Stadsherberg Catering staat rode lantaarn af na stabiele overwinning

Het aftellen was begonnen en dan niet alleen richting het einde van de competitie maar ook naar de vrije dagen die ons staan te wachten. Maar voor er genoten kan gaan worden van deze momenten moest er nog eenmaal gestreden worden voor elke meter. Dat gebeurde dan ook zeer zeker, met als resultaat veel doelpunten en mooie driepunters. Kijk snel wat jou favoriet gedaan heeft!

Hoofdklasse

Bogt fen gune – Sportcafé de trije  2-6

Een duel tussen twee ploegen die een prima reeks hebben tot op heden . En dus was het de vraag wie kan deze lijn door trekken. Beide ploegen begonnen dan ook fel en dus kon je wel verwachten dat er doelpunten zouden gaan vallen. Dat gebeurde uiteindelijk ook want het was Jordy Stecking met een schot vanaf de rechterzijde van het veld en deze eindigde in de verre hoek 1-0. De ban was gebroken maar lang liet de tegen reactie niet op zich wachten. Een voorzet vanaf rechts werd door Gerlof Dijkstra in de korte hoek geschoten en daarmee was het alweer 1-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want uiteindelijk was het Jens de Vries die het maar eens probeerde vanaf links en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. In de tweede helft moest het dus gaan gebeuren voor de thuisploeg maar daar dachten de gasten blijkbaar anders over. Het was namelijk Gerlof Dijkstra die opstoomde over de rechterkant waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 1-3. Het gaatje was geslagen maar ondanks dat gaf de thuisploeg niet op. En terecht want het was Jordy Stecking die een voorzet vanaf links in de korte hoek wist te werken en daarmee werd het 2-3. De spanning was enigszins terug en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Maar de gasten drukte het gaspedaal verder in en middels een schot vanaf de rechterkant was het Erin van Duijneveldt die raak wist te schieten en daarmee werd het 2-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want ook Gerlof Dijkstra kwam goed op over de rechterkant waarna zijn schot raak ging in de verre hoek 2-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was het alleen nog de vraag hoe hoog word de score? Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Rob Postma die vanaf de linkerkant op kwam waarna zijn schot eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

ZM Beweegcentrum – Royal Steensma  5-2

Met de nummer drie tegen de hekkensluiter leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Toch was het verschil maar zes punten en dus kon een winstpartij voor de gasten een gouden glans geven.  Dit inzicht leek te helpen want er werd fel gestart door beide ploegen. Uiteindelijk duurde het acht minuten en tweeëndertig seconden voordat de score werd geopend. Het was Jorrit tolsma die een dribbel aan ging waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus kon de thuisploeg in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen ook wel mogelijkheden maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord worden in het eerste bedrijf. Het was Evert Tolsma met een goede dribbel waarna de doelman uit kwam en eerst genoemde wist de bal langs hem heen te schuiven het doel in 0-2. En dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Na zeven minuten en twee seconden gespeeld te hebben werd de aansluitingstreffer gemaakt. Het was Lennard Feenstra met een goede dribbel en zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 1-2. De spanning was weer terug en dus zou het nog erg spannend gaan worden. Ook omdat het één minuut en veertig seconden later alweer gelijk werd. Het was Sofian Azehaf die de bal aangespeeld kreeg en deze dacht niet na waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen weer opzoek gaan naar meer. Dat meer kwam er ook en wel voor de thuisploeg want iets meer dan een minuut na het vorige doelpunt was het wederom raak. Het was Lennard Feenstra die zijn tegenstander passeerde waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-2. De ommekeer was een feit en dus moesten de gasten achter hun oren krabben. De gasten leken verslagen, helemaal omdat het één minuut en eenentwintig seconden later wederom raak was. De bal werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman maar de bal kwam voor de voeten van Henk Jansma terecht en deze wist de bal simpel binnen te werken 4-2. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld ondanks het feit dat de gasten nog van alles probeerde. En dan is daar met nog  drie seconden op de klok een mooi slotstuk te noteren. Het is Lennard Feenstra die aan de bal komt en hij weet de bal in de rechter kruising te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-2.

