Sportcafé de Trije doet goede handhavingzaken en stelt kampioensfeestje Auto Haitsma – Jansma wonen met een week uit.

Mei komt in zicht en dat betekent altijd dat de prijzen verdeeld gaan worden. Wie worden er kampioen, wie degraderen er en wie eindigen er in die roemloze middenmoot. Alles was is dus nog mogelijk en dus waren alle teams gebrand op een goed resultaat vanavond. Wie kon er het beste om gaan met de druk en wie struikelde over zijn eigen voeten? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Auto Haitsma – Jansma wonen – Sportcafé de Trije 1-4

Met de koploper tegen de nummer vier was dit een wedstrijd waar niet heel veel meer op het spel stond. Bij winst van de thuisploeg waren zij vanavond kampioen geworden en wanneer dit niet gebeurde dan zou dit een week later gebeuren. De gasten speelde nog wel ergens voor want de degradatieplek was nog in de buurt en dus waren zij gebrand op een goed resultaat. En deze gebrandheid kwam goed van pas want het werd een leuke en open wedstrijd waar het alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk was daar een goede uitgespeelde aanval van de gasten die vervolgens terecht kwam bij Marco de Groot en deze wist de bal netjes binnen te werken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en helemaal toen het ook nog 0-2 werd via Gerlof Dijkstra. Nu moest de koploper de achtervolging wel inzetten wilde het vandaag nog kampioen worden. Dit gebeurde dan ook en uiteindelijk leidde dit zelfs tot de aansluitingstreffer. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Wiebe v/d Meer en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-2. De spanning was weer terug maar nu moesten de mannen van Haitsma wel door drukken. Maar ook de mannen van de Trije bleven goed voetballen en dus was deze wedstrijd nog niet beslist. En dan is daar Marco de Groot die een toegekende vrije trap hard tegen de touwen weet te schieten en daarmee zorgde hij voor de 1-3. Het gaatje was weer geslagen en dus moest de thuisploeg gas gaan geven wilde het nog iets behalen. Hierdoor kwam er meer ruimte voor de gasten en daarvan werd uiteindelijk optimaal van geprofiteerd. Middels een snelle counter wist Gerlof Dijkstra de bal hard binnen te werken en daarmee werd het 1-4. Dit bleek de doodsteek te wezen voor de thuisploeg want deze kwamen niet meer terug in de wedstrijd en daarmee eindigde het duel in een 1-4 overwinning voor de gasten en daarmee behaalde zij drie belangrijke punten.

Royal Steensma – Bogt fen Gune 1-1

Wedstrijden van beide ploegen zijn nooit zaai om te zien en helemaal niet als het wedstrijden tegen elkaar zijn. Met veel strijd en passie zoeken beide ploegen altijd de aanval tegen elkaar en dat leidde tot op heden tot veel leuke wedstrijden met veel doelpunten. En dus gingen de supporters er vandaag maar eens goed voor zitten want het kon zo maar eens een monsterscore worden. Maar vanaf het begin bleek dat beide ploegen goed stonden en dat er vanuit een goede organisatie gespeeld zou gaan worden. Voor beide ploegen was het dan ook lastig om er goed doorheen te komen. Maar uiteindelijk viel dat eerste doelpunt er dan toch. Klaas Jan Bijlsma ging een goede solo aan waarna zijn schot kiezelhard binnen viel 0-1. De ban was gebroken en dus moesten de mannen van Steensma in de achtervolging. Kansen kwamen er zeker wel maar de geboden mogelijkheden werden nog niet omgezet in doelpunten. Maar uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Evert Tolsma kreeg de bal goed mee waarna hij deze in de hoek wist af te ronden en daarmee werd het 1-1. Beide ploegen gingen hierna op zoek naar meer maar doelpunten zouden er niet meer vallen en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

