Sportcafé de Trije verspeelt koppositie in laatste seconden van de wedstrijd

20181207 AWA5736.

In deze speelronde stonden er verschillende interessante duels op de planning. Waar sommige ploegen krakers hadden om de bovenste plekken, daar speelde de ander een kraker om uit de gevarenzone te komen. Waar je soms dacht dat de favoriete ploegen hun werk simpel zouden klaren, daar zorgde de andere weer voor een daverende move. Je moet ingeval altijd scherp blijven tot aan de laatste minuut of zelfs seconde en daar kunnen een aantal ploegen na vanavond over mee praten. Genoeg reden dus om te kijken wat jou favoriet en hun concurrenten gedaan hebben!

Hoofdklasse

Freedom Energy – Autobedrijf Haitsma   1-11
Met de nummer vijf tegen zes is het een duel in de onderste regionen van de ranglijst. Waar Freedom Energy voorafgaand op nul punten stond daar had Autobedrijf Haitsma. Wanneer de thuisploeg zou winnen dan zou het dus aansluiten bij de gasten, maar bij winst van de gasten zouden zij uitlopen op de thuisploeg en inlopen op de nummer twee. Vanaf minuut één bleek het een oneerlijke partij te worden. De gasten waren vele malen beter en zette de thuisploeg met de rug tegen de muur. Toch duurde het even voordat de score werd geopend maar daarna was het ook echt prijsschieten. Het is de achtste minuut als Henk Vonk de bal ontvangt en deze hard in de linkerhoek weet te schieten 0-1. Een minuut later was het alweer raak en weer door Henk Vonk die ditmaal de bal simpel kon binnen tikken 0-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en helemaal toen Mart Zwier twee minuten later de stand naar 0-3 bracht middels een schot in de rechterhoek. Freedom Energy had geen schijn van kans en het kwam er ook nauwelijks echt doorheen bij de gasten. Uiteindelijk zou er in de eerste helft nog eenmaal gescoord worden door Henk Vonk en daarmee bracht hij de ruststand op 0-5. De tweede helft begon rustig en het duurde dan ook drie minuten voordat er weer gescoord werd. Opnieuw was het Henk Vonk die de bal kreeg en hij schoot de bal goed in de linkerhoek 0-6. Twee minuten later was het opnieuw raak maar ditmaal was het Jenno de Jong die de bal binnen wist te tikken en daarmee de 1-6 op het scorebord zette. In de volgende zeven minuten bleef het rustig qua scorend vermogen maar dit bleek een ware stilte voor de storm te wezen. In de laatste acht minuten werd er namelijk nog vijfmaal gescoord en hierdoor werd de eindstand gebracht op 1-11. Doelpuntenmakers van de laatste vijf doelpunten waren: Henk Vonk  2x , Frank Visser 1x, Marcellino Saamangun 2x

