Stukadoorsbedrijf Yildiz blijft ongeslagen koploper na zakelijke overwinning

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat de zaalcompetitie weer begon maar niets is minder waar. Inmiddels zijn we beland in speelronde vier en dus kunnen we spreken dat we al mooi op weg zijn. Wederom stonden er weer enkele mooie affiches op het programma en dat het een spannende avond was kon je wel merken aan de eindstanden. Hieronder kun je lezen hoe jou favoriet het deze speelronde gedaan heeft.

20190426 DSC 2315

 

Hoofdklasse

Bogt fen gune – Royal Steensma 1-1
Binnen deze competitie is deze wedstrijd één van de krakers. Beide teams doen vaak weinig voor elkaar onder en dus pakken beide ploegen vaak punten van elkaar. Maar hoe zou dat vandaag verlopen ? Vanaf minuut één was het tempo aardig hoog en hierdoor ontstond er een spannende en open wedstrijd. Beide ploegen stonden goed compact en dus moest het baltempo hoog zijn wilde het door de verdedigende linie heen komen. Mogelijkheden waren er voor beide zeker maar toch duurde het even voordat één van deze mogelijkheden werden omgezet in een treffer. Een uitgooi van de keeper van de thuisploeg kwam terecht bij Wilfred van der Zee en deze verlengde de bal met het hoofd door de benen van de keeper heen het doel in 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de heren van Royal Steensma in het tweede bedrijf aanzetten. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig want beide ploegen wachtte hun mogelijkheden rustig af en dus kon het beide kanten op vallen. Doordat de geboden mogelijkheden gemist waren bleef de marge klein en dus maakte beide ploegen nog kans op de kansen. En dan is het Jacob van Althuis met een actie door het midden van het veld waarna zijn schot in het midden van het doel binnen viel 1-1. Beide ploegen gingen hierna nog vol voor de winst maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit duel onbeslist.

Foto Techniek Service – Moto Delicato 2-4
Een potje tussen twee ploegen die graag willen en durven te voetballen. En dat bleek ook wel in de wedstrijd zelf want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en speelde een aardig hoog tempo. Mogelijkheden waren er voldoende maar uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord door Huib Tiemersma en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-1. Het tweede bedrijf was nog maar net los of Lars Koster wist koeltjes weg te draaien bij zijn tegenstander waarna zijn schot keurig in het hoekje ging 2-0. Een mooie marge dus maar de thuisploeg gaf niet op en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de aansluitingstreffer. Het was Tjitte Sijbesma met een dikke punter en deze eindigde strak in de kruising 1-2. Alles was weer mogelijk en daarvoor kregen beide ploegen ook de mogelijkheden geboden. Na een mooi één tweetje kwam de bal voor de voeten van Stijn van der Geest terecht en deze punterde de bal vol in de kruising 1-3. De marge was weer twee en dus moesten de mannen van Foto Techniek Service meer risico nemen. Dit leidde uiteindelijk tot meer ruimte op het veld voor Moto Delicato en die profiteerde daar optimaal van. Sander Hoekstra nam de bal goed mee en met een vlammend schot eindigde zijn schot in de rechter onderhoek 1-4. Hiermee was het duel wel gespeeld. Maar toch deed Brandon Derambure nog wat aan de stand door de bal door de benen van de keeper heen te spelen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Eerste klasse