Moto Delicato – Foto techniek service 1-3

Beide ploegen hebben al laten zien dat het tot goed voetbal kan komen en dus beloofde het een duel te worden waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder hoefde te doen. Een leuke wedstrijd werd het ook zeker want het kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk werd de ban gebroken door een eigen doelpunten en daarmee werd het 0-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want middels een afstandschot van Toine Muizer werd het 0-2 en daarmee werd ook de rust in gegaan. De mannen van Moto Delicato moesten dus komen in het tweede bedrijf en dus zou er meer ruimte gaan komen voor de heren van Foto Techniek Service. Hier werd uiteindelijk ook van geprofiteerd want een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Rimar Uithof en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht de thuisploeg blijkbaar anders over. Na een goede uitgespeelde aanval werd de bal beheerst binnen gewerkt en daarmee werd het 1-3. Beide ploegen kregen hierna nog wel mogelijkheden om de score verder uit te breide maar dit gebeurde niet en dus eindigde dit duel in een 1-3 eindstand.

Eerste klasse

Killtrition – Huhtamaki 1-11

Met de hekkensluiter op nummer tien daar speelde het tegen de nummer acht. Het verschil was op voorhand maar twee punten in het voordeel voor de gasten en dus konden beide ploegen de punten goed gebruiken. Kon de thuisploeg na de winst van twee weken terug opnieuw winnen en de rode lantaarn af staan? Genoeg ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd. Vanaf het begin kon je merken dat de gasten erg gretig en gedreven waren en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Een lange bal werd binnen gekopt door Klaas Meinsma en daarmee werd het al snel 0-1. Hiermee was het openingsschot gegeven en dat zou leiden tot veel meer vuurwerk. Want hierna was het Chris Outhuyse die op de solo tour ging en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen maar deze werd even later nog iets groter. Frits Hoekstra kreeg de bal namelijk voor zijn voeten en deze wist hij simpel binnen te tikken 0-3. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar inderdaad want vanuit de counter was het Gijs Bakker die binnen werkte en daarmee werd het 1-3. Was de spanning hiermee dan volledig terug? Nee bleek het antwoord te wezen want de mannen van Huhtamaki waren heer en meester en dat leidde al snel tot de volgende treffer van Frits Hoekstra die een fout in de verdediging van de thuisploeg wist af te straffen 1-4. De overwinning zou er wel komen alleen was de vraag hoeveel wordt het? De volgende drie treffers kwamen in ieder geval op naam van Mike Spanjersbergh en daarmee werd het 1-8 Maar hiermee was het nog niet gedaan want ook Chris Outhuyse en Arjan Veltman wisten nog tweemaal te scoren en daarmee bepaalde zij de einduitslag op 1-11.

Koopmans Schilders – Man of the World Lwd. 5-4

Met zes vs. negen punten was het verschil op voorhand maar erg klein. Wilde de gasten nog kans maken op plek drie dan moest er dus gewonnen worden. Wanneer de gasten worden dan deed het ook goede zaken want dan kon het uitlopen op de concurrentie en wellicht inlopen op plek nummertje twee. Er stond dus genoeg op het spel en dus beloofde het op voorhand een interessant potje te worden. En interessant werd het want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus kon je verwachten dat beide ploegen wel zouden gaan scoren. Uiteindelijk duurde het vijf minuten voordat de score werd geopend. Jelmer Nawijn had een goede actie in huis waarna zijn schot tegen de touwen eindigde 0-1. Dit doelpunt gaf een boost want vier minuten later was het Jens de Ruyter die in kopte maar uiteindelijk kon hij scoren vanuit de rebound 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg alles op alles zetten om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk gebeurde dit ook want drie minuten na de vorige treffer was daar de aansluitingstreffer. Jeffrey Guertin draaide goed weg waarna zijn schot tegen de touwen eindigde 1-2. De spanning was weer terug en deze werd twee minuten later nog groter omdat het toen alweer gelijk werd. De bal kwam voor de voeten van Henk terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-2. Alles was weer in evenwicht maar toch zou dit niet de ruststand worden want twee minuten voor het einde van het eerste bedrijf kwam Bas van der Baan één op één met de doelman waarna hij rustig bleef en de bal simpel wist binnen te werken 3-2. De wedstrijd was gedraaid en dus moesten de gasten in de tweede helft komen. En dat gebeurde ook en dat leidde er toe dat het na vier minuten spelen alweer gelijk werd. Ditmaal kwam Jens de Ruyter één op één met de doelman en ook hij bleef rustig waarna hij beheerst binnen schoot 3-3. Het bleef een spannende wedstrijd om te zien en beide ploegen gingen op zoek naar meer al leek dat meer er niet meer te komen. Maar dan met nog drie minuten op de klok is daar een afstandschot van Jelmer Nawijn en deze schoot hard binnen en daarmee werd het 3-4. Waren hiermee de drie punten in de tas? Nee bleek het geval want met nog een minuut op de klok kwam Bas van der Baan één op één met de doelman waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 3-3. Hiermee leek een puntendeling een feit te wezen maar niets bleek minder waar te wezen want kort na dit doelpunt kreeg Jeffrey Guertin de bal en zijn schot ging ook nog binnen en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-3.

