Stadsherberg catering verrast Rin-tec in laatste minuut.

 DSC5276

In de vierde klasse pakten de routiniers van De Stadsherberg de winst op Rin-tec in de laatste minuut. Dit resultaat werd behaald na een volkomen gelijk opgaand duel. In deze klasse rukte Bouwbedrijf Miedema op naar de derde plaats, al is het verschil met de nummer twee Grand Cafe De Doelen nog erg groot. In de hoofdklasse kan De Bogt fen Gune na winst in de topper tegen Steensma F.I. nog maar weinig gebeuren. Het werd na een spannend duel 3-2. Zijlstra Beroepskleding had onderin een prima avond. Zelf won het overtuigend van concurrent van Dellen bellen terwijl Bowling Bloemketerp opnieuw verloor. In de eerste klasse kende de topper tussen A.B.Texel en Syperda Verhuur geen winnaar. Het werd een open strijd met als eindresultaat 5-5. Cafe De Posthoorn uit Dronrijp proefde eindelijk weer eens het zoet der overwinning en dat was gezien de stand op de ranglijst ook wel nodig. Preton Nederland werd met 2-5 verslagen. In de derde klasse nam De Strûners de koppositie over van het niet spelende Betterfit/Combistralen. Hier kan Devicamp wat ruimer ademhalen na winst op het de laatste tijd kwakkelende Autobedrijf Strikwerda. In de derde klasse liep The Phone House na ruime winst verder uit omdat concurrent Bar Yn ‘e Stal van het onberekenbare S.D.V. Projectbuilding verloor. Opvallend was verder de moeite die Verno Verhuur had met H.Vijver Rietdekkersbedrijf.

HOOFDKLASSE

Bowling Bloemketerp – Keizer Autoschade 3-8

Wiebe v.d.Meer was de grote man in dit duel. Voordat een weinig imponerend Bloemketerp iets terug deed stond het al 1-4. Doelpunten van Wiebe v.d.Meer 3x, Sander Hoekstra met een tegentreffer van Tjitte Bonnema. Even leek Bloemketerp terug in de wedstrijd. Davy Kingma zorgde voor 2-4 en Carli Mertopawiro toucheerde de paal. Dat was dan ook het enigste want een fraaie hattrick van Jan van Duyn en nogmaals de onnavolgbare Wiebe v.d.Meer tilden de stand naar 2-8. Met een schot in de kruising besloot Marcellino Saamangun dit duel.

Zijlstra Beroepskleding – van Dellen bellen 10-5

Gezien de omstandigheden kwam Van Dellen er met dit resultaat nog goed vanaf. Het trad aan zonder wisselspelers terwijl Klaas Kuiken nog in de eerste periode geblesseerd uit moest vallen. Het werd dus een ongelijke strijd waarin Zijlstra moeiteloos won. De doelpunten kwamen van Stevan de Bruin 4x, Jakob Dijkstra 4x, Melvin Tigchelaar en Tim Grond met tegentreffers van Keimpe Pols 3x, Klaas Kuiken en Bas v.d.Baan

Bogt fen Gune – Steensma F.I. 3-2

Deze onderhoudende topper kreeg een terechte uitslag. De openingsfase was voor Steensma dat enkele goede mogelijkheden kreeg en verdiend op voorsprong kwam via Tjeerd Hoekstra. De vreugde duurde niet lang, want Willen v.Duyn zorgde met een puntertje voor 1-1. Kansen waren er hierna aan weerszijden. Zo raakte Jesper Deelstra de paal en plukte doelman Koen Oosterveld een inzet van Jelte Hijlkema uit de kruising. Vlak voor de wisseling was het spelbepaler Frank de Wit die De Bogt aan een voorsprong hielp. Opnieuw Jelte Hijlkema herstelde het evenwicht, maar nog geen minuut later werd Jesper Deelstra op aangeven van Jan Faber matchwinnaar.

