Stadsherberg Catering haalt net niet de dubbele cijfers tegen Engineeringsburo Zuidema

20181207 AWA5678

Een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen op de drie punten. Er werd deze avond weer genoeg gescoord met als hoogtepunt de 9-3 overwinning van Stadsherberg Catering op Engineeringsburo Zuidema. De ploegen die de eerste rondes goed presteerde maakte ook nu weer een solide indruk en dus konden de meeste van hun weer drie punten bijschrijven. Met dertien overwinningen en twee gelijke spelen werd het puntenaantal op 41 gebracht en dat is een keurig resultaat. Hieronder kun je weer lezen hoe jou favoriet het heeft gedaan en welke consequenties dit heeft voor de stand in de competitie.

Hoofdklasse

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma  3-2
Een duel tussen twee teams die de competitie goed zijn begonnen met een overwinning. De vraag zou dus wezen wie gaat er goede zaken doen en wie haakt er af?  Beide teams doen op voorhand weinig voor elkaar onder. Zo bleek ook wel in de eerste seizoenshelft toen beide teams elkaar ook al troffen. En zo bleek ook  maar weer in het begin van de wedstrijd. Beide ploegen stonden compact wanneer de tegenstander de bal had en kwamen eruit in de omschakeling. Dit leverde een mooi stratego spel op en hierdoor viel het wel mee met het aantal honderd procent kansen. Uiteindelijk wisten beide teams niet tot scoren te komen en hierdoor was de ruststand 0-0. Waar er in het eerste bedrijf niet werd gescoord daar was het in de tweede helft al gauw raak. Een lange hoge bal van achteruit werd knap binnen gekopt door Hassan Bartouhtouh 0-1. En nu was het spel pas echt los. De Bogt fen Gune moest nu meer komen en dat zorgde ervoor dat Autobedrijf Haitsma moest komen. Beide ploegen kregen in deze fase ook wel kansen maar door handelend optreden konden doelpunten worden voorkomen. En dan is daar toch de gelijkmaker in de 33ste minuut. Wesley Tankink ontving de bal op een mooie positie waarna hij de bal met links via de binnenkant van de paal in de verre hoek weet te krijgen 1-1. Maar lang kon men niet genieten van deze gelijke stand want vanaf de aftrap was het alweer raak. Het was Hassan Bartouhtouh die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging hoog en hard door het midden van het goal 1-2. Maar ook deze voorsprong was maar van korte duur want anderhalve minuut later stond het alweer gelijk. Het was Frank de Vries die de bal voor het open goal kreeg en dus kon hij de bal simpel binnen tikken 2-2. Waar het duel leek te eindigen in een gelijkspel daar bleek toch even anders.  Met iets minder dan een minuut te spelen zette Wesley Tankink een goede actie in waarna hij de bal snoeihard wist binnen te schieten 3-2. Dit bleek ook de eindstand te wezen en dus werd een spannend duel in de slotsecondes beslist.