Skearmessen – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 9-2

Waar de thuisploeg nog mag hopen op plek drie daar lijkt plek zes voor de gasten het hoogst haalbare te wezen. Maar wanneer de gasten zouden winnen dan werd het verschil met de nummer vijf in één keer terug gebracht naar een verschil van één punt in het voordeel van de thuisploeg. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel en dus beloofde het een leuke en open wedstrijd te worden met veel aanvalsdrift over en weer. Leuk werd het zeker en dat leidde na drie minuten spelen al tot de openingstreffer van dit duel. Een afstandschot van Willem viel mooi binnen en daarmee werd het al gauw 0-1. Maar het duurde maar een minuutje of het tegen antwoord was al een feit. Hepke de Boer kwam één op één met de doelman en deze wist de bal rustig binnen te werken 1-1. En zo was een leuke wedstrijd geboren en deze werd nog leuker toen Roelf Frijling het in de negende minuut maar eens probeerde van afstand en dit schot viel prompt binnen 2-1. Nu moest het antwoord er komen van de gasten maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in en dus is het lastig om op gelijke hoogte te komen. Met nog twee minuten op de klok leek de wedstrijd wel beslist te worden. Werd er eerst een twee tegen één duel goed uitgespeeld waarna Friso van Eijck de bal mocht binnen leggen 3-1, daar kwam Wilke Hoogterp ook nog als winnaar uit de strijd waarna hijhet één op één duel koeltjes wist af te ronden 4-1. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen het vijf minuten na rust wederom raak was. Een twee tegen één duel werd goed uitgespeeld waarna Hepke de Boer de bal rustig wist binnen te werken 5-1. De wedstrijd was wel gespeeld al was het nu nog de vraag hoe hoog word de score? Met nog tien minuten tijd werd er in een tijdsbestek van drie minuten driemaal gescoord door de thuisploeg en daardoor werd het ook nog 8-1. Maar de gasten zouden ook nog wat terug doen en wel via Willem die in een één tegen één duel rustig bleef waarna hij de bal goed binnen schoot 8-2. De tweede treffer was een feit maar deze kwam natuurlijk veel te laat. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Roel Frijling en daarmee bepaalde hij de eindstand op 9-2.

Tweede klasse

Bouwbedrijf van marrum – R.E.S. 1-6

Met de hekkensluiter tegen de nummer twee leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. De thuisploeg vecht nergens meer voor en zal dit seizoen als laatste eindigen. Voor de gasten was dit even anders. Met nog vier wedstrijden te spelen is de achterstand op de koploper zes punten en dus is daar wellicht nog iets mogelijk. Je zou dus verwachten dat de gasten veel doelpunten willen maken en het tempo er dus op gaan gooien, maar de thuisploeg wou zich niet naar de slachtbank laten leiden en dus werd er zeker weerstand verwacht. Die weerstand kwam er zeker want waar de gasten veelvuldig de bal hadden daar stond de thuisploeg goed. Toch kon men niet voorkomen dat Sander Bootsma een uitgespeelde aanval wist binnen te werken en daarmee werd het 0-1. Gezien de wedstrijd ook wel verdiend en de gasten wouden ook door drukken en dat leidde al snel tot een counter van de gasten die goed werd afgerond door Ferdi Zijlstra 0-2. Maar de heren van, van Marrum gaven niet op en dus bleven zij de aanval zoeken. Uiteindelijk werd dit ook beloond met een treffer van Jelmer Uijthof die een goede solo aan ging en de bal wist binnen te werken. Met deze stand werd er ook gerust en dus was er in het tweede bedrijf nog van alles mogelijk. Maar het gaatje van één verschil werd al gauw uitgebreid naar twee want een afstandschot van Sander Bootsma vloog binnen en daarmee werd het 1-3. Dit doelpunt leek de nekslag te wezen en ook omdat Ferdi Zijlstra ook nog gauw tekende voor de 1-4. De thuisploeg probeerde het wel maar de gasten waren de betere ploeg en dat leidde uiteindelijk ook nog tot de volgende treffer en wel via Jesper Landskroon die het maar eens van afstand probeerde en daarmee bracht hij de stand op 1-5. De winnaar was wel bekend maar de einduitslag was dit nog niet want uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden. Een toegekende penalty werd binnen gewerkt door Sander Bootsma en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-6.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Braak financiële diensten 8-2

