Stadsherberg catering flink onderuit. Belangrijke winst Wash ‘n Go.

DSC 5536

Met nog één ronde voor de boeg gaat de meeste aandacht uit naar wie als bovenste gaat eindigen en wie op de onderste plaats terecht gaat komen. In de derde klasse was het de strijd tussen Sytsma Noord en Stadsherberg catering. Tot in de slotfase was het spannend, maar toen Sytsma hierna binnen enkele minuten twee maal scoorde liep de score nog flink op. Sytsma kan nu de bovenste plaats bijna niet meer ontgaan. In de hoogste klasse moet de onderlinge wedstrijd Grand Cafe de Doelen – Sportcafe de Trije uitsluitsel geven omtrent de laatste plaats. Zijlstra Beroepskleding is bij winst zeker van de eerste plaats en mag het in de hoofdklasse gaan proberen. In de tweede klasse heeft Rintec bij winst een plaats in de eerste klasse te pakken en onderin moet Schroevenkopen beslist winnen om het uitgespeelde Lybo te passeren.

Keizer Autoschade – Sportcafe de Trije 8-5
Jan van Duyn 1-0 en 2-0, Sander Hoekstra 3-0, Marco de Groot 3-1, Daan Bootsma 3-2, Rob Postma 3-3, Marco de Groot 3-4 en 3-5, Sander Hoekstra 4-5, 5-5, 6-5, Jan van Duyn 7-5, Remco Reversma 8-5.
Na de 3-0 liet Keizer zich lelijk verrassen door een zich goed verwerend De Trije. Bij 3-5 werd het vooral Sander Hoekstra te gortig, want met een fraaie hattrick bracht hij zijn team weer aan de leiding. De Trije kreeg nog mogelijkheden, maar was niet meer in staat de bakens te verzetten.

Coop Tolsma Winsum – Royal Steensma 0-3
Dit duel was al in de eerste periode beslist. Bauke Tjalle Anema opende al vrij snel en de 0-2 van Anno Venema kwam een paar minuten later. Ook de 0-3 vlak voor het verstrijken van de eerste periode kwam van Venema.

Freedom Energy – Grand Cafe de Doelen 7-5
De eerste periode was volledig voor De Doelen. Wel opende Mark Kuipers, maar verder was er succes voor Roy Hoekstra 2x en Adrian Jarjour 2x. Ook de 2-4 van Robin Hamer werd beantwoord door Roy Hoekstra, 3-5. In de slotfase sloeg Freedom Energy hard toe. Cornelis Zijlstra 2x en Pieter Zijlstra 2x schoten Freedom Energy alsnog naar de winst.

Bosma Timmerwerken – Huhtamaki Leo Reitsma 4-3
Bosma is de laatste tijd goed op dreef. Het was ook in dit duel duidelijk de sterkste. Pieter Beuker hard binnen geschoten en Wesley Schaap in de kruising betekende een 2-0 wisselstand. Huhtamaki kwam wel goed terug via Cor Boonstra en Gerard Hof. Met een schot van afstand van Wesley Schaap en een intikker van Jelte Kroes werd de zege veilig gesteld, al maakte Mathijs Teerstra het uit een vrije trap nog even spannend.

Wash ‘n Go – Horeca de Trije 5-1
Een verrassend grote overwinning voor het de laatste tijd stroef draaiende Wash ‘n Go team. Het nam via Marcel Koning een 2-0 voorsprong waarna Patrick Poelstra de aansluiting vond. Meteen herstelde Rick Koning het evenwicht en toen was het verweer van het Horeca team meteen verdwenen. Tjisse Oegema en Marcel Koning zorgden voor het restant.

Autobedrijf Strikwerda – Rijschool Posseth 10-1
Strikwerda kon tot deze hoge productie komen omdat het Rijschool team niet over voldoende veldspelers kon beschikken. Het werd een ongelijke strijd waarbij de treffers kwamen van Klaas Meinsma 4x, Bouwe Strikwerda 3x, Redmar Dijkstra, Frits Hoekstra en Ane Piet Strikwerda met een tegentreffer van Fabian Donderwinkel.

Salarisburosport – R.E.S. 2-3
Een terechte uitslag na een spannend duel. Frits Schreefel opende in de korte hoek en Harke Hilboezen maakte tussen de benen van de Res doelman Jurrien Huitema door gelijk. Frans van Assen plaatste vervolgens een vrije trap in de kruising en Henk Koster schoot keihard de 1-3 binnen. Verder dan de aansluiting via Hepke de Boer kwamen de Rypsters niet.

Moto Delicato – Bouwbedrijf Scharringa 4-0
Een regelmatige zege voor een sterker Moto Delicato. Met een puntertje zorgde Frank van Polen voor 1-0 en twee maal Tseard Boorsma betekende halverwege al een beslissende 3-0. Lars Koster tekende voor het eindresultaat.