Zijlstra Beroepskleding – Welgeschikt 4-4

Met de nummer vier tegen één leek dit een potje te gaan worden waarin weinig op het spel stond. Maar niets was minder waar want de koploper wil natuurlijk zo snel mogelijk kampioen worden en dus moest er gewonnen worden. De start was in ieder  geval scherp want al snel wist Joris Tijdeman de ban te breken door over de rechterkant op te komen en de bal in de korte hoek binnen te werken 0-1. De voorsprong was er maar lang stond deze score niet op het bord want een voorzet vanaf links werd door Johannes v/d Veen in de korte hoek gewerkt en daarmee tekende hij voor de gelijkmaker 1-1. Het bleef een open wedstrijd en dus wisten we dat het hier niet bij zou gaan blijven. En dat bleek ook wel want een voorzet vanaf links werd door Jens de Ruyter in de korte hoek geschoten en daarmee was het 1-2. Toch zou dit niet de ruststand worden want Johannes v/d Veen stoomde nog maar eens op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel en daarmee werd de ruststand bepaald op 2-2. En zo beloofde het een leuke tweede helft te gaan worden. Deze was amper onderweg als Joris Tijdeman de bal krijgt aangespeeld op de as van het veld, hij dacht niet na om de bal vervolgens in de linkerhoek te deponeren 2-3. De voorsprong was er weer en deze werd even later ook nog groter. Het was Jay de Vries met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, maar inderdaad leek! Het was namelijk Johannes v/d Veen die aan de bal kwam en vanaf de linkerkant van het veld wist hij de bal in de verre hoek te schieten 3-4. De spanning was weer volledig terug en dus beloofde het een leuke slotfase te gaan worden. Leuk werd het zeker want mogelijkheden ontstonden er genoeg. Uiteindelijk viel er in dit duel nog één doelpunt te noteren en wel van Johannes v/d Veen die ditmaal vanaf de rechterkant op kwam om de bal in de verre hoek te gaan schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-4.

Eerste klasse

Skearmessen – Keizer Autoschade 3-2

Met zes vs. nul punten was dit een duel tussen twee ploegen die mee draaien om de onderste drie plekken. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Dat beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst stonden merkte je ook wel in het veld zelf. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en daardoor werd het een open wedstrijd. De ban werd uiteindelijk gebroken door Roel Frijling die de bal in de verre hoek wist te schieten en daardoor werd het 1-0. Maar ondanks de achterstand bleven de gasten strijden en dat werd uiteindelijk ook beloond. Het was Teunis van der Boon die de bal ontving en zijn schot ging door de benen van de keeper heen 1-1. Alles was weer in evenwicht en dat was gezien de wedstrijd ook wel verdiend. Maar dan is daar Rick Geilenkirchen die aan de bal komt en deze denkt niet na om de bal vervolgens in de korte hoek te leggen 2-1. En dus moest de achtervolging weer worden ingezet en dus werd de druk verder opgevoerd. En uiteindelijk met resultaat want het is Tristan Osinga die aan de bal komt en zijn schot eindigde in de verre hoek 2-2. En zo bleef het een leuke wedstrijd om te volgen want het kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog genoeg mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk werd hiervan maar één benut. Het is Rick Geilenkirchen die de bal ontving waarna zijn schot eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-2.

Huhtamaki – Vynx Records 2-7

Met de nummers twee tegen één was dit een ware kraker in de eerste klasse. Het verschil tussen beide ploegen was drie punten en dus konden beide ploegen bij winst goede zaken doen. Er stond dus genoeg op het spel en dus werd er een leuke wedstrijd verwacht. Maar al gauw bleek dat de gasten de iets betere ploeg waren en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Het is Tjitte Sijbesma die aan de bal komt en zijn schot eindigt strak in de kruising 0-1. De ban was hiermee gebroken en dat zorgde ervoor dat de thuisploeg moest komen. Helemaal omdat het even later ook nog 0-2 werd via Tjitte Sijbesma die de bal in de korte hoek wist te leggen. Maar hiermee was het nog niet gedaan want diezelfde Sijbesma wist even later de bal simpel binnen te tikken en daardoor werd het 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus zouden de gasten gouden punten pakken. Maar bij deze stand zou het niet blijven want Sem de Vicq wist ook nog simpel binnen te tikken en daardoor werd het 0-4. De thuisploeg had niets te vertellen en hun eigen mogelijkheden werden maar niet omgezet in doelpunten. En dan is daar wederom Tjitte Sijbesma die in balbezit komt en ditmaal schoof hij de bal door de benen van de keeper heen en daarmee tekende hij voor de 0-5. De overwinning was wel binnen en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score?  Als het aan Brandon Derambure ligt hoog want met een strak schot in de korte hoek en een in tikker tilde hij de stand naar 0-7. Maar ondanks de grote marge wisten de mannen van Huhtamaki toch iets terug te doen. Het is Gerard Hof die de bal weet binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 1-7. Uiteindelijk wist de thuisploeg nog eenmaal te scoren en daarmee besliste zij dit duel tot een 2-7 eindstand.

