en dus is er in deze competitie nog van alles mogelijk. Maar de ene wil na drie wedstrijden nog mee doen om plek één en de andere wil de concurrentie om degradatie niet zien weg lopen. En dus stond er voor beide genoeg op het spel en beloofde het dus een leuke wedstrijd te worden. Interessant werd het zeker vanaf minuut één want al snel bleek dat beide ploegen goed stonden en daarbij deden beide weinig tot niets voor elkaar onder. Mogelijkheden kregen beide zeker maar gescoord werd er niet in het eerste bedrijf en dus was de ruststand 0-0. Het moest dus gebeuren in de tweede helft en dus wist je gezien de eerste helft dat er geen hoge uitslag zou gaan komen. Maar uiteindelijk kwam daar dan toch het eerste doelpunt. Mathieu van der Veen kwam aan de bal en met een strak schot in de hoek opende hij de score 1-0. Dit doelpunt werkte bevrijdend want hierdoor moesten de mannen van Skearmessen meer komen en dus zou er meer ruimte komen voor Huhtamaki. Hiervan werd uiteindelijk geprofiteerd. Wederom was het Mathieu van der Veen die aan de bal kwam en ditmaal eindigde zijn schot stijf in de kruising 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen en dus leken de drie punten wel binnen te wezen. Helemaal toen van der Veen ook nog zijn derde doelpunt wist te maken door een vrije trap binnen te werken en daarmee bepaalde hij uiteindelijk de uitslag op 3-0.

Vierde klasse

North Line – Beumako 7-2

Met de nummer één tegen vier was dit een duel tussen twee nieuwe ploegen dit seizoen. De ene was dit overtuigend gestart waar de andere met een minimaal verschil verloor. Op voorhand zou je dus denken dit wordt een interessant potje met veel doelpunten en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Leuk werd het zeker want de thuisploeg was in het spelbeeld wel iets beter maar de mogelijkheden omzetten in doelpunten ging lastiger. Maar uiteindelijk werd er dan toch gescoord. Wieger Broersma ontving de bal en met een vlammend schot eindigde zijn bal in de rechterhoek 1-0. De ban was gebroken en dat leidde al snel tot de volgende treffer van dit duel. Thijs Haak had een actie door het midden van het veld waarna zijn schot in het rechterhoekje eindigde en daarmee werd het 2-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus kon het nog een interessante tweede helft worden. Maar de echte spanning was er niet want de thuisploeg was de betere partij en zette goed en snel druk. Dit leidde al snel tot de 3-0 van Rudmer Hoekstra die een actie over rechts maakte waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel. Hiermee was het duel wel gespeeld en was het alleen nog de vraag hoeveel doelpunten gaan er nog vallen. Het bleef nu hard gaan met de doelpunten want nadat Thijs Haak de bal hard binnen schoot vanaf de rechterkant 4-0, daar wist Rients van Sluis een rebound door de benen van de keeper heen te schieten en daarmee werd het 5-0. De gasten waren aangeschoten wild en dus zou je verwachten dat er nog wel doelpunten zouden gaan vallen. Deze kwamen er inderdaad ook want een voorzet vanaf de linkerkant werd door Jurre Scheenstra binnen gewerkt in de rechterhoek en daarmee werd het 6-0. Maar het mooiste doelpunt kwam wellicht van Thijs Haak die de bal strak in de kruising wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 7-0. Maar de gasten bleven het proberen en deze inzet werd beloond met een doelpunt. Gerben Jellema stoomde op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot in de korte hoek eindigde 7-1. De eer was in ieder geval gered en dat was een mooi pluspunt. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Jochem Wielenga die opstoomde over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 7-2. Dit was de laatste treffer van dit duel en dus behaalde North Line een verdiende overwinning.