Regina’s Lingerie – Autobedrijf Haitsma 1-3

Regina speelde een goede wedstrijd, maar kwam net iets te kort tegen een met overleg spelend Haitsma. Na de snelle 0-2 via Henk Vonk en Evert Jan Broersma was het Folkert Feenstra die er weer een spannend geheel van maakte. Regina speler Dennis Riemersma raakte vervolgens de paal. Pas ver in de tweede periode besliste Henk Vonk op aangeven van Oscar Elsinga het duel.

EERSTE KLASSE

A.B. Texel – Sijperda Verhuur 5-5

Jeffrey Guertin 1-0, Wybren Slager 1-1 en 1-2, Bas v.d.Zee 2-2, Jort Hogendorp 3-2, Jeffrey Guertin 4-2, Klaas Meinsma 4-3, Mathew Guertin 5-3, Mart Zwier 5-4, Klaas Meinsma 5-5.

Deze topper ging lang gelijk op met kansen aan weerszijden. In de tweede periode liep A.B. Texel uit naar 5-3 en leek het duel beslist. Het maakte echter de fout om de voorsprong te consolideren waardoor Sijperda het initiatief over kon nemen. Na de aansluitingstreffer van Mart Zwier raakte A.B.Texel de controle over de wedstrijd kwijt en liep nog tegen een terecht toegekende strafschop op die feilloos werd benut door Klaas Meinsma.

Tapperij ’t Noord – Sportcentrum Shape 3-1

Met de 1-1 wisselstand door treffers van Hedzer Timmermans en Klaas Bindert Malda konden beide teams vrede mee hebben. Vervolgens waren het twee bevliegingen van Lindert Visser die het verschil maakten.

Preton Nederland – Cafe De Posthoorn 2-5

Thijs Adolfs gaf met twee treffers De Posthoorn het broodnodige zelfvertrouwen waarna Jouke Smitstra halverwege tegen scoorde. De Posthoorn bleef het betere team. Jitze Landman vergrootte de voorsprong, Willy van der Kooi spartelde nog even tegen en nieuwkomer Keimpe Oenema zorgde er met twee treffers voor dat De Posthoorn eindelijk weer eens drie punten kon bijschrijven.

Maxstuc – Herberg de Bogt 0-9

Maxstuc zocht veelvuldig de aanval zonder overtuiging. Herberg de Bogt kreeg steeds de ruimte die het nodig had en scoorde via Gerard Hoekstra 3x, Douwe Bosma 2x, Jan Bosma 2x en Daniel Scholten 2x.

Yildiz Stucadoors – Warmtetechniek 9-2

Yildiz was oppermachtig en dat was verrassend omdat de teams op de ranglijst niet veel ontlopen. Vooral Edwin Westra was met vier treffers ongrijpbaar. De eerste periode kon Warmtetechniek de schade nog overzien getuige het resultaat van 3-1. Hierna ging het snel met de doelpunten. Voor Yildiz scoorden verder Ayhan Yildiz 2x, Reinier v.d.Stap2x, Sayit Gumrukuloglu met tegentreffers van Frank Hoekstra 2x.

TWEEDE KLASSE

 

Devicamp – Autobedrijf Strikwerda 4-3

Devicamp was beter, maar kon qua scoreverloop niet echt los komen van een stug verdedigend Strikwerda. Na enkele goede mogelijkheden te hebben gemist was het Bouke Lokhorst die eindelijk raak schoot. Tegen de verhouding in maakte Sietse Viëtor gelijk. Devicamp behield de controle over de wedstrijd en dit resulteerde in 4-1 door Dani van Eijk 2x en Kris van Hofwegen. Het werd nog even spannend toen Sietse Viëtor binnen de minuut twee maal tegen scoorde.

Horeca de Trije – De Strûners 2-5

Het Horeca team was kansloos tegen de koploper. Het team uit Berlikum liep zonder veel moeite uit naar een gemakkelijke 0-5. Doelpuntenmakers Tunno v.d.Graaf 2x, Roar v. Dellen 2x en Hendrik v.d.Baan. Pas hierna kwam Horeca de Trije enigszins op gang en dit leverde nog succes op via Pieter Quarre en Cornelis v.d.Ploeg.