Bouwbedrijf Hiemstra  Tzummarum – Koopmans schilders  3-4

Waar de ene ploeg op een keurige derde plaats staat daar strijd de andere nog vol voor degradatie. En dus stond er voor de gasten genoeg op het spel en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder. Toch begonnen de gasten het scherpst aan dit duel en dat leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer van dit duel. Jelmer Broersma zette een actie in over de rechterzijde van het veld en zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. De ban was gebroken en dat betekende goed nieuws voor de ploeg die strijd tegen degradatie. Het feestje werd voor rust nog mooier want het was wederom Jelmer Broersma die een actie wist in te zetten over de rechterzijde van het veld waarna ook dit schot eindigde in de korte hoek 0-2. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus moest e nummer drie in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Dat gebeurde ook en leidde al snel tot de aansluitingstreffer van dit duel. Het was Simon Houtsma die opstoomde over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. Alles was weer mogelijk en al helemaal omdat diezelfde Simon Houtsma even later wederom weet raak te schieten en daarmee tekende hij voor de gelijkmaker 2-2. En dus moesten de gasten weer opnieuw beginnen wilde het nog de winst pakken. Dat gebeurde dan ook en middels Albert Beuker pakte zij zelfs weer de voorsprong want na een actie over de rechterkant van het veld eindigde de bal in de verre hoek 2-3. En zo bleef het een aantrekkelijke wedstrijd om te zien met strijd en passie voor elke bal en duel. En dan is daar een voorzet vanaf de rechterkant waarna Oscar Elsinga de bal in de korte hoek weet te leggen 2-4. Het gaatje was weer geslagen naar twee verschil en dus leek het duel wel gespeeld te wezen. Leek inderdaad want Eelco Tanghe had een goede actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-4.  De aanval op de gelijkmaker werd nog ingezet maar deze viel niet meer en dus eindigde dit duel in een 3-4 eindstand.

Tweede klasse

Vv R.E.S. Bolsward – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 7-0

Met tien en negen punten deden beide ploegen op papier weinig voor elkaar onder. En dus beloofde het een leuke wedstrijd te gaan worden. In de openingsfase kregen beide ploegen zeker kansen maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk was het na acht minuten spelen wel raak. Na een goed één tweetje voor het doel langs kwam de bal terecht bij Colin Kruishaar en deze wist raak te schieten 1-0. Hiermee was de ban gebroken en de score werd een minuut later verder uitgebreid. Het was Leonardo Padro Perez die de bal kreeg aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Hiermee was er al snel een gaatje geslagen en dus moesten de gasten iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd. Twee minuten na dit tweede doelpunt was het wederom raak. Na een goede pass vanaf de rechterkant kwam de bal terecht bij Nagy Norbert en deze schoot hard binnen 3-0. Hiermee leek het duel in een korte periode wel gespeeld te wezen. Dat bleek uiteindelijk ook zo te wezen want met nog zes minuten te spelen is het wederom Leonardo Padro Perez die de bal ontving en ditmaal zette hij van links zijn actie in waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 4-0. Maar hiermee waren we er nog niet want een minuut later was er wederom goed samenspel en ditmaal was het Sander Bootsma die raak wist te schieten 5-0. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog twee minuten te gaan gooit de doelman van de thuisploeg de bal naar Sander Bootsma en deze controleerde de bal goed waarna hij hard wist raak te schieten en daarmee bepaalde hij de ruststand op 6-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog gaat de score worden? De tweede helft was twee minuten onderweg als de bal via goed samenspel terecht komt bij Nagy Norbert en met een vlammend schot liet hij de keeper achter 7-0.  In de fase hierna kregen beide ploegen nog eenmaal een gele kaart te noteren maar beide ploegen wisten daarvan niet te profiteren. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog wel kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 7-0 eindstand.

