Steensma blijft kwakkelen.

Het wordt een mager jaar voor Steensma in de Visual Reklame competitie. Vooraf gerekend tot de kanshebbers in de tweede klasse is de huidige positie slecht de middenmoot. Ook vrijdagavond wilde het niet lukken. “t Holt uit Deinum was de tegenstander en er werd met 4-7 verloren. Dat het team meer kan bewees het na een 1-5 achterstand. Het werd via T. Hoekstra, S. Hoekstra en R. Oosterbaan zelfs 4-5, maar hierna beslisten P. Hellinga en B. Okkema het duel. Spannend wordt het wel in deze klasse omdat Pannendekkers de topper verloor van Martens Vis. Met treffers van R. Pijpker 3x en P.S. Rollingswier liep Martens Vis uit naar 4-1, maar kwam nog onnodig in de problemen na tegentreffers van C. Jensma en R. Hiemstra, eindstand 4-3. In de hoofdklasse veranderde er weinig. De bovenste helft van de ranglijst won van de onderste met uitzondering van Snackhouse – Postbank. Dit werd een daverende verrassing, namelijk 5-2. N. Altenburg 3x en N. Sanchez 2x scoorden en voor Postbank was dit H. Reitsma. Drie teams haalden in deze speelronde de dubbele cijfers. Big Ben liet weinig heel van Keukenland, 10 – 0 met vier treffers van R. Ysbrandy, Gekroonde Leeuw bewees andermaal dat Regts het moeilijk heeft, 14-1, hier scoorde N. Bruinsma zeven maal en ook Lageweg was op schot. Het declasseerde Keizer Autoschade, 3-11. J. S. Kingma 5x en W. Dijkstra 4x stonden in dit duel op scherp.

Plus van Zuuk – Expert Franeker 2 – 0

Tot zeven minuten voor het einde wist de goed keepende S. Talhout zijn doel schoon te houden. Toen was het O. Elsinga die een vrije trap via een Expert tegenstander binnen schoot. Vlak voor het einde besliste A. Breidenbach het duel na een mooie actie langs de lijn. E. J. Broersma was na een vloeiende actie aan de andere kant dicht bij een tegentreffer. Een verdiende overwinning voor de koploper.

 

Meijer Plaatbewerking – Autowas Dijkstra 1 – 5

R. Post 0-1, E. Boonstra 0-2, E. Elsinga 0-3, L. Visser 0-4, R. Post 0-5, D. Schouten 1-5. Meijer bood verrassend weinig tegenstand. In de eerste periode was het duel al beslist, 0-3. Autowas Dijkstra geeft de titelstrijd blijkbaar nog niet op.

Cafe De Kleine Beurs – Tapperij ’t Noord 1 – 3

W. Blaauw 0-1, A. Venema 0-2, M. Kruize 1-2, M. Kruize e.d.1-3. Toen Kleine Beurs na de aansluitingstreffer aanzette om er nog een puntendeling uit te halen was de altijd nuttige M. Kruize zo ongelukkig om in eigen doel te schieten. Het betekende de definitieve beslissing .

 

Grauwe Paard – Bogt fen Gune 2 – 3

F. de Wit 0-1, B.v.d. Baan 1-1, B. Boonstra 2-1, F. de Wit 2-2, L. Vlaskamp 2-3. Misschien wel het beste duel op deze avond. Beide teams gingen voor de winst, er werd goed gespeeld en het bleef tot het einde spannend. L. Vlaskamp werd in de laatste minuut matchwinnaar.

 

Panbakker BSP – Bar Yn ‘e Stal 5 – 2

Uit de vele kansen die beide teams kregen was Panbakker duidelijk besluitvaardiger. Vooral in de eerste periode had Yn ‘e Stal meer moeten scoren. Panbakker won verdien met treffers van K. Pols 3x, J.Bosma en E. Nietopiel en tegentreffers van R. Kuiken en Y.v.d.Meulen.