Restaurant de Grillerije – Freedom Energy  6-3.
Waar de ene ploeg hun eerste wedstrijd wist te winnen daar verloor de andere hun eerste duel. Reden genoeg voor beide dus om een goede wedstrijd neer te zetten en vol voor de punten te gaan. Vanaf minuut één werd het een aantrekkelijke wedstrijd waarin het spel over en weer ging. De beste kans in deze fase was voor Restaurant de Grillerije maar het schot eindigde op de keeper van Freedom Energy. Toch duurde het maar tot de zesde minuut voordat de score geopend werd. Het was Sander Hoekstra die een actie over rechts inzette om vervolgens met een zuiver schot de score te openen 1-0. Maar kort na de eerste goal leek de gelijkmaker een feit te wezen. Het was Cornelis Zijlstra die een goede actie had maar zijn schot ging via de binnenkant van de paal weer het veld in. En als je dan zelf de kans niet maakt dan doet de tegenstander het wel. En zo gebeurde ook want na dom balverlies kon Sander Hoekstra zijn actie over rechts inzette om vervolgens naar binnen te kappen en in de linkerhoek binnen te schieten 2-0. Hierna bleef het spel over en weer gaan maar tot hele grote kansen leidde dit niet. En dan volgt er een penalty voor de thuisploeg nadat er hands werd gemaakt door de gasten. Het was Sander Hoekstra die achter de bal ging staan en deze schoot hij hard in de linkerhoek binnen 3-0. De wedstrijd leek gespeeld te wezen en helemaal toen de volgende treffer een feit was. Het was Jeroen Bosgra die de bal aan de linkerkant goed onderschepte om vervolgens op te stomen en de bal in de verre hoek te schieten 4-0. De gasten begonnen de tweede helft fel en via een hoog baltempo en druk zetten wilde zij snel tot een doelpunt komen. De thuisploeg wilde het tempo juist uit de wedstrijd halen en toeslaan in de omschakeling waar kon. Toch duurde het tot zeven minuten voor tijd voordat er weer gescoord werd. Het was Jan Lykle die de bal verspeelde waarna Sander Hoekstra rustig bleef in de één tegen één situatie en de bal simpel binnen schoof 5-0. Maar toch kwamen er nog ere treffers voor Freedom Energy. Met nog vier minuten te spelen was er een fout in de opbouw bij Restaurant de Grillerije. Jeffrey Jellema leek vervolgens te scoren maar zijn schot eindigde op de keeper waarna Cornelis Zijlstra de rebound weet binnen te schieten 5-1. Twee minuten later was het alweer raak. Een aanval over links werd naar het midden gespeeld waarna Cornelis Zijlstra goed wist weg te draaien bij zijn tegenstander om vervolgens hard raak te schieten 5-2. Maar vanaf de aftrap was het Dennis Sijbesma die opstoomde over de rechterkant waarna hij de bal goed in de verre hoek wist te schieten 6-2. Maar toch was het slotakkoord voor de gasten. Met nog vijftien seconden te spelen werd er een drie tegen twee situatie uitgespeeld waarna Cornelis Zijlstra zijn derde van de avond maakte en daarmee de eindstand op 6-3 bepaalde.

Moto Delicato – Keizer Autoschade   2-4
Een duel tussen twee ploegen die hun eerste duel verloren en dus moesten beide ploegen winnen om aansluiting te vinden met de top. Spektakel leek dus gegarandeerd te wezen en dat zou er uiteindelijk ook komen. Beide ploegen begonnen enthousiast al speelde Keizer Autoschade iets meer vanuit de compactheid. Dit leverde in de derde minuut wel een treffer op maar deze kwam op naam van Moto Delicato. Het was Tseard Boorsma die één op één met de keeper kwam en de bal rustig in de lage onderhoek wist af te ronden 1-0. Hierna bleef het spel wel over en weer gaan en kregen beide ploegen ook wel mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit niet. Uiteindelijk leek de ruststand dus 1-0 te worden maar niets bleek minder waar te wezen. Het is de achttiende minuut als Rinand Post de bal met zijn linkerbeen in de verre onderhoek weet te plaatsen 1-1. In het begin van de tweede helft begon de thuisploeg aardig hoog te spelen en hierdoor kwam er ruimte voor de gasten. Hier werd in de 24ste minuut optimaal van geprofiteerd. Het was Willem van Duijn die één op één kwam met de keeper en de bal rustig wist binnen te tikken 1-2. In de periode hierna bleven de oranjehemden het spel controleren en hierdoor leek de wedstrijd snel beslist te wezen. Helemaal toen Willem van Duijn zeven minuten voor tijd wist te scoren middels een afstandschot  laag in de verre hoek 1-3.  Uiteindelijk leek het nog een spannende slotfase te worden nadat twee minuten voor tijd Stijn van der Geest er vandoor ging en de bal van dichtbij wist binnen te tikken 2-3. De thuisploeg moest nu alles of niks spelen maar dat werd een minuut later al de kop in gedrukt. Het was namelijk Cor Boonstra die de bal vanaf eigen helft over iedereen heen wist te schieten waarna deze tegen de touwen eindigde 2-4.

Eerste klasse

Royal Steensma – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum   8-3
Dit was een duel tussen een team dat nog ongeslagen is en een team dat nog geen punt behaald heeft. Vooraf zou je dus verwachten dat het een makkie zou worden voor Royal Steensma. Uiteindelijk bleek dit ook het geval te wezen. De thuisploeg was de betere partij en de heren van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum werden op eigen helft terug gedrongen. De score werd dan ook al vroeg in de wedstrijd geopend en dus was de eerste lans gebroken. Maar ondanks de druk kwamen de gasten er toch nog enkele malen goed doorheen en dit leverde ook doelpunten op. Maar de thuisploeg was een stuk effectiever in het afmaken van de kansen en dus kwam de overwinning niet meer in gevaar. Voor de thuisploeg scoorde Bauke Tjalle Anema vier keer, Tjeerd Hoekstra driemaal en Jorrit Tolsma eenmaal. Voor de gasten scoorde Sipke Bouma , Johan Westerhof en Robin Hamer allen eenmaal en dus was de eindstand van 8-3 zeer overtuigend te noemen.