Offinga Kappers – SDV Keukens en meer 2   2-3

Beide ploegen vinden we met zes en negen punten terug in de middenmoot van de competitie en dus was winnen vandaag een must voor beide. En dus begonnen beide ploegen fanatiek aan de wedstrijd. Toch duurde het acht minuten voordat de trekker werd over gehaald. Na een goede diepte bal kwam de bal terecht bij Klaas Offenga en deze wist daar wel raak mee en wist binnen te werken 1-0. De ban was gebroken en in de fase hierna bleef het erg spannend. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden om te scoren maar de bal wou er maar niet in. Net voor de rust kregen de gasten tweemaal geel maar hiervan wist de thuisploeg niet van te profiteren en dus gingen we rusten met een 1-0 ruststand.  Ook de start van de tweede helft was hoop gevend want beide ploegen begonnen fanatiek en hierdoor kon het beide kanten op vallen. Na vijf minuten spelen was het dan eindelijk raak. Vanuit een vrije trap was het Stijn Cevat die de bal hard in de rechter onderhoek wist te werken en daarmee tekende hij voor de 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dat maar van korte duur zijn want een minuut later was het wederom raak. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Dileb Brahne en deze liet de keeper kansloos achter 1-2. Deze stand bleef ook een hele tijd op het scoreord staan tot drie minuten voor tijd. Het was Sander Prins die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen 1-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar een minuut later was het Feike Nieuwhof die de bal ontving na goed samenspel en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 2-3. Maar verder dan dit kwam de thuisploeg niet meer en dus wisten de gasten drie belangrijke punten bij te schrijven.

Frankena Loonbedrijf – Rijschool Posseth  2-3

Met de hekkensluiter tegen de koploper was dit een duel waarin voor beide genoeg op het spel stond. De koploper wilde verder uitlopen op de concurrentie en de hekkensluiter wilde aansluiting vinden bij de rest van de ploegen. En dus beloofde het een spannende pot te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen lieten gelijk zien dat het de drie punten wilde binnen halen. Mogelijkheden kwamen er zeker voor beide en uiteindelijk zou er ook gescoord gaan worden. Het is Rick Beimers die een goede dribbel weet in te zetten waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek van het doel 0-1. De score was geopend maar de tegen reactie liet niet lang op zich wachten. Het was Berthil Gruppen die de bal ontving en hij dacht niet na en schoot de bal strak in de linkerhoek 1-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust gaan worden en dus beloofde het een interessante tweede helft te gaan worden. Dit tweede bedrijf was amper onderweg of de volgende treffer was alweer een feit. Rick Beimers sprintte langs zijn tegenstander om de bal vervolgens in de linkerhoek binnen te schieten 1-2. En dus moest de hekkensluiter weer in de achtervolging gaan. Mogelijkheden kwamen er zeker maar doelpunten vielen er nog niet. Nog niet inderdaad want deze zouden er nog wel komen. Het is namelijk Alwin Bierema die de bal langs zijn tegenstander speelt waarna hij de bal in de linkerhoek weet te deponeren 1-3. Het gaatje was geslagen maar ook de tegen reactie was al gauw een feit. Jelle Wieringa ging knap langs de verdedigers waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-3. Alles was weer mogelijk en dus volgde er een waar slotstuk. Maar  in dat slotstuk werd er niet meer gescoord en dus won de koploper vandaag met 2-3.