Eerste klasse

Royal Steensma – Zandstra en vd Meer  3-3
Met de nummer één tegen drie op het programma kon je dus spreken van een heuse kraker. Het verschil vooraf bedroeg vier punten in het voordeel van Royal Steensma en dus konden zij bij winst goede zaken doen. Maar zou Zandstra en vd Meer winnen dan zouden zij aansluiting vinden met de koploper en dus was er weer van alles mogelijk. Vanaf het begin kon je merken dat beide ploegen gebrand waren op de overwinning. Het spel ging over en weer en beide ploegen kregen ook wel mogelijkheden om te scoren. Toch zou de score pas geopend worden na vijf minuten spelen. Een mooie uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd binnen gewerkt door Jorrit Tolsma. Door dit doelpunt was het vertrouwen op een goed resultaat aanwezig. Helemaal toen het een minuut later alweer raak was. Ditmaal was het Tjeerd Hoekstra die de bal ontving en hij wist de bal op een goede en mooie manier binnen te werken 2-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten meer komen. De thuisploeg daarentegen kon geduldig afwachten en dus bleef het een waar schaakspel. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en dus was de ruststand 2-0. In de tweede helft draaide het spelbeeld wat. Beide ploegen raakte meer aan elkaar gewend en dus kon het alle kanten opgaan. Uiteindelijk leidde dit in de 27ste minuut tot de aansluitingstreffer. Het was Jort Haarsma die een prima actie maakte waarna hij de bal goed binnendoor raak schoot 2-1. De spanning was terug en dat kon je merken aan beide ploegen. De thuisploeg kreeg nog wel mogelijkheden maar moest nu ook vaker in de achteruit staan. Uiteindelijk leidde dit zes minuten voor tijd in de gelijkmaker van Lennard Feenstra die de bal hard via de paal wist binnen te krijgen 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moest Royal Steensma weer van vooraf aan beginnen. Zandstra en vd Meer bleef daarentegen doorgaan met waar het gebleven was en dat was vol de aanval zoeken. Met nog drie minuten op de klok was het Henk Jansma die goed het gaatje wist te vinden en hij schoot vervolgens de bal kiezelhard binnen 2-3. Van een 2-0 achterstand terug komen naar een 2-3 voorsprong dat kun je karakter noemen. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Tjeerd Hoekstra en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-3. Uiteindelijk zou er in de laatste twee minuten niet meer gescoord worden en dus eindigde dit duel in een verdienstelijk gelijkspel.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Auto Strikwerda 5-2
Met de nummer vijf tegen zes is dit een duel in de kelder van de eerste klasse Het verschil vooraf bedroeg maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg.  De winnaar kon goede zaken doen en dus was het van groot belang dat beide ploegen zouden winnen. Het belang was duidelijk want beide ploegen begonnen scherp aan het duel en dat leverde in de beginfase al gelijk enkele mogelijkheden op. Toch duurde het tot de negende minuut voordat de eerste bal tegen de touwen ging. Frits Hoekstra kreeg de bal goed voorgezet waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 0-1. Maar ondanks deze voorsprong deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus bleef het een spannende strijd. Dit werd alleen nog maar spannender toen Erwin de Boer het maar eens van afstand probeerde en zijn schot keihard binnen vloog 1-1. De tweede helft startte zoals de eerste helft ook was geëindigd. Beide ploegen trokken ten aanval en dat leverde haast een voorsprong op voor beide. Toch duurde het tot elf minuten voor tijd dat de score verder werd opgevoerd. Het was Klaas Meinsma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot liet de keeper kansloos 1-2.  Maar lang konden de heren van Auto Strikwerda hier niet van genieten want twee minuten later was de stand alweer gelijk. Een voorzet op Sipke Bouma werd door hem achter het standbeen in het doel geproduceerd en daarmee was de 2-2 een feit. Hierna bleven beide ploegen voor de winst gaan en dat leidde tot steeds meer ruimte voor Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum. Door deze ruimte kwam de thuisploeg er in de 34ste minuut snel uit, waarna een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld en werd binnen gelegd door Erwin de Boer 3-2. Nu moesten de gasten nog meer risico nemen en dat leidde er in de 37ste en 38ste minuut toe dat Sipke Bouma en Erwin de Boer alleen op de keeper af konden gaan en de bal beheerst binnen wisten te leggen. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 5-2.

Sportcafé de Trije – Foto Techniek Service   1-1
Met de nummer twee tegen vier kun je spreken van een mooie wedstrijd. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken. Zo kon Sportcafé de Trije door het gelijke spel van de koploper zelf de koppositie overnemen wanneer het de winst weet te pakken. Maar bij winst van Foto Techniek Service kunnen ook zij richting de koploper sluipen. Dat er genoeg op het spel stond dat kon je wel merken in de eerste helft. De spanning zat er goed op en hierdoor was men in de passing niet altijd even nauwkeurig. Toch kregen beide ploegen wel mogelijkheden om te scoren maar doordat men niet scherp genoeg was in de afronding bleef de nul op het scorebord staan. Dit leidde er uiteindelijk ook toe dat de ruststand nul – nul was. In de tweede helft moest het dan gebeuren voor beide ploegen maar ook nu deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het spelbeeld was aardig gelijk aan dat van de eerste helft en dus kon het alle kanten op gaan. Ook nu waren weer een aantal kansjes maar ook deze gingen er niet in en dus leek het te eindigen in een gelijkspel. Maar dan met nog een dikke minuut te spelen is daar een goede voorzet die vervolgens goed word binnen getikt door Marcio Tap 1-0. Hiermee was de ban dus gebroken en dus zou je zeggen dat de drie belangrijke punten en de koppositie binnen waren. Maar niets was minder waar want vanaf de aftrap zochten de heren van Foto Techniek Service gelijk weer de aanval maar het schot werd gekeerd waardoor een corner het gevolg was. De corner werd vervolgens goed en snel genomen waarna de bal hard tegen de touwen werd geschoten 1-1. Hierna was het gelijk klaar en dus eindigde het in een weergaloze eindsprint die voor beide een punt opleverde.