Beide ploegen staan net achter elkaar op de ranglijst van de competitie en beide ploegen maken nog kans om tweede te worden en dus was winst noodzakelijk. Een ware clash werd er dus zeker verwacht en dan heb je vaak dat beide ploegen iets meer afwachtend zouden gaan optreden. Maar gold dat ook voor heden avond? Het was zeker een wedstrijd waarin beide ploegen goed compact stonden en hierdoor was het lastig om er doorheen te komen. Maar toch duurde het maar vier minuten voordat de score werd geopend. Een afstandschot van Simon Houtsma viel binnen en daarmee werd het 1-0. Hiermee was het bal gepend en dit bal werd nog leuker toen het twee minuten later wederom raak was. Jelle Pieter v/d Wal kwam één op één met de doelman waarna hij de bal rustig wist binnen te schuiven en daarmee werd het 2-0. Het gaatje was al gemaakt en drie minuten later was dit gaatje met nog twee doelpunten vergroot. Eerst werd een twee tegen één situatie goed uitgespeeld 3-0, waarna een hakje van Simon Houtsma ook nog binnen viel 4-0. De wedstrijd leek hiermee beslist te wezen maar daar dacht Sietse Kuipers blijkbaar anders over want hij wist de bal simpel binnen te tikken en daarmee werd het 4-1. Kon er dan toch nog een ommekeer komen? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut later was het alweer 5-1 door Sipke Bouma die één op één met de doelman, laatst genoemde kansloos achter liet. Uiteindelijk werd het in de twintigste minuut ook nog 6-1 nadat een twee tegen één situatie werd uitgespeeld waarna Johan Westerhof de bal mocht binnen werken. De tweede helft kon dus op papier worden afgedaan en daarin gebeurde ook niet heel veel spannends meer. Tot drie minuten voor tijd toen een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld en Sipke Bouma het laatste zetje mocht geven 7-1. In de laatste minuut scoorde beide ploegen nog eenmaal en daardoor werd de eindstand bepaald op 8-2

Keizer Autoschade – Dikland installatie techniek 4-3

De koploper speelde vanavond tegen de nummer negen van de competitie en dus werd er verwacht dat de koploper wel even makkelijk zou gaan winnen. Maar een duel tegen de koploper is altijd een speciaal duel en daarin laadt je jezelf vaak even extra op. Maar de thuisploeg wilde het snel gedaan hebben en dus verwachtte je op voorhand een furieus begin. En furieus werd het want beide ploegen wilde gelijk de aanval zoeken en daardoor kon het bede kanten op vallen en dus kon je verwachten dat er doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk kwam er dan ook een doelpunt want na een snelle counter kwam de bal terecht bij Cornelis Zijlstra en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Hiermee was het bal geopend en dus was het wachten op meer. En meer kwam er ook want even later was daar een goede uitgespeelde aanval waarna Tristan Osinga de trekker mocht over halen 2-0. Het gaatje was geslagen maar de mannen van dikland bleven goed mee doen en dat werd even later ook beloond. Een blunder van de keeper leidde er toe dat Joran Gerbranda kon scoren en daarmee bracht hij de 2-1 op het scorebord. Dit doelpunt gaf vleugels want even later was het Jan v/d Wal die de bal ontving en met een goede knal tekende hij voor de gelijkmaker 2-2. De wedstrijd bleef leuk om te zien want het kon beide kanten op vallen en dus was er genoeg te beleven. Wederom was het Keizer die de aanval zocht en middels een uitgespeelde aanval werd Rick Koning in actie gebracht en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal in het netje legde 3-2. Maar hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld want de gasten hadden ook genoeg mensen die een doelpunt konden gaan maken. Zo ook Patrick Hoekstra, Hoekstra ging achter een toegekende vrije trap staan waarna deze hard binnen werd geschoten en daarmee was alles weer in evenwicht 3-3. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer maar dat meer zou er uiteindelijk maar komen voor één ploeg Cornelis Zijlstra speelde de keeper voorbij waarna hij de bal in het lege doel wist te leggen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3. Zodoende pakte de thuisploeg drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

