Stadsherberg Catering en Rijschool Posseth laten de twee minuten regel hun werk doen

Waar het bij voetbal draait om aanvallen en verdedigen daar is het ook belangrijk om de gelederen gesloten te houden en de benodigde punten binnen te halen. Waar de ene voor degelijkheid kiest daar zijn andere ploegen weer open en goed gezind met hun tegenstander en dat levert vaak mooie beelden op zo ook heden avond. En dus viel er wederom weer genoeg te beleven afgelopen vrijdagavond en dus kregen de supporters waar voor hun geld! Wil jij weten wat jou favoriet gedaan heeft? Lees het hieronder.

Hoofdklasse

Moto Delicato –  Bogt fen Gune 5-4

Beide ploegen hadden uit hun tweede en eerste duel drie punten behaald en dus was het kijken wie er kon aanhaken richting de bovenste plekken. En dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. En leuk werd het want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk leidde dat zelfs tot de 1-0 van Jan van Duijn die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel lekker binnen 1-0. Lang duurde het niet voordat het volgende doelpunt er kwam. Karst Hannema kwam goed naar binnen toe waarna hij de bal strak wist binnen te werken 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten iets verzinnen om weer aan te haken. Uiteindelijk zou er in de eerste helft nog eenmaal gescoord worden en wel door Willem van Duijn die de bal hard en laag in de linkerhoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. Waar de eerste helft leuk was om te zien daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. En dat leidde al snel tot de volgende treffer van dit duel. Een snelle counter kwam terecht bij Siard Bloemsma en deze wist met een hard schot in de linker onderhoek de stand op 2-2 te brengen. Maar wederom was daar snel het antwoord want Karst Hannema had een hard schot in de linker onderhoek en daarmee was de spanning weer terug 3-2. En dan komt Cas van der Helm aan de bal en zijn schot eindigde strak en hard in de linkerhoek 4-2. En weer was er een gaatje van twee geslagen maar daar  dacht Jordi Stecking blijkbaar anders over want hij probeerde het maar eens van afstand en dat schot ging hard de linker bovenhoek in en daarmee werd het 4-3. Kon het dan nog spannend worden? Nee leek het antwoord te worden want na een foutje achterin kwam de bal bij Jan van Duijn terecht en deze schoof de bal in het lege doel binnen 5-3. Dat Willem van Duijn uiteindelijk nog iets terug deed voor de gasten 5-4, bleek mosterd voor de maaltijd te wezen want verder kwamen beide ploegen niet meer en dus behaalde  Moto Delicato een belangrijke overwinning.

Auto Haitsma – Jansma Wonen – Foto Techniek Service 2-0

Met de koploper tegen de nummer laatst leek dit op voorhand een simpele overwinning te worden voor de thuisploeg. Maar van onderschatting moest zeker geen sprake zijn want elke wedstrijd is weer een nieuw potje. En uiteindelijk deed dat ook wel blijken in de wedstrijd zelf want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden ontstonden er voor beide maar uiteindelijk werden deze onbenut gelaten. Maar uiteindelijk zou er toch nog gescoord worden in het eerste bedrijf. Een mooie actie werd verlegd naar de rechterkant waar Wiebe v/d Meer stond en met een ferme knal eindigde zijn schot strak in de onderhoek 1-0.  In het tweede bedrif moest het dus gaan gebeuren voor de gasten en dus beloofde het een leuke helft te worden. En leuk werd het want beide ploegen bleven zoeken naar de mogelijkheden en de doelpunten en dus kon het beide kanten op vallen. Waar de eerste mogelijkheden nog onbenut werd gelaten daar was het vervolgens wel raak. De bal kwam via een lange stuiterbal terecht bij Mart Zwier en deze nam de bal goed op de slof waarna zijn schot eindigde in het doel 2-0. Uiteindelijk bleek dit ook het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus behaalde de thuisploeg een prima overwinning.