Tweede klasse

Van Dellen Bellen – Bouwbedrijf Haarsma Franeker   4-4
Een duel tussen twee teams die onderin de competitie meedraaien. Het verschil vooraf was maar één punt in het voordeel van Van Dellen Bellen. Wil Bouwbedrijf Haarsma Franeker een plekje stijgen dan diende er gewonnen te worden. Het duel begon dan ook leuk en vanaf het begin was het aftasten van beide kanten. Dit leidde er toe dat beide ploegen kansjes kregen om de score te openen maar dit gebeurde in de openingsfase nog niet. In de achtste minuut was het uiteindelijk wel raak. Het was Wierd Baarda die de bal voor zijn voeten terug vond en middels een simpele in tikker liet hij de keeper kansloos 0-1. Maar zoals al eerder vermeld deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten opgaan. In de dertiende minuut leidde dit tot de gelijkmaker van Randy de Vries, die de bal hard in de linkerhoek wist binnen te schieten 1-1. Lang leek men met deze stand te gaan rusten maar uiteindelijk bleek dit niet het geval te wezen. In de slotfase van het eerste bedrijf werd er namelijk nog tweemaal gescoord. Eerst was het Jan van der Wal die de bal in de linkerhoek wist binnen te schieten 2-1, waarna enkele seconden voor rust Djurre Seerden de bal simpel wist binnen te tikken 3-1. Nu moesten de gasten in de tweede helft aanzetten om de achterstand te verkleinen. Dit gebeurde uiteindelijk ook want het was de 23ste minuut dat Hendrik Hiemstra de bal ontving en zijn schot eindige strak in de rechterhoek binnen 3-2. De spanning was dus weer terug in de wedstrijd en helemaal toen Willem Ypma de stand in de 27ste minuut gelijk trok 3-3. Maar ook ditmaal duurde het niet lang voordat deze score van het scorebord af ging. Met nog tien minuten te spelen is het Redmer v.d. Kooi die de bal ontving en zijn schot eindigde hard in de rechteronderhoek 3-4. En zo was de wedstrijd weer gedraaid en moest de thuisploeg weer komen. In de slotfase kregen beide teams nog kansjes maar deze werden niet gemaakt en zo leek de eindstand 3-4 te worden. Maar inderdaad lijkt want met nog een minuut te spelen werd er nog een voorzet gegeven op Jan van der Wal en deze wist de bal simpel binnen te tikken 4-4. Daarmee eindigde een leuke en enerverende wedstrijd in een verdiend gelijkspel voor beide.

