Sterk debuut Cafe ‘t Wap. Bloemketerp en De Korenaar besteden laatste minuut optimaal.

DSC 1726

Het seizoen is nog maar net begonnen of er is al meteen sprake van duidelijk krachtsverschil. Zo geven in de hoofdklasse titelverdediger Bogt fen Gune, Oosterlaar/Verhoeven en Keizer Autoschade na twee speelrondes al een duidelijk visitekaartje af. Misschien dat Autobedrijf Haitsma hierbij nog aanhaakt, maar dat zijn zeker de teams die het deze jaargang uit gaan maken wie de sterkste is. Het wordt ongetwijfeld een spannende aangelegenheid in deze hoogste klasse, want van de resterende ploegen maakt niemand een zwakke indruk. Dus onderin zal ook moeten worden geknokt voor de punten. In de eerste klasse was het debuut van Cafe ‘t Wap indrukwekkend. Het team bestaat uit spelers die in de hoogste klasse van het amateurvoetbal de sporen al hebben verdiend en uiteraard hoge ogen gaan gooien. Nu hield tegenstander Sijperda Verhuur het deze avond verdedigend lang vol, maar moest in de tweede periode alsnog diep buigen. In de tweede klasse waren er blije gezichten bij Bloemketerp. Het won in werkelijk in de laatste seconden van De Jager Accountancy. Remco Bruinsma was hierdoor de man van de wedstrijd. In de vierde klasse gebeurde hetzelfde met De Korenaar. In het duel tegen Zuidema Scheepsbouw schoot Simon Haijma op identieke wijze zijn team naar de winst.

HOOFDKLASSE

A.B.Texel -Oosterlaar/Verhoeven 3-7

Jeffrey Guertin 1-0, Patric Amels 1-1 en 1-2, Jordy Torenbeek 1-3, Dylan Drent 1-4, 1-5 en 1-6, Jeffrey Guertin 2-6, Andre Alberts 2-7, Jeffrey Guertin 3-7.

Opnieuw trof A.B.Texel het niet met de tegenstander. Was het vorige week de Bogt fen Gune, nu moest het topper Oosterlaar/Verhoeven bestrijden en al ging het aanvankelijk gelijk op, naar mate het duel vorderde werd het krachtsverschil steeds groter. Het was wel een prima duel in een hoog tempo met mooie doelpunten.

Bogt fen Gune-Autocentrum Harlingen 6-0

Opnieuw hoefde Koen Oosterveld geen treffer te incasseren en dat is voor zaalvoetbalbegrippen uitzonderlijk. Het debuterende Autocentrum is nog zoekende, speelde niet slecht, maar kwam op alle onderdelen iets te kort. De Bogt speelde zelfverzekerd en geconcentreerd en scoorde via Nick Bruinsma 2x, Willem van Duyn 2x, Kevin Tankink en Adnan Jarjour.  

Mr.On & Offshore Service – Keizer Autoschade 4-8

Sander Hoekstra 0-1, Edwin Hiemstra 0-2, Tim Grond 1-2, Steven de Bruin 2-2, Jan van Duyn 2-3 en 2-4, Tim Grond 3-4, Wiebe v.d.Meer 3-5, Sander Hoekstra 3-6, Tim Grond 4-6, Sander Hoekstra 4-7, Wiebe v.d.Meer 4-8.

Het Offshore team debuteerde redelijk, al kon het Keizer geen pijn doen. Het was dit duel ook te veel afhankelijk van Tim Grond, die wel een uitstekende wedstrijd speelde. De uitslag geeft de krachtsverhoudingen goed weer.

Steensma F.I.-Zijlstra Beroepskleding 7-3

Evert Tolsma moest onder de lat bij gebrek aan een betere ballenkeerder en hij deed dat alsof hij dit ambt al jarenlang uitoefende. De eerste periode was Zijlstra sterker. Anno Venema begon wel met twee treffers, maar hierna was het de beurt aan Zijlstra dat met veel inzet op 3-2 kwam. Pieter Hoekstra, Jens de Haan en Robin Boersma zorgden hiervoor. Dat waren meteen de laatste Offshore wapenfeiten, want het in de tweede periode stukken beter spelende Steensma scoorde nog via Jacob van Althuis 2x, Durk Tichelaar, Jelte Hijlkema en Evert Pieter Tolsma.