Eerste klasse

Skearmessen – ZM Beweegcentrum 1-8

Met vier en zes punten uit de eerste duels was dit een ware wedstrijd voor de bovenste plekken en dus werd er heel wat verwacht van beide ploegen. En dat de verwachtingen hoog gespannen waren was alleen maar beter want dat leidde gelijk tot een interessante wedstrijd.  De wedstrijd was nog niet lang onderweg toen een uitgespeelde aanval terecht kwam bij Hepke de Boer en deze tekende al snel voor de 1-0. Maar het antwoord kwam er al snel nadat een tiki takka aanval werd binnen gewerkt door Lennard Feenstra en daarmee tekende hij voor de 1-1. Dit doelpunt gaf blijkbaar energie want hierna ging het snel. Nadat Jesse Jaasma de bal in de hoek punterde 1-2, daar schoot Lennard Feenstra de bal in de kruising 1-3 en daarmee was het gaatje geslagen. Dit gaatje bleek uiteindelijk de nekslag te wezen want hierna kwam Sofian Azehaf er tweemaal goed uit waarna hij de stand op 1-5 wist te brengen. Daarmee was de winnaar wel bekend al was de vraag alleen nog hoeveel gaat het worden?  Uiteindelijk wist Marten Jansen in de slotfase nog driemaal te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-8.

Koopmans Schilders – Huhtamaki 2-3

Met zes uit drie vs. nul uit drie was dit een duel van aanhaken of afhaken. Zowel naar boven stijgen of naar beneden afdalen en dus stond er genoeg op het spel deze wedstrijd. En dat er veel op het spel stond kon je merken want het werd een duel van veel strijd en passie. En dus kon je wel bedenken dat er doelpunten zouden gaan vallen en dat gebeurde dan uiteindelijk ook. De bal ging via een eigen speler van de gasten het doel in en daardoor werd het 1-0. Maar ondanks dit tegendoelpunt bleven de gasten strijden en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. De bal kwam terecht bij Chris Outhuyse en deze had een knappe kapbeweging in huis waardoor die om de keeper heen kon gaan en de 1-1 kon binnen tikken. Dit was tevens de ruststand en dus moest het verdere spektakel in de tweede helft gebeuren. En die sensatie kwam er want nadat de eerste mogelijkheid nog mis ging was het vervolgens wel raak. Wederom Chris Outhuyse kreeg de bal en met een puntertje door de benen van de keeper heen schoot hij de 1-2 op het scorebord. Nu moesten de mannen van Koopmans Schilders komen en dat deed het ook zeker. Maar hoe meer je moet komen hoe meer ruimte er komt voor de mannen van Huhtamaki en daarvan werd uiteindelijk ook van geprofiteerd. Een mooie aanval werd binnen getikt door Biliam Herrema en daardoor werd het verschil naar twee gebracht 1-3. Maar de thuisploeg gaf niet op en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de aansluitingstreffer. Mike van Dorselaar kreeg de bal en zijn schot ging door de benen van de keeper heen en daardoor werd het nog 2-3. Maar verder dan dit kwamen beide ploegen niet meer en dus behaalde de gasten de eerste punten van het seizoen.

Tweede klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Frankena Loonbedrijf  2-4

Waar de thuisploeg nog puntloos is daar hebben de gasten al eenmaal gewonnen. En dus zou je zeggen dat zij de favoriet waren voor dit duel. Maar toch begon het duel leuk met mogelijkheden voor beide en dus kon je wel verwachten dat er doelpunten zouden gaan vallen. En dat gebeurde uiteindelijk ook. Theunis Regeling had een harde pegel in zijn benen en daarmee liet hij de keeper kansloos 0-1. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg goed meedoen ook al moesten ze dat bekopen met een snelle counter tegen die werd binnen gewerkt door Theunis Regeling en daarmee verdubbelde hij de score 0-2. Maar ondanks dat werd er gestreden door van Marrum en dat leidde kort voor rust tot de aansluitingstreffer van Laurens Looyenga die de bal via de kluts wist binnen te werken 1-2. Alles kon er dus nog gebeuren en dus leek het een spannende tweede helft te worden. Maar daar dachten de mannen van Frankena blijkbaar anders over want middels een vrije trap van Theunis Regeling werd het al gauw 1-3 en diezelfde Regeling had daarna nog een goede actie in huis waarna hij de 1-4 wist binnen te werken. Hiermee leek het duel wel gespeeld te zijn maar dan draait Jelmer Uythof goed weg waarna hij de bal in de korte hoek weet binnen te schieten 2-4. Maar verder dan dit doelpunt kwamen beide partijen niet meer en dus eindigde het in een 2-4 eindstand.