Derde klasse

Killtrition – North Line 5-5

Met acht vs. elf punten vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. En dus kon een overwinning helpen om het zelfvertrouwen te vergroten. Uiteindelijk werd de score na vier en een halve minuut spelen al geopend. Na een goed één tweetje met Gijs kwam de bal terecht bij Wesley Kuperus en deze wist knap binnen te werken 1-0. Dit doelpunt deed goed en dus ging de thuisploeg door want anderhalve minuut later was het wederom raak. Wederom een één tweetje tussen Gijs Bakker en Wesley en ditmaal mocht eerst genoemde de trekker over halen 2-0. En zo leek de wedstrijd al snel beslist te worden maar daar dacht Thijs Haak blijkbaar anders over. Na een goede solo wist hij de bal in de linkerhoek te schieten daardoor werd het 2-1. De spanning was weer terug en dus kon het beide kanten op vallen. Maar dit was kort duur want vijftien seconden later was daar Gijs Bakker die de bal kreeg aangespeeld waarna hij niet nadacht en de bal in de linkerhoek wist te leggen 3-1. En dan met nog vier minuten en eenendertig seconden op de klok is het Thijs Haak die het eens van afstand probeert waarna zijn schot langs de verdedigers heen vliegt en eindigt tegen de touwen 3-2.  Met nog één minuut tien op de klok kreeg Rutmer Hoekstra een gele kaart te verwerken en daarvan wist Wesley Kuperus optimaal van te profiteren want hij scoorde aan de andere kant van het veld gelijk de 4-2. Met deze stand werd er gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te gaan worden. Deze was nog maar één minuut en vierendertig seconden onderweg toen Rients van Sluis een dribbel wist in te zetten waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 4-3. Maar ook deze stand bleef maar enkele seconden op het bord staan want gelijk hierna kon de keeper van de thuisploeg nog een schot keren maar de rebound kwam voor de voeten van Rients van Sluis terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 4-4. Maar hier bleef het niet bij want vier minuten later wederom raak was. Thijs Haak sprintte iedereen voorbij waarna zijn schot eindigde in de rechter kruising 4-5. De wedstrijd was gekanteld en leek ook beslist te wezen want het was Wesley Kuperus  die rood kreeg voor het aanvallen van zijn tegenstander. Maar ook Jesse Hooghiemstra kreeg in de laatste minuut nog een gele kaart te noteren dus waren er nog kansen voor de thuisploeg. En dan met nog acht seconden op de klok is het Thom Posthumus die aan de bal komt en deze denkt niet na en schiet de bal hard langs de keeper binnen 5-5. En zo eindigde een leuke en spannende pot voetbal in een gelijkspel.

WR Unit – Dikland installatie techniek  2-3

De koploper speelde tegen de nummer drie van de competitie en dus kon je spreken van een kraker. Het verschil was op voorhand vijf punten verschil in het voordeel van de thuisploeg. En dus waren de gasten gebrand op drie punten want daarmee is het nog mogelijk om kampioen te worden. Uiteindelijk duurde het vier minuten en zevenentwintig seconden voordat het bal geopend werd. Het is Joran Gerbranda die een dribbel wist in te zetten waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. De ban was gebroken en dus moest de koploper komen met een tegen reactie. Helemaal omdat het een minuut later wederom raak was. Patrick Hoekstra kwam aan de bal en hij schoot de bal achter de doelman langs het doel in 0-2. Het gaatje was geslagen al duurde het maar kort voordat de tegen reactie een feit was. Vijftig seconden na de 0-2 was er een goed één tweetje te noteren waarna de bal terecht kwam bij Sander Frank Rodenburg en deze wist hard raak te schieten 1-2. In het restant van het eerste bedrijf bleven beide ploegen zoeken naar doelpunten maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus gingen we rusten met een 1-2 tussenstand. Waar het in het eerste bedrijf niet lang duurde voordat er gescoord werd daar gold at ook voor de tweede helft. We zijn drie minuten en tweeënvijftig seconden onderweg als Randy de Vries een goede sprint inzette waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-3. Maar ook ditmaal kwam er een snelle tegen reactie. Vanaf de aftrap was het Leon Timmer die op dribbelde via de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-3. De voorsprong was minimaal en dus kon het beide kanten op vallen. Beide ploegen kregen nog wel kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus deden de mannen van Dikland installatie techniek goede zaken.

