Sterk optreden Horeca de Trije en De Strûners F.C. Apenmeeuw blijft ongeslagen.

DSC 4873

 

Na een kleine misser tegen Coop Tolsma lukt het De Strûners F.C. om de aansluiting te behouden met de toonaangevende teams uit de hoofdklasse. Deze maal won het overtuigend van Grand Cafe De Doelen. Dat in deze klasse De Bogt fen Gune het onderspit moest delven tegen Keizer Autoschade was geen verrassing. Autobedrijf Haitsma houdt de race om de bovenste plaats wel vol, al had het aan Freedom Energy een lastige tegenstander. In de eerste klasse sloeg Salarisburosport in het toptreffen met Huhtamaki/L.R. in de tweede periode met vier treffers genadeloos toe en won Horeca de Trije na goed spel van het wisselvallige Autobedrijf Strikwerda, 7-2. In de tweede klasse bleef Apenmeeuw ongeslagen. Bouwbedrijf Haarsma kon het aanvallend niet bolwerken. HDJ Bouw moet voorlopig afhaken na een misser tegen het tot heden goed presterende Bouwbedrijf Scharringa. In de derde klasse is er volop spanning na het verlies van koploper Zandstra & v.d.Meer. De routine van Stadsherberg catering gaf hier de doorslag. Naast genoemde teams hebben het winnende A.M. Transport en Verno Verhuur nu even veel verliespunten.

Autobedrijf Haitsma – Freedom Energy 4-3

Haitsma had het maar moeilijk met het lastige Freedom team, al was de winst verdiend. Mark Kuipers opende in de rebound, Mathew Guertin maakte gelijk en opnieuw Mark Kuipers zorgde voor 1-2. Hierna nam Haitsma het initiatief over. Mathew Guertin zorgde achter het standbeen langs voor 2-2, Mart Zwiers van dicht bij hard in de hoek en Marcelino Saamangun na een vloeiende schijnbeweging betekende 4-2. In de slotfase maakte Gerard Zijlstra het nog even spannend.

De Strûners F.C. – Grand Cafe De Doelen 5-1

Het eerste succes was voor De Doelen. Robin de Klerk opende. Verder liet een sterker De Strûners het niet komen. Roar van Dellen, Ruben van Dokkumburg, Tjitte Dijkstra, Cornelis Knol en Hendrik v.d.Baan scoorden met regelmaat.

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune 4-1

Keizer was duidelijk de sterkste. Sander Hoekstra opende met een verrassende pegel in de korte hoek en even later scoorde hij opnieuw. De jarige Wiebe v.d.Meer trakteerde zichzelf met een fluwelen actie, 0-3. Van grote afstand was het via Remco Reversma weer raak en de mee opgekomen doelman Desmond Jack Louwerens redde de eer voor De Bogt.

Salarisburosport – Hutamaki/L.R. 4-0

Hoe langer het duel duurde, hoe duidelijker het werd dat wie het eerst scoorde meteen spekkoper zou zijn. En het succes kwam halverwege de tweede periode op naam van Hepke de Boer en wel twee maal binnen de minuut. De strijd was gestreden waardoor Harke Hilboezen en Tjibbe Krottje er nog een ruime zege van konden maken.

Wash ‘n Go – Bosma Timmerwerken 6-6

Jarco Kingma 0-1, Reinier v.d.Stap 0-2, I.Hanedi 1-2, Pieter Beuker 1-3, Kevin Hoekstra 1-5, Martijn Werkhoven 2-5 en 3-5, Pieter Beuker 3-6, Martijn Werkhoven 4-6, Rick Koning 5-6 en 6-6.

Het Bosma team was lange tijd heer en meester wat een 3-6 tussenstand opleverde. In de slotfase met een onterechte gele kaart voor Bosma bracht de teams dichter bij elkaar. Het werd zelfs nog gelijk door treffers van Rick Koning in de slotfase. De Harlingers kregen hiermee te weinig.

Horeca de Trije – Autobedrijf Strikwerda 7-2

De teams ontliepen elkaar in de eerste periode weinig, 3-2. Pas in de slotminuten werd het van 4-2 nog een geflatteerde 7-2.

Doelpuntenmakers Patrick van Dijk 4x, Ruurd Pijpker 2x, Roland van Santen met tegentreffers van Klaas Meinsma 2x.

