Sportcentrum Shape verslaat Warmtetechniek. Eerste verliespunten Van Dellen Bellen.

dsc 9056

Sportcentrum Shape doet het tot heden verrassend goed in de eerste klasse. Vrijdagavond was er winst tegen het lastige Warmtetechniek. Het meest opvallende in deze klasse was het gelijke spel van Van Dellen Bellen tegen De Strûners F.C. Het betekende meteen de eerste verliespunten van de koploper. In de hoofdklasse maakten de toppers geen fout. Keizer Autoschade had het even moeilijk tegen Steensma F.I. maar won alsnog overtuigend en De Bogt fen Gune had weinig te stellen met A.B. Texel. In de tweede klasse gaat de strijd tussen Autobedrijf Strikwerda en Betterfit /Combistralen onverminderd voort. The Phone House lijkt door een nieuwe nederlaag voorlopig af te haken. Onderin in deze klasse won Bowling Bloemketerp het uitermate belangrijke duel van Schroevenkopen.nl en ook De Jager Accountantcy distantieerde zich door winst van de onderste plaatsen. In de derde klasse enkele opmerkelijke uitslagen. Zo kwam Schapie Multiservice niet voorbij Verno Verhuur en leed Huhtamaki/Leo Reitsma zelfs een kansloze nederlaag tegen Huis & Hypotheek. In de vierde klasse tenslotte had Bouwbedrijf Scharringa meer moeite met Sannes & Voorintholt dan werd verwacht. Het jonge S.& V. raakt steeds meer ingespeeld. Miedema Bouw won verrassend van Rintec en doet weer volledig mee. Vrijdag a.s. enkele interessante duels, namelijk Autobedrijf Strikwerda – Betterfit/Combistralen aanvang 21.05 uur en Sijperda Verhuur – Cafe ‘t Wap aanvang 20.10 uur.

 

Bogt fen Gune – A.B.Texel 8-4

Ging A.B.Texel vorige week pas laat onderuit tegen Keizer Autoschade, in dit duel was het volkomen kansloos. Onder aanvoering van Willem Duyn 4x liep De Bogt uit naar een gemakkelijke 8-1 voordat Jeffrey Guertin 2x en Laurens Looijenga nog iets terug konden doen. De overige treffers kwamen van Frank de Wit 2x, Kevin Tankink en Jesper Deelstra terwijl voor A.B.Texel Jeffrey Guertin nog één maal raak schoot.

Keizer Autoschade – Steensma F.I. 7-5

Jan van Duyn 1-0, Anno Venema 1-1, Sander Hoekstra 2-1, Remco Reversma 3-1, Evert Pieter Tolsma 3-2, Sander Hoekstra 4-2, Tjeerd Hoekstra 4-3, Anno Venema 4-4, Remco Reversma 5-4, Keimpe Pols 6-4, Cees Terpstra 7-4, Anno Venema 7-5.

Voor Steensma is er geen dominerende rol weggelegd zoals vorige seizoen. Het moet zelfs oppassen om niet in de gevarenzone terecht te komen. Dat Steensma beslist niet tot de mindere teams behoort bewees het in dit duel door na een 4-2 achterstand sterk terug te komen. Na de 4-4 beschikte het betere Keizer toch over de langste adem.

Zijlstra Beroepskleding – Autobedrijf Haitsma 5-6

Henk Vonk 0-1, Frank Visser 0-2, Robin Boersma 1-2 en 2-2, Jelmer Broersma 2-3, Jens de Haan 3-3, Hassan Bartouhtouh 3-4, Pieter Hoekstra 4-4, Jan de Haan e.d. 5-4, Henk Vonk 5-5, Frank Visser 5-6.

Zijlstra speelde een puike partij en verdiende het niet om te verliezen. Wel had het de pech dat het steeds weer op achterstand kwam en hierdoor achter de feiten aan liep. Bij 5-5 en nog enkele seconden op de klok was Zijlstra in de veronderstelling dat het een corner kreeg toegewezen waardoor het de aanval zocht. Het werd echter een achterbal. Haitsma doelman Rene Foss bracht met een snelle uitgooi voorste man Frank Visser in stelling en deze besliste het duel.