Derde klasse

WR Unit – Verno Verhuur 5-1

Met de koploper tegen de nummer acht was dit voor beide een belangrijk potje. De koploper had die punten voorsprong op de nummer twee en dus kon er bij winst goede zaken gedaan worden mits de concurrentie verloor want ook de nummers drie stonden nog akelig dicht in de buurt van de koploper. Voor de gasten betekende winst aansluiting met de nummers vijf en dus eindigen in de middenmoot en dus waren ook de punten voor hen erg kostbaar. Op voorhand dus een interessant potje. Maar vanaf minuut één was de koploper toch iets de betere partij en dat leidde al vroeg tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Jan Tymen Eisma die de bal ontving en zijn schot ging langs de keeper binnen 1-0. Hiermee was de ban gebroken en deze score werd toch nog iets groter want even later was daar een aanval van de gasten maar Jan Tymen Eisma kon de bal over nemen waarna hij voor het open doel kon binnen werken 2-0. Het gaatje was dus geslagen al zou deze kort voor rust nog iets groter worden. Het was Bart van Wijk die de bal ontving en met een mooi schot eindigde zijn bal in de kruising 3-0. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Je zou zeggen van wel maar dan is daar een blunder van de doelman waarna de stand op 3-1 werd gezet. Maar ondanks deze tegentreffer bleef WR Unit de bovenliggende partij en dus zou je verwachten dat deze wedstrijd gespeeld zou wezen. Maar de mannen van Verno bleven de aanval zoeken en dat leidde er toe dat er meer ruimte zou komen voor de thuisploeg. Hier werd uiteindelijk van geprofiteerd want het doel bij de gasten was leeg en dus probeerde Jan Tymen Eisma het maar eens van eigen helft en daarmee werd het 4-1. Uiteindelijk zou er in de slotfase nog eenmaal gescoord worden en wel door Randy Rispens en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

BSH Party service – Horeca de Trije 5-6

De nummer drie staat op dit moment vier punten achter de koploper maar daarin heeft het wel een duel minder gespeeld en dus moesten zij winnen van de nummer zes van de competitie wilde het de aansluiting behouden met nog vier rondes te spelen. Voor de gasten gold dat het met winst waarschijnlijk stevig zal eindigen in de middenmoot en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen gebrand waren was gelijk vanaf de aftrap te merken. Beide ploegen wilde gelijk de aanval zoeken en dat leidde na twee minuten spelen tot de 0-1 middels een goed afstandschot. Hiermee kende we een verassende maar leuke openingsfase en deze werd nog mooier voor de gasten in de negende minuut want toen ging de speler van de gasten één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de nummer drie in de achtervolging gaan. Uiteindelijk gebeurde dit ook want met nog vijf minuten op de klok was het Rene de Haan met een afstandschot en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 1-2. Diezelfde de Haan kwam een minuut later één op één met de doelman en ook ditmaal liet hij dee kansloos achter 2-2. Alles was weer omgedraaid en dus kon het beide kanten op gaan. Maar het antwoord van de gasten kwam er al vrij snel want waar de bal eerst door de benen van de keeper heen ging 2-3, daar ging de bal een minuut later door de handen van de doelman heen en daarmee werd het 2-4. Maar uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 3-4 via Rene de Haan en zo kon het dus alle kanten op gaan in het tweede bedrijf. Het tweede bedrijf bleef levendig en zodoende kon het dus alle kanten op gaan. Na zes minuten spelen werd de stand weer in evenwicht gebracht nadat Rene de Haan één op één kwam met de doelman en deze kansloos achter liet 4-4. Maar een tegen reactie kwam er weer snel want een minuut later was daar een afstandschot en deze kon niet goed gekeerd worden door de doelman en daardoor werd het 4-5. En zodoende was er dus genoeg te beleven voor de supporters en dus kregen zij waar voor hun geld. Helemaal toen het twee minuten later wederom raak was middels een afstandschot en daarmee werd het gaatje weer vergroot naar twee 4-6. De thuisploeg moest nu weer in de achtervolging gaan en dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Uiteindelijk waren er nog vier minuten te spelen toen Simon Kooistra het maar eens probeerde van afstand en dit schot viel ook nog lekker binnen 5-6. Maar uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus behaalde de mannen van Horeca de Trije een knappe en goede overwinning.