Horeca de Trije – Roosma Schilders 3-4

Met de nummer drie tegen twee en beide drie punten op zak was dit een duel tussen twee ploegen die op voorhand weinig voor elkaar onder hoefde te doen. Zeker gezien de voorgaande seizoenen waarin het open duels speelde met daarbij veel doelpunten. Maar hoe zou dat vanavond gaan? De wedstrijd begon van beide kanten fel en op vol tempo en hierdoor ging het spel over en weer. Het duurde dan ook niet lang voordat de score geopend werd. Elmer Feenstra kwam aan de bal en met een schitterend stifje eindigde zijn bal in de kruising 0-1. De ban was gebroken maar het antwoord duurde niet heel lang. Keimpe Pols omspeelde de doelman waarna hij de bal simpel in het doel kon schuiven en daarmee werd het 1-1. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want hierna nam men het spel wat meer in handen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de voorsprong. Een toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten door Michel v/d Veen en daarmee werd het 2-1. Toch zou er met deze stand niet gerust worden want kort daarvoor kwam Keimpe Pols aan de bal en met een strak schot eindigde zijn schot in het doel 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de tweede helft gas geven wilde het nog punten binnen halen. Dit leek de ploeg te beseffen want het schoot uit de startblokken en via Tom Roorda was de aansluitingstreffer al gauw een feit 3-2.  De mannen van Roosma hadden de smaak nu echt te pakken en hierdoor moest Horeca de Trije goed opletten dat het niet in het mes zou lopen. Dit gebeurde uiteindelijk wel en middels twee doelpunten van Elmer Feenstra werd de score omgebogen naar een 3-4 voorsprong. Uiteindelijk werd deze voorsprong niet meer weg gegeven en daardoor behaalde de gasten drie knappe punten.

Bouwbedrijf van Marrum – CK Corporation 1-4

Beide ploegen verloren hun eerste duel kansloos en dus vonden we beide ploegen terug op de laatste twee plekken van de competitie. Beide waren dus gebrand op een goed resultaat en zeker de thuisploeg die het vorige seizoen ook nog niet vergeten zijn. Wordt het deze wedstrijd dan toch een doelpuntenfestijn?  Vanaf het begin kon je merken dat er niet veel verschil zat tussen beide ploegen en dus kon het beide kanten op gaan vallen. Mogelijkheden kregen beide teams maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Nog niet inderdaad want met nog vier minuten en vijf seconden op de klok kwam de bal terecht bij Dokan Karadag en deze ramde de bal in de rechter kruising 0-1. Met deze minimale stand werd er ook gerust en dus kon het nog alle kanten op gaan in het tweede bedrijf. Deze tweede helft was nog maar twee minuut twintig onderweg toen Ari Lumputu zijn man uitspeelde waarna hij rustig bleef en de bal beheerst wist binnen te werken 0-2. Van Marrum moest in de achtervolging gaan en dat gebeurde ook maar daardoor kregen de gasten iets meer ruimte op het veld. Hiervan wist Junior Lopez tweemaal van te profiteren door zijn directe tegenstander uit te spelen om vervolgens tweemaal raak te schieten en daarmee zette hij zijn ploeg op een 0-4 voorsprong.  Uiteindelijk was het slotakkoord er voor Jelmer Uythof die de bal vier minuten voor tijd in de rechter kruising wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Vijfde klasse