 

Bowling Bloemketerp – Bouwbedrijf v.Marrum 6 – 2

B. Kuiper 1-0, S. de Vries 2-0, B. Kuiper 3-0, R. Broersma 3-1, Y. Brijker 4-1, R. Broersma 4-2, B. Kuiper 5-2, S. de Vries 6-2. In het begin van de tweede periode leek het er even op dat v.Marrum terug zou komen. S. Broersma zorgde toen ook voor 4-2, maar Bloemketerp bleek te sterk.

 

Bijlsma Meubelen – Herberg de Bogt 1 – 2

T. Piebenga 0-1, R. Hollander 1-1, T. Piebenga 1-2. Bijlsma had meer kansen, maar benutte deze niet en Herberg de Bogt had T. Piebenga en dat was voldoende.

 

Prinsbouw / v.Dellen – Aldenkamp/Publicar 5 – 2

D. Dikland 1-0, R. Jelgersma 2-0, R. de Zeeuw 2-1, J. Prins 3-1, R. de Zeeuw 3-2, G. Vellinga 4-2, J. Prins 5-2. Aldenkamp lijkt definitief af te haken voor de titel. Het vond in dit duel ook wel steeds de aansluiting, zonder dat het sterkere Prinsbouw/vDellen team echt in de problemen kwam.

 

Sportcafe de Trije – Saab W./Black Horse 4 – 5

P. Algra 0-1, P. Poelstra 1-1, P. Algra 1-2, P. Bootsma 2-2, S. Vogel 2-3, P. Bootsma 3-3, A.v.d.Meer 3-4, P.v.d.Veen 3-5, J. Terpstra 4-5. In dit levendige duel won de gelukkigste. De Trije heeft deze nederlaag aan zichzelf te wijten omdat het vooral voor de wisseling goede mogelijkheden onbenut liet.

Braak Financiele Diensten – Haarsma & de Bruin 1 – 5

A. Bakker 0-1, R. de Vries 0-2, C. Boot 1-2, S. Sytsma 1-3 en 1-4, D. Reijmer 1-5. Braak behield lang het zicht op een goed resultaat, maar liep in de slotfase nog tegen een ruime nederlaag op.

 

Sportcentrum Shape – W.I.K. 5 – 2

S. Offinga 1-0, G. Hoekstra 2-0, S. Offinga 3-0 en 4-0, G. Hoekstra 5-0, G. Wolbers 5-1 en 5-2. Shape is door dit resultaat in veilige haven en voor WIK rest volgend jaar een klasse lager. WIK kwam ook duidelijk te kort.

 

Regina’s Bruidskamer – Frankena Winsum 5 – 3

H. de Groot 1-0, L. de Lang 1-1, H. Wassenaar 2-1, G. Terpstra 2-2, H. Wassenaar 3-2, D. Riemersma 4-2, W. Hielkema 4-3, H. Wassenaar 5-3. Een zege zat er deze maal voor Frankena niet in. De goed spelende H. Wassenaar was er met drie treffers hoofdzakelijk verantwoordelijk voor. Toch ging het duel lang gelijk op.

 

Ganzinga Schilders – Sportcentrum v.Hurck 3 – 3

Ganzinga ging verrassend van start en kwam via A. Dondorp en S. Kuiper op 2-0. R. Reversma bracht de spanning terug waarna N. Stofbergen volkomen vrijgelaten de 3-1 kon binnentikken. Twee treffers van H. Timmermans, waarvan een vanaf de stip bracht toch nog een terechte puntendeling op het scorebord. Een levendig duel.

 

Anytyme ’t Park – Bouwbedrijf Bruinsma 4 – 6

D. Wybenga 1-0, J.v.Althuis 1-1 en 1-2, P. Hibma 2-2, J.v.Althuis 2-3, R. Reinsma 2-4, J. Broersma 3-4, D. Wybenga 4-4, R. Reinsma 4-5, J. v Althuis 4-6. ’t Park is een team wat op de aanval speelt en nooit opgeeft. Het is vaak de garantie voor een boeiend duel . Ook koploper Bruinsma had het er moeilijk mee, maar kwam met de schrik vrij.