EERSTE KLASSE                      

De Skearmessen-Sportcentrum Shape 3-3

Een kleine tegenvaller voor de mannen uit Dronrijp, al mocht het na afloop niet eens klagen gezien het scoreverloop. Shape had niet de beschikking over wisselspelers, maar wel een speler die er duidelijk zin in had, namelijk Phillip Hibma. Hij scoorde drie maal. Roel Frijling scoorde de 1-1 en 2-3 en Edwin Dijkstra schoot de gelijkmaker binnen. Een terechte eindstand.

Warmtetechniek-Cafe De Posthoorn Dronrijp 5-3

De openingsfase was voor de Rypsters en leverde treffers op van Keimpe Oenema perfect in de hoek geschoten en Chris Hiemstra die de bal beheerst inschoot nadat doelman Kaspar Hoek het leer niet onder controle kon krijgen. Het was Cor Boonstra die met twee schoten van afstand gelijk maakte. De Posthoorn kwam wel steeds meer onder druk, maar wel op voorsprong via Hoite Schaap. Het was tenslotte Sietse Kuiper die met twee treffers de stand omboog naar 4-3 en Albert Jan Jukema die de eindstand bepaalde.

Cafe ‘t Wap – Sijperda Verhuur 4-0

Nieuwkomer Cafe ‘t Wap zette Sijperda vanaf het begin onder druk, kreeg mogelijkheden, maar kwam pas in de periode tot scoren. Het liep toen vlot naar 4-0 met treffers van Pieter Jelle de Jong 2x, Sietse Jansma en Mark Kleefstra.

G.Pars Graanhandel – De Strûners 2-3

De teams van St. Jacob en Berlikum maakten er een spannend geheel van. Roar v.Dellen opende uit een vrije trap en George Jelte Marra zorgde voor een 1-1 wisselstand. De Strûners waren sterker en scoorden via Tjitte Dijkstra met een intikker en Roar v. Dellen met een schot in de kruising. Met een tegentreffer van Hendrik Schiphof werd het nog even spannend.

TWEEDE KLASSE

Primera Haitsma – Maxstuc 7-3

Richard Hoenderdaal was goed op dreef met drie doelpunten, maar dat was niet genoeg. Toch kreeg de ruime Haitsma zege pas laat gestalte. Na 3-3 halverwege maakten Cornelis Zijlstra 2x, Pieter Zijlstra en Joep Verhei het verschil. De resterende treffers kwamen ook van Cornelis 2x en Pieter Zijlstra.

Bar Yn ‘e Stal – Betterfit-Combistralen 2-7

Bar Yn ‘e Stal trad aan met slechts drie veldspelers waardoor Betterfit een gemakkelijk avondje had. Wel kwam halverwege Jelmer Zijlstra nog opdraven, maar toen was het al te laat. De doelpuntenmakers waren Rinard Post 3x, Johnatan Meeuwis 2x, Glenn Groen en Siemen de Vries met tegentreffers van Kees Jan Hendriks en Ian Roersma.

The Phone House – Schroevenkopen.nl 6-1

Bij het veel sterkere Phone House was Martijn Werkhoven met 4 treffers de uitblinker. De eerste periode ging nog redelijk gelijk op, 2-0. In het verdere verloop werd het verschil duidelijk. Bij 4-0 deed Neno Viëtor iets terug en het restant kwam van Marcel Koning en Allard Hoekstra.

De Jager Accountancy – Bowling Bloemketerp 3-4

Het zat De Jager in dit duel niet mee. Het kwam op voorsprong door een fraaie treffer van Ryan v.Wind, was sterker, maar keek vervolgens wel tegen een 1-3 achterstand aan omdat Marc Wijbenga, Tim v.Faassen en Daniël Scholten de kansen beter benutten. Met een grote krachtsinspanning werd het via Meteusz Ype en Adnane el Marini nog gelijk en in de laatste seconden werd Remco Bruinsma matchwinnaar.

DERDE KLASSE

SDV Projectbuilding – Grand Cafe De Doelen 2-2

Beide teams waren verzwakt. Zo miste De Doelen speerpunt Robbin de Klerk en bij SDV moest Ronald Steensma noodgedwongen het doel verdedigen. SDV had het minste last van deze mutaties en kwam door Edwin Boes van afstand en Frans de Beer na een misser in de De Doelen afweer op een schijnbaar beslissende 2-0. In de slotfase werd het nog verrassend gelijk door twee treffers van Robert Hooghiemstra.