Braak Financiële Diensten – Skearmessen  6-3
Met de nummer vijf tegen de nummer één leek het erop dat het een simpele avond zou worden voor de heren van Skearmessen. Het verschil in punten was vooraf acht in het nadeel van Braak Financiële Diensten. Toch doen beide ploegen weinig voor elkaar onder wanneer je naar het doelsaldo kijkt. Beide scoren hun doelpunten wel maar krijgen hun goals ook wel tegen. In het begin van de wedstrijd kon je merken dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide wilde voetballen en dat leverde ook enkele goede mogelijkheden op. Toch duurde het tot de zevende minuut voordat de score werd geopend. Een goede actie over links werd op de keeper geschoten maar Colin Braak was er als de kippen bij om de rebound alsnog binnen te werken 1-0. Maar lang kon men hier niet van genieten want vanaf de aftrap werd de bal goed klaargelegd en van afstand hard binnen geschoten 1-1. In de fase hierna bleef het een leuke wedstrijd om te zien en daarin kon het alle kanten opgaan. Toch was het de thuisploeg die in de dertiende minuut weer de leiding nam. Een actie over de rechterkant werd goed voorgezet waarna deze simpel binnen getikt kon worden door Frank Hoekstra 2-1. Maar ook ditmaal lieten de gasten zich niet kisten want een minuut late stond het alweer gelijk. De bal werd gespeeld op Rein Jan van de Witte en deze verschalkte de keeper met een uitmuntend lobje 2-2. Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden en dus was de ruststand 0-0.  In het eerste gedeelte  van de tweede helft was het spelbeeld gelijkwaardig aan dat van de eerste helft. Het spel golfde over en weer en dus kon het alle kanten opgaan. Toch duurde het even voordat er weer gescoord werd. Het was de 29ste minuut dat een speler van Skearmessen de bal kreeg en deze schoot de bal van afstand hard tegen de touwen 2-3. Maar waar de gasten in de eerste helft tweemaal snel terug kwamen na een tegendoelpunt daar was dat nu het geval bij de thuisploeg. Het is de 32ste minuut als een actie over links geopend word naar de rechterkant, om vervolgens hard binnen geschoten te worden door Peter Zwama 3-3. Ook na dit doelpunt zou je een snelle reactie /goal verwachten en dat gebeurde dan ook. Vanaf de aftrap werd de bal onderschept door Wessel Roorda en deze wist de bal hard in de korte hoek binnen te schieten 4-3. En zodoende bleef de wedstrijd leuk en boeiend en dus beloofde de slotfase ook interessant te worden. Skearmessen moest nu steeds meer risico nemen en dat zou hen uiteindelijk fataal worden. Zo werd er in de 37ste minuut gescoord door Colin Braak 5-3, waarna Peter Zwama de eindstand bepaalde op 6-3. Maar ondanks deze 6-3 overwinning / nederlaag was het een leuke en spannende wedstrijd om te zien.

R.E.S – Welgeschikt  3-2
Met de nummer drie tegen twee was dit een ware topper. Helemaal na het verlies van de koploper want hierdoor kon nummer twee welgeschikt bij winst de koppositie  wellicht overnemen. Wil R.E.S. zich nog mengen in de strijd om de titel dan moesten zij winnen want anders zou het gat te groot worden. Vanaf minuut één werden de ambities van beide teams zichtbaar. De aanval werd gezocht waar kon en verdedigend stond het goed compact waardoor men er lastig door heen wist te komen. Toch waren er voor beide wel mogelijkheden om te scoren, maar het duurde tot de tiende minuut voor het eerste doelpunt een feit was. Een goede actie over de linkerkant werd strak in de verre hoek geschoten 1-0. Maar door deze tegentreffer lieten de gasten zich niet van de wijs brengen en dat leidde vier minuten later tot de aansluitingstreffer. Een goede actie over de rechterkant werd strak in de korte hoek binnen geschoten 1-1. Dit doelpunt deed blijkbaar wonderen want anderhalve minuut later was het opnieuw raak voor de gasten. De speler van Welgeschikt ontving de bal, nam deze goed mee en met een verwoestende uithaal van afstand liet hij de keeper kansloos 1-2. Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. En zo gezegd, zo gedaan! Vanaf minuut één in het tweede bedrijf wilde beide teams vol voor de overwinning gaan. De aanval werd gezocht en de kansen werden gecreëerd. Nu was het alleen zaak om de kansen te benutten en dus moest men het vizier op scherp komen. Uiteindelijk gebeurde dit ook want het is de 26ste minuut als een goede actie over de rechterkant hard in de verre hoek word geschoten 2-2. De stand was weer gelijk en dus moest de ene ploeg weer opnieuw beginnen met scoren en de andere juist doorgaan met waarmee het geëindigd was. Uiteindelijk zou er nog een doelpunt vallen in deze wedstrijd en deze werd gemaakt in de 31ste minuut. Een aanval over de linkerkant werd hard en hoog in de verre hoek binnen geschoten en daarmee werd de stand op 3-2 gezet. Hierna kregen beide nog wel mogelijkheden om te scoren, maar zoals hiervoor al gemeld zou er niet meer gescoord worden en dus eindigde een leuke en spannende wedstrijd in een nipte overwinning voor de thuisploeg.

