Stadsherberg catering is Miedema Bouw de baas. Sneu verlies voor SDV Projectbuilding.

dsc 9061

Het geroutineerde Stadsherberg catering team doet het nog prima in de vierde klasse. Het won vrijdagavond na een spannend duel met 4-3 van Miedema Bouw, het team wat er de laatste tijd flink de gang in had. Een verrassing dus. In deze klasse had Rintec weinig moeite met Sannes & Voorintholt en had De Korenaar weer eens een succesje te vieren door winst op Zuidema Scheepsbouw. In de derde klasse was er het interessante treffen tussen koploper Sportcafe de Trije en runner up Huis & Hypotheek. Het werd een boeiend gevecht waarbij werd afgesloten op een terechte 3-3. De concurrenten wonnen en kwamen dichter bij, al had Grand Cafe De Doelen niet te klagen. Tegenstander SDV Projectbuilding vocht voor wat het waard was en verloor onterecht en pas in de laatste minuut. In de hoofdklasse had Keizer Autoschade een uitstekende avond. Het liep tegen Mr. On & Offshore niet geheel vlekkeloos, maar de punten werden wel gepakt. Concurrent De Bogt fen Gune had het moeilijker. Tegenstander Autocentrum Harlingen arriveerde op oorlogssterkte en was beter met als resultaat een verdiende 5-4. In de eerste klasse was er een geweldige strijd tussen Sijperda Verhuur en Cafe ‘t Wap. Het team uit Leeuwarden was duidelijk beter, maar wenste het niet af te maken waardoor Sijperda er nog een 5-5 uit sleepte. In de tweede klasse was het meest opvallende de 10-1 van Bar Yn ‘e Stal op Haarsma & de Bruin. Verder won Autobedrijf Strikwerda de topper van Betterfit/Combistralen na een spannende strijd met 4-3. Haitsma Primera blijft goed volgen, al ging het tegen Schroevenkopen.nl niet gemakkelijk, 5-3.

 

Autocentrum Harlingen – Bogt fen Gune 5-4

Voor beide teams een belangrijk treffen. Zo zijn de Harlingers nog niet van plan om de strijd aan de top van de ranglijst op te geven en wilde De Bogt het contact met koploper Keizer Autoschade niet verliezen. Het was het Autocentrum team dat het gehele duel domineerde. Freek Topfer opende, de goed spelende Jesper Deelstra maakte gelijk, Ayhan Jildiz met een intikker en Kevin Tankink van afstand zorgden er voor dat er met een gelijke stand van speelhelft kon worden gewisseld. Het Autocentrum bleef gevaarlijker en kwam verdiend op 4-2. Freek Topfer met een schot van afstand en Vetinho Vemba met een subtiele actie zorgden hiervoor. Frank de Vries zorgde er nog voor dat het even spannend werd, Freek Topfer tikte de beslissende 5-3 binnen en in de laatste seconden bepaalde Jesper Deelstra de eindstand.

Keizer Autoschade – Mr. On & Offshore Service 7-4

Erwin de Boer 0-1, Remco Reversma 1-1, Tim Grond 1-2, Sander Hoekstra 2-2, Cees Terpstra 3-2, Edwin Hiemstra 4-2, Keimpe Pols 5-2, Tim Grond 5-3, Erwin de Boer 5-4, Sander Hoekstra 6-4, Edwin Hiemstra 7-4.

Het Offshore team staat er om bekend dat het nooit opgeeft en dat was ook in dit duel het geval. Keizer had het daarom niet gemakkelijk, al won het verdiend. De eerste periode werd afgesloten op 2-2 en in deze fase was er van krachtsverschil geen sprake. Hierna nam Keizer het initiatie en kwam op 5-2. Het werd bij 5-4 nog spannend, Offshore zocht naar de gelijkmaker en gaf ruimtes weg waardoor Sander Hoekstra en Edwin Hiemstra de wedstrijd konden beslissen.

Oosterlaar/Verhoeven – A.B.Texel 5-1

Oosterlaar was de duidelijke favoriet en maakte dit ook waar. Zoals zo vaak in dergelijke wedstrijden gaat de strijd in de eerste periode nog gelijk op. Ook nu gaven de teams elkaar niets toe, Patric Amels opende en Pattrick Poelstra maakte gelijk. Het vervolg was volledig voor Oosterlaar waarbij Marijn Helfferich 2x en Dylan Drent 2x scoorden.