Huhtamaki – Skearmessen 3-0
Dit was een duel der mogelijke degradanten. Beide ploegen vonden we vooraf aan dit duel terug in de onderste regionen van de competitie en dus stond de druk er vol op voor beide. In het eerste bedrijf kon je dit wel merken. Het spel ging veelvoudig over en weer en er vielen genoeg kansen te noteren maar gescoord werd er niet en dus werd er gerust met een brilstand. Maar gezien de eerste helft kon je verwachten dat er zeker gescoord zou worden door een ploeg. Zo gezegd, zo gedaan want beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk tot de openingstreffer. Een voorzet vanaf de zijkant werd ongelukkig verwerkt waarna de bal in het eigen mandje viel 1-0. Nu moesten de mannen van Skearmessen wel komen en dus kwam er meer ruimte voor Huhtamaki. De gasten leken op gelijke hoogte te komen maar op onbegrijpelijke wijze ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. En als je dan de kansen zelf niet benut dan doet de tegenstander dit uiteindelijk wel. Nadat een bal op de lat uiteen spatte kwam de rebound voor de voeten van Biliam Herrema terecht en deze wist de bal rustig binnen te werken 2-0. Hiermee was het gaatje enigszins geslepen en dus gingen de gasten nog meer risico nemen om de aansluitingstreffer te forceren. Maar de aansluitingstreffer viel niet en uiteindelijk werd het duel definitief in het slot gegooid. De doelman van de thuisploeg gooide de bal diep op Chris Outhuyse, deze nam de bal goed mee waarna hij de bal simpel wist binnen te schuiven 3-0. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van dit duel te wezen en daardoor eindigde dit duel in een belangrijke 3-0 zege voor Huhtamaki.

Stukadoorsbedrijf Yildiz – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 4-2
Met negen uit drie vs vijf uit drie was dit voor beide teams een belangrijke pot om te spelen. De ene wilde koploper blijven en de andere wilde de aansluiting vinden. Vanaf minuut één bleek wel dat er veel op het spel stond want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Dit leidde tot een leuke en interessante wedstrijd waarin de koploper al snel op voorsprong kwam nadat de bal door de benen van de keeper heen ging 1-0. Maar de gasten bleven knokken en na enkele mogelijkheden wist het uiteindelijk ook te scoren. De bal werd strak in geschoten en eindigde in de verre hoek 1-1. Alle verhoudingen waren dus weer gelijk en daarbij kon het beide kanten op vallen. Dat er gescoord zou worden was dan ook geen verassing. Het waren de mannen van Bouwbedrijf Haarsma die de bal in de korte hoek punterde en daarmee namen zij een 1-2 voorsprong. Maar ook de heren van Stukadoorsbedrijf Yildiz bleven goed weerstand bieden en middels een afstandschot bepaalde zij de tussenstand op 2-2. Hierna ging het tempo bij de thuisploeg iets meer omhoog en hierdoor moesten de gasten wat meer wachten en loeren. Maar dan een goede aanval van de gasten maar de mogelijkheid ging mis waarna de thuisploeg er snel uit kwam en de bal in het lege doel kon schuiven 3-2. Nu moest Haarsma meer en meer risico nemen en dat leidde ook zeker tot mogelijkheden maar de geboden kansen gingen er niet in en dus bleef de twee op het scorebord staan. Uiteindelijk wist Yildiz nog eenmaal te scoren en daarmee behaalde hun een 4-2 overwinning.

Tweede klasse

R.E.S. – SDV Projectbuilding 1-1
Beide ploegen behaalde uit de eerste drie wedstrijden zes punten en dus waren beide ploegen redelijk goed gestart. Wie kon deze lijn vandaag doortrekken en de volgende drie punten toevoegen. Al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het tempo was aardig hoog en het spel golfde over en weer. Maar ondanks het over en weer gaan stonden beide ploegen verdedigend goed en hierdoor was het lastig om er doorheen te komen. Maar uiteindelijk werd het wachten beloond want na een goede uitgespeelde aanval was het Dilet Brahne die het laatste zetje wist te geven en daarmee bracht hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Maar de thuisploeg liet zich niet kisten en kort na deze openingstreffer was daar alweer de gelijkmaker. Frans van Assen probeerde het maar eens van afstand en zijn schot vloog kiezelhard tegen de touwen 1-1. Uiteindelijk gingen beide ploegen met deze stand rusten en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. En interessant werd het want beide ploegen wilde niet verliezen maar te gelijke tijd ging men ook vol voor de winst. En een winstpartij kon ook zeker want beide ploegen kregen er de mogelijkheden voor maar gescoord zou er niet worden in het tweede bedrijf en dus werden de punten vandaag verdeeld en daardoor bleven beide ploegen bovenin mee draaien.