Braak Financiële Diensten – Keizer Autoschade 4-9

Beide ploegen hebben de laatste tijd laten zien dat het goed kan voetballen en voldoende scorend vermogen in de ploeg heeft zitten. En dus beloofde het op voorhand een interessante pot te worden. En interessant werd het want na twee minuten kwam een voorzet vanaf de rechterhoek terecht bij Yuri Riemersma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Hiermee was het bal geopend en een minuut later werd de score verdubbeld toen een twee tegen één situatie werd afgewerkt door Cornelis Zijlstra en daarmee tekende hij voor de 0-2. Het gaatje was geslagen en dat zou alleen nog maar groter worden want in minuut vijf ging Cornelis Zijlstra via de linkerkant in de aanval en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen 0-3. Was hiermee de wedstrijd al gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want na tien minuten spelen ging Teunis van der Boon langs zijn tegenstander waarna hij de bal in de korte rechterhoek wist te schieten 0-4. Zodoende kende we een leuke openingsfase al was het hiermee nog niet gedaan want na veertien minuten spelen kreeg de geheel vrijstaande Stijn Beerends de bal aangespeeld waarna hij goed open draaide en de bal langs de keeper wist te schieten 1-4. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-5 door een schot van Cornelis Zijlstra in de korte hoek. De wedstrijd was wel gespeeld alleen was de vraag nu nog hoe hoog word de score. Na vier minuten spelen in het tweede bedrijf was het wederom raak. Een schot kon nog gekeerd worden maar de rebound kon binnen gewerkt worden door Teunis van der Boon 1-6. Maar ook de mannen van Braak bleven de aanval zoeken en nadat er niemand mee zakte maakte Kevin A Nijeholt er 2-6 van. Diezelfde Kevin maakte een minuut later zelfs de 3-6 na een actie over de rechterkant en daardoor was het gaatje weer drie. Maar uiteindelijk zou het gaatje weer naar vijf verschil worden gebracht want met twee doelpunten van Marcel Koning werd het 3-8. In de laatste twee minuten wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-9.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Dikland installatie techniek  6-0

Voor beide ploegen gold dat er gewonnen moest worden en dus zou je twee gretige teams verwachten. Uiteindelijk was dit ook te merken in de openingsfase waar beide ploegen mogelijkheden kregen om de score te openen. Maar uiteindelijk duurde het veertien minuten voor de ban werd gebroken. Jelle Pieter v/d Wal kwam aan de bal en hij wist hard binnen te werken 1-0. Nu moesten de mannen van Dikland wel komen maar in de achttiende minuut kreeg het een gele kaart en daarvan werd gelijk van geprofiteerd. Simon Houtsma had een actie over de linkerkant waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 2-0. Met deze stand werd er ook gerust en dus was er een gaatje geslagen. Dit gaatje zou uiteindelijk een gat worden want na vijf minuten spelen in het tweede bedrijf ging Simon Houtsma over rechts een aanval aan waarna hij een man passeerde en de bal strak in de kruising wist te werken 3-0. Konden de gasten nog terug komen in de wedstrijd? De mogelijkheden waren er wel maar de doelpunten vielen niet en hierdoor bleef de nul op het scorebord staan. Met nog zes minuten op de klok werd de wedstrijd definitief beslist. Na een aanval over de linkerkant werd de bal strak naar de verre hoek gespeeld waarna Jelle Pieter v/d Wal de bal simpel kon binnen werken 4-0. Diezelfde v/d Wal kwam twee minuten later nog één op één met de doelman waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schuiven en daarmee werd het 5-0. Maar het mooiste doelpunt van de wedstrijd moest nog vallen en wel twee minuten voor tijd. Een hoge diepe bal kwam terecht bij Rick de Graaf en hij nam de bal in één keer met de hak waarna de bal over de doelman heen viel in het doel en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-0.