Derde klasse

Horeca de Trije – Taxi Sybe  4-4
Met de nummer zes tegen één is er zeker een verschilt te noemen. Het verschil op de ranglijst bedraagt enkele plekken maar ook het aantal punten is erg ver uit elkaar. Op voorhand zou je dus verwachten dat het een lastige avond zou worden voor Horeca de Trije. Toch bleek dit reuze mee te vallen in de openingsfase want beide teams kregen hierin hun kansjes. Toch duurde het een tijdje voordat het eerste doelpunt een feit was. Het is de negende minuut als een goed één tweetje wordt binnen gewerkt door Geert Dijkstra 0-1. Maar lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong want twee minuten later was het wel raak aan de andere kant. Een voorzet vanaf de rechterkant werd goed binnen getikt door Patrick van Dijk 1-1. Hierna bleef het spelbeeld aardig gelijkwaardig en dus kon het alle kanten opgaan. In de laatste fase van de eerste helft lieten beide ploegen zien scherpt te wezen voor het doel. Middels twee afstandschoten werd de stand vanaf 1-1 naar 2-2 getild, waarna een minuut later de 2-3 werd binnen getikt door Geert Dijkstra 2-3. Dit werd ook de ruststand maar kort naar de hervatting stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een goede steekbal van achteruit kwam terecht bij Ruurd Pijpker en deze bleef rustig en schoof de bal goed langs de doelman 3-3. Een waar spektakelstuk dus in deze wedstrijd en dan is natuurlijk de vraag waa eindigt dit. Lang leek dit te gaan eindigen in een gelijkspel want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en dus konden de aanvallen goed gepareerd worden. Maar dan in de absolute slotfase krijgt een speler van de thuisploeg de bal en deze schiet hij van afstand hard tegen de touwen 4-3. Hiermee leek het gespeeld te wezen, maar inderdaad leek want kort na dit doelpunt werd het alwee gelijk. Opnieuw was er een afstandschot die de keeper kansloos liet en daarmee kwam de 4-4 eindstand op het bord te staan. Een waar spektakel eindigt dus op een uitstekende manier.

TRES.nl –Sportcentrum Het Noord  3-4
Met de nummer laatst ( 7de ) tegen de nummer twee beloofde het vooraf een makkie te worden voor de gasten. Maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Vooraf was het verschil zeven punten in het nadeel van de thuisploeg en dus leek het een zware pot te worden. Helemaal toen de eerste goal er al binnen een minuut in lag. Een bal vanaf de zijkant werd goed binnen getikt door Diego Ardjosoediro 0-1. Hiermee was de toon dus snel gezet en dus moesten de gasten in de achtervolging. Dit deed men dan ook en dat leverde in de vijfde minuut de gelijkmaker op. Het was Almer Ament die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Hierna bleef het spel over en weer gaan en daarin kregen beide ook de mogelijkheid om te scoren, maar doordat men niet scherp genoeg was gingen deze kansen er niet in. Maar toch zou er in het eerste bedrijf nog eenmaal gescoord worden. Het was opnieuw Diego Ardjosoediro die de bal ontving en opnieuw wist hij de bal simpel in het mandje te tikken 1-2. Opnieuw moest TRES.nl weer in de achtervolging gaan en dus zou Sportcentrum Het Noord meer ruimte krijgen. De gasten hadden in het begin een lichte overhand en dat leidde al snel tot een goede kans maar deze ging er niet in. En wanneer je dan niet zelf scoort dan blijft de tegenstander in het spoor. Dat leverde haast de gelijkmaker op maar het schot eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Met iets minder dan tien minuten te spelen was het dan wel raak. Het was Brandon Derambure die de bal goed wist aan te nemen om vervolgens de bal in de rechterhoek binnen te leggen 1-3.  De marge was dus weer gemaakt al werd deze ook alweer snel verkleint. Het was namelijk Gijs de Graaf die de bal van dichtbij wist binnen te tikken en daarmee de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam 2-3.  Maar ook dit bleek maar van korte duur te wezen want met nog vijf minuten te spelen was het Brandon Derambure die de bal van dichtbij wist binnen te tikken 2-4. Uiteindelijk schijnt er nog eenmaal gescoord te wezen door de thuisploeg maar wie of wat er heeft gescoord is onbekend.