Keizer Autoschade – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 6-3
Waar de thuisploeg zeven punten behaald uit de eerste drie wedstrijden daar behaalde de gasten drie punten uit drie wedstrijden. Op papier was er dus een gaatje geslagen maar hoe was dit uiteindelijk in werkelijkheid? In werkelijkheid bleken de mannen van Keijzer Autoschade de bovenliggende partij te wezen en dat leidde al snel tot de openingstreffer middels een afstandschot 1-0. Hiermee was de aftrap van een hoge uitslag gegeven want het werd al snel 2-0 door een schot die binnenkant paal binnen viel via de keeper. De mannen van Bouwbedrijf Hiemstra wilde wel en bouwde enigszins ook wel aan aanvallen maar doelpunten leverde dit nog niet op. De thuisploeg was daarin messcherp want nadat een schot in de rechter kruising eindigde 3-0, daar eindigde een schot uit een lastige hoek tot de 4-0. Dit was uiteindelijk ook de ruststand en dus leek dit duel al beslist te wezen. De gasten probeerde het wel in het begin van het tweede bedrijf maar dat leidde al snel tot de 5-0 middels een punter in de linkerhoek. De wedstrijd leek hiermee beslist te wezen maar niest was minder waar. De thuisploeg leek het wel goed te vinden en hierdoor nam het tempo van hen wat meer af. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot twee treffers voor de gasten. Eerst was daar een schot in de korte hoek waarna een schot in de linker kruising eindigde 5-2. Hiermee was het gaatje dus weer gekrompen naar drie verschil en dus was de vraag wat was er nog mogelijk? Niks bleek al gauw want doormiddel van een kopbal over de keeper hen werd het 6-2 en daarmee werd het duel definitief in het slot gegooid 6-2. Uiteindelijk was het slotakkoord van dit duel er voor de gasten want de keeper van de thuisploeg was niet te bekken tussen zijn palen en daardoor werd het scoren voor open doel een eitje 6-3. Dit bleek de laatste treffer te wezen van het duel en daarmee kende we een eindstand met een verschil van drie en dus de drie punten in de tas voor de thuisploeg.

Dikland installatie techniek – Bouwbedrijf van Marrum 5-2
Beide ploegen draaien nog geen denderend seizoen want met drie punten uit drie wedstrijden vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen. Winnen betekent iets aanhaken bij de middenmoot en verliezen betekent kijken naar de degradatieplekken. Er stond dus ook genoeg op het spel en dat was ook terug te zien in deze wedstrijd. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en dus werd het een open wedstrijd waarin veel mogelijk was. Uiteindelijk viel dan ook snel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een goede steekbal tussendoor werd goed binnen geschoten in de verre hoek 1-0. De ban was gebroken en het gaatje werd zelfs iets vergroot toen de bal in de korte hoek binnen viel 2-0. Maar wie dacht dat de gasten verslagen waren die had het goed mis. Een echte tikkie takkie aanval werd beheerst binnen gewerkt en daarmee werd de stand op 2-1 gebracht. De spanning was hiermee weer terug maar dit was van korte duur want vanaf de aftrap lag de bal er alweer in aan de andere kant van het veld en wel in de verre hoek 3-1. Met deze stand gingen beide teams de rust in en dus moest bouwbedrijf van Marrum iets bedenken wilde het nog terug komen in de wedstrijd. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld. Dikland was iets de bovenliggende partij en tevens erg effectief in de afwerking. Dit leidde middels een afstandschot zelfs in de 4-1 en hierdoor leek dit duel wel gespeeld te wezen. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden en beide wisten nog eenmaal te scoren en daardoor eindigde deze degradatiekraker in een 5-2 eindstand.

