Sterk slot Sannes en Voorintholt. Bouwbedrijf Scharringa komt punt te kort.

DSC 5399

Om tot een herindeling te komen moesten er nog enkele beslissingen vallen. Het waren R.E.S. en Zijlstra Beroepskleding die streden om een plaatst in de hoofdklasse. Zijlstra ging kopje onder tegen Bosma Timmerwerken maar R.E.S. profiteerde hier niet van door gelijk te spelen tegen BijOnsLuktHetWel. Voor een plaats in de eerste klasse had Huhtamaki ten opzichte van Autobedrijf Strikwerda de beste papieren. Het kwam echter niet langs Rijschool Posseth en deze kans voor open doel liet Strikwerda niet lopen. Het duel tegen Was ’n Go leverde geen probleem op. In de tweede klasse leek Rintec voorbestemd om eerste te worden, maar het heftige duel tegen Bouwbedrijf Haarsma haalde niet het einde. Het gevolg was dat debutant Moto Delicato een geweldige sprong maakte naar de eerste klasse. Bouwbedrijf Scharringa had ook goede zaken kunnen doen. Het speelde een prima wedstrijd tegen het sterke Apenmeeuw. De puntendeling was echter te weinig voor een hogere indeling. In de derde klasse zijn de laatste verrichtingen van Sannes & Voorintholt opvallend. Deze maal was het te sterk voor Verno Verhuur.

Freedom Energy – Royal Steensma 1-7
Freedom mag het in het nieuwe jaar opnieuw in de hoofdklasse proberen, maar het moet wel beter tegenstand bieden dan in dit duel Het kwam nog op voorsprong na een snelle uitbraak via Cornelis Zijlstra, maar deze rimpel werd vrij snel rechtgetrokken door Anno Venema 3x en Wiebe Anema. Pas in de slotfase waren het opnieuw Anno Venema 2x en Durk Tichelaar die het grote verschil in treffers tot uitdrukking brachten.

Autobedrijf Haitsma – De Strûners F.C. 1-1
In de eerste periode kwamen beide teams niet tot scoren. Hassan Bartouhtouh brak het duel open en dit leek ook de beslissing. In de laatste minuut zorgde Rinke voor de gelijkmaker.

Bogt fen Gune – Coop Tolsma Winsum 3-1
Al vrij snel scoorde Frank de Vries twee maal en vlot hierop scoorde Kees Jan Hendriks tegen. Hier bleef het bij tot in de slotfase toen Wilfred v.d.Zee het duel definitief besliste.

Keizer Autoschade – Syperda Verhuur 7-0
Sander Hoekstra was met vier treffers weer eens ouderwets op dreef. Het krachtsverschil was vanaf het begin duidelijk, gewisseld werd er met 4-0 en de resterende treffers kwamen van Keimpe Pols 2x en Jan van Duyn.

Grand Cafe De Doelen – Sportcafe de Trije 0-5 reglementair.

BijOnsLuktHetWel – R.E.S. 5-5
Het team uit Bolsward moest winnen voor het bereiken van de eerste klasse, maar het taaie BOLHW stond dit niet toe. R.E.S. liep een groot gedeelte van het duel achter de feiten aan en mocht met het gelijke spel tevreden zijn. Het begon goed met de openingstreffer van Frits Schreefel, maar de rollen waren snel omgedraaid via Haitze Weistra en Kevin á Nijeholt. Er werd gewisseld bij 2-2 na de gelijkmaker van Collin Kruishaar en het vervolg was voor BOLHW. Joost Soolsma was twee maal trefzeker, Frits Schreefel bracht de spanning terug en via Kevin á Nijeholt leek BOLHW definitief naar zich toe te trekken, 5-3. In de slotfase waren het Frans van Assen en Henk Koster die de Bolswarder nederlaag voorkwamen.

Bosma Timmerwerken – Zijlstra Beroepskleding 8-2
Bosma kwam voor een hoge klassering niet meer in aanmerking omdat het een zwakke seizoenstart had. De manier waarop het koploper Zijlstra afstrafte bewees dat het misschien wel het sterkste team uit deze eerste klasse is geweest. Het kwetsbare Zijlstra werd met fraaie acties overspeeld. Het stond al 4-0 voordat Kees v.d.Schoot tegen kon scoren en Marc Wijbenga had bij 6-1 ook succes. Voor het team uit Harlingen kwamen de treffers van de uitblinkende Wesley Schaap 3x, Robert Visser 2x, Sayit Gumrukcuoglu, Kevin Hoekstra en Jarco Kingma.