Café de Kleine Beurs – Man of the World Lwd.   1-1
Een duel tussen twee ploegen die bivakkeren in de grote middenmoot. Het verschil tussen beide ploegen was maar twee punten en dus konden beide ploegen de punten wel gebruiken. Toch deden  beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide zochten de aanval waar kon maar daarbij gaf men ook ruimtes weg waardoor de tegenstander tussen de linies kon spelen. Nadat enkele kansen waren gemist was het aan het einde van de eerste helft toch raak. Een goed schot van Danick Sikkema eindigde strak tegen de touwen en dus ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft moesten de gasten komen om het gat te dichten. De ploeg kreeg daar zeker mogelijkheden voor maar men was niet scherp genoeg waardoor de goals uitbleven. Ook Café de Kleine Beurs had wel zijn mogelijkheden maar ook zij sprongen hier niet goed mee om en hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en deze was voor Man of the World Lwd. Het was Danieck Bakker die tegenover een aantal spelers stond maar zijn schot ging perfect langs alle benen heen om vervolgens binnen te vallen 1-1. Uiteindelijk gingen beide ploegen nog voor het doelpunt maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het duel in een 1-1 eindstand.

Vierde klasse

WR Unit – Lukkes Arum  3-4
Met dit duel troffen de nummer vijf en drie van de competitie elkaar. Op voorhand was het verschil maar vier punten in het voordeel van Lukkes Arum. Wilde WR Unit nog kans maken op een top drie plek dan moest er gewonnen worden. In de eerste helft kon je merken dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen wachtte op de ruimte waarna het op volle snelheid de aanval wilde zoeken. Uiteindelijk leidde dit in de achtste minuut tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Rene de Haan die de bal goed meenam over de linkerkant waarna hij de bal hard en tegendraads wist binnen te schieten 1-0. In de rest van de eerste helft zou er niet meer gescoord worden en dus moest het vuurwerk komen in de tweede helft. En dat gebeurde ook want binnen een minuut was het volgende doelpunt alweer een feit. Een snelle opgekomen aanval werd goed binnen gewerkt door Robert Hiemstra 2-0.  Maar lang duurde deze comfortabele voorsprong niet want twee minuten later lag de bal er aan de andere kant van het veld alweer in. Het was Arne Tigchelaar die een schot loste waarna de keeper de bal niet goed verwerkte een hierdoor rolde deze in het doel 2-1. In de fase hierna kon het beide kanten opgaan. Beide ploegen wilde graag en dus ontstond er genoeg ruimte op het veld. Uiteindelijk duurde het tot de 30ste minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Mica Swart die de bal vlakbij het goal ontving en middels een simpele in tikker wist hij de keeper te verschalken 3-1. Maar ook nu duurde het niet lang voordat de aansluitingstreffer een feit was. Het was vanaf de aftrap dat de bal terecht kwam bij Jitze de Jong en deze wist de bal hard binnen te schieten 3-2. De gasten gingen nu steeds meer risico nemen want met deze achterstand zou het geen goede zaken doen richting de topplekken. Dit deed blijkbaar wonderen want met nog zes minuten te spelen was het opnieuw Jitze de Jong die de bal ontving, hij vond perfect het kleine gaatje wat er nog was en schoof de bal daar binnen 3-3. De stand was weer in evenwicht en dus zouden beide ploegen nog gaan zoeken naar de winnende treffer. Deze kwam er uiteindelijk ook twee minuten voor tijd. Het was Tjitse Oegema die de bal ontving en deze schoot de bal door de benen van de keeper in het doel 3-4. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer te zijn en zo eindigde een interessante wedstrijd in een nipte overwinning voor de nummer drie.