Warmtetechniek Franeker – Sportcentrum Shape 1-3

Warmtetechniek had lang de wedstrijd onder controle, maar kwam niet verder dan een treffer van Frank Hoekstra. Na de gelijkmaker van Jos v.d.Meulen waren de rollen omgedraaid. Philip Hibma zorgde voor 1-2 en Almer v.d.Voorn 2x besliste het duel.

De Skearmessen – Sijperda Verhuur 1-7

Een voor De Searmessen ongebruikelijk hoog aantal tegentreffers. Het team komt vaak moeilijk tot scoren, maar is verdedigend sterk. Deze maal was dit duidelijk anders. Het was vooral Yke Hoekstra 4x die zich niet in liet pakken. Verder scoorden Jelmer Elting, Justin Abbema en Wybren Slager met een treffer aan de andere kant van Hepke de Boer en dit gebeurde bij 0-4.

Van Dellen Bellen – De Strûners F.C. 2-2

De ongeslagen koploper had het in dit duel moeilijk. Het kwam zelfs met 0-2 achter via twee maal Roar van Dellen. In de tweede periode herpakte van Dellen zich, Jan Geert Dijkstra zorgde met een schuiver onder doelman Jesse Hoekstra door voor de aansluiting en Jelmer Boonstra besloot zijn vloeiende actie met een puntertje in de kruising. Beide teams kregen hierna nog mogelijkheden, maar de stand bleef terecht gelijk.

G.Pars Graanhandel – Cafe De Posthoorn Dronrijp 5-1

De Posthoorn heeft het dit seizoen moeilijk. In dit duel was het krachtsverschil niet groot, maar wel genoeg voor een royale Pars zege. Bij 3-0 scoorde Jitze Landman tegen en de Pars treffers kwamen van Syb Wijnstok 2x, Menno van Zwieten, Hendrik Schiphof en Folkert Feenstra.

Betterfit/Combistralen – Maxstuc 6-3

Maxstuc begon goed, Nerco Halilovic opende, 0-1. Vervolgens ging de strijd gelijk op. Doelman Ron Paw kon een inzet van Gert Rijpstra niet onder controle krijgen en even later was het 2-1 nadat Glenn Groen een aanval van Maxstuc onderschepte. Nog in de eerste periode mocht Ritske Reitsma vanaf de stip gelijk maken. Het verder verloop van dit leuke duel was voor Betterfit dat via Dion Groen en Siemen de Vries uitliep naar 4-2. Patrick Hoenderdaal maakte het nog even spannend en het laatste woord was aan Dion Groen en Glenn Groen.

Autobedrijf Strikwerda – The Phone House 4-3

Een echte topper. Het duel kantelde toen doelman Frits Hoekstra een penalty van Phone House onschadelijk maakte, het was toen 0-2 via Allard Hoekstra en Tristan Osinga. Strikwerda putte hier moed uit en liep meteen door naar 4-2, Klaas Meinsma 3x en Ane Piet Strikwerda waren hier schuldig aan. Martijn Werkhoven maakte het in de slotfase nog even spannend, maar het leed was al geschied.

Schroevenkopen.nl – Bowling Bloemketerp 1-2

Voor beide teams een belangrijk treffen voor wat betreft de onderste plaatsen. Het werd heel spannend, de teams gaven elkaar niets toe en voor elke meter werd geknokt. Het was Marc Marc Wijbenga die Daniël Scholten in staat stelde de score te openen. De gelijkmaker liet lang op zich wachten,. Deze kwam van Ynte v.d.Veen. Het was tenslotte Arne Tichelaar die het duel besliste.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – De Jager Accountancy 1-3

Ryan de Windt opende in de eerste periode het duel en daar bleef het bij al kregen beide teams nog mogelijkheden. De gelijkmaker kwam uit een penalty benut door Wierd Baarda. In de slotfase viel de beslissing. Ronald Broersma scoorde met een rollertje langs de keeper en in de laatste minuut zorgde Ryan de Windt voor de eindstand.

Expert Franeker – Grand Cafe De Doelen 2-6

Zeker verdiend, maar wel geflatteerd was de winst van De Doelen. Expert begon verdedigend chaotisch en kwam snel met 0-2 achter, doelpuntenmakers Johannes Talhout en Roy Hoekstra. Er kwam hierna steeds meer druk op het De Doelen doel en dat Sjaak Roorda en Edwin Lodewijk gelijk maakten was een logisch gevolg. Pech had Expert in deze fase met maar liefst drie schoten op de paal. De beslissing viel halverwege de tweede periode. Wesley Joustra besloot een mooie solo met een treffer, Roy Hoekstra scoorde binnenkant paal, hij had even later opnieuw succes, nu van afstand evenals Robbin de Klerk.