Frankena Loonbedrijf – SDV Keukens en meer 1-3
Waar de thuisploeg de laatste plek bezet daar bezitten de gasten een middenmoot plek. Voor beide dus een belangrijk duel want met drie punten kan het de aansluiting vinden met de net plekken boven hun. De wedstrijd was begonnen en snel bleek dat de gasten wat makkelijk voetbalde dan de mannen van Frankena. Dit leidde dan ook al gauw tot de openingstreffer van dit duel. Frans de Beer probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 0-1. Hiermee was het bal geopend en dus mochten de heren van Frankena Loonbedrijf gaan reageren. Maar waar je wellicht hoopte op de gelijkmaker daar werd het uiteindelijk 0-2 via Jonathan Meeuwis die het ook maar eens van afstand probeerde. Was de wedstrijd hiermee al gespeeld? Nee leek het antwoord te wezen want beide ploegen bleven weinig voor elkaar onder doen en beide kregen zij kansen om te scoren. En dan vlak voor rust is daar een corner voor de thuisploeg die uiteindelijk werd binnen gewerkt door Tsjeard Halbersma 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus kon het in het tweede bedrijf alle kanten op gaan. En zo gebeurde ook want beide ploegen zochten de aanval waar kon maar doelpunten ontstonden er nog niet. Nog niet inderdaad want nadat enkele mogelijkheden gemist waren was het wederom Frans de Beer die raak schoot na een goed uitgespeelde aanval 1-3. Nu moest de thuisploeg alles of niets gaan spelen en dus zou er meer ruimte ontstaan voor de gasten. Maar ondanks een gele kaart voor Jelle Jan Rodenhuis werd het niet meer spannend deze wedstrijd en dus behaalde de mannen van SDV Keukens en meer drie belangrijke punten.

Derde klasse

Horeca de Trije – V/D Woude Fietsen 6-3
Waar Horeca de Trije vorige week vrij was daar speelde vd Woude Fietsen met 4-4 gelijk. Beide ploegen waren gebrand om een goede pot te spelen en dus kon je er op voorhand vanuit gaan dat er veel gescoord zou worden. In het eerste bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder al was de thuisploeg wel de iets bovenliggende partij. Het was dan ook niet verassend dat de thuisploeg op een voorsprong kwam na een snelle aanval 1-1. Maar ondanks dit doelpunt was er nog niks aan de hand voor de gasten en helemaal toen zij een prima doelpunt wisten te maken en daarmee werd de stand alweer gelijk getrokken 1-1. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want net voor rust werd er een corner goed genomen waarna de bal eindigde in de hoek 2-1. Deze voorsprong gaf vleugels want de thuisploeg begon de tweede helft voortvarend en dat leidde al snel tot de volgende twee doelpunten. Eerst werd de bal snel één keer geraak waarna die in der onderhoek eindigde 3-1 waarna een goed uitgespeelde aanval leidde tot de 4-1. Het gaatje van drie was geslagen en dus was de vraag of de gasten iets terug konden doen. Ze probeerde het wel en kwamen er enkele malen goed uit maar tot doelpunten leidde dit niet. De thuisploeg daarentegen waren scherp en dat leidde uiteindelijk tot de het mooiste doelpunt van de avond. De bal werd strak ingespeeld waarna de bal achter het standbeen langs de keeper werd gespeeld in het hoekje 5-1. De punten leken verdeeld te wezen maar daar dachten de mannen van v/d Woude toch enigszins anders over. Een goede steekbal werd goed meegenomen waarna de bal via de onderkant van de lat werd binnen geschoten 5-2. Maar hier bleef het niet bij want kort hierna werd de bal vanuit de draai geschoten waarna de bal keurig in het mandje eindigde 5-3. Het verschil was weer twee maar qua tijd leek dit niet meer gedicht te worden. Dit klopte uiteindelijk ook want het laatste doelpunt van de avond viel aan de kant van de thuisploeg en daarmee eindigde dit duel in een 6-3 eindstand.