v/d Woude fietsen – Zaalvoetbalteam ex BTW 1-4

Beide ploegen spelen hun laatste duels voor de eer en dus konden zij frank en vrij beginnen aan dit duel. Meestal levert dit dan een spektakel op en dus waren de aanwezige supporters benieuwd wat ze voorgeschoteld kregen. En leuk begon het zeker want het kon beide kanten op gaan vanaf het begin. Dit leidde al snel tot de openingstreffer van het duel. Het was Mark Ypma die aan het einde stond van een mooie uitgespeelde aanval en daarmee zorgde hij voor de 1-0. De ban was gebroken en dus konden de gasten in de achtervolging. Dit gebeurde ook zeker en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker. De bal kwam bij Tjitte Bonnema terecht en middels een mooie volley vanuit de draai wist hij de bal binnen te werken 1-1. En dus konden beide teams weer van voor af aan beginnen wilde het winnen. Dit gebeurde ook en middels een afstandschot van Chris Hiemstra werd de score verder uitgebreid 1-2. Nu moesten de mannen van v/d Woude weer in de achtervolging gaan en dus konden de gasten wat meer afwachten. Helemaal toen de bal ook nog in het eigen doel werd geschoten en daarmee het gaatje naar twee werd gebracht 1-3. De thuisploeg moest nu alles of niets gaan spelen en dat leidde er toe dat er meer ruimte zou gaan komen voor de mannen van het zaalvoetbalteam ex BTW. Mogelijkheden kreeg de thuisploeg zeker maar doelpunten maken gebeurde er maar niet. Uiteindelijk wisten de gasten nog eenmaal te scoren via Siebe Greidanus en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Roosma Schilders – Rijschool Posseth 0-4

Met de nummer vier tegen twee was dit een ware kraker in de competitie. Het verschil met de koploper bedroeg op voorhand 3 a 4 punten achterstand en dus mochten er vandaag door beide ploegen geen punten gemorst worden wilde het nog kans maken op de titel. Een spannende clash werd er dus verwacht en dus beloofde het een intensief potje te worden. En interessant werd het al waren de gasten toch wel iets de bovenliggende partij. Dat leidde er uiteindelijk zelfs toe dat het op voorsprong kwam. Een toegekende strafschop werd binnen geschoten door Rick Beimers en daarmee werd het 0-1. De thuisploeg kreeg ook zeker mogelijkheden maar wanneer je die niet benut dat weet je dat het aan de andere kant van het veld wel gebeurd. Een bal uit de kluts kwam terecht voor de voeten van Rick Beimers en deze wist de bal lekker binnen te werken. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar daardoor kwam er nog meer ruimte voor de gasten en daarvan wist Niels Walburg optimaal van te profiteren door de bal in het lege doel binnen te werken 0-3. Hiermee was het duel wel gespeeld en dus was het alleen nog maar de vraag hoeveel word de eindstand? Uiteindelijk wist Rick Beimers een nog toegekende vrije trap binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-4.