Sportcafe de Trije op de terugweg. Taxi Sybe maakt indruk.

 AWA3882

In de tweede klasse gaat Sportcafe de Trije ongetwijfeld voor de titel. Het versloeg afgelopen vrijdagavond BijOnsLuktHetWel met dubbele cijfers en heeft de concurentie nu al op een flinke achterstand. Het eveneens winnende Syperda Verhuur is nu de naaste belager.. In de derde klasse doet Taxi Sybe het uitstekend. Het liet deze maal SDV Projectbuilding kansloos. In deze klasse had het nog ongeslagen Foto Techniek Service weinig moeite met Verno Verhuur. In de vierde klasse ging alle aandacht uit naar het treffen tussen A.M.Transport en Stadsherberg catering. Het Stadsherberg team liep gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan en werd vooral op snelheid overmeesterd. In de eerste klasse gaat de strijd om de titel vrij zeker tussen Zijlstra Beroepskleding en Autobedrijf Haitsma. De teams treffen elkaar vrijdag aanstaande om 20.10 uur. Cafe De Posthoorn verraste in deze klasse Zandstra & v.d.Meer.

Freedom Energy – Autobedrijf Haitsma 1-5
Na de 0-2 door Melvis Hempenius en Sander de Vries leek het even spannend te worden toen Cornelis Zijlstra tegen scoorde, maar dit was slechts van korte duur. Haitsma bleef het sterkste team en dit leverde nog treffers op van Henk Vonk, Hassan Bartouhtouh en opnieuw Melvis Hempenius.

Cafe de Posthoorn Dronrijp – Zandstra & v.d.Meer  5-2
Een dik verdiende overwinning voor een collectief sterk De Posthoorn. De zege was zeker niet geflatteerd. De eerste acties kwamen wel van Zandstra waarbij Hidde de Vries de score opende. De druk van De Posthoorn werd steeds groter en nog in de eerste periode bogen Patrick Rootselaar 2x en Chris Hiemstra de stand om naar 3-1 Nadat Hoite Schaap de voorsprong nog vergrootte was het duel in feite beslist. Er kwamen nog treffers van Jesse Terpstra en Lucien van Zanten.

Coop Tolsma Winsum – Zijlstra Beroepskleding  6-8
Het mag natuurlijk als team niet gebeuren dat je met 4-0 voor komt te staan en dan alsnog ruim verliest. Coop heeft het dan ook in een fase volledig af laten weten. Daarbij mag natuurlijk de veerkracht van Zijlstra niet worden vergeten. Het werd wel een spannend duel met een grillig scoreverloop.Wytze Jelmer Greidanus 1-0, Jelte Dijkstra 2-0 en 3-0, Evert Pieter Tolsma 4-0, Marc Wijbenga 4-1, Stef Gale 4-2, Pedro Lopez 4-3 en 4-4, Huub Tiemersma 4-5, Gerben Pieter Prins 5-5, Jort Norder 5-6, Huub Tiemersma 5-7, Evert Pieter Tolsma 6-7, Stijn v.d.Geest 6-8.

Bosma Timmerwerken – Syperda Verhuur  2-6
Het Bosma team leek voor een verrassing te gaan zorgen toen Marcel Amels twee maal scoorde. Nadat Jelmer Elting de achterstand had verkleind was het Jurjen Steegstra die met maar liefst vier treffers het duel besliste. Eelco Tanghe bepaalde de eindstand.

Apenmeeuw – Huhtamaki/LR  3-4
Een uitermate spannend duel tussen twee gelijkwaardige teams. In de eerste periode was het Hein Joostema die het duel open brak. Uit een counter maakte Jort Hogendorp gelijk en met een laag hard schot in de hoek deed Chris Outhuyse de kansen keren. Hierna was het Ruben van Dokkumburg die met enig geluk gelijk maakte. Met een schot in de kruising kwam Huhtamaki opnieuw aan de leiding en Hein Joostema zorgde na een behendige actie voor 3-3. Het was tenslotte Mattew Guertin die in de rebound het duel besliste.