SDV Keukens en meer – Braak financiële diensten 3-0

De nummer twee nam het op tegen de nummer vier van de competitie. Het verschil tussen beide was maar één punt in het voordeel van de thuisploeg en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden niet heel veel voor elkaar onder. Het balletje ging lekke rond en mogelijkheden ontstonden er aan beide kanten van het veld. Uiteindelijk was het Elmer Boonstra die het bal wist te openen door de bal in de verre hoek te schieten 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook al kon men niet voorkomen dat Elmer Boonstra helemaal vrij stond en de bal door het midden wist binnen te werken 2-0. Was de wedstrijd hiermee al definitief gespeeld? Ja leek het antwoord te gaan worden want Jonathan Meeuwis draaide goed weg bij zijn tegenstander waarna hij de bal knap in de verre hoek wist te schieten 3-0. Uiteindelijk zagen beide ploegen mogelijkheden nog gekeerd worden en hierdoor zou er in dit duel niet meer gescoord worden en daarmee behaalde de thuisploeg een 3-0 overwinning. Mede door deze overwinning nemen zij nu plek één van de ranglijst over.

Vierde klasse

CK Corporation – Ventura Systems  8-1

Met de nummer twee tegen zeven en een verschil van vijftien punten leek dit op voorhand een lastige avond te gaan worden voor de gasten. Maar de bal is rond en dus zou een stunt altijd kunnen.  Toch merkte je dat de thuisploeg een stuk scherper was dan de gasten en dat leidde al snel tot de openingstreffer van deze wedstrijd. De bal kwam terecht bij Dokan Karadag en deze schoot de bal vanaf links in de verre hoek 1-0. De ban was gebroken en dat was een opzet naar meer. Dat meer kwam er ook want Ari Lumputu kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld waarna zijn schot tegendraads in de verre hoek eindigde 2-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar daar dacht Rients Hietkamp blijkbaar anders over. Een toegekende vrije trap wist hij in de verre hoek te schieten en daarmee werd het 2-1. De spanning leek terug te wezen maar inderdaad leek want even later was het Menno Hiemstra die een voorzet in de korte hoek wist te werken en daarmee tekende hij voor de 3-1. Toch zou dit niet de laatste treffer zijn voor de pauze want Mohammad Alraja wist ook nog een voorzet binnen te leggen en daarmee tekende hij voor de 4-1 ruststand.  Diezelfde Mohammad Alraja tekende vlak naar rust voor de 5-1 nadat hij over rechts kwam op zetten om de bal vervolgens in de verre hoek te schieten. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog gaat de score worden? De volgende treffer kwam op naam van Erik die een voorzet vanaf rechts in de korte hoek wist te leggen en daarmee werd het 6-1. Uiteindelijk probeerde de hekkensluiter het wel maar het geluk dat de ploeg vandaag niet mee. En dan is daar Junior Lopez die een voorzet vanaf de linkerkant in de verre hoek wist te leggen en daarmee tekende hij voor de 7-1. Het slotakkoord kwam er uiteindelijk via Menno Hiemstra die een actie over rechts wist in te zetten waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 8-1. Bij deze stand zou het uiteindelijk ook blijven en dus deed de nummer twee goede zaken op de ranglijst.

BSH Partyservice – Visual Reklame  5-2

Beide ploegen vinden we terug in de middenmoot van de competitie. Toch is het verschil tussen beide maar drie punten in het voordeel van de thuisploeg. In de beginfase namen zij dan ook het heft in handen en dat leidde na acht minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Een pass vanaf de rechterkant kwam terecht bij Rene de Haan en deze wist de bal in de verre hoek te schieten 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten komen. Een minuut na het doelpunt kreeg Arne Tigchelaar een gele kaart maar hiervan wisten de mannen van Visiual Reklame niet van te profiteren. En dan is het de tiende minuut als Rene de Haan een vrije trap bij zijn eigen doel mag nemen en deze weet hij zo te raken dat de bal in één keer binnen valt 2-0. Een werelddoelpunt al zeg je het zelf en dat bleek tevens de laatste van het eerste bedrijf te wezen. De tweede helft was twee minuten onderweg of de aansluitingstreffer was een feit. Sem Andoh had een goede actie over rechts in huis waarna zijn schot hard tegen de touwen eindigde 2-1. De spanning was terug en helemaal toen Sem Andoh twee minuten later wederom raak wist te prikken en daarmee tekende hij voor de 2-2. Beide ploegen gingen opzoek naar de voorsprong en deze zou er uiteindelijk ook komen. Met nog acht minuten op de klok kwam Rene de Haan middels een goede loopactie één op één met de doelman terecht waarna hij rustig bleef en de 3-2 binnen werkte. In deze fase van de wedstrijd ging het snel want twee minuten later was het Tjalling Feenstra die aan het einde stond van een mooie combinatie en daarmee werd het 4-2. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen, al gingen de gasten toch nog proberen om terug te keren in de wedstrijd. Maar dat lukte niet want twee minuten later had Rene de Haan wederom een goede loopactie en ook ditmaal bleef hij rustig en schoot hij hard binnen 5-2. Dit bleek tevens de laatste treffer van dit duel te wezen en dus pakte de thuisploeg drie belangrijke punten.