Auto Strikwerda – Zandstra en vd Meer  2-5
Met nul punten uit één duel vs zes punten uit twee duels beloofde het een interessant duel te worden. Word het aanhaken / afhaken of uitlopen, dat was de vraag die vooraf gesteld kon worden. Gezien de cijfers spraken deze in het voordeel van Zandstra en vd Meer maar Auto Strikwerda wilde zich revancheren voor de nederlaag in de vorige speelronde. Het begin was dan ook interessant want het spel ging over en weer en leverde voor beide mogelijkheden op. Toch werd de score pas geopend na vier minuten spelen. Het was Hidde de Vries die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde half hoog in de hoek 0-1. Waar de thuisploeg moest komen daar drukte de gasten toch het meeste door. Anderhalve minuut na de openingstreffer was het opnieuw raak. Het was Lennard Feenstra die middels een half hoog afstandschot de keeper kansloos liet waarna de bal eindigde in de verre hoek 0-2. Maar ondanks deze achterstand kreeg de thuisploeg ook mogelijkheden om te scoren, maar doordat men niet dodelijk genoeg was in de afronding bleef de nul op het scorebord staan. Maar dat veranderde in de zeventiende minuut toen de geheel vrijstaande Reyer van der Eems de bal ontving en deze simpel kon binnen tikken 1-2. De tweede helft begon ook weer fanatiek en dat leidde al snel tot de volgende treffer. Het was Hidde de Vries die de bal ontving en van dichtbij wist hij simpel binnen te schieten 1-3. Hierdoor moest Auto Strikwerda meer risico gaan nemen en daarvan wist Zandstra en vd Meer al snel van te profiteren. Het is namelijk de 24ste minuut als Lennard Feenstra één op één weet te komen met de keeper waarna hij de bal door de benen van de doelman weet te plaatsen en ziet eindigen tegen de touwen 1-4. Twee minuten na deze treffer werd het duel helemaal op slot gegooid. Het was Koen Wartena die de bal van dichtbij weet binnen te schieten 1-5. Kon de thuisploeg dan helemaal niets meer? Ja was het antwoord want het wist nog enkele goede kansen te creëren en ook nog eenmaal te scoren. Het was Klaas Meinsma die een vrije trap half hoog in de hoek wist te schieten en daarmee de eindstand bepaalde op 2-5.

Foto Techniek Service – Leo Reitsma Huhtamaki  2-1
Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel nog geen punt behaald en dus kon de winnaar van vandaag goede zaken doen. Dat de spanning er bij beide ploegen op stond dat kon je wel merken. Beide ploegen stonden compact en wachtte rustig af tot dat er een fout gemaakt werd door de tegenstander. Het aantal kansen voor beide teams was dan ook minimaal en lang leek de ruststand ook 0-0 te worden. Toch viel daar het eerste doelpunt van de wedstrijd en dus was de ban gebroken. In de tweede helft was het spelbeeld aardig gelijkwaardig. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en hierdoor ontstond er een interessant schaakspel. Ook nu was het aantal grote kansen magertjes en dus moest de effectiviteit van beide teams getoond worden. Uiteindelijk werd er nog tweemaal gescoord en hierdoor was de eindstand in een spannend duel 2-1. Doelpuntenmakers bij de thuisploeg waren: Gertjan Zagema en Alper Bolat. Bij de gasten maakte Chris Outhuyse het enige doelpunt.