Huhtamaki/LR – Rijschool Posseth 5-
Snoussi Solaiman bracht het duel op gang met een schot binnenkant paal en Gerard Hof maakte via een tegenstander gelijk en dit bleef het tot aan de wisseling. Met doelpunten van Mike Spanjersbergh, Cor Boonstra en Gerard Hof leek er voor Huhtamaki weinig aan de hand ook al omdat het Rijschool team het zonder wisselspelers moest stellen. Ongewild hielp Siemen de Vries het Rijschool team weer enigszins in het zadel door in eigen doel te schieten, maar Cor Bonstra herstelde vrij vlot het verschil. Het was Snoussi Solaiman die met twee snel opeenvolgende treffers Rijschool Posseth enige hoop gaf en Huhtamaki was wel erg gul door nogmaals in eigen doel te schieten. Nu was in de laatste minuut Arjan Veltman de ongelukkige.

Wash ’n Go – Autobedrijf Strikwerda 2-4
Een duel met twee gezichten. Rick Koning en Marcel Koning schoten Was ’n Go naar een verrassende 2-0 en Klaas Meinsma scoorde tegen. Frits Hoekstra maakte gelijk waarna Klaas Meinsma en Sjoerd Didden het duel deden kantelen.

Rintec – Bouwbedrijf Haarsma reglementair 0-0.
Jort van Gils 2x met een tegentreffer van Jildert Boekema betekende 1-2 en toen hield de scheidsrechter het na wederzijdse onenigheid voor gezien.

Schroevenkopen.nl – HDJ Bouw 2-3
Schroevenkopen heeft er alles aan gedaan om door winst van de laatste plaats af te komen, maar het zat er niet in. HDJ Bouw was iets beter en won verdiend. Scoreverloop; Collin Braak 0-1, Johannes Boersma 1-1, Albert Jukema 1-2, Arjen Koning 1-3, Johannes Boersma 2-3.

Apenmeeuw – Bouwbedrijf Scharringa 3-3
Apenmeeuw was in dit open duel de bovenliggende partij, maar Scharringa knokte zich steeds terug in de wedstrijd. De openingstreffer van Andre van Dellen bleef lang op het scorebord staan totdat Ruben Eijsinga deze voorsprong verdubbelde. Via Tjitse Hoekstra en Willem Miedema kwam Scharringa verdienstelijk langszij. In de slotfase leek Remco Dijkstra het duel te beslissen, maar ook nu had Scharringa het antwoord klaar. Tjitse Hoekstra maakte vlak voor het einde gelijk.

Sytsma Noord – Engineeringsburo Zuidema 15-0
Al na 10 minuten stond er 8-0 op de teller en leek er een enorme score in aantocht. Gezien dit feit viel alles nog enigszins mee. Koploper Sytsma kreeg weinig tegenstand van een Zuidema team dat door het aantrekken van nieuwe spelers nog veel moet leren. De doelpunten kwamen van Jurjen Vriesinga 6x, Erik Terpstra 5x, Sebas van Gils 3x, Warner Hiemstra en Jacco Algra.

Zandstra & v.d.Meer – A.M.Transport 3-2
Het duel begon met kansen aan weerszijden zonder het gewenste resultaat. Toen Thomas Werkhoven uit een counter opende vielen binnen een kort tijdsbestek alle doelpunten via Iwan Hibma puntertje 1-1, Thomas Werkhoven behendig 2-1, Koen Wartena na onderschepping 3-1 en Iwan Hibma 3-2. Na de wisseling waren er nog wel diverse mogelijkheden, maar geen doelpunten.

Zwart Machines – Stadsherberg catering 3-7
Edwin Lodewijk 4x en Simon Houtsma waren de meest opvallende spelers in een duel met veel mogelijkheden. Stadsherberg was veel sneller en domineerde. De overige treffers kwamen van Wietse Blaauw 2x en Friso van Eyck.

Bowling Bloemketerp – Miedema Bouw 2-5
Het was Laurens Looijenga die het duel opende, maar binnen een minuut had Harmen G. Westra 2x de rollen omgedraaid. Een sterker Miedema liep via Bernert Beeksma 2x en Erwin Atsma moeiteloos verder uit en Johnny Duizendstra bepaalde de eindstand.

Verno Verhuur – Sannes & Voorintholt 3-5
Al snel zetten Joran Gerbranda en Randy de Vries het duel op scherp. Het bleef in de eerste periode een levendig duel met een beweeglijker en snelle spelend S & V. Egbert v.d.Veen zorgde voor de aansluiting, maar meteen kwam het antwoord van Brian v.d.Bosch. Het was Egbert v.d.Veen die de wisselstand op 2-3 bepaalde. S & V bleef domineren en vergrootte de voorsprong door twee treffers van Patrick Hoekstra, 2-5. De dadendrang van Alex v.d.Bosch leverde tenslotte nog een tegentreffer op.