Rijschool Posseth – BijOnsLuktHetWel 2-6

Het Rijschool team komt dit seizoen moeilijk op gang. Dit in tegenstelling tot BOLHW. Dat Posseth niet over wisselspelers beschikte verhinderde mede een goede prestatie. Het kon wel lang volgen. Marcel Amels had twee maal het antwoord klaar op treffers van Joost Soolsma en Jorge Lopez. In het verdere verloop werden de latere winnaars steeds sterker en kwamen nog tot succes via Kevin á Nijeholt 2x, Eric Vellinga en Haitze Westra.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Schroevenkopen.nl 2-4

De Posthoorn begon sterk. Hoite Schaap en Wike Schaap scoorden. Het was wel een duel waar de teams elkaar niets ontliepen. Vlak voor het einde van de eerste periode scoorden Johannes Boersma en Tsjeard Halbesma tegen en kon er met gelijke kansen aan het restant worden begonnen. Het was man van de wedstrijd Tsjeard Halbesma die met twee fraaie treffers het duel besliste.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Apenmeeuw 0-2

Het waren Marnix Hoekstra in de eerste periode en Remko Giesing in de tweede die het verschil maakten. Haarsma bood goed tegenstand, maar schoten aanvallend te kort om het de Apenmeeuw defensie moeilijk te maken.

Sportcentrum Shape – Lybo 3-10

Met een wisselstand van 0-2 en pas het eerste doelpunt bij 0-6 was Shape kansloos tegen een gretig Lybo. Treffers voor Lybo kwamen van Bauke Kamminga 4x, Lennard Feenstra 3x, Tim van Lunzen en Harry Oenema. Voor Shape was het raak via Sybo Offenga, Alain Pool en Xuyen Tran.

Bouwbedrijf Scharringa – HDJ Bouw 3-3

Beide teams hebben een prima seizoenstart. Van enig krachtsverschil was in dit duel geen sprake. Erik de Groot opende, maar al snel kwam de gelijkmaker van de schoen van Sietse Kuiper. Weer kwam Scharringa aan de leiding via Jeroen van Dellen, echter in dezelfde minuut herstelde Frank Hoekstra het evenwicht. Vervolgens was het Mathijs Travaille die in de slotfase HDJ Bouw met een intikkertje de zege leek te schenken, maar met een pegel in de kruising van Willem Miedema werd het een terechte puntendeling.

Widia Boys – Moto Delicato 7-6

Kris van Hofwegen en Tseard Boorsma schoten ieder vier maal raak. Nu had eerstgenoemde het geluk dat de teamgenoten Dani van Eyk 2x en Richard v’Hoenderdaal iets meer wisten te brengen dan Frank van Polen en Lars Koster aan de andere kant. De teams bleven na een 3-3 wisselstand steeds in elkaars nabijheid met in de laatste minuut Kris van Hofwegen als matchwinnaar.

Zandstra & v.d.Meer – Stadsherberg catering 1-3

Stadsherberg liet Zandstra & v.d.Meer het spel maken en benutte de vrije ruimtes optimaal. Dit leverde al snel treffers op via Evert Jan Broersma, Friso van Eyck en Wietse Blaauw. Verder waren ook de beste mogelijkheden voor de routiniers met schoten op paal en lat. Kansen voor Zandstra waren er weinig. Pas vlak voor het einde scoorde Stijn van der Geest na veel pressie tegen.

Zwart Machines – Sannes & Voorintholt 8-1

S & V had niet de middelen om het een goed georganiseerd spelend Zwart Machines lastig te maken. Aanvallend schoot het te kort en verdedigend werden naar mate het duel vorderde te veel fouten gemaakt. Bij 3-0 scoorde Brian v.d.Bosch tegen en voor Zwart Machines kwam het succes van Harm de Vries 5x, Simon Houtsma 2x en Gersyd Regales.

SDV Projectbuilding – Miedema Bouw 1-4

In de eerste periode gebeurde er weinig. Miedema hield zich rustig omdat het niet over wisselspelers beschikte en SDV was aanvallend machteloos. Plotseling kwam Miedema op voorsprong toen Erwin Atsma een goed lopende aanval verzilverde. Na de 0-2 van Bauke Miedema uit een moeilijke hoek prikte Frans de Beer de 1-2 binnen wat SDV weer enig perspectief bood. Deze werd de grond in geboord door Bauke Miedema 2x.

Bowling Bloemketerp – A.M. Transport 4-6

Pas in de laatste minuut viel hier de beslissing. Andre v.d.Meulen en Arie de Waal tilden toen de stand van 4-4 naar 4-6. Hiervoor was het een duel met wisselende kansen. Laurens Looijenga en Gerard Hoekstra brachten Bloemketerp naar 2-0 waarna Arie de Waart, Iwan Hibma, Andre v.d.Meulen en Jesuino Lopez de kansen deden keren. Hierna maakte Laurens Looijenga 2x weer gelijk.

Verno Verhuur – Engineeringsburo Zuidema 7-0

Vooral in de tweede periode was het verschil te groot. Op de inzet van Zuidema was niets aan te merken, aanvallend bracht het te weinig. De Verno schutters waren Hein Frietema 3x, Michel v.d.Zee 2x, Egbert v.d.Veen en Jeroen Mosselman.