Tweede klasse

Welgeschikt – Braak Financiële Diensten  1-1
Waar de ene hun eerste competitiewedstrijd wist te winnen daar speelde de ander deze gelijk. Degene die vandaag zou winnen zou dus goede zaken doen maar vooraf was al wel bekend dat beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen. En zo bleek ook wel in de wedstrijd. Het spel golfde in een aardig tempo over en weer en hierdoor wisten beide team ook kansjes te creëren. Toch duurde het tot de zesde minuut voordat de score geopend werd. Het was Wessel Roorda die een goede actie over links inzette waarna hij de keeper verschalkte in de korte hoek 0-1. Maar ondanks dit doelpunt bleef de spanning in de wedstrijd aanwezig en kon het alle kanten op gaan. Met nog anderhalve minuut te spelen in het eerste bedrijf werd de stand weer gelijk getrokken. De toegekende vrije trap werd kiezelhard binnen geschoten door Gert Rijpstra en daarmee werd de stand op 1-1 getild. Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld gelijkwaardig aan die van de eerste helft. Het spel ging over en weer en hierdoor kregen beide teams ook de kans om te scoren. Maar door goed keeperswerk en adequaat handelen van de spelers werden deze doelpunten voorkomen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat er niet meer gescoord werd en dus was de logische eindstand 1-1.

Van Dellen Bellen – Skearmessen   2-5
Waar Van Dellen Bellen de competitie is begonnen met drie punten uit twee duels daar haalde Skearmessen uit hetzelfde aantal wedstrijden vier punten. Beide ploegen zijn dus goed begonnen aan de competitie maar nu is het de kunst om dit door te trekken. Vooraf leek het er dus op dat beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En leuk werd het want in de eerste vijf minuten vielen er al twee treffers te noteren. Eerst was het Randy de Vries die zijn ploeg met een ferme knal op voorsprong bracht 1-0. Maar hier kon de thuisploeg dus maar kort van genieten want twee minuten later was het alweer raak aan de andere kant. Een mooie uitgespeelde aanval kwam voor de voeten van Hepke de Boer en deze schoof de bal keurig binnen 1-1. Hierna bleef het spel over en weer gaan en daarin kregen beide ploegen ook wel de mogelijkheid om te scoren. Toch duurde het tot de veertiende minuut voordat er weer een doelpunt te noteren viel. Het was Harke Hilboezen die de bal van dichtbij simpel en beheerst wist binnen te tikken 1-2. Een minuut voor rust leek de stand verder uitgebreid te worden. Een goed schot leek onthoudbaar te zijn voor de doelman van de thuisploeg, maar via een fantastische save wist hij de bal uit het mandje te houden en zodoende bleef het dus 1-2. De tweede helft begon ook met een goede kans voor beide maar ook nu duurde het even voordat er gescoord werd. Het was de 24ste minuut toen Roel Frijling een prachtige bal gaf op Rein Jan van de Witte, deze dacht niet na en nam de bal geweldig op de slof waarna deze prachtig binnen viel 1-3. Zes minuten later leek de volgende goal in de maak te zijn. Twee spelers van de gasten kwamen alleen af op de keeper van de thuisploeg, maar in plaats van dat deze de bal breed legde ging de spits zelf en schoot hij de bal hoog en hard over. Maar ondanks dat werd de 1-4 even later wel gemaakt. Een goede aanval over de rechterkant werd vervolgens naar Wilke Hoogterp gespeeld, deze nam de bal goed aan waarna hij de bal van afstand in de linker bovenhoek wist te schieten 1-4. Skearmessen stond goed gegroepeerd en hierdoor was het lastig voor van Dellen om er doorheen te komen. Vier minuten voor tijd kregen de gasten een vrije trap te nemen. Rein Jan van de Witte ging achter deze bal staan en wist de bal hard in de rechterhoek te schieten 1-5. Maar vanaf de aftrap kwam er een actie over rechts waarna Randy de Vries de bal in de verre hoek wist te schieten en daarmee de eindstand van 2-5 op het bord zette.