Derde klasse

WR Unit – VDV-Techniek 5-3

Met de nummer één tegen tien en een verschil van tien punten  op de ranglijst leek het er op voorhand dus op dat het een makkelijke wedstrijd zou gaan worden voor de thuisploeg. Maar niets bleek uiteindelijk minder waar te wezen want de gasten boden prima weerstand en dat leidde er zelfs toe dat ze de leiding namen in de wedstrijd. Het was Auke Heida met een snelle goal in de korte hoek en daardoor werd het 0-1. De toon was gezet maar het antwoord kwam er ook al vrij snel. Jens Jellema ontving de bal waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging en eindigde tegen de touwen 1-1. De wedstrijd bleef aantrekkelijk om te volgen want beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk tot de 2-1 van Jan Tymen Eisma die de bal zomaar in het open doel wist te schieten. Maar de gasten gaven niet op en een goede snelle counter leidde er zelfs toe dat het 2-2 werd via Rutmer Scharringa. Maar tijd om het doelpunt te vieren had de ploeg niet want gelijk vanaf de aftrap kwam de bal bij Jan Tymen Eisma en deze werkte de bal goed binnen 3-2. En dus moesten de mannen van VDV weer in de achtervolging en dus zou er ook meer ruimte komen voor WR Unit. Helemaal toen Jan Tymen Eisma werd ingespeeld waarna hij goed wist weg te draaien en raak wist te schieten in de linkerhoek 4-2. Het gaatje was geslagen en uiteindelijk werd deze nog wat groter gemaakt want een terug gelegde bal kon door Rutmer de Vries in het lege doel getikt worden en daarmee werd het 5-2. Maar de gasten bleven goed mee spelen en een knappe uitgespeelde aanval kwam terecht bij Jan van der Veer en deze wist de bal goed tegen de touwen te werken 5-3. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daardoor behaalde de koploper wederom een overwinning tegen een strijdende nummer tien.

Verno Verhuur – Zaalvoetbalteam ex Btw 2-8

Met zes vs drie uit twee duels waren beide ploegen bovenin de competitie terug te vinden. Een mooie graadmeter dus om te kijken wie er de echte aansluiting kan vinden of wie er voorlopig moet afhaken. En dat beide ploegen op de ranglijst bij elkaar in de buurt stonden kon je ook merken in het eerste bedrijf waarin beide weinig voor elkaar onder deden. Uiteindelijk duurde het even voor het openingsdoelpunt een feit was maaruiteindelijk gebeurde dit wel. De bal kwam terecht bij Siebe Greidanus en met een hard schot in de linker onderhoek liet hij de keeper kansloos 0-1 Hiermee was de toon bepaald en uiteindelijk werd de stand voor rust nog verdubbeld. Nando nam de bal perfect aan waarna hij de bal beheerst wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-2. Nu moesten de mannen van Verno Verhuur aanzetten om nog in de wedstrijd te komen en dat gebeurde dan ook. Het antwoord kwam er uiteindelijk middels een mooie aanval waarna de bal simpel kon worden binnen getikt door Dirk Jan Volbeda 1-2. De spanning leek weer terug te wezen maar niets was minder waar want nadat Siebe Greidanus de bal eerst wist binnen te punteren in de linkerhoek 1-3, daar strafte hij vervolgens een fout in de verdediging van de gasten keihard af 1-4. Het verschil was hiermee wel gemaakt en de gasten waren gretig opzoek naar meer en dat kwam er uiteindelijk ook. Waar Radoslaw Kuligowski de bal eerst hard in de bovenhoek roste 1-5, daar scoorde hij vervolgens goed vanuit de rebound en daarmee werd het 1-6. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al deed Dirk Jan Volbeda nog iets terug middels een zacht schot dat via de binnenkant van de paal binnen ging en daarmee werd het nog 2-6. Maar hier zou het niet bij blijven want met een gelukkig intikkertje zorgde Siebe Greidanus voor de 2-7 waarna Jan Pieter Buwalda de bal nog simpel wist binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-8.