Huis & Hypotheek-Sportcafe de Trije 3-6

Kevin á Nijeholt 1-0, Rob Postma 1-1, Stijn Beerends 2-1, Marco de Groot 2-2, Erwin Bootsma 3-2, Marco de Groot 3-3, Rob Postma 3-4, Joost Meijer 3-5, Marco de Groot 3-6.

H & H nam in de eerste periode verrassend het initiatief en dit leverde een 3-2 voorsprong op. Hierna bleek Sportcafe de Trije toch het betere team te zijn met als resultaat vier treffers .

Verno Verhuur – Huhtamaki/Leo Reitsma 7-3

Zeya Korell 1-0, Tjibbe Haitsma 2-0, Zeya Korell 3-0, Mathijs Teerstra 3-1, Eelco Boonstra 3-2, Sicco de Vries 4-2, Tjibbe Haitsma 5-2, Mathijs Teerstra 5-3, Tjibbe Haitsma 6-3, Jeroen Mosselman 7-3.

Een geflatteerde maar zeker verdiende Verno zege. Van de favorietenrol van Huhtamaki bleef na de eerste periode weinig over. Even leek Huhtamaki terug te komen toen Eelco Boonstra met nog acht minuten op de klok de aansluiting vond. Sicco de Vries maakte met een inzet in de kruising aan alle onzekerheid een einde.

Rijschool Posseth – Schapie Multiservice 4-7

Tjerk Helffrich 0-1, Kevin Hoekstra 0-2, Joël Bosma 0-3, Jelte Kroes 0-4, Kevin Hoekstra 0-5, Luuk Steensma 1-5, Marcel Amels 2-5, Kevin Hoekstra 2-6, Kris v.Hofwegen 3-6, Tjerk Helffrich 3-7, Salla Souicat 4-7

Het nieuwe team van Schapie schoot uit de startblokken. Voordat het Rijschoolteam was bekomen van de schrik stond het al 0-5 en was het duel beslist. Toch kwamen de latere verliezers nog tot redelijke tegenstand en vier treffers.

VIERDE KLASSE

De Korenaar – Zuidema Scheepsbouw 1-0

Het leek er op dat het duel op een bloedeloze 0-0 zou uitkomen totdat Simon Haijma er in de laatste minuut toch nog één binnen schoot.

W.I.K. – Bouwbedrijf Scharringa 1-3

Scharringa bleef ongeslagen, maar het was deze maal met weinig overtuiging. Vooral het tempo bleef veel te laag. Daniël Sikkema zorgde voor het enige hoogtepunt in de eerste periode, Tjitse Hoekstra bracht de 0-2 op het scorebord en Sicco Osinga scoorde in de slotfase tegen. Nog in dezelfde minuut besliste Teake Pieter Siderius het matige duel definitief.

Miedema Bouw – Stadsherberg catering 2-6

Al na een minuut had Willem Beimers het net gevonden en zette zijn team op het juiste spoor De 0-2 en 0-3 van Dirk Kuperus en John Maljaars volgden snel en leek het voor de routiniers een gelopen koers. Toch kwam Miedema nog terug. Bauke Okkema en Harm Germ Hallema zorgden voor de aansluiting. Verder kwam Miedema echter niet ook mede omdat het niet beschikte over wisselspelers. Willem Beimers 2x en Jan Berg zorgden vervolgens voor een feestelijke Stadsherberg avond.

Sannes & Voorintholt – Rintec 3-7

Thom Voorintholt 1-0, Leeroy Jellema 1-1, Jurjen Vriesinga 1-2 en 1-3, Iwan Hibma 1-4, Jurjen Vriesinga 1-5, Iwan Hibma 1-6, Thom Voorintholt 2-6, Kevin v.d.Wal 3-6, Iwan Hibma 3-7

Na een leerjaar lijkt Rintec op volle kracht en heeft in Iwan Hibma 3x en Jurjen Vriesinga 3x spelers die gemakkelijk scoren. S & V is een team wat nog niet volledig ingespeeld is en dat heeft tijd nodig. Dit alles was vooral te merken aan de eerste periode toen Rintec domineerde, 1-6. In het vervolg was er weinig krachtsverschil