Verno Verhuur –  R.E.S  1-6
Waar dit duel voor de winterstop nog een heuse topper was daar kennen beide ploegen een wisselvallige start. Uit twee duels werden door beide maar drie punten behaald en dus zou een winstpartij vandaag goed uit komen. Vanaf het begin mochten de heren van R.E.S de bal hebben en leunde de mannen van Verno Verhuur op de verdediging. Dit leverde ook goede kanen op voor de gasten maar toch duurde het tot de achtste minuut voordat de score geopend werd. Het was Colin Kruishaar die de bal ontving en met een goed schot liet hij de keeper kansloos 0-1. In de fase hierna bleef het spelbeeld hetzelfde. De thuisploeg verdedigde zo goed als mogelijk en de gasten waren een stuk sterker en kregen hierdoor ook de beste kansen. Dit overwicht werd in de achttiende minuut ook omgezet in een doelpunt. Het was Frits Schreefel die het van een goede afstand probeerde en zijn schot ging laag over de grond in de hoek 0-2. Nu moest de thuisploeg wel komen maar daarin had men het wel lastig. De gasten bleven hierdoor rustig in het ritme voetballen en dat zorgde ervoor dat de mogelijkheid op meer doelpunten er ook kwamen. Uiteindelijk was het in de 27ste minuut opnieuw raak. Het was Daniel van der Zee die de bal van dichtbij wist binnen te tikken 0-3. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen en helemaal toen in dezelfde minuut het opnieuw raak was via Daniel van der Zee 0-4. Maar ondanks de overhand wisten de heren van Verno Verhuur toch nog iets terug te doen. Het was een minuut na de vorige goal dat Dirk Jan Volbeda de bal ontving en middels een geplaatst schot wist hij de 1-4 aan te tekenen. Maar verder dan dit doelpunt wist de thuisploeg niet meer te komen en dus zou de één voor hen op het scorebord blijven staan. R.E.S wist nog wel tweemaal te scoren. Eerst was het Frans van Assen die de bal mooi in de verre hoek schoot 1-5, waarna Frits Schreefel een goede uitgespeelde aanval wist binnen te werken 1-6. Dit was tevens de laatste goal en dus een simpele en overtuigende overwinning voor de gasten.

Derde klasse

Sportcentrum Het Noord – Man of the World Lwd.   3-2
Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel beide drie punten uit twee duels en dus wouden beide teams vol voor de drie punten gaan. Op de ranglijst deden beide ploegen dus weinig voor elkaar onder maar ook in het zaaltje deden weinig voor elkaar onder. De spanning was groot en beide ploegen kregen ook de ruimte om te voetballen en hierdoor ook de kansen op doelpunten. Dat er dan ook gescoord zou worden was geen verassing te noemen. Wel was het de vraag wie het meest effectief zou zijn en dus de punten in beslag zou nemen. Uiteindelijk bleek dit de thuisploeg te wezen want zij wisten één doelpunt meer te scoren dan de gasten. Doelpuntenmakers voor de thuisploeg waren:  Gijs Bergsma en tweemaal Rimar Uijthof. Voor de gasten scoorde Rutger van der Pol en Jens de Ruiter.

Café De Kleine Beurs – Taxi Sybe  3-5
Een duel tussen de nummer één en twee van de derde klasse. Waar de ene zes punten had uit de eerste twee wedstrijden daar had de koploper negen punten uit drie duels. De koploper kon bij winst dus goede zaken doen en de nummer twee kon aanhaken bij een overwinning. Het duel begon ook leuk want beide ploegen hadden al snel hun eerste kans te pakken. Toch viel het eerste doelpunt al in de derde minuut. Het was Ruurd Bouwma die één op één kwam met de keeper om de bal vervolgens rustig binnen te schuiven 0-1. De thuisploeg moest nu wel komen en dat leverde ook wat meer ruimte op voor de gasten. Hiervan wist men optimaal van te profiteren want na acht minuten spelen lag de bal weer in het mandje. Tsjeard Halbersma kreeg de bal voor waarna hij deze simpel weet binnen te tikken 0-2. Maar ondanks deze tegentreffer bleef de thuisploeg goed weerstand bieden en dit leverde ook al snel een doelpunt op. Het was Tristan Osinga die de bal van dichtbij wist binnen te tikken 1-2. Vanaf de aftrap werd de bal gelijk naar de zijkant gespeeld waarna de voorzet terecht kwam bij Wouter Hylkema, deze bleef rustig en schoot de bal goed binnen 1-3. Maar hiermee was de eerste helft nog niet ten einde want drie minuten later was het alweer raak. Het was Willem Miedema die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde knap ik het goal 2-3. Maar net als bij de vorige tegengoal kreeg Café De Kleine Beurs ook nu weer een goal tegen vanuit de aftrap. Het was Wessel Hilverda die een aanval over links opzette en de bal strak in de verre hoek wist te schieten 2-4. Met deze stand eindigde een leuke en interessante eerste helft en dus moest de thuisclub in de tweede helft wel komen. De tweede helft begon ook leuk en daarin kon Taxi Sybe rustig wachten tot de tegenstander een fout maakte. Maar ondanks het wachten op de fout was de aansluitingstreffer al snel een feit. Het was Corniek Post die de bal met zijn rechter via de binnenkant van de paal wist binnen te schieten 3-4. Hierna kregen beide ploegen kansen om te scoren maar doordat de scherpte wat was afgenomen bleef deze stand tot zeven minuten voor tijd op het scorebord staan. Hierna was het Wessel Hilverda die een afstandschot wist te produceren en deze viel in de verre hoek binnen 3-5. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog kansjes maar tot doelpunten leidde dit niet meer en dus eindigde het in een 3-5 overwinning voor de koploper.

