Steensma op karakter naar puntendeling

Wat Steensma presteerde lukt niet elk team. Van een 3-7 achterstand terugkomen tot 7-7, Lovis walste over de Tapperij en Prinsbouw/van Dellen pleegde een kleine verbouwing bij Kr8werk. Shape was Sportcafe de Trije de baas en Strikwerda rekende flink af met de Posthoorn.

Kr8werk/Publikar-Prinsbouw/van Dellen 3-12 Een oppermachtig Prinsbouw wist van Kr8werk met vele snelle combinaties een gemakkelijke prooi te maken. Het was een avondje D.Drent, scoorde hij niet zelf, dan bracht hij een ander wel in de juiste positie. Voor de rust kon kr8twerk nog aanhaken, na het wisselen liep Prinsbouw gemakkelijk uit. D.Drent 6x, E.Broekhuizen 2x, A.Draaisma 2x, G.Vellinga en A.Knipper 1x R.Zijlstra 2x en R. de Zeeuw 1x.

Tapperij ’t Noord-Lovis Design 0-9 Voor de rust wist de Tapperij het tempo aardig bij te benen. Na de rust brak de lege bank wel op. Lovis combineerde er lustig op los en probeerde op wat voor manier dan ook te scoren. Tapperij vond het op een gegeven ogenblik wel best. O.Elsinga 2x, H.Visser 3x, S.v.d. Baan 2x, H.Bartouhtouh en P.Visser 1x.

Autowascentrum Dijkstra-Bogt fen Gune 4-1 Pas diep in de 2e helft viel de beslissing. In de eerste helft werd het 2-1 door de gebroeders Broersma en A.Tuininga. N a de rust kreeg L.Visser het weer op de heupen en wist op miraculeuze wijze weer 2x het netje te vinden. Een verdiende overwinning.

Panbakker-Bloemketerp 4-3 Een verassende uitslag. Het altijd lastige Bloemketerp wist deze keer in een zeer spannende wedstrijd niet meer langszij te komen. Panbakker bleef geconcentreerd doorgaan en wist tot aan het einde van de wedstrijd aan de goede kant van de score te blijven. K.Hoogteijling 2x en S. de Vries. M.v.d. Veen, J.Bosma 2x en K.Pols.

De Kleine Beurs-Bijlsma Meubelen 4-5 In een gelijkopgaande strijd wist Bijlsma Meubelen zijn kansen beter te benutten. Schoot P. v.h. Hoenderdaal nog 3-3 binnen net na de rust en F.Elmaziani 3-4, was het toch weer E.Westra die het verschil maakte. 4-4, hakbal, 4-5 in de verre hoek.

Bruinsma-van Marrum 6-2 Een gemakkelijke overwinning waarbij J. Althuis de hoofdrol speelde. Hij scoorde 4x. Bruinsma was veel beweeglijker en gevaarlijker. Ze liepen dan ook vrij eenvoudige uit naar een grote overwinning.

Steensma F.I.-Pannendekkers 7-7 Een wedstrijd die van het begin tot het einde spannend en erg vermakelijk was voor het publiek. Voor de rust leek er voor Pannendekkers niets aan de hand 2-5. Na het wisselen liepen ze zelfs nog verder uit tot 3-7. Toen gingen de mannen van Steensma een versnelling hoger spelen en werd de achterstand van 3-7 gelijk getrokken tot 7-7. Een team met karakter. T.Hoekstra wist er namens Steensma vier in te schoppen.

Expert-Saab/BlackHorse 1-0 Mede dankzij keeper S.Talhout werd deze moeizame strijd gewonnen. Saab was meer in de aanval, Expert de mogelijkheden. Het was Arjan Russchen die toch weer van zich liet spreken door op geheel eigenwijze de bal diagonaal in de kruising te deponeren, een wonder schoon doelpunt.

De Trije-Shape 2-8 Shape was oppermachtig, sportcafe de Trije kon enkel er achteraan lopen. P.Poelstra schoot 2x raak, Shape 8 maal. Met een aantal prachtige goals van onder andere G.Hoekstra weet Shape te overtuigen. J.Talhout 3x, A.v.d Veer2x, H.Timmersmans, en S.Offenga.

Scharinga-Frankena 6-1 Een duidelijk beter Scharinga, zeker aan de bal en constant voetballen. Pas na 5-0 door de Groot, P.Walda2x, Feenstra en Greidanus wist J. de Groot de eer te reden. J.Kooistra bepaalde de eindstand op 6-1.

Eco Protecta-Ulenburgh 2-4 In deze spannende wedstrijd wist Ulenburgh Adviseurs met de drie punten de kantine in te gaan. Na de 1-1 door R.Geilenkirchen en JMosselman, wist F.Eyck het nog spannender te maken. E.Menks besliste het duel door de verdiende 2-4 aan te tekenen.

De Posthoorn-Strikwerda 0-13 Met een 0-2 ruststand lijkt er niets aan de hand. Maar als je dan geen wissels hebt en de conditie is niet je van het, dan kun je er in 20 minuten nog een boel tegen krijgen. Dit bleek in de 2e helft toen Strikwerda vrolijk combinerend uitliep naar een monsterscore van 0-13. J.Dijkstra en B.Strikwerda 4x, A.Strikwerda 2x en S.Vietor en J.v. Abbema 1x.

Leo Reitsma-Keizer 6-6 In deze korfbalwedstrijd ging de strijd op en neer. Dan scoorde Steenstra weer, aan de andere kant deed M.Kuperus dit. W.v.d. Meer en M. de Vries deden dit eenmaal. Een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Smedinga-Happy Boys 12-1 Een kansloze strijd, volgens een van de spelers van Happy Boys. Maar ook na deze nederlaag kwamen deze nieuwelingen in de Visual competitie weer redelijk Happy uit de kleedbox. R.Kuiken 4x, H.Voordewind en J.Smeding 3x, J.v.d. Wal 2x. Jort Hogendorp redde de spreekwoordelijk eer.

Zijlstra-Tijsma 3-3 Met de uitslag konden beide teams tevreden zijn, al hadden ze liever de overwinning gehad. Pas in de laatste minuut maakte S.Boersma 3-3. Andere doelpuntenmakers waren: Y.Shire 2x, C.Alkema en R.Reversma.

N.N. Wikkelcentrale-Zuidema 0-8 Ze wilden wel maar het lukte niet, telkens probeerde de Wikkelcentrale te scoren, altijd zat er wel een been tussen of ging ie net mis. Zuidema deed dit iets gemakkelijker. Met name Kees Jan Hendriks schoot met scherp. Voor rust 4x en daarna nog een keer. N.Rusticus 2x en F.Veneman ronden het karwei af.

HBM-Bar yn e Stal 0-1 Ondanks de uitslag was HBM een stuk beter. Alleen kwamen ze keer op keer doelman J.Boorsma tegen. Yn e Stal was wel gelukkiger en wist middels E.Gartz wel te scoren en met een minieme score toch de punten mee te nemen.

Total Security-S.M.P. 1-8 Ben Wielinga en J.Bootsma klaarden deze klus bijna met zijn tweeen. Ze schoten 7x raak. E.Kuipers deed dit eenmaal. Na de rust was er weinig beleving bij de teams ontdekken en vonden ze het ook wel goed. J. de Vries redde de eer.