Sterk optreden De Harmonie en Kr8werk/Publicar.

In de hoofdklasse van de Visual Reklame competitie is Cafe De Harmonie na een onwennige start aan een sterke opmars bezig. Deze avond was runner up Grauwe Paard met 12-5 het slachtoffer. Ook de 7-1 nederlaag die Autowas Dijkstra leed tegen Bowling Bloemketerp was opmerkelijk. En dan was er nog het treffen Meijer Plaatbewerking – Lovis Design. Dit spannende duel, 3-4, liep drie minuten voor het einde volledig uit de hand waardoor scheidsrechter Bokma het duel staakte. In de eerste klasse kwam Kr8werk/Publicar aan de leiding na een sterke 8-2 overwinning op concurrent Pannendekkers. Een nieuwe nederlaag van Herberg de Bogt tegen Bijlsma Meubelen doet het team kelderen op de ranglijst. In de vierde klasse won Autobedrijf Strikwerda het toptreffen van Leo Reitsma en staat nu alleen aan de kop.

Prinsbouw v.Dellen – Kleine Beurs 6 – 3 W. de Wit 1-0 en 2-0, J.v.Assen 2-1, G. Vellinga 3-1, J.v.Assen 3-2, G. Vellinga 4-2 en 5-2, U. Menig 5-3, A. Knipper 6-3. Prinsbouw/v.Dellen was sterker, won verdiend, maar had het in fasen moeilijk met een taai tegenstand biedend Kleine Beurs.

Tapperij ‘t Noord – Bogt fen Gune 2 – 1 Het Bogt team stelde teleur. Het was wel meer in de aanval, maar had geen antwoord op de verdedigende tactiek van Tapperij. In de eerste periode zorgden R. Smedinga en E. de Boer voor 2-0 en L. Vlaskamp scoorde tegen.

Expert Franeker – Bouwbedrijf Panbakker 1 – 9 Opnieuw had Expert geen wisselspelers ter beschikken en kon het tempo van Panbakker in het verloop van het duel niet volgen. Panbakker kreeg steeds meer ruimte en had een gemakkelijk avondje. Doelpuntenmakers K. Pols 4x, J. Talhout 3x, F.v.Assen 2x en H. de Ruiter. M. Baggelaar scoorde tegen. Expert wacht nog steeds op het eerste succes.

Meijer Plaatbewerking – Lovis Design 3 – 4 Evenals het vorige seizoen had Lovis het lastig tegen Meijer. E. Radersma schoot zijn team naar 1-0 en deze voorsprong werd goed verdedigd. Vlak voor de wisseling bracht O. Elsinga zijn team langszij en dezelfde speler tilde vervolgens de stand naar 1-3. Het bleef spannend. A. Meijer en T. Lodewijks scoorden tegen nadat H. Bartoutouh voor 2-4 had gezorgd. Blijkbaar was de spanning enkele spelers te groot, want met nog drie minuten op de klok sloeg plotseling de vlam in de pan en kwam er aan het duel een vroegtijdig einde.

Autowas Dijkstra – Bowling Bloemketerp 1 – 7 In de omschakeling kon Dijkstra het tempo niet volgen waardoor Bloemketerp aanvallend vaak een man meer had. Omdat deze acties ook nog in treffers werden omgezet werd Dijkstra op een ongekend hoge nederlaag getrakteerd. De doelpuntenmakers waren B. Kuiper 2x, S. de Vries 2x, Y. Brijker 2x en D. Kingma. L. Visser scoorde tegen. Bloemketerp heeft zeker nog kansen voor de titel.

Grauwe Paard – Cafe De Harmonie 5 – 12 Grauwe Paard heeft altijd wel enkele wedstrijden in het seizoen dat het tegen een fikse nederlaag op loopt en dit was weer eens zo’n wedstrijd. Het team uit Sexbierum had in de eerste periode de zege al veilig gesteld, 0-6 en is volgens de geruchten gebrand op een goed resultaat op het kersttoernooi. De doelpuntenmakers waren R. Reitsma 4x, J. Faber 3x, J. de Witte 2x, R. Ysbrandy 2x en J. Kingma met tegentreffers van B.v.d.Baan 3x en A. Baarda.