SDV Projectbuilding – Horeca de Trije  2-2
Een duel tussen de nummer vier en vijf van de derde klasse. Beide teams behaalde uit hun eerste drie duels drie punten. Winst vandaag zou erg belangrijk zijn voor een stijging op de ranglijst. Bij een ander resultaat zou het blijven hangen in de middenmoot. Er was een flitsende start van Horeca de Trije en dat leidde na twee minuten spelen tot het eerste doelpunt. Een actie over links wordt vervolgens geschoten op goal maar dit schot kan nog gekeerd worden door de keeper, echter volgde er nog een rebound en deze kon binnen gewerkt worden door Patrick van Dijk 0-1. In het vervolg van de eerste helft bleef het spel in een niet al te hoog baltempo over en weer gaan. Beide kregen wel mogelijkheden maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Zodoende werd er gerust met een 0-1 voorsprong. In de tweede helft moest SDV Projectbuilding wel komen wilde het de achterstand nog ongedaan maken. Beide teams kregen in deze fase wel kansjes en dat leidde in minuut 27 tot een doelpunt. Een actie over links werd voorgegeven waarna de bal binnen getikt kon worden door Patrick van Dijk 0-2. Maar lang kon men niet genieten van deze royale voorsprong want een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Richard van der Veer maakte een goede actie over de rechterkant waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 1-2. De thuisploeg rook nu bloed en dat leidde tot grotere aanvalsdrift. De gasten daarentegen loerde wanneer het kon komen en dus bleef het spannend tot de laatste minuten. En dan met nog twee minuten te gaan komt er een voorzet vanaf de linkerkant terecht bij Wibo Brouwer en hij weet de bal door de benen van de keeper te schuiven 2-2. Dit bleek uiteindelijk de laatste goal te wezen en dus werden de punten verdeeld.

Vierde klasse

Mc Donalds Harlingen – Rijschool Posseth  3-1
Het is spannend in de vierde klasse. Alle teams staan dichtbij elkaar en dus is er nog van alles mogelijk. Het verschil vooraf tussen beide ploegen was maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg. Bij winst konden de gasten dus goede zaken doen en dus waren zij gebrand op een resultaat. In de eerste fase van de wedstrijd mocht Mc Donalds Harlingen de bal hebben en wachtte Rijschool Posseth rustig af zodat het in de omschakeling snel kon toeslaan. Tot kregen beide teams niet heel veel grote kansen en dus moest het spel echt nog zijn ontbranding vinden. In de tweede fase van de eerste helft werden de gasten wat sterker en dat leidde in de veertiende minuut tot een verdiende treffer. Een actie over rechts werd goed voorgegeven waarna Niels Nieuwhof de bal simpel kon binnen tikken 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want twee minuten later scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Een actie over rechts kwam terecht bij Jochem de Vries, deze kapte goed naar binnen waarna het schot in de korte hoek belande 1-1. De score was dus voor beide geopend maar nu moest men dit doortrekken in de tweede helft. De tweede helft begon leuk en het eerste doelpunt leek al snel een feit maar een schot van de thuisploeg eindigde op de lat. In de fase hierna ging het spel steeds vaker over en weer en daarin waren de beste kansen er voor Mc Donalds Harlingen. Maar doordat de keeper van Rijschool Posseth een geweldige wedstrijd stond te keepen wist hij de kansen onschadelijk te maken.  Toch nam de druk van de thuisploeg steeds meer toe en hierdoor konden de gasten er nauwelijks meer uit komen. Nadat er aardig wat kansen waren gemist was het in de 35ste minuut wel raak voor de thuisploeg. Het is Mateusz Roman Ijpe die op stoomt over de rechterkant om vervolgens de bal in de korte hoek binnen te schieten 2-1. Het duel leek beslist te wezen maar toch zou er nog een doelpunt vallen. Met nog zestien seconden op de klok nam Jochem de Vries snel de intrap op Rick Koning, deze omspeelde de keeper met een mooie sleep waarna hij de bal in een leeg doel kon schieten 3-1.