DERDE KLASSE

Bar Yn e Stal – SDV Projectbuilding 1-3

Een verrassende, maar verdiende SDV zege waarin Mark Kerkhof zich met twee treffers in de openingsfase weer eens van de goede kant liet zien. Bar Yn ‘e Stal viel wel veelvuldig aan, maar zonder overtuiging en anders was er wel doelman Mo Feitsma die als een beer stond te keepen. Het werd voor de Rypsters zelfs een onoverkomelijke achterstand toen Wietse Sloterdijk zich slim opstelde. De tegentreffer van Wytze Jelmer Greidanus in de slotfase kon SDV niet meer verontrusten.

The Phone House – De Korenaar 6-1

Een gemakkelijk Phone House zege in een matig duel. Bij 5-0 was er een tegentreffer van Michel v.d.Werf en voor Phone House scoorden Martijn Werkman 3x, Kars Zeinstra, Marcel Koning en Jeroen Bosgra.

Verno Verhuur – H.Vijver Rietdekkers 3-2

Een moeizame Verno zege waarbij Vijver wel iets meer had verdiend. Tjibbe Haitsma opende de score, Mark Kuipers maakte gelijk en Jeroen Mosselman van grote afstand bepaalden de wisselstand op 2-1. Het bleef een duel met wisselende kansen waarbij Tjibbe Haitsma een misser in de verdediging van Vijver goed afstrafte en Patrick Vijver de spanning terug bracht.

VIERDE KLASSE

W.I.K. – Miedema Bouwbedrijf 4-5

Sicco Osinga 1-0, Peter Jan Kroese 1-1, Bauke Okkema 1-2 en 1-3, Rintje Miedema 1-4, Bauke Okkema 1-5, Sicco Osinga 2-5 en 3-5, Ronald Boonstra 4-5.

Miedema was beter en liep ook uit naar een schijnbaar veilige 1-5. Onder aanvoering van Sicco Osinga kwam WIK op karakter nog dicht bij.

Bouwbedrijf Scharringa – Sportcafé de Trije 2-5

Danick Sikkema 1-0, Marco de Groot 1-1 en 1-2, Wibo Ypma 1-3, Rob Postma 1-4, Danick Sikkema 2-4, Marco de Groot 2-5.

Dat Scharringa niet over wisselspelers beschikte werd het team in de slotfase fataal. In de eerste periode werd er niet gescoord. Hierna brak Danick Sikkema het duel open waarna twee treffers van Marco de Groot in feite beslissend waren. Scharringa was niet meer bij machte terug te komen.

Rin-tec – Stadsherberg catering 3-4

Leeroy Jellema 1-0, Rick Beimers 2-0, Rini Jellema 2-1, Jan Berg 2-2 en 2-3, Rick Beimers 3-3, Ruud Herrema 3-4.

Een pikant treffen tussen vaders en zonen. Bij Rin-tec waren dit de benjamins Leeroy Lellema, Jeffrey Jellema en Rick Beimers tegen deStadsherbergvaders Rini Jellema en Willem Beimers.

Aanvankelijk waren er voor Rin-tec weinig problemen, maar in het verdere verloop kwam Stadsherberg flink opzetten Dit resulteerde in een 2-3 voorsprong. De 3-3 van Rick Beimers leek ook de eindstand, maar Ruud Herrema voorkwam dit in de laatste minuut. De jonkies baalden hier natuurlijk flink van.

Zuidema Scheepsbouw – Campions 3-9

Robin Zandberg liet tegen Zuidema met zes treffers zijn schutterskwaliteiten goed zien. Verder waren het Niek Steensma 2x en Erwin Arjun die het net deden bollen. Gerard Vriesema 2x en Willem Buurstra deden iets terug voor het verder kansloze Zuidema.