SDV Projectbuilding – Sportcafe de Trije 3-9

Een merkwaardig scoreverloop waarbij het na enkele minuten in de tweede periode zelfs nog 3-3 stond. Vervolgens kon SDV het tempo niet meer volgen en werd keer op keer afgetroefd. Voor De Trije was Marco de Groot 6x weer uiterst actief en het overige kwam van Rob Postma 3x met tegentreffers van Karst Groothoff, Wietse Sloterdijk en Jordi de Vicq de Pumptich

Huis & Hypotheek – Huhtamaki/Leo Reitsma 5-2

Het was de vraag wie na dit duel zich mag gaan bemoeien met de top van de ranglijst. Het wordt voorlopig Huis & Hypotheek en de zege was verdiend. Het H & H team nam vanaf het begin het initiatief en bleef ruim aan de goede kant van de score. Durk Pieter Weistra 2x, Kevin á Nijehot 2x en Ward Mariman met tegentreffers van Mathijs Teerstra en Arjan Veltman waren verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Verno Verhuur – Schapie Multiservice 3-3

Schapie begon sterk, overrompelde Verno en kreeg voldoende mogelijkheden voor een beslissende voorsprong. Wesley Schaap van
afstand en Tjerk Helfrich prikte een goede pass van Robert Visser in de verre hoek. Verder miste Joël Bosma voor open doel. Plotseling kwam Verno langszij, Tjibbe Haitsma en Dirk Jan Volbeda zorgden hiervoor. Nog leek het voor Schapie goed af te lopen toen Robert Visser de bal in de kruising joeg. Verno was deze avond echter niet kapot te krijgen, Jeroen Mosselman schoot het leer boven in het dak van het doel.

Miedema Bouw – Rintec 2-1

Door dit resultaat doet Miedema weer volledig mee en Rintec krijgt er een concurrent bij. Rintec begon beter dan Miedema en scoorde ook via Jordi Jaspers Het was Harm G. Westra die gelijk maakte en zo gingen de teams de slotfase in met als doelstelling winnen. Het werd Perseus Hellinga. Het gelukkigste team won.

Preton Nederland – Zuidema Scheepsbouw 3-1

Zuidema bood goed tegenstand en gaat ook steeds beter spelen. Preton had iets meer over, kwam via Rijkhelt Smink 2x en Gerrit Scharringa op 3-0 waarna Lars Andela tegen scoorde.

Sannes & Voorintholt – Bouwbedrijf Scharringa 2-3

Willy v.d.Kooi 0-1, Erik de Groot 0-2, Kelvin v.d.Wal 1-2, Willy v.d.Kooi 1-3, Soujyan Souicat 2-3.

De koploper kreeg meer tegenstand dan vooraf werd verwacht. Het werd halverwege de tweede periode zelfs nog spannend na de aansluitingstreffer van Soujyan Souicat.

De Korenaar – Stadsherberg catering 2-4

Michael Deinum 1-0, Willem Beimers 1-1, Jan Berg 1-2, Willem Beimers 1-3 en 1-4, Michael Deinum 2-4

De Korenaar speelde wel met meer tempo, maar De Stadsherberg bewaarde het overzicht, kreeg meer kansen maar was alleen niet altijd scherp in het afronden. Gezien het vertoonde spel een terechte uitslag.

Sannes & Voorintholt – Preton Nederland 4-5

Soujyan Souicat 1-0, Ewoud Walda 1-1, Soujyan Souicat 2-1 en 3-1, Gerrit Scharringa 3-2, Ewoud Walda 3-3, Ewoud Walda 3-4, Rijkhelt Smink 3-5, Soujyan Souicat 4-5

Deze wedstrijd is de vorige week al gespeeld. Het was een attractief duel met wisselende kansen waarbij de gelukkigste won. S & V nam een 3-1 voorsprong, maar maakte verdedigend te veel fouten om dit voordeel vast te houden.