Stadsherberg Catering – Engineeringsburo Zuidema  9-3
Een duel tussen twee teams die na hun eerste wedstrijd nog puntloos zijn. De winnaar van vandaag vindt aansluiting met de middenmoot en de verliezer haakt af. Er gebeurde ingeval genoeg deze wedstrijd en dus zouden de doelpunten er zeker komen. De eerste werd gemaakt in de derde minuut van de wedstrijd. Het was Willem Buurstra die met een harde vrije trap de keeper kansloos liet 0-1. Maar lang kon men niet genieten want een minuut later was het alweer raak. Een aanval over de linkerkant werd in de korte hoek geschoten 1-1. Een flitsende start dus maar deze werd nog flitsende toen een minuut later de derde treffer van de wedstrijd al in het mandje lag. Een actie over de rechterkant werd goed in de verre hoek geschoten. Waar het spel over en weer ging daar was  Stadsherberg Catering toch de bovenliggende partij. In de achtste minuut werd dit bevestigt toen een actie over de linkerkant in de verre hoek werd geschoten 3-1. Engineeringsburo Zuidema wilde wel maar ondanks enkele mogelijkheden moest het toch voornamelijk in de achteruit. In de twaalfde en dertiende minuut was het weer raak. Eerst was er een voorzet vanaf de linkerkant die werd binnen gewerkt 4-1, waarna vanaf de aftrap Martijn Metselaar opstoomde over de linkerkant en de bal hard in de korte hoek wist te schieten 4-2. Met deze stand werd er gerust en dus hadden we al zes doelpunten in de eerste 20 minuten. Het tweede bedrijf was gelijk aan die van de eerste. Het spel ging wel over en weer maar de thuisploeg was de bovenliggende partij en maakte ook de meeste doelpunten. In vijftien minuten tijd werd de stand van 4-2 naar 9-2 getild en dus was het een simpele overwinning . Toch deed Martijn Metselaar namens de gasten nog iets terug want hij wist in de laatste minuut nog een penalty te scoren 9-3.  Doelpuntenmakers bij de thuisploeg waren: Harm Braams 2x, Friso van Eyck 2x, Dick Muilwijk 2x en Wietse Blauw 3x.

Bouwbedrijf van Marrum – Lukkes Arum  4-3
Een ware topper tussen twee teams die hoog meedraaien in deze klasse. Beide teams wonnen hun eerste twee duels maar dat zou dus na vandaag anders worden. Dat er spanning was dat kon je wel merken aan het veldspel. Beide teams stonden compact waar konden en loerde op de omschakeling. Het baltempo was niet heel hoog en hierdoor waren de meeste aanvallen simpel te verdedigen. Het duurde dan ook even voordat de eerste goal een feit was. In de 16de minuut wordt er een vrije trap goed terug gelegd waarna Gerard Hoekstra hard raak schiet 1-0. Maar lang bleef het daar niet bij want twee minuten later was het alweer gelijk. Een schot op goal werd niet goed gekeerd waarna de rebound simpel binnen werd geschoten 1-1.  Ook naar rust bleef het spektakel aanwezig. Nadat beide teams een goede kans gemist hadden daar was het in de 25ste minuut wel raak. Een goed afstandschot belande achter de kansloze keeper en zodoende nam de thuisploeg weer de leiding 2-1. Deze score werd 2 minuten later verder uitgebreid nadat een actie over rechts naar links werd verplaatst en door Tjipko Vellinga op de volley werd genomen 3-1. Maar hier was het niet mee gedaan want even later was de aansluitingstreffer alweer een feit. Een goed en hard afstandschot eindigde hard tegen de touwen 3-2. Hierna moesten de gasten meer risico nemen en dus kwam er meer ruimte op het veld te liggen. Hier werd in de 37ste minuut optimaal van geprofiteerd. Een actie over links werd voorgegeven naar rechts waarna de bal door de keeper zijn benen werd geschoten 3-3. Een gelijkspel leek het dus te worden en dus zouden beide ploegen het eerste puntenverlies leidde. Maar niets was minder waar want met iets meer dan anderhalve minuut te spelen was daar een actie over rechts om vervolgens de bal in de korte hoek binnen te schieten 4-3. Dit bleek de laatste treffer te wezen en dus werd een leuk duel op spectaculaire wijze afgesloten.