Stadsherberg Catering – Rijschool Posseth  4-12

Waar de thuisploeg zes punten had uit de eerste drie duels daar hadden de gasten er vier uit twee. Op de ranglijst waren beide ploegen dus aan elkaar gewaagd en dus zou je verwachten dat dit op het veld ook zo zou zijn. En leuk begon het want vanaf de aftrap wist Alwin Bierema te scoren en daarmee was het al snel 0-1. De snelste treffer ooit wellicht in deze zaalcompetitie en dus kon het publiek zich opmaken voor een leuke partij.  Maar dan was daar wederom Alwin Bierema die wist te scoren en daarmee verdubbelde hij de score 0-2. Nu moest de thuisploeg iets verzinnen wilde het snel terug komen in de wedstrijd. Maar dat gebeurde niet want een goed uitgespeelde aanval werd binnen gewerkt door Leon Wever en daarmee werd het 0-3. Het duel leek hiermee wel gespeeld te wezen want toen Jasper Hoekstra ook nog een counter wist binnen te werken was het al gauw 0-4. De thuisploeg maakte geen schijn van kans en dus was het afwachten hoe hoog de score zou gaan uitvallen. Voor rust wist Rick Beimers het doel nog driemaal te vinden en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-7. Waar Beimers het eerste bedrijf af sloot daar opende hij met een prima binnen getikte het tweede bedrijf 0-8. Maar dan is daar Edwin Lodewijk die de bal kreeg en met een subtiel tikje langs de keeper tekende hij voor de eerste eretreffer van dit duel 1-8. Maar hiermee was het scoreverloop nog niet ten einde want Alwin Bierema had er ook nog wel zin in en dus tekende hij voor de 1-9. Maar hierna namen de mannen van de Stadsherberg iets meer risico’s al leidde dat wel tot twee treffers van Edwin Lodewijk en Gerard Vaas en daarmee brachten zij de stand op 4-9. Maar terug komen zat er niet in en in de slotfase wisten de gasten nog driemaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 4-12.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Roosma Schilders 4-7

Met nul punten uit drie vs. drie punten uit drie was dit een duel van aanhaken of afhaken en dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Wie kan er na dit duel enigszins omhoog kijken of blijft de blik naar beneden toe gericht. Het duel begon fel en beide ploegen wilde de aanval zoeken waar kon en dat leidde na drie minuten spelen tot de openingstreffer. Elmer Veenstra ontving de bal waarna hij om de keeper heen draaide en bal simpel kon binnen tikken 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want twee minuten later was het raak aan de andere zijde van het veld.  Wim Zuidema zette een aanval op over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 1-1. En zo beleefde de aanwezige supporters een leuke openingsfase waarin het alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk duurde het tot zes minuten voor rust voordat de volgende treffer een feit was. Wederom was het Elmer Veenstra die het net wist te vinden nadat zijn actie over de rechterkant in de korte hoek binnen vloog 1-2. Toch zou het scorebord blijven rinkelen want Wiebe Jan de Kok kwam over de rechterkant opzette waarna zijn afstandschot lekker binnen vloog 2-2.  Maar toch zouden beide teams niet de rust halen met deze stand want in binnen een minuut was het Tom Roorda die een snelle counter in huis waarna hij in een één tegen één duel met de keeper rustig bleef en 2-3 wist binnen te schieten. En zo kende we een levendige eerste helft en dat beloofde heel wat voor het tweede bedrijf. En zo gezegd zo gedaan want waar de score in het eerste bedrijf snel geopend werd daar duurde het ook nu maar drie minuten.  Jordi Hoek produceerde een niet al te best schot op doel maar de keeper kon de bal niet goed klemmen waardoor de bal in het doel rolde 2-4. Het gaatje was ook nu weer twee al duurde dit ook maar twee minuten lang. Bart Broeders schoot maar eens vanaf de middenlijn en daar werd de keeper door verast waarna deze de bal niet meer kon keren 3-4. Het bleef een aantrekkelijk potje om te zien en daar droeg Jordi Hoek graag zijn steentje aan bij want nadat hij de bal goed in de loop mee kreeg passeerde hij twee verdedigers om de bal vervolgens in de verre linkerhoek te deponeren 3-5.  Nadat Elmer Veenstra in minuut elf een gele kaart kreeg daar scoorde de thuisploeg in minuut dertien. Willem Terpstra won een één tegen één duel van Jordi Hoek waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 4-5. Alles was weer mogelijk al moest de thuisploeg nu wel meer risico’s nemen en dus zou er ruimte komen voor Roosma. Maar het slotakkoord was er voor Jordi Hoek die eerst een één tegen één duel won van de keeper 4-6 om vervolgens een actie over rechts aan te gaan en de bal in de korte hoek binnen te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-7.