Apenmeeuw – HDJ Bouw 1-2
Apenmeeuw stelde teleur, al kwam het nog wel op voorsprong via Remko Giesing. Twee treffers van Frank Hoekstra waren voor HDJ genoeg voor deze belangrijke winst.

Rintec – Schroevenkopen.nl 4-1
Het werd voor Rintec geen gemakkelijk overwinning op het taaie Schroevenkopen. Rick Beimers zorgde van dicht bij wel voor 1-0, maar Tsjeard Halbesma maakte halverwege de tweede periode in een man minder situatie gelijk. Het was tenslotte Rick Beimers die zijn team over het dode punt heen hielp waarna Leeroy Jeelema 2x de klus klaarde.

Widia Boys – Cafe De Posthoorn Dronrijp 5-6
Dani van Eyck 1-0 en 2-0, Jolle de Wit 2-1, Dani van Eyck 3-1, Justin Reitsma 4-1, Lucien van Zanten 4-2 en 4-3, Justin Reitsma 5-3, Chris Hiemstra 5-4, Jolle de Wit 5-5 en 5-6.
Widia Boys laat de laatste tijd flink wat steken vallen en Cafe De Posthoorn is flink in opmars. Toch had Widia Boys lang de volledige grip op de wedstrijd en het was verrassend dat De Posthoorn er toch nog met de winst vandoor kon gaan. Het was bij 5-5 dat Chris Hiemstra de bal op de paal schoot en Jolle de Wit in de rebound raak schoot.

Lybo – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 2-8
Deze hoge score kwam pas in de tweede periode tot stand. Toen waren de snel opeenvolgende treffers van Raymond Mobach 2x en Jort van Gils in feite beslissend. Omdat beide team hierna volledig voor de aanval gingen werd het een open wedstrijd. De overige treffers kwamen van Redmar v.d.Kooi, Henk Stienstra, Wierd Baarda, Jort van Gils met tegentreffers van Melvin Bokma 2x.

Bowling Bloemketerp – Zwart Machines 5-1
Er viel eindelijk weer iets te juichen bij het Bloemketerp team en dat werd tijd. De overwinning was overtuigend. Laurens Looijenga gaf met twee treffers het goede voorbeeld, Simon Houtsma deed nog iets terug, maar in de slotfase waren het Tjipko Vellinge, Geert Kuiper en Gerard Hoekstra die het duidelijke verschil maakten.

Sytsma Noord – Stadsherberg catering 12-5
De openingsfase begon al spectaculair. De Stadsherberg kreeg enkele goede mogelijkheden die het niet benutte en Sytsma had weinig mogelijkheden nodig om op een riante 4-0 te komen. Toch was er in deze fase van krachtsverschil geen sprake. De Stadsherberg kwam tot 4-3 en een inzet binnenkant paal die het veld weer in spatte, maar bleef wel achter de feiten aan lopen. Na twee snel opeenvolgende Sytsma treffers was de tegenstand gebroken. In de laatste minuten liet Stadsherberg het verdedigend lopen wat nog 4 treffers in twee minuten opleverde.
Een uitstekende Sytsma zege.
De doelpunten kwamen van Bauke Idsardi 5x, Jurjen Vriesinge 2x, Erik Terpstra 2x, Warner Herrema, Tiede Sytsma, Jacco Algra en tegen scoorden Friso van Eyck 3x, Sjaak Roorda en Evert Jan Broersma.

Verno Verhuur – A.M.Transport 4-4
Michel Bosma 0-1, Egbert v.d.Veen 1-1, Michel Bosma 1-2, Iwan Hibma 1-3, Alex v.d.Bos 2-3, Egbert v.d.Veen 3-3, Dirk Jan Volbeda 4-3, Jesse Terpstra 4-4.
Dit levendige spannende duel kreeg een terecht eindresultaat.

Miedema Bouwbedrijf – Engineeringsburo Zuidema 8-0
De eerste periode leverde nog een bescheiden 2-0 op, maar Zuidema beschikte niet over wisselspelers en kon in het verdere verloop niet volgen. De doelpunten kwamen van Harm Germ Hallema 4x, Dirk Jan Posthumus 3x en Erwin Atsma.

SDV Projectbuilding – Sannes en Voorintholt 4-7
Verrassend, maar zeker verdiend was de zege van S & V dat steeds beter gaat spelen. Voordat SDV in haar spel kon komen stond het al 0-3 en in het verdere verloop ging de strijd gelijk op. Scoreverloop Noah Redda 0-1, Brian v.d.Bosch 0-2, Randy de Vries 0-3, Jonathan Meeuwis 1-3, Noah Redda 1-4, Brian v.d. Bosch 1-5, Elmer Boonstra 2-5, Tom Voorintholt 2-6, Elmer Boonstra 3-6, Brian v.d.Bosch 3-7, Elmer Boonstra 4-7.