Zijlstra Beroepskleding – Steensma F.I. 0-6.        

Zijlstra had te veel mutaties om het Steensma lastig te maken. Zelfs coach Sander Lahaise moest de spelerskleren aantrekken. Daar naast was het team van Evert Tolsma gretig omdat het wel weer eens een succesje kon gebruiken. Het werd een eenzijdig duel waarbij Jacob Althuis 4 maal raak schoot. Het restant kwam van Evert Tolsma en Anno Venema.

De Strûners F.C. – G.Pars Graanhandel 2-5

Pars is aan een sterke serie bezig met als gevolg een tweede plaats op de ranglijst. De Strûners kan meer dan de bescheiden plaats waarop het nu bivakkeert. Dat Rense Pieter Hiemstra weer present was scheelt bij Pars tevens een slok op een borrel. De strijd ging lang gelijk op maar in het vervolg werd het verschil gemaakt door een duidelijk beter Pars. Scoreverloop: 0-1 Hendrik Schiphof, 1-1 Tjitte Dijkstra, 1-2 Jarco Pars, 1-3 Syb Wijnstok, 2-3 Tjitte Dijkstra, 2-4 Rense Pieter Hiemstra, 2-5 Hendrik Schiphof.

Sportcentrum Shape – De Skearmessen 3-3

De volkomen gelijk opgaande strijd kreeg een terechte uitslag. Het zijn ook teams die onderling in de stand op de ranglijst niets voor elkaar onder doen. Meest opvallende spelers waren bij Shape Philip Hibma en bij De Skearmessen Hepke de Boer. Scoreverloop: 0-1 Roel Frijling, 1-1 Alain Pool, 1-2 Hepke de Boer, 2-2 en 3-2 Philip Hibma, 3-3 Hepke de Boer.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Warmtetechniek 3-4

Sietse Kuiper opende op fraai aangeven van Frank Hoekstra de score en Jitze Landman nam een bal vanuit de lucht vol op zijn schoen en dat betekende 1-1. Een mooie treffer. Cor Boonstra zette zijn team weer op voordeel. Erik Kamstra zette Cor Boonstra weer aan het werk en Sietse Kuiper tikte de 4-2 binnen. De 4-3 van Keimpe Oenema kwam voor de Rypsters te laat.

Sijperda Verhuur – Cafe ‘t Wap 5-5

Wybren Slager 1-0, Mark Kleefstra 1-1, Marco ter Host 2-1, Sietse Jansma 2-2, Mark Kleefstra 2-3, Kerst Hofman 2-4, Wybren Slager 3-4, Jelmer Elting 4-4, Hakim Aalis 4-5, Yke Hoekstra 5-5. Voor Sijbesma een zwaar bevochten punt. Gezien het spelbeeld mocht ‘t Wap dit niet verliezen. De vele kansen werden echter niet benut waardoor Sijperda steeds in de wedstrijd bleef. Na de 4-5 in de slotfase leek het duel dan uiteindelijk toch beslist, maar Yke Hoekstra was er als de kippen bij toen Mark Kleefstra verdedigend in de fout ging. Een uitermate attractief duel.

Haitsma Primera – Schroevenkopen.nl 5-3

Cornelis Zijlstra 1-0, Pieter Zijlstra 2-0, Ynte v.d.Veen 2-1, Gerard Zijlstra 3-1, Johannes Boersma 3-2, Pieter Zijlstra 4-2, Ynte v.d.Veen 4-3, Eric Miedema 5-3.                                                         Schroevenkopen bleef wel redelijk in het spoor van Haitsma Primera maar meer zat er niet in. Daar was Haitsma te sterk voor. De winnaars doen boven in nog redelijk goed mee.

Bar Yn ‘e Stal – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 10-1

Deze ongelijke strijd was gezien de stand op de ranglijst zeer verrassend. Beide teams leken even kansrijk, maar het werd een ongelijke strijd. Bauke Braaksma was de grote gangmaker met drie treffers en verder scoorden Jelmer Zijlstra 2x, Kees Jan Hendriks 2x, Tjang Bong Huong 2x en Richard Wu. Pas toen de dubbele cijfers waren bereikt kwam er nog een tegen treffer van Noa van Gils.