Roosma schilders – Horeca de Trije  4-3

Een ware topper tussen de nummer één en drie van de competitie. Op voorhand was het verschil tussen beide ploegen vier punten in het voordeel van de thuisploeg en dus konden zij bij winst goede zaken doen. De gasten wilde natuurlijk aanhaken en dus wilde zij scherp beginnen aan de wedstrijd. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan het duel en deden vrij weinig voor elkaar onder. De eerste mogelijkheden werden nog onbenut gelaten maar dat er gescoord zou gaan worden wist je wel. Uiteindelijk gebeurde dat ook. Het was Elmer Feenstra met een goede sprint waarna hij een schot loste en deze eindigde in de rechter kruising 1-0. De ban was gebroken en daarmee werd het startsein gegeven voor meer spektakel. Dat kwam er ook en wel met nog vier minuten op de klok. Nivisan Kanagaratnam sprinte zijn verdediger voorbij waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 2-0. Toch wisten de gasten twaalf seconden voor de rust nog iets terug te doen. Het was Patrick van Dijk die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 2-1. En dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden.  Ook in dit tweede bedrijf duurde het niet lang voordat de volgende treffer een feit was. Na vijf minuten spelen was het Michel van der Veen die er langs sprintte waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-2. En zodoende was alles weer mogelijk in deze spannende strijd. Beide ploegen gingen opzoek naar meer doelpunten en deze kwamen er dan ook. Met nog elf minuten te gaan is het Elmer Feenstra die de bal voortreffelijk raakte en dit schot eindigde in de rechter kruising 3-2. Maar hiermee was het nog niet klaar want snel erna was het Tom Roorda die de verre hoek wist te vinden en daarmee tekende hij voor de 4-2. Hiermee leek het gedaan te wezen maar niets was minder waar want het was Patrick van Dijk die de bal recht voor het doel kreeg aangespeeld waarna hij rustig bleef en de bal in de linkerhoek legde 4-3. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee deed de thuisploeg uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap.

Vijfde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – Bouwbedrijf van Marrum  7-4

Waar de thuisploeg de laatste weken beter in de competitie komt daar gaat het juist met de gasten de mindere kant op. Zo is de koppositie inmiddels weg gegeven en dus moest er gewonnen worden om druk te houden. En dat leek te werken want na twee minuten spelen was het Jelmer Uythof die het eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 0-1. De ban was hiermee gebroken en het gaatje werd vijf minuten later nog iets groter. Een bal werd tegen Tjipko Vellinga aangeschoten en via zijn lichaam ging de bal het doel in 0-2. Het gaatje was even geslagen want de tegen reactie was gelijk erna een feit. De bal kwam bij Jos van der Velde terecht en deze punterde de bal er had in 1-2. De spanning was weer terug en deze werd een minuut na de aansluitingstreffer nog groter. Het was Jan Pieter Walda die de bal op de as van het veld ontving waarna zijn schot hard in de rechter bovenhoek eindigde 2-2. Het bleef hierdoor een wedstrijd waarin veel strijd en passie zat en dus kon het alle kanten op gaan. Zo kreeg Jelmer Uythof de bal in de twaalfde minuut aangespeeld aan de rechterzijde van het veld, vervolgens dacht hij niet na en schoot de bal in de korte hoek binnen 2-3. Maar hiermee waren we er nog niet want met nog drie minuten te spelen ontving Jan Pieter Walda de bal van een tegenstander en daar wist hij wel raak mee en hij strafte dit genadeloos af 3-3. Diezelfde Jan Pieter Walda stoomde twee minuten later wederom op over de rechterkant van het veld en wederom dacht hij niet na waarna zijn schot eindigde in de verre kruising 4-3. Dit leek ook de ruststand te gaan worden maar daar dacht Gerrit Scharringa blijkbaar anders over want met nog enkele secondes op de klok kwam de bal bij hem terecht na goed samenspel waarna hij de trekker goed wist over te halen 5-3. En zo werd een achterstand omgebogen tot een voorsprong en dus was het zaak om dat zien vast te houden. Het tweede bedrijf was nog maar drie minuten onderweg of het was Jan Pieter Walda die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 6-3. Het gaatje was geslagen en dus leek de wedstrijd hiermee wel gespeeld te wezen. Beide ploegen kregen in de fase hierna kansen om te scoren maar uiteindelijk duurde het tot de elfde minuut voordat een volgende treffer een feit was. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Nando Dijkstra en deze bleef ijzig kalm en legde de bal netjes in het hoekje 7-3. Maar ondanks de ruime achterstand bleven de gasten in de aanval en dat werd vijf minuten voor tijd beloond met een doelpunt. Wederom was het Jelmer Uythof die wist raak te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-4.