VDV Techniek – Zaalvoetbalteam ex BTW 2-4

Waar de mannen van VDV de eerste speelronde keihard onderuit gingen daar wonnen de mannen van ex BTW met een minimaal verschil. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat want de ene wilde ongeslagen blijven en de andere wilde juist de eerste drie punten binnen hengelen. Op naar een mooi spektakel of word het toch meer spelen vanuit een gesloten stelling? Je merkte vanaf het begin dat de gasten wel iets sterker waren dan de thuisploeg. Hierdoor moesten zij wat meer inzakken waarna ze hun momenten kozen om er uit te komen. Nadat er enkele mogelijkheden niet benut waren ging het vervolgens wel goed. Tieme kwam op over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. De ban was gebroken en uiteindelijk zou er voor rust nog eenmaal gescoord worden. Tjitte Bonnema nam de bal goed mee waarna zijn kiezelharde schot door de benen van de keeper heen ging 0-2. VDV moest in de tweede helft dus komen maar dit ging lastiger dan gedacht. De mannen van ex BTW waren gewoon wat scherper en hierdoor werd de score zelfs meer uitgebreid. Tjitte Bonnema schoot wederom hard en ditmaal vloog de bal door het midden binnen 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, ook omdat Jelle Scharringa even later de bal hard in de linker onderhoek wist te schieten en daardoor werd het 0-4. Maar de thuisploeg bleef strijden en dat leverde uiteindelijk ook een treffer op. Een toegekende vrije trap kon nog gekeerd worden maar de weg gegeven rebound werd binnen gewerkt door Jan van der Veer en daardoor werd het 1-4, Was er dan toch nog iets mogelijk? Ja leek het antwoord te worden want Tjerk Kemper stoomde op over de rechterkant waarna zijn schot tegendraads eindigde in de linkerhoek 2-4. Maar uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee eindigde dit duel in een 2-4 overwinning voor de gasten.

Stadsherberg Catering – Verno Verhuur 1-2

Met de nummer vier tegen vijf en een verschil van maar een punt scheelt het dus niks op de ranglijst. Op papier zou je dus denken dat beide ploegen aan elkaar gewaagd moesten wezen en dus zou je een open wedstrijd verwachten met twee strijdende ploegen. Winst was voor beide noodzakelijk en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Vanaf de eerste minuut merkte je al dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Verdedigend stond het goed en aanvallend kregen beide ploegen zeker mogelijkheden op doelpunten. Maar de ballen wouden er niet in en dus was de ruststand 0-0. Waar er in het eerste bedrijf niet gescoord werd daar was het in de tweede helft wel al snel raak. Klaas Auke Dijkstra ontving de bal waarna hij deze koelbloedig wist binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging. En dan met nog drie minuten op de klok komt de bal bij Jelle Rodehuis terecht en deze schoot de bal in de linker onderhoek 1-1. Het leek er dus op dat de punten verdeeld zouden gaan worden maar niets was minder waar want met nog één minuut en dertien seconden op de klok dribbelde Aldrik Dijkstra goed op waarna hij hard uit haalde waarna de bal in de linker kruising eindigde 1-2. Verder zou er niet meer gescoord worden en dus behaalde Verno Verhuur drie belangrijke punten.

BSH Partyservice – v/d Woude fietsen  3-1

Waar de thuisploeg hun eerste duel overtuigend wist te winnen daar pakte de gasten een prima puntje. Hierdoor staan beide ploegen op respectievelijk plek één en drie van de competitie. Beide ploegen konden dus op voorhand goede zaken  doen al zou je denken gezien de start van het huidige seizoen en de eindstand van vorig seizoen dat de mannen van BSH Partyservice de favoriet waren. Maar de bal is rond en dus was er van alles mogelijk! Al snel merkte je inderdaad dat de thuisploeg de wat sterkere partij was maar de gasten stonden goed en wachtte geduldig hun kansen af. En deze kwamen er zeker en uiteindelijk leidde dit zelfs tot de voorsprong. Johannes Abma ontving de bal waarna zijn schot strak in de kruising eindigde 0-1. Maar de thuisploeg bleef de aanval zoeken en mogelijkheden krijgen en dus konden de doelpunten niet uitblijven. Uiteindelijk was het Tjalling Feentra die de bal ontving en hij schoot de bal goed in het hoekje binnen 1-1. De thuisploeg bleef doorgaan en uiteindelijk kwamen zij ook op voorsprong middels een goed genomen vrije trap van Rene de Haan en daarmee werd het 2-1. De mannen van v/d Woude moesten nu in de achtervolging gaan maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Tjalling Feenstra die na een goed één tweetje de bal wist binnen te werken 3-1. Daarmee behaalde de thuisploeg weer drie belangrijke punten.