Autobedrijf Strikwerda – Betterfit/Combistralen 4-3

Deze topper werd een prooi voor Strikwerda, maar gemakkelijk ging dit niet. Betterfit kwam zelfs op voorsprong via Rinard Post en wie anders dan Strikwerda’s sterkste troef Klaas Meinsma gelijk maakte. Redmar Dijkstra en Klaas Meinsma betekende 3-1 waarna Betterfit de achtervolging inzette. Simen de Vries en Eric Vellinga vanaf de stip betekende gelijke kansen voor de slotfase. Het was tenslotte Klaas Meinsma die zich matchwinnaar mocht noemen. Strikwerda maakte hiermee een grote sprong naar de titel.            

Grand Cafe De Doelen – SDV Projectbuilding 4-3

Om nu te constateren dat De Doelen een slechte wedstrijd speelde, daar zou je SDV te kort mee doen. Het team van Sammy de Vries beschikte niet over wisselspelers en moest gebruik maken van de beperkte mogelijkheden en deed dit optimaal. De openingstreffer van Robbin de Klerk werd beantwoord door Jordi de Cumptich uit een vrije trap. Robin Zandberg zorgde voor een 2-1 wisselstand. De Doelen kreeg wel meer mogelijkheden, maar Wietse Sloterdijk stond als een leeuw te keepen. Plotseling werd het gelijk toen Edwin Boes van afstand een kanonskogel afvuurde. Ook de 3-2 van Roy Hoekstra werd beantwoord door Jordi de Cumptich. Dit leek de eindstand te zullen worden als niet Roy Hoekstra in de laatste minuut alsnog de winnende binnen schoot. Gezien de inzet bijzonder sneu verlies voor SDV.

Schapie Multiservice – Autorijschool Posseth 7-4

Luuk Steensma 0-1, Kevin Hoekstra 1-1, Kris van Hofwegen 1-2, Kevin Hoekstra 2-2, Wesley Schaap 3-2, Jeroen van Dellen 4-2, Wesley Schaap 5-2, Pedro Lopes 5-3, Jeroen van Dellen 6-3, Kevin Hoekstra 7-3, Luuk Steensma 7-4

Posseth heeft een aardig team, alleen organisatorisch ontbreek er iets aan en dan vooral verdedigend. Bij Schapie was dit beter verzorgd en dat gaf ook de doorslag. Verder was het een levendige en van beide kanten goed gespeelde wedstrijd.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Verno Verhuur 5-3

Een spannend duel met een grillig scoreverloop. Via Chris Outhuyse, Arjan Veltman en Mathijs Teerstra werd het al snel 3-0 en Tjibbe Haitsma, Dirk Jan Volbeda en Albert v.d.Zee herstelden het evenwicht. In de tweede periode was het Mathijs Teerstra 2x die het verschil maakte.

Sportcafe de Trije – Huis & Hypotheek 3-3

Het kon in dit stevige maar sportieve duel steeds alle kanten op. Jorge Lopez brak het duel open en vlak voor de wisseling maakte Rob Postma gelijk. Weer nam H & H de leiding via Ward Mariman en het antwoord kwam van Joost Meijer op aangeven van Marco de Groot. Marco leek zelf het duel te beslissen. Het was Ward Mariman die attent reageerde op een scherpe voorzet en zo kreeg het duel een terechte uitslag.

Zuidema Scheepsbouw – De Korenaar 1-5

Niels Krikke was hier de grote man met drie treffers voor een beter De Korenaar. Het was Gerard Vriesema die bij 3-0 het Zuidema doelpunt voor zijn rekening namen en verder was er succes voor Michael Deinum en Yuri Riemersma.

Stadsherberg Catering – Miedema Bouw 4-3

Miedema was meer in de aanval, maar het catering team had de beschikking over de uitstekende doelman Gerard Eppinga terwijl Willem Beimers er met alle vier Stadsherberg treffers ook duidelijk zin in had. Miedema keek steeds tegen een achterstand aan en scoorde via Perseus Hellinga, Erwin Atsma en Bauke Okkema tegen en dat was te weinig.

Rintec – Sanner & Voorintholt 8-2

Rintec had in de eerste periode al een royale 5-0 opgebouwd voordat S & V tegen kon scoren. Dit was meteen twee maal. Verder was het krachtsverschil te groot. S & V moet als debutant nog leren terwijl Rintec deze fase al is gepasseerd. Doelpuntenmakers Jurjen Vriesinga 3x, Iwan Hibma 2x, Jeffrey Jellema, Leeroy Jellema en Jordi Jaspers met tegentreffers van Kelvin v.d.Wal en Soujyan Souicat.