v/d Woude Fietsen – VDV- Techniek 3-5

Beide ploegen draaien met zes punten mee in de onderste regionen van de competitie. Winst was dus belangrijk voor beide want dan kon men enigszins lucht hebben. Deze druk leek te werken want binnen een minuut was het al raak. De bal kwam terecht bij Jan van der Veer en deze deed een halve omhaal bij de grond waarna de bal binnen vloog 0-1. Deze treffer leek vleugels te geven want drie minuten later was het wederom raak. Na een goede pass richting de linkerkant van het veld kwam de bal terecht bij Pieter Schaafsma en deze schoot de bal strak in de verre hoek 0-2. Het gaatje was enigszins geslagen al gaf de thuisploeg niet op. En met resultaat want drie minuten na de vorige treffer kwam de bal aan de rechterzijde van het veld terecht bij Mark Ypma en deze schoot de bal hard binnen 1-2. De spanning was weer terug en dus kon het beide kanten op gaan. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-3 nadat een bal op de paal terecht kwam bij Jan van der Veer en deze wist de rebound simpel binnen te werken.  Waar het in de eerste helft al gauw raak was daar gold dat ook voor het tweede bedrijf want na twee minuten spelen kwam een rebound voor de voeten terecht van Auke Heida en deze punterde de bal in de rechterhoek 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te zijn,zeker omdat beide ploegen in de fase hierna de mogelijkheden niet wisten om te zetten in doelpunten. Maar uiteindelijk zouden er toch nog doelpunten vallen en wel acht minuten voor tijd. Ken Knoeff kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld waarna hij het maar eens probeerde en zijn bal zag eindigen in de korte hoek 2-4. Dit doelpunt was pas net gevierd of de volgende treffer was alweer een feit. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Jelle Jinse de Jong en deze wist daar wel raak mee en schoot de 3-4 binnen. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk? Mogelijkheden kwamen er zeker voor de thuisploeg maar hierdoor moest het ook meer en meer ruimtes weg geven. Hier werd een minuut voor tijd optimaal van geprofiteerd. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Tjerk Kemper en deze dacht niet na en schoot hard raak 3-5. Dit bleek de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Verno verhuur – Stadsherberg Catering 0-2

Waar de ene ploeg nog uitzicht wil houden op plek twee daar staat de andere helemaal onderaan met drie punten. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Dat de spanning hoog was kon je wel merken maar hierdoor werd het wel een gelijk opgaande wedstrijd. Mogelijkheden ontstonden er wel maar in de eindfase was men nog niet scherp genoeg. Maar dan gaat daar een schot van Wietse Blauw via de tegenstander in het eigen doel en daarmee werd het 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de nummer drie van de ranglijst in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook zeer zeker maar de aanvallen werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef de nul op het scorebord staan. Ook de gasten hadden het lastig met scoren maar uiteindelijk zou dat nog wel eenmaal gebeuren. Een bal van achteruit kwam terecht bij Gerton Oost en deze schoof de bal door de benen van de keeper heen 0-2. Het gaatje was geslagen en dat bleek genoeg te wezen voor de overwinning en daarmee behaalde