Mc Donalds Harlingen – Engineeringsburo Zuidema   7-0
Met de nummer twee tegen de nummer laatst zou je vooraf denken dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Het verschil in punten bedroeg namelijk twaalf punten in het voordeel van de thuisploeg. Wilde deze de koploper in het zicht houden dan diende er gewonnen te worden. Voor de gasten was een overwinning ook erg belangrijk want bij winst kon het de laatste plaats over dragen. Maar vanaf minuut één bleek wel dat Mc Donalds Harlingen de sterke partij was en dus werden de heren van Engineeringsburo Zuidema veelvuldig in de achteruit gedrukt. Een treffer kon dan ook niet lang uitblijven en dat gebeurde uiteindelijk dan ook niet. Een afstandschot van Gerben Nauta ging in de vierde minuut van de wedstrijd door de benen van de keeper en dus was het al gauw 1-0. Hierna kregen de gasten nog wel een goede mogelijkheid om te scoren maar de bal ging niet goed richting het doel. In de tiende minuut was daar een goede actie over de linkerkant van Gerben Nauta, hij kapte vervolgens naar binnen en schoot de bal goed in de verre hoek binnen 2-0. Het duel leek nu wel gespeeld te wezen en helemaal toen het in de dertiende minuut opnieuw raak was. Na een goede actie over de linkerkant werd de bal goed voorgezet op Jeep Outhuijse en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-0. De thuisploeg was oppermachtig en dat leidde in de volgende vier minuten tot nog twee treffers. Eerst was het Lolke Dijkstra die een voorzet vanaf rechts wist binnen te werken 4-0, waarna een uitstekende aanval over verschillende schijven werd afgerond door Mateusz Roman Ijpe 5-0. Dit leek de ruststand te worden maar met nog iets minder dan een minuut te spelen was het opnieuw raak. Het was Gerben Nauta die een goede actie over rechts had om vervolgens naar zijn linkerbeen te kappen en de bal in de korte hoek binnen te schieten 6-0. Met deze hoge stand werd er gedraaid van helft en dus kon je spreken van een prima tussenstand.  De tweede helft was amper op weg of het was opnieuw Gerben Nauta die de trekker wist over te halen. Een voorzet vanaf de rechterkant kon door hem binnen getikt worden 7-0. In de rest van de tweede helft bleef Mc Donalds Harlingen de bovenliggende partij maar dat weerhield Engineeringsburo Zuidema er niet van om de aanval te blijven zoeken. Uiteindelijk gingen de geboden kansen er aan beide kanten niet in en dus was de uiteindelijke eindstand 7-0.

Stadsherberg Catering – Rijschool Posseth   3-1
Met de nummer vier tegen nummer zes was dit een wedstrijd vanuit de middenmoot. Het onderlinge verschil bedroeg vooraf zes punten in het voordeel van Stadsherberg Catering. Wil Rijschool Posseth uit de onderste regionen komen dan diende er toch gewonnen te worden. In het begin van de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder al had het thuisteam een lichte overhand. Dit leverde in de vierde minuut ook het eerste doelpunt op. De bal werd vanaf de zijkant voor getrokken waarna Wietse Blauw de bal simpel kon tikken. In de rest van de eerste helft was het baltempo niet al te hoog en dus waren de aanvallen aardig simpel te verdedigen. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden om te scoren maar de ballen gingen er niet in en dus was de ruststand 1-0. In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk gelijkwaardig aan die van de eerste helft. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden om te scoren maar doordat men niet scherp genoeg was gingen deze kansen er niet in. Toch zou het tweede doelpunt van de wedstrijd zeker vallen. Het is de 33te minuut als Friso van Eyck de bal ontvangt en de bal in de linkerhoek weet te schieten 2-0. De marge was dus breder geworden maar deze werd uiteindelijk kleiner met nog drie minuten te spelen. Het is Leon Wever die de bal ontvangt om deze vervolgens simpel binnen te tikken 2-1. Maar ondanks deze aansluitingstreffer werd het duel een minuut voor tijd in het slot gegooid. Het is Gerton Oost die de bal goed weet aan te nemen waarna hij de bal strak in de rechterhoek weet te schieten 3-1.