Pannendekkers R.S. – Kr8werk/Publicar 2 – 8 R. de Zeeuw 0-1, S. Nota 1-1, R. Bakker 1-2, R. Zijlstra 1-3, R. de Zeeuw 1-4, R. Schat 2-4, R. Zijlstra 2-5 en 2-6, R. Bakker 2-7, R. Zijlstra 2-8. Kr8werk/Publicar had met een zwaar gehavend Pannendekkers weinig moeite. Pannendekkers kwam met een debutant en zonder wisselspelers binnen de lijnen wat natuurlijk niet bevorderlijk was voor het behalen van een positief resultaat.

Lageweg – Saab W/Black Horse 1 – 3 Saab is de laatste tijd goed op dreef, dit in tegenstelling tot Lageweg. Het duel ging lang gelijk op. D. Wassenaar opende de score en Lageweg kreeg ook enkele goede mogelijkheden. Na de 0-2 van S. Visser was het duel in feite beslist want Lageweg kon aanvallend weinig afdwingen. S. Vogel zorgde nog voor 0-3 voordat S. Lageweg tegen scoorde.

Herberg de Bogt – Bijlsma Meubelen 2 – 4 E. Westra 0-1, M. Oegema 0-2, A. Walburg 1-2, F. Twerda 1-3, E. Westra 1-4, S. Ybema 2-4. De uitslag gaf de krachtverhouding goed weer. Bijlsma was net iets slagvaardiger

Keukenland – Steensma 0 – 3 Steensma won deze matige wedstrijd zonder dat het goed speelde. Het kwam via R. Oosterbaan op voorsprong en J. Hijlkema scoorde in de tweede periode voor de overige twee treffers. Keukenland was aanvallend machteloos.

De Gekroonde Leeuw – De Posthoorn 2 – 5 De Posthoorn kwam in dit open duel via J. Draaisma vroeg op voorsprong. Uit een mooie actie werd deze door T. Kemper verdubbeld. Uit een counter was het P. Sjollema die een diep gespeelde bal beheerst langs doelman B. Buwalda tikte, 1-2. De beslissing viel toen T. Kemper een counter van Gekroonde Leeuw onderschepte en van grote afstand de bal in de uiterste hoek plaatste. Door toedoen van J. Draaisma en T. Adolfs liepen de Rypsters uit naar 1-5 en J. Anema bepaalde de eindstand.

Rijschool v.d.Harst – Braak Financiele Diensten 1 – 2 Geen hoogstaand, maar wel spannend duel. De score kwam pas in de tweede periode op gang. Hiervoor had de goed spelende W. Beimers zijn teamgenoten al enkele malen in goede positie gebracht, maar die wisten hier geen raad mee. S. Vellinga brak uit een listig genomen vrije trap het duel open en R. Herrema verdubbelde deze. Na de 1-2 van F. de Beer werd het nog even spannend.

Regina’s Bruidskamen – The Dance Factory 5 – 1 Een duel met twee gezichten. TDF was aanvankelijk sterker en kwam via M. Roersma op een verdiende voorsprong. De gelijkmaker van H. de Groot kwam dan ook uit de lucht vallen. De 2-1 van F. Feenstra veranderde het spelbeeld. Regina kreeg steeds meer zelfvertrouwen en TDF speelde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. J.v.d.Veen verhoogde met een schitterende volley de voorsprong en H. de Groot tekende na een solo voor het eindresultaat.

Bouwbedrijf Bruinsma – Primera Haitsma 5 – 2 Vooral de tweede periode was Bruinsma sterker. Al in de eerste minuut kegelde R. Reinsma de bal in het dak van het doel waarna D. Vijver uit een goede combinatie gelijk maakte. Het antwoord kwam snel via J. de Snoo met een inzet in de kruising. Bruinsma werd steeds sterker en dit leverde treffers op via J.v.Althuis en J. de Snoo. Met een behendig stiftje scoorde A. Dekker tegen en het laatste woord was aan R. Vlieger.

Tijsma / nr. 1 Hypotheek – W.I.K. 2 – 1 WIK kwam gemakkelijk op voorsprong toen de Tijsma doelman flink in de fout ging en WIK vanaf de penaltystip de score kon openen. P.v.Dijk wist hier wel raad mee. Tijsma bleef het beste team en kwam via S. Boersma verdiend langszij. Het was W. v.Duyn die eerst nog een grote mogelijkheid liet liggen, maar even later zijn fout weer goed maakte door vanaf de zijkant de bal in de uiterste hoek te deponeren. Een verdiende Tijsma zege.