BijOnsLuktHetWel – Sportcafe de Trije  4-11
Ook met Oscar Elsinga in de frontlinie kon een verder gehavend BOLHW het bij lange na niet redden tegen een sterk spelend De Trije. Bij het winnende team was Marco de Groot de grote uitblinker. Doelpuntenmakers Marco de Groot 3x, Tom van Dijk 2x, Olger Iedema, Jens de Vries, Erin van Duyneveldt, Wibo Ypma en Rob Postma. Tegen scoorden Jorge Lopez 2x, Kevin á Nijeholt en Oscar Elsinga.

Cafe De Kleine Beurs – van Dellen  3-8
Het was opvallend met welk gemak van Dellen het team van De Kleine Beurs overspeelde. Het was al meteen raak en pas bij 0-5 deed De Kleine Beurs iets terug. De doelpunten kwamen van Francisco de Boer 4x, Jildert Boekema 2x, Jan v.d.Wal en Stefan Ros met tegentreffers van Tristan Osinga 2x en Marcel Koning.

HDJ Bouw – Widia Boys 1-4
Twee maal was in de eerste periode Dani van Eyk de HDJ doelman te vlug af en nadat Fabian Donderwinkel vanaf de stip mocht aanleggen was het duel al snel beslist. Twee maal van afstand was het nog raak via Irolt Biesma en Fabian Donderwinkel ieder aan een kant en daar bleef het bij.

Rijschool Posseth _ Horeca de Trije  4-3
Horeca de Trije begon goed met twee treffers van Patrick van Dijk. Na het herstel via Remco Heslinga en Luuk Steensma kwam het Horeca team weer op voorsprong. Patrick Poelsma scoorde nog in de eerste periode. Toch ging de zege naar het Rijschool team. Eerst was het Karst Hannema die goed richtte en vervolgens was het Isaac Boogaard die zijn team naar de zege schoot.

Foto Techniek Service – Verno Verhuur  7-2
Het Foto team dendert in deze klasse maar door. Verno was na een snelle 4-0 achterstand volkomen kansloos. Brandon Derembure, Tim Bijlsma, Tjitte Sijbesma en Toine Muizer waren de schutters. Zeya Korel scoorde vervolgens tegen en zorgde ook voor de resterende Verno treffer waarna Tim Bijlsma, Toine Muizer en Brandon Derembure de score verder opvoerden.

SDV Projectbuilding – Taxi Sybe  0-5
Vooraf leek het een duel te worden tussen twee gelijkwaardige tegenstander, maar daar kwam niets van terecht. Taxi Sybe domineerde, kwam via Ruurd Bouwma en Wouter Hylkema al snel op 0-2 en SDV was aanvallend niet bij machte om hier iets tegen te ondernemen. Na acties van  Teunis Regeling 2x en Ruurd Bouwma Taxiede Sybe zelfs nog naar een ruime zege.

Bouwling Bloemketerp – Sportcentrum Shape  0-3
De eerste Shape zege en deze was volkomen verdiend. Het gaf Bloemketerp weinig ruimte, gaf weinig kansen weg en kwam zelf tot treffers via Caio Agostinho, Sybo Osinga en Almer v.d.Voorn.

Lukkes Arum – Zuidema Engineering  5-2
Willem Buurstra bracht Zuidema in een omgekende positie, namelij aan de leiding. Dit bleef niet lang gehandhaafd, want Jitze de Jong 2x en Jelmer v.d.Vies bogen de stand om naar 3-1. Maarten v.d.Vies 2x en aan de andere kant good old Haije Meijer zorgden voor het eindresultaat.

A.M.Transport – Stadsherberg catering  7-5
Met twee treffer bevestigde Joël Rooy in de openingsfase dat hij goed aanwezig was. Het waren vrij snel Evert Jan Broersma en Friso van Eyck die gelijk maakten. Het werd een duel met verdigend veel fouten. Snel tilde A.M.Transport de stand naar 4-2 en weer was Joël Rooy de verantwoordelijke speler. Friso van Eyck zorgde twee maal voor de aansluiting en hier tussen door schoot André v.d.Meulen ook raak. Het bleef een foutenfestival. Menno Hiemstra en een verdedigende blunder na een terugspeelbal bracht de beslissing. Stadsherberg ging nog meer aanvallen, liep via Menno Hiemstra nog tegen een counter op waarna Edwin Lodewijk de laatste bal in het netje schoot. A.M.Transport won verdiend.