Rijschool Posseth – WR Unit 3-4
Met respectievelijk drie en zeven punten begonnen beide ploegen aan dit onderlinge treffen. Wilde de thuisploeg de aansluiting naar boven behouden dan was winst een must. De gasten daarentegen hadden hetzelfde doel en dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te worden. En spannend werd het zeker want vanaf het begin van de wedstrijd kon het beide kanten op gaan. Het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden. Uiteindelijk was het Leon Wever die zich goed vrij wist te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 1-0. De ban was gebroken maar het antwoord was er al razendsnel. De bal kwam bij Meindert Jan Feenstra terecht en met een subtiele beweging achter het standbeen wist hij de bal netjes in het hoekje te leggen 1-1. Het bleef een enerverende wedstrijd en dus kon je wel vaststellen dat het niet bij deze twee doelpunten zou blijven. En net als je dat zegt is het Rick Beimers die het maar eens van afstand probeert en zijn schot sloeg hard binnen 2-1. De voorsprong was er weer en nu was de vraag kunnen de heren van Posseth het nu wel vasthouden. Nee was het antwoord want na een mooie uitgespeelde aanval was het Elmer Feenstra die het netje liet bollen 2-2. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want net voor het skoft werd een afstandschot van Jan Tymen Eisma van richting veranderd waarna de keeper kansloos achter bleef 2-3. Met deze stand gingen we rusten en dus hadden de mannen van WR Unit een licht voordeel in de stand. Het tweede bedrijf was net drie minuten onderweg waarna Rick Beimers een kaart wist te pakken en hierdoor stond zijn team met een mannetje minder. Uiteindelijk werd het zelfs 2-4 door een afstandschot van Jeffrey Beeksma en daarmee bracht hij de marge weer op twee. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Nee bij lange na niet want een toegekende vrije trap werd hard en strak binnen geschoten door Rick Beimers en daarmee bracht hij de stand terug tot 3-4. De spanning nam steeds meer toe richting het einde van de wedstrijd en dat leverde in de laatste twee minuten nog een tijdstrap op voor Jan Tymen Eisma, maar hiervan werd niet meer van geprofiteerd en dus eindigde dit duel in een 3-4 eindstand.

Roosma Schilders – Stadsherberg Catering 1-1
Een duel in de onderste regionen van de ZVF zaalcompetitie in Franeker. Beide ploegen wisten tot op heden nog maar één punt te behalen. Roosma Schilders deed dat vorige week door met 2-2 gelijk te spelen, terwijl Stadsherberg Catering vrij was. De vraag was dan ook welk team pakt de eerste drie punten van het seizoen. In het eerste bedrijf merkte je dat de spanning er bij beide vol op stond. Kleine foutjes ontstonden er en de geboden mogelijkheden gingen er niet in en hierdoor was de ruststand 0-0. In het tweede bedrijf veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld. Beide ploegen wilde wel de aanval zoeken en daardoor zou je denken dat het eerste doelpunt wel zou komen. Na twaalf minuten en tien seconden gespeeld te hebben in het tweede bedrijf kreeg Jelmer Nawijn een gele kaart en dus was er een uitgelezen kans voor de gasten om te profiteren van de man meer situatie. Maar dit gebeurde niet en uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant van het veld. Een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Lasse Burgsma en daarmee zette hij zijn team op voorsprong. Maar lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want vanaf de aftrap was het raak aan de andere kant van het veld. Jelle Rodenhuis kreeg de bal voor zijn voeten waarna hij de bal strak wist binnen te werken 1-1. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daardoor behaalde beide ploegen